20 különböző típusú Biryani, amit minden ételnek ki kell próbálnia!

Az Indiában híres ételek közül Biryani saját rajongótáborral rendelkezik. A gazdag ízek és fűszerek, az egész fűszerek és az általános finom íz megkülönbözteti az ételt minden másnál. A Biryani egy egészséges étel, amelyet minden indiai soha nem szeret szeretni. Tudod, hogy különféle Biryani -típusok léteznek, az étel egyedi változatával, attól függően, hogy honnan származik az országban?

Igen, a finom és gazdag aromás ételnek vannak fajtái, és ezek a Biryani fajták valóban mindenhol különlegesek. Ma fedezzük fel és ismerjük meg az indiai ételek legfinomabb és legnépszerűbb típusait.

Biryani és rövid története:

Számos történet és változat próbálja feltárni az étel Biryani pontos eredetét. A legtöbben úgy vélik, hogy az étel Perzsiából, Iránból és Irakból származik. Biryani a mogulok idején jött az indiai konyhába. A kezdeti napokban és időben nem sokan tudnak az ételről. Ez a tökéletes aromás és finom rizsfőzet csak a királyi családok bravúrjai és ünnepi alkalmai körül van jelen. Biryani csak később széles körben akklimatizálódott és híressé vált a régiókban.

Mivel az étel elterjed India államaiban és régióiban, különböző típusok és ízek vannak benne, attól függően, hogy milyen régióból fejlesztették ki.

Biryani vs. Pulao: A különbség

Ez a viszály és a különbségek az ínyencek között a mai napig léteznek: Biryani és Pulao, ugyanazok ?! Határozottan nem; mind a Biryani, mind a pulao tökéletes és gazdag rizs alapú ételek, de a főzés módja és a fűszerválaszték nagymértékben eltér egymástól. A pulao sokkal egyszerűbb és egyszerűbb étel, amely zöldségekből és állományból áll. Ez az étel szerény a fűszerek és a mennyiség tekintetében, és teljes egészében zöldségeken alapul. Biryani számára a főzés bonyolult, ahol az első esetben a rizst külön -külön készítik el és főzik meg, majd a Húsra rétegezve a tökéletes ízért. Az egész fűszer elengedhetetlen és alapja ennek az ételnek. A főzési filozófia is jelentősen eltér az ételek között. A Biryani-ban a zöldségeket vagy a húst félig megfőzik, majd félig főtt rizs alá temetik, hogy végül füstös és „dum” hatást fejtsenek ki.

Tehát valóban, ha ilyen jelentős különbségek vannak a két étel között, nem lehet azt mondani, hogy mindkét étel azonos. Egyetértesz?

A legnépszerűbb és legjobb Biryanis típusok Minden Biryani szeretőnek ki kell próbálnia!

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy felfedezhetünk és tudhatunk mindent a világ különböző híres Biryanis típusairól. Hát nem izgalmas? Kezdjük a Biryani népszerű fajtáinak felfedezésével a világon!

1. Lucknowi vagy Awadhi Biryani:

Lucknowi vagy Awadhi

Biryani stílusaink közül az első az Awadhi Biryani. Ahogy a neve is sugallja, a Lucknowi vagy az Awadhi biryani az első India északi részén az Awadh -i moguloknál. A biryani királyi konyhát dumpukht stílusban főzik, és számos fűszeres íz, például sáfrány és csillagánizs szivárog a rizsbe, hogy gazdag ízt biztosítson. Ez a királyi étel világosabb ízű, mind az aromával, mind a gyomorral. Ez a Biryani a leghíresebb étel India északi részén, és kiemelkedett a gazdag, finom illat miatt, enyhe fűszeres hatással..

2. Kolkata Biryani:

Kolkata Biryani

A legtöbben hallottunk már a híres Kolkata vagy Kalkutta biryani -ról, amelynek gyökerei a Lucknowi biryani -hoz fűződő kapcsolatokra is visszavezethetők. A Kolkata biryani inkább egy nem fűszeres, finom ízű étel, amely világos sárga színű rizzsel készült. Az étel kevesebb fűszert használ, és több tojást és burgonyát. Egy kis édesség is jelen van ebben a Biryani -ban. Nem csak rózsavíz és sáfrány is jelen van, egyedi színt és megjelenést kölcsönözve. Azok számára, akik nem szeretik a fűszeres ételeket, a Kolkata biryani valóban lenyűgözheti őket az íz finom adagjával.

3. Hyderabadi Biryani:

Hyderabadi Biryani

Itt jön Biryanis királya Indiában, Hyderabadi Nizami Biryani. A Biryani étel íze elérte Nizam városát, amikor a monarchia séfje megkóstolta a mogul ételeket, és úgy döntött, hogy a tányért a gazdagabb, királyi fűszeres megjelenéssel hozza. A Hyderabadi Biryani a többi közül kiemelkedik a nehezebb fűszerek, a lassú főzésű rizs Dum stílusban, a sült hagyma, a menta és a sűrű hús ízének tökéletes hozzáadásával, tökéletes aromás réteggel. Ez a Hyderabadi Biryani valóban híres a nem zöldséges biryani típusok közül, különösen a csirke és a birka.

4. Malabar Biryani:

Malabar

Malabar Biryani Kerala állam Kozhikode régiójából származik. A Biryani a fűszerek és a nedves hús (más száraz, fűszeres más biryani változatokkal ellentétben) és a száraz gyümölcsök kényeztetése. Bár az eljárás majdnem hasonló a többi Biryani ételhez, a rizs íze itt sokkal másabb, mivel az étel apró szemű vékony rizst használ, Khyma néven. Az étel nagyon híres az állam malabár muszlimjai körében. A Fish Biryani ízekről is híres.

5. AmburBiryani:

Ambur Biryani

Amint a neve is sugallja, az Ambur Biryani népszerű étel az Ambur nevű helyen, azaz Tamil Nadu északi oldalán. Az étel más néven Vaniyambadi Biryani. A régióban nagy a muzulmán népesség, és emiatt az étel ihlette és az Arcot Nawabs ízlési nyomai. Az Ambur Biryani sokkal fűszeresebb, mint más ételek, és a chili erős ízében dominál, mint az egész fűszerekben.

6. Memoni Biryani:

Memoni

A Memoni Biryani a Biryani egyik változata, amely a nyugat -Gujarat és az indiai szindhi régió memonsiájának konyhájából jött létre. Ez az étel fűszere és íze nehéz, amely nagyobb mennyiségű apró lágy húsdarabokat tartalmaz hagymával, burgonyával, paradicsommal és hagymával. A Biryani könnyen az egyik legcsípősebb változat egész Indiában.

7. Dindigul Biryani:

Dindigul biryani

A Dindigul Biryani egy másik változat az ételben, amely Tamil Nadu államban híres. A Dindigul biryani meglehetősen különbözik más stílusváltozatoktól, mivel több erős csípős ízét használja, mint mások. A hús (csirke vagy birka), a túró, a hagyma, a citrom és a bors a fő összetevők, amelyek hozzájárulnak az étel ízéhez. Ezenkívül a Dindigul biryani a hagyományos Basmati helyett Jeera Samba -t is használ, hogy megkapja az eredeti hagyományos ízeket.

8. Tehari Biryani:

Tehari

Míg a legtöbb Biryanis -t hússal készítjük, tudod, hogy főleg létezik egyfajta Biryani étel, amely egyáltalán nem keveri a húst? Igen, jól hallotta. A Tehari Biryani egy különleges étel, amely a mogulok idején a vegetáriánus hindu könyvelők számára készült. Azóta csak nőtt és vált kiemelkedővé egyedi íze és gazdag zöldség aromája miatt. Számos zöldség a sárgarépától, a burgonyától, a paradicsomtól és a fűszerektől elengedhetetlen itt az ízletes étel elkészítéséhez.

9. Mughalai Biryani:

Mughalai Biryani

A Mughalai Biryani a leggyakoribb Delhiben és környékén, és az egyik első ízű étel, amelyet a mogulok valóban bemutattak. A Mughalai Biryani ízében inkább forró és fűszeres, megjelenésében inkább sárga-narancsszínű rizsnek tűnik. A főzési folyamat majdnem hasonló a többi Biryanis -éhez. Ez a Biryani egyik legrégebbi típusa Indiában.

10. Sindhi Biryani:

Szindhi

Sindhi Biryani népszerű Pakisztánban. Mivel a szétválás előtt híres India szindhi régiójában, az étel megkapta a nevét. A Sindhi Biryani inkább a zöldségek tökéletes keveréke hússal, fűszerekkel és rizzsel. Hagyma, dió, chillis, menta, koriander, aszalt gyümölcsök kulcsfontosságúak az ételben, bőséges mennyiségben. Ezenkívül fűszerporok keveréke is jelen van, hogy aromás és egzotikus ízt és megjelenést biztosítson. A szilva és a burgonya gyakran királyi megjelenés mellett is jelen van.

11. Chettinad Biryani:

Chettinad Biryani

A Chettinad Biryani egy másik kiemelkedő és híres étel Tamil Naduban. A Biryani teljesen más változat, összehasonlítva másokkal, ízlésen belül és kívül. A Chettinad Biryani kevesebb egész fűszert használ, és egyesíti a főzési folyamatot a kókusztejjel, ami elősegíti az egyedi íz hozzáadását. Kevesebb vízre, több húsra és ízre van szükség ahhoz, hogy más ízt kapjunk a hagyományos fajtához képest. A dél-indiai Biryani típusok között kötelező kipróbálni.

12. Kashmiri Biryani:

Kashmiri Biryani

A Kashmiri Biryani inkább az aroma, a fűszerek, a száraz gyümölcsök és az édesköménymag por ideális keveréke, hogy gazdag módon behozza hagyományos, finom ízét. Nem sokan ismerték a Biryani ízét a többi mainstream változathoz képest. Ennek ellenére úgy vélik, hogy a Kashmiri biryani kiemelkedik gazdag, mégis enyhe fűszerízzel és kiváló finom aromával. Az asafoetida por jelenléte az edényben az, ami itt kiemelkedik a többihez képest.

13. Afghani Biryani:

afgán

Afghani Biryani eredetét az afganisztáni Biryani -hoz vezeti vissza. A gazdag és fűszeres Biryani itt száraz gyümölcsök, rizs és hús tökéletes keveréke, száraz textúrájú és lédús ízű. Ez az étel több sáfrányt és diós szárított gyümölcsöt használ, hogy a többi fajtához képest hiteles ízét hozza. Indiában az Afghani Biryani jól látható, és a Bhopal régió közelében található.

14. Srí-Lanka Biryani:

Srí-Lanka Biryani

Az indiánok dominanciája, különösen a Srí Lanka -i tamil lakosság, saját fajta Biryani -t hozott létre, amelyet Srí Lanka -i Biryani néven ismernek. A fűszerek és az íz azonban nem sokban különbözik a kinti ételektől. A fűszereket, például a csillagánizst, a kardamomot, a babérlevelet, a gyömbér-fokhagymát, a hagymát, a ghee-t és a chillit jól összekeverjük, hogy erőteljes fűszeres ízt kapjunk. A fél rizs rétegezve jelen van, hogy finom és egzotikus Biryani -t adjon ki a lassú főzési módszerben.

15. Közel -keleti Biryani:

Közel -keleti Biryani

Tudod, hogy a birjaiak olyan híresek a közel -keleti országokban, mint Irán és Irak, akárcsak Indiában ?! Igen, nem csoda, ha megosztjuk velük kedvenc étkezési szokásainkat, a Biryani -t és a Kabab -ot. A közel -keleti Biryani tökéletes fűszeres egyensúlyban van, hogy ízét, aromás illatát és természetes ízét adja. A szárított gyümölcsök és a sáfrány jó kiegészítő, amely megfelelő arányban van jelen, hogy tökéletes megjelenést biztosítson.

16. Paneer Biryani:

Paneer Biryani

Ha Ön vegetáriánus, akkor azt tapasztaljuk, hogy a Panneer Biryani valószínűleg a leggyakoribb vagy legismertebb étel a Biryanis listában. A főzési folyamat majdnem ugyanaz, ahol a túrót vagy a közepes méretű vágott panelkockákat jól pácolják fűszerekkel, porokkal, joghurttal és citrommal. Először a mártás főzése történik, majd a para-főtt rizst rétegesen elrendezzük sült hagymával és menta korianderlevéllel, hogy finom és egzotikus ízt kapjunk. Ez a panel biryani a legnépszerűbb a különböző típusú és fajta veg biryani típusokban.

17. Burgonya Biryani:

Burgonya Biryani

A Panneer Biryanihoz hasonlóan a burgonya biryani változata is jól ismert India északi részein, különösen Nyugat-Bengáliában és északkeleti régióiban. A főzési folyamat itt is hasonló, a jó burgonya íze dominál az egész fűszerek és szárított gyümölcsök mellett. A Biryani itt sokkal kevésbé fűszeres.

18. Gomba Biryani:

Gomba Biryani

Azok számára, akik szeretik a gombát, a Biryani gomba is egyre népszerűbbé válik. Az itt található gombáknak lassú főzésen kell átesniük, sült hagymával és más egzotikus zöldségekkel. Ez élénk és színes ízt és száraz gyümölcsöket eredményez. Továbbá rétegezze a rizst ghee -vel és sáfránnyal, hogy aromás megjelenést és megjelenést kölcsönözhessen.

19. Szójadarabok (ételkészítő) Biryani:

Szójadarabok (ételkészítő) Biryani

Az elmúlt napokban láthattuk, hogy a szójadarabok biryani népszerűvé válnak mindenhol. Csakúgy, mint a panner változat, itt is a szójadarabokat jól pácolják, hogy jó ízűek legyenek. Jól megfőzzük őket a rizs, a sült hagyma, a dió, a szárított gyümölcsök, a sáfrány és az egész fűszerek jó rétegezésével. Ez a Biryani híres India déli részein.

20. Paradicsom Biryani:

Paradicsom Biryani

A Tomato Biryani az étel egyszerű és gyors változata; csak a paradicsom, az egész fűszerek, a sült hagyma, a ghee és a chillis joghurt gazdag változata szükséges. A Biryani nem közvetlenül egy helyről származik, hanem egy gyors, nemrégiben felfedezett változata egy házilag elkészített, egyszerű receptnek.

Reméljük, élvezte a Biryanis e leghíresebb típusainak felfedezését. Melyik a kedvenc Biryani fajtád számodra, és miért? Ossza meg velünk gondolatait is. Ha Ön biryani -szerető, feltétlenül próbálja ki mindezeket, végül is, akik ki akarnak hagyni egy kiváló, ízletes Biryani -t!

Jogi nyilatkozat:

Ez kizárólag tájékoztató jellegű útmutató a Biryanis típusokról. A cikkben szereplő vélemények és áttekintések az internet különböző forrásaiból származnak. A szerző nem garantálja és nem ígéri a cikkben közölt tények pontosságát.