Yrttilikosta – 10 hermostoa vahvistavaa lääkekasvia

Nykyaikainen elämä varmistaa, että hermostoamme rasitetaan säännöllisesti ja epäoikeudenmukaisesti. Monet elämän tapahtumat merkitsevät puhdasta stressiä kehollemme ja hermostollemme. Palvelut, joita teemme päivittäin, väsyttävät meitä hitaasti. Nykyinen epävarmuus tulevaisuudestamme ei myöskään helpota sitä. Ja jotta kaikki ei menisi niin toivottomaksi ja surulliseksi, haluamme tänään paljastaa vinkkejä ja vinkkejä elämänlaadun parantamiseen. Haluamme etsiä hermoja vahvistavia lääkekasveja yrttisanakirjasta. Koska jos ihmisellä on vahva hermosto, mikään ei voi mennä vikaan. Ruokavalio ja riittävä uni edistävät myös tasapainoa ja vahvoja hermoja. Suosittelemme tekemään vartalo- ja hengitysharjoituksia heti, varsinkin jos olet lukittu kotiin liian kauan.

Mitä yrttisanakirja sanoo? Mitkä lääkekasvit vahvistavat hermoja?

yrtti sanasto lääkekasvit terveitä

Lääkekasvit hermoille – mitä yrttiliikenne sanoo?

Stressi voidaan ilmaista monin tavoin, ja kaikki nämä ovat epämukavia. Olipa päänsärky, ajon puute, unihäiriöt tai jopa migreeni, krooninen väsymys ja stressi voivat ajaa sinut hulluksi. Haluamme luetella ja lyhyesti kuvata 10 lääkekasvea, jotka voisivat tarjota sinulle ensiapua hätätilanteessa.

Yhdessä aikaisemmista artikkeleista tarkastelimme tarkasti panimoiden valmistusprosessia.

Monilla tunnetuilla lääkekasveilla on samanaikaisesti hienovarainen rauhoittava ja vahvistava vaikutus 

yrtti sanasto lääkekasvit annostus

Yrttiuutteet voivat lievittää monia vaivoja ja rauhoittaa hermoja 

yrtti leksikon lääkekasvien infuusio

Eteeristen öljyjen käyttö voi olla tehokasta 

yrtti sanasto lääkekasvit laventeli verenvuoto vesi

Vielä enemmän yrttiliikenteestä: Feverfew voi lievittää kipua ja rentouttaa psyyke

yrtti sanasto lääkekasvit motherwort yrtti

Feverfew: Varoitus! Älä sekoita sitä kamomillaan!

Kansanlääketieteessä tätä yrttiä käytetään pääasiassa naisten vaivoihin ja erityisesti kuumeen alentamiseen. Yrtin kuvaus 1600 -luvulta sanoo, että lääkekasvi on hyvä lääke kaikkiin pään sairauksiin. Perinteisessä lääketieteessä kuumeharja osoittautuu myös erittäin luotettavaksi kipulääkkeeksi ja sitä määrätään usein kapseleina migreenin, nivelkivun tai unihäiriöiden hoitoon..

Kasvien tehokas teho voidaan saada suositeltuina annoksina valmiina kapseleina 

yrtti sanasto lääkekasvit laventeli verenvuoto vesi purasruoho

Purasruoho

Herbalists ovat tehneet paljon tutkimusta tästä kasvista. Yleensä rikkaruohot kuvataan turvalliseksi keinoksi ajaa pois surua ja tehdä sinusta onnellinen ja hauska. Yksinkertainen infuusio säätelee ruoansulatusta ja voi alentaa kuumetta.

On aina suositeltavaa kuulla terveydenhuollon ammattilaisen tai lääkärin neuvoja

yrtti sanasto lääkekasvit purasruoho

Koska “annos yksin tekee asiasta ei myrkkyä”

yrtti -sanasto lääkekasvit purasruohoöljy

kaura

Heti speltin jälkeen kaura on erittäin arvokas ruoka. Yksinkertainen infuusio voi lievittää kurkkukipua ja syvää yskää. Stressin, levottomuuden ja ahdistuksen aikoina kauran (jauhojen tai hiutaleiden) infuusio voi vahvistaa hermoja. Varoitus! Gluteeni -intoleranssin tapauksessa kauraa ei suositella lääkkeeksi!

Aamiainen kaurahiutaleilla voi olla vain paras tapa aloittaa päivä 

yrtti sanasto lääkekasvit kaura

Tuoreet hedelmät ja liotetut pähkinät täydentävät kaurahiutaleita täydellisesti

yrtti sanasto lääkekasvit kaurapuuro

Tuoreet yrttiuutteet ja öljyt ovat mukana matkalla toipumiseen 

yrtti sanasto lääkekasvit balsami

Melissa on aina ollut erittäin terveellinen yrtti

yrtti sanasto lääkekasvit sitruunamelissa

Sitruunavoide

Sitruunamelissaa pidetään yleisesti hermoja rauhoittavana, mutta myös puhdistavana. Yksinkertainen yrtti -infuusio voi auttaa suoristamaan ruoansulatusta ja saamaan ummetuksen aiheuttaman päänsäryn nopeasti pois.

Minttua voivat käyttää raskaana olevat naiset ja imettävät äidit vain hyvin harvoin 

yrtti sanasto lääkekasvi piparminttu

yrtti sanasto lääkekasvit sitruunamelissa keittiö

Piparminttua

Yksinkertainen infuusio toimii samalla tavalla kuin sitruunamelissa. Kasvi rauhoittaa ja poistaa tukokset ja vapauttaa kehon. Siten piparminttu ajaa pois masennuksen ja päänsäryt.

yrtti sanasto lääkekasvit minttu

Anna mielesi vaeltaa ajoittain on aina hyväksi koko perustuslaillesi 

yrtti sanasto lääkekasvit luonne

Johannis yrtit

Heikko mäkikuisman infuusio auttaa taatusti masennusta ja melankoliaa vastaan. Sanotaan, että yrtti kirkastaa mieltä ja on hermoille helppo.

Mäkikuisma ajaa pois surua ja masennusta 

yrtti sanasto lääkekasvit mäkikuisma

Tuoretta yrttiteetä voi aina juoda aterioiden välillä ja hyötyä niiden vaikutuksista

yrtti sanasto lääkekasvit motherwort

kamomilla

Kamomillainfuusio auttaa levottomuuteen, unihäiriöihin ja mielialan vaihteluihin. Ensinnäkin kamomilla edistää ruoansulatusmehujen tuotantoa, mikä johtaa yleiseen kuntoon.

Kamomilla tasapainottaa lempeällä tavalla ja jättää tuoksuvan muistiinpanonsa 

yrtti sanasto lääkekasvit kamomilla kuivattu

Uskollisuuden yrtti, kuten voit lukea yrttisanakirjasta, maistuu hyvältä ja auttaa migreeniin

yrtti sanasto lääkekasvit rosmariini verenvuoto vesi

rosmariini

Yksinkertainen lehtien infuusio auttaa päänsärkyyn, säätelee ruoansulatusta ja minimoi ilmavaivat. Rosmariinia suositellaan hierontaksi verenkiertohäiriöille, jotka voivat myös aiheuttaa vakavia päänsärkyjä.

Rosmariinilla voi stimuloida verenkiertoa ja nauttia aromaattisesta hieronnasta 

yrtti sanasto lääkekasvit rosmariini

yrtti sanasto lääkekasvit palderjanjuuri

valerian

Valerian on hyvin tunnettu yrtti. Keskiajalla se tunnettiin “parantavana yrttinä”. Jos annat yrttiä oikein, se voi auttaa erittäin pahoissa melankoliassa tai jopa hysteerisissä vaivoissa. Valeriania käytetään usein unihäiriöihin, hermostuneisiin jännitteisiin tai verenpaineen alentamiseen. Jatkuva käyttö voi kuitenkin aiheuttaa päänsärkyä.

yrtti sanasto lääkekasvit valerian

yrtti sanasto lääkekasvit strauss laventeli

laventeli

Kasvin kukissa olevan laventeliöljyn hyvien ominaisuuksien ansiosta laventeli voi olla erittäin hyödyllinen levottomuudelle. Öljyn vaikutus on rentouttava ja parantaa nopeasti migreeniä, päänsärkyä, stressiä tai PMS: ää.

yrtti sanasto lääkekasvit laventeli yrtti

laventeli yrtti sanakirja lääkekasveja

Mitä muuta pitäisi tietää rauhoittavista lääkekasveista??

Lääkekasvit, jotka rauhoittavat ja siten suojaavat ja vahvistavat hermoja, ovat todellisia lääkkeitä. Monissa tapauksissa löydät ne apteekista valmiiden kapseleiden muodossa, joiden annoksen ja saannin määrää lääkäri tai vaihtoehtoinen lääkäri. Jos kuitenkin käytät lääkekasveja, älä missään tapauksessa ylitä suositeltuja ja määritettyjä määriä. Aloita heikoilla infuusioilla, joista sinun pitäisi juoda enintään kolme päivässä. Tarkkaile kehoa ja psyykkää ja havaitse tietoisesti jokainen muutos.

yrttilikoni lääkekasvit

yrtti sanasto lääkekasvit motherwort kapseli

Monet kasvit näyttävät vaarattomilta, mutta voivat aiheuttaa epämiellyttäviä sivuvaikutuksia. Kasveissa olevat eteeriset öljyt voivat aiheuttaa päänsärkyä, pahoinvointia tai ripulia, eikä niitä suositella pikkulapsille, imettäville äideille tai raskaana oleville naisille. Lopuksi on sanottava yksi asia: ruoalla tai yrteillä ei voi olla pysyvää vaikutusta muuttamatta elämäntyyliäsi. Ongelma on hyvä syy pohtia, mikä on vialla jokapäiväisessä elämässä ja miten sitä voidaan muuttaa. Jännitys ja stressi kohtuullisesti ovat terveitä, mutta kun stressi tulee liian korkeaksi ja järjestelmälliseksi, monet kehon järjestelmät muuttuvat epätasapainoisiksi.

yrtti sanasto lääkekasvit päänsärky