18 különböző típusú kávéital -fajta, főzési stílus és egyebek

Kávé! Kétségtelenül a világ legkedveltebb itala. Mindannyian legalább egyszer ittunk kávét egy kávézóban vagy étteremben. De ha látta a menüt, akkor nem lehengerlő megfigyelni többféle kávéital nevét körülöttünk? Nos, ez is zavaró lesz egy bizonyos időpontban. Ha élvezi a kávét, akkor itt az ideje, hogy tudjon a különböző típusú kávék közötti különbségekről is!

Dolgoztunk azon, hogy összeállítsuk a világ legnépszerűbb különféle kávéfajtáit, amelyek körülöttünk híresek. Tehát tanuljunk együtt valami izgalmasat ezekről a kedvenc italokról ma!

A kávéitalok fajtái

Kávé és a történelem:

Mielőtt megvizsgálnánk a kávéfajtákat és -fajtákat, izgatottan várjuk, hogyan vált a kávé a világ legnépszerűbb italává. Nos, tudnod kell, hogy ez nem túl új fogalom. Évszázadokra visszavezethető együtt. Sokan úgy vélik, hogy az etiópiai fennsík környékén pásztor, Kaldi potenciális kávébabot talált. A kávé kereskedelme és termesztése azonban az Arab -félsziget környékén kezdődött a 15. században. Később végül elterjedt Európában, a britekben és számos ültetvényben szerte a világon.

Különböző típusú kávébabok:

Lényegében, mielőtt belekezdene a kávéfajtákba, tudja, hogy négy fő típusú és típusú kávébab létezik. Ezek vezethetnek ahhoz, hogy egy ilyen kávéval őrölt tökéletes kávét főzzenek.

Arabica:

Az arabica a leggyakoribb a kávébab között. Kicsit finom és édes ízű, kevésbé keserű. Az arabica bab általában olyan ültetvényeken van, ahol nagyon magas a magasság. Brazília az az ország, amely híres ezen babok nagy exportjáról. Finomak, gyakran kis méretűek. Az arabica bab a világon a legnagyobb mennyiségű kávébabot termeli. A bab több mint 60 százaléka ebből a fajtából származik.

Robusta:

Ez a második leggyakrabban termesztett babfajta. A Robusta bab szívós fajta, és ismert, hogy segít az immunrendszer erősítésében és számos betegségben. A Robusta koffeintartalma majdnem kétszerese az Arabica változatának. Tehát mint sejthető, keményebbek, erős ízűek. Az ilyen típusú kávébab előállításához melegebb és forró éghajlat szükséges.

Liberica:

A Liberica bab azonban nem túl népszerű és könnyen beszerezhető, mint az Arabica. Nagyon kevés országban termesztik, különleges és ideális éghajlati viszonyokat igényelnek a termeléshez. A liberica bab gazdag ízű aromával rendelkezik, kissé gyümölcsös virágos és füstös érzéssel. A Fülöp -szigeteki ország először a világon betakarította a Libericát, majd fokozatosan terjedt el az Egyesült Államokban. Azonban nem sok országban termesztik ezeket a babokat.

Excelsa:

Az Excelsa kávébab nagyon egyedi és egyedi. Ezek a kávébab -fajták többnyire Délkelet -Ázsiában nőnek, és kevesebb termeléssel rendelkeznek, mint bármely más típusú kávébab. Gyümölcsös ízűek és tapintásúak, sötét pörkölt színűek.

A kávéfőzési stílusok típusai:

Most, hogy van egy elképzelésünk a különböző kávébabokról, hogyan is főzik pontosan a kávét ?! Ahogy sejthető, a kávé típusától függően a főzési módszerek is különböznek. Bár többféle főzési stílus létezik, keressük fel a világ legnépszerűbb stílusait, hogy ötletet kapjunk. Ne feledje, hogy minden típusú kávé főzése az egyik ilyen folyamat segítségével történik.

Francia sajtó:

Ahogy a neve is sugallja, ez a módszer Franciaországból származik. Ennél a módszernél egy dugattyúval és szűrővel ellátott edényt használnak a forró víz préseléséhez a kávébabon vagy az őrölt kávén. Ez a módszer fokozatosan a mély, sűrű kávéfolyadékot juttatja az aljára. A folyamat néhány percet vesz igénybe, ezután lehet használni az edényből főzött kávét.

Csöpög:

A csepegtető kávéfőzés egy módszer, amellyel a hideg szűrt vizet felforralhatjuk a csepegtető kávéfőzőben. A vizet először felmelegítik a forrósággal, majd átszűrik a kávézacc között, ami elősegíti a főzést. Ez a főzött kávé átmegy a szűrőn, és fokozatosan csöpögő formában jön ki.

Felöntési stílus:

Ez ismét a legelterjedtebb főzési stílusok közé tartozik. Ebben a szűrő és a zúzalék egy tölcsérben van, amely egy kávéhiba felett van. Ezután a víz egy tölcsérbe kerül, ahol az alapok virágozni kezdenek, és fokozatosan felszabadítják az ízt. Ebben a folyamatban a víz csak alaposan áztatja a kávézaccot, és nem keveredik megfelelően velük. Ennek eredményeként ez a kávé valamivel világosabb ízű és állagú.

Cold-Brew:

A Cold-brew híres főzési stílus, különösen éttermekben és kávézókban. Ennél a módszernél a kávéitalot úgy hozzák ki, hogy a babot finomra őrlik. Ezt az őrölt kávét és vizet összekeverjük, és több mint 12 órára hűtőbe tesszük, hogy hűvös szénsavas italt kapjunk.

Szifon:

A szifonkávé csak vákuumkávéfőző segítségével lehetséges, amely kulcsfontosságú a főzési módszerhez. Ez a fajta merítési módszer az, amikor a kávébabot két vákuum és gőznyomás közötti válaszfal között főzik. Ez a kávéfőző felmelegíti és lehűti a vizet egy kamrában, és újra beadja, amíg a tökéletesen elkészített kávé ki nem jön.

Aero Press:

Az Aeropress főzési módszer magában foglalja a merítést és a nyomást. Ezt a sűrű, kiváló minőségű kávét úgy készítik el, hogy a kávézaccot és a vizet hosszú ideig egy kamrában tartja. Amint a kávé késznek tűnik, a dugattyút le kell nyomni, és a nyomás kiszűri a főzést a csészébe.

Eszpresszó:

Az eszpresszó ismét a világ legnépszerűbb kávémódszerei közé tartozik. Itt a főzést az őrölt kávén átáramló, nyomott víz biztosítja. Ezenkívül az itteni kávébabokat hosszabb ideig pörkölik, hogy vastag megjelenést hozzanak létre.

Instant kávé:

Ahogy a neve is sugallja, az instant kávét akkor és ott főzik gépek és szűrők nélkül. A finom kávépor azonnali keverék forró vízzel vagy tejjel (választás szerint). Ismét a pörkölt finom port használják itt a keménybab helyett. Ez a leggyorsabb kávéfajták közé tartozik.

A legnépszerűbb különféle kávéitalok:

Ismerjük a különböző kávéfőzési stílusokat és a kávébabokat, hogy lássuk a híres és népszerű kávéfajtákat az alábbi italokban. Bár többféle kávé név és ital létezik (mind a hideg, mind a forró kávé), a világ híres kávéival találkozunk!

1. Eszpresszó:

Eszpresszó

Az eszpresszó a világon a leggyakoribb kávéitalok közé tartozik. Az Espresso különböző változatokkal és változásokkal érkezik országonként. Ez a kávé azonban önmagában nagyon koncentrált, és egyszerű választás. A kávé eredetileg Olaszországból származik, és úgy állítják elő, hogy a darált babból nyomott gőzt erőltetnek. Tehát a végső kávéital -termék nagyon sűrű állagú, és ezért magas koffeintartalommal is rendelkezik. A kávéitalok legnépszerűbb fajtái.

2. Ristretto:

Ristretto kávé

A Ristretto hasonló az expresso fajtához, de még kevesebb vízzel rendelkezik, mint az előbbi. Ennek eredményeként, és mint sejthető, a Ristretto még egy tömény kávét is fogyaszt. Ezt csak a kávé szerelmesei részesítik előnyben, tekintettel a benne lévő nagyon nagy mennyiségű koffeinre. A felvétel színe is sokkal sötétebbnek tűnik. A Ristretto szintén Olaszországból származik és híres.

3. Americano:

Americano

Az Americano egy elterjedt kávéital, amelyet a második világháború idején választanak. Az Americano megfontolja az Expresso hasonló módszerét; a vizet azonban jól fel kell hígítani a nyomás alá helyezett őrölt kávéval. Ennek eredményeként az ember nem egy lövést, hanem egy bögre kávét kaphat.

4. Öntsön kávét:

Öntsük kávéra

A felönthető kávét meglehetősen egyszerű elkészíteni ezzel a módszerrel; az ital elkészítéséhez szűrőt és átöntő csepegtetőt használnak. Először a forró vizet fokozatosan a csepegtetőbe töltik, amely frissen őrölt kávéból áll, és végül a szűrő hozza a főzött italt a bögrébe. Nyugat több országában népszerű.

5. Vörös szem:

Vörös szem

Ha egész éjjel fent kell maradnia, és nincs más lehetősége ébren maradni, semmi sem jobb, mint a Vörös Szem kávé. A vörösszem-hatás egy eszpresszó-ból áll, csöpögött kávéval egy bögrében. Ez egyfajta fekete kávé, de nagyobb mennyiségben, mint az Expresso, amelyet a csepegtető módszerből hoztak ki.

6. Cappucino:

Cappucino

Ez egy másik gyakori kávéforma, amelyet gyakran látunk kávézókban és éttermekben. Végül a cappuccino egy krémes kávéital, amely népszerű Európában és az Egyesült Államokban. Ez a kávéital két eszpresszóból készül, párolt tejjel, habos tejjel és egy csipet csokoládéporral. A tej és az eszpresszó összetétele és mérése üzletről üzletre és régióról régióra változhat. Ennek eredményeként ez nem túl magas koncentrációjú kávé. Valójában ez az előnyben részesített választás, mivel a koffein ízét jól keverik a tejjel.

7. Lapos fehér:

Lapos fehér

A Flat fehér kávé eredetileg Új -Zéland és Ausztrália földjéről származik. Ez a kávéital azonban hasonló a Capuccino -hoz; nem tartalmaz túl nehéz habosított tejet és csokoládéport. Míg a cappuccino inkább habos ital, addig a lapos fehér krémes állagú. Itt egy adag eszpresszó a fő összetevő, a párolt tej három -négyszerese.

8. Café Latte:

Café Latte

A Café Latte különbözik számos más, korábban említett kávéitaltól, mivel ez nagyobb arányban tartalmaz tejet, mint mások. Ezeknek a típusoknak tej aromája van az oka miatt. Itt egy adag eszpresszó van egy nagy bögre párolt tejjel. A kávé és a koffein keserűsége megszűnik, tekintettel az itteni tejmennyiségre. Néhányan még egy réteg ízt tesznek a tetejére.

9. Mokka:

Mohaachát

A Mocha kávé a café latte változatába tartozik. Itt a tejhez kevert egyetlen eszpresszó helyett kettős eszpresszó habot használunk habos tejjel, kakaóporral vagy csokoládésziruppal együtt. Néhányan még tejszínhabot, fahéjat vagy csokoládé chipset is használnak öntetként. A további ízek miatt a Mocha többnyire krémes, vastag textúrájú csokoládé kávé ízű, és tökéletes az ital ízlelésének kezdetéhez.

10. Bécs:

Bécsi kávé

A bécsi kávéhoz két szent grál összetevő tartozik: az eszpresszó és a tejszínhab. Bár itt nincs tej, a többi változattól eltérően maga a krém sűrűséget, állagot, habot és cukros édes érzést biztosít. A választástól függően egy -két espresso kávé van tejszínhabbal egy bögrében. Ahogy a neve is sugallja, a bécsi kávé Ausztria földjéről származik.

11. Affogato:

Affogato kávé

Az Affogatos nem túl gyakori kávéfajta, amellyel találkozhat. A desszert egy formája, mivel a kávéital olyan összetevőket tartalmaz, mint édesítőszerek és fagylaltok. Az Affogato nem más, mint az eszpresszó, egy kanál vaníliafagylalttal. Kevesen adnak még tejszínhabot vagy egy kis sűrű tejet a kávéhoz. Így desszertkávé -italok.

12. Café au Lait:

Café Au Lait

A Café au Lait egy francia sajtófajta kávé, amely Franciaország környékéről származik. A kávéital francia préskávéval és forralt tejjel van egy bögrében. Párolt tej nincs jelen ebben az italban, ami megkülönbözteti a többitől.

13. Jeges kávé:

Jeges kávé

A jeges kávé meglehetősen híres kávé több országban, különösen az Egyesült Államokban. Ezek egyfajta hideg kávék. Ezek a kávék régiónként vagy üzlettől függően változnak; azonban az alapvető összetevők változatlanok maradnak, bár az arány változhat. Csepegtető kávét vagy eszpresszót itt jéggel és vízzel (legelőnyösebben) vesznek fel az ital elkészítéséhez. Még kevesen adnak hozzá ízesítő szirupokat, hogy más ízt adjanak.

14. Breve:

Breve

A breve kávé a Latte egyik formája. Azonban vastagabb és terjedelmes megjelenésű. Eszpresszóból, párolt tejből és habból készül. Szinte úgy működik, mint egy eszpresszó, azonban krémes állagú és tapintású. A Breve olaszul rövidet jelent, tehát az espresso kávé rövid formáját jelenti az elkészítés során.

15. Macchiato:

Macchiato

A Macchiato kávé az eszpresszó keveréke párolt tejlevéllel. Ízesítő szirupok is jelen vannak, az ügyfelek preferenciái szerint, és ez régiónként eltérő. Ennek eredményeként a kávéital kevésbé népszerű változata.

16. vietnami kávé:

Vietnami kávé

A hagyományos vietnami kávékészítés egy fémszűrő segítségével történik, amely a kávéport vagy a zúzalékot meleg vagy hideg tejjel szűri. Egyes régiókban van még tojáskávé -változat is, ahol a felvert tojássárgáját, amelyek krémesek és bolyhosak, a kávé és a sűrített tej alapanyagai alkotják..

17. Török kávé:

török ​​kávé

A török ​​kávé finom őrölt kávébab keveréke egy hagyományos török ​​kávéfőzőben, a Cezve -ben. A forró forró vizet Cezvében cukorral az őrölt kávé mellé teszik. Ahogy a neve is sugallja, ez a kávé Törökországból származik. A kávéital ilyen formája szűretlen, ami azt jelenti, hogy emlékeznünk kell arra, hogy a kávé maradványai még mindig a csészében vannak.

18. Cortado:

Cortado

A Cortado kávé az eszpresszó keveréke párolt tejjel. A habos érzéstől eltérően nagyon lapos textúrát hoznak létre, ha mindkét összetevőt összekeverik. Ez a kávé nem tartalmaz habot, a kávé és a tej aránya 1: 2. A Cortado kávéitalok népszerűek Spanyolországban, Portugáliában és Latin -Amerikában.

Érdekes tények a kávéitalokról:

Mivel a kávé a világ egyik legnépszerűbb és legkedveltebb itala, a kávé valóban sok érdekes tényt tartalmaz, amelyeket nem ismerünk.

  • A kávébab valójában a magvak. Tudta ezt? Ezek a magvak növekedhetnek, ha megfelelő körülmények között ültetik és gondozzák őket.
  • A kávé szó a borból származik. A kávét arabul „qahwah” -nak hívták, ami egyfajta bort jelent. Később a holland „koffie” szót használják a kifejezés levezetésére.
  • A világon évente több mint tízmillió tonna kávét állítanak elő. Ez a második leggyakrabban fogyasztott áru a világon.
  • Az antioxidánsok jelenléte miatt a kávé segíthet hosszabb életet élni. Ezenkívül segít a boldog és hosszabb életmódban.

Reméljük, tetszett olvasni ezeket a különféle kávéfajtákat, amelyek világszerte jelen vannak. Ha Ön a kávé szerelmese, akkor ezek a kötelező próbák közé tartoznak. Szóval mit gondolsz róluk? Hányat próbáltál eddig? Ossza meg velünk gondolatait és észrevételeit az alábbiakban.

Jogi nyilatkozat:

Ez kizárólag tájékoztató jellegű útmutató a kávéitalok típusairól. A cikkben szereplő vélemények és áttekintések az internet különböző forrásaiból származnak. A szerző nem garantálja és nem ígéri a cikkben közölt tények pontosságát.