A festési stílusok típusai Indiában- nézzen reális és értelmes dolgokat

A festészet a gondolatok, kifejezések és a környezetben előforduló különböző szempontok vagy helyzetek kreatív értelmezése. Különböző típusú színek és festékek alkalmazása szilárd alapon. A festészet lehet szimbolikus vagy naturalista. A kétféle festmény között eltérés van. Az alap különféle anyagokat tartalmaz, például fa, üveg, vászon, papír, falak, agyag, levél és mások. A festés típusa függhet a színtől vagy a használt festéktől, amely elsősorban az egyes keverőanyagok keverhetőségétől, száradási idejétől és oldhatóságától függ. Mindennél jobban kulturális jelentéssel bír, és leginkább a társadalommal és az elme ides -szel kapcsolatos gondolatokat tükrözi.

Különböző típusú festési stílusok:

A festményeknek több típusa van Indiában. Íme néhány különböző típusú festmény Indiában.

1. Vízfestés:

1. Akvarell festészet

Ebben a festési módszerben a festékeket víz segítségével kell felvinni az alapra. A festékek pigmentjei vízben oldódnak. Ezt általában papírra festik, de más alapot is használnak ehhez a hordozóhoz, mint fa, vászon, bőr stb. A színvonásokat különböző méretű ecsetek segítségével alkalmazzák. Az akvarellfestésnek nagy hagyománya van, amely már régóta népszerű. Ecsetfestésként is ismert.

2. Olajfestmény:

2. Olajfestmény

Az olajfestéshez használt olajfesték szárítóolajat tartalmaz, amelyet a pigment kötőanyagaként használnak. A szárítóolajok a dióolaj, a mákos olaj, a lenolaj és főleg. Bár az olajos rész miatt elég bonyolultnak és rendetlennek tűnik, de ez a festmény fényes és sima textúrájú. Ez főleg Indiából és Kínából származik, de sok évszázad után elismerték. Manapság ez a festészet nagyon népszerű típusa, és a művészek általában inkább ezt a típusú festéket választják.

3. Tintamosó festés:

3. Festékmosás Festés

Ez egy ecsetfestmény, amely különböző sűrűségű tintákból áll, hogy a festmények különböző árnyalatait biztosítsák. E festmény eredete Kína, és nagyon népszerű Kelet -Ázsiában. Ennek a mosási stílusnak a lényeges tulajdonsága, hogy olyan ecsetet használ, amelyben a szőrszálak finom pontig kúposak. A vonások gondosan vannak festve, mivel utólag nem módosíthatók. Sok erőfeszítést és időt vesz igénybe, hogy ez a helyes és lenyűgöző legyen.

[Többet látni: A csókok típusai, Kristoffer Nyrop]

4. Akrilfestés:

4. Akrilfestés

Az ilyen típusú festéseknél az alkalmazott festékek meglehetősen lenyűgözőek. Az akrilfestékek akril polimer emulzióban lévő pigmentekből állnak. A festékek pigmentjei vízben oldódnak; ezért vizet használnak festés közben. De a meglepő tény az, hogy amikor a festés befejeződött, kiderül, hogy vízálló. Ezt a vízálló művészetet a legtöbb festő szereti, és gyorsabban szárad. Ez a száradási idő jellemzi, hogy ez a festék különbözik az akvarelltől és az olajszíntől. Ez a fajta festmény a legszínesebb.

5. Pasztell színű festés:

5. Pasztell színű festmény

A pasztell színek általában kaphatók a botokban. Ez az egyszerű módja a színezésnek, és a gyerekek általában pasztell színekkel kezdenek színezni. A pasztell rudak azonnal használhatók színezéshez és rajzoláshoz. A színezés egyszerű módja ellenére nehéz lehet árnyékolni és keverni a különböző színekkel. A pasztell festmény papírra és vászonra is készíthető. A pasztellfestészet évek óta változatlanul változatlan marad.

6. Üvegfestés:

6. Üvegfestés

Az üvegfestmények üveg alapon, színes pigmentekkel készülnek. A többi festék nem kötődik az üveghez. Tehát az üvegfestésben használt festékek kifejezetten üvegre valók, hogy ezek a színpigmentek könnyen kötődjenek az üveghez. A rajzolt képek szegélyeinek felvázolásához fekete bélést használnak. A viszkózus színeket a megjelölt határon belül alkalmazzák. Az üvegfestés művészi kifejezés, és kézműves munka. Ez a fajta festés elvégezhető bármilyen falra akasztható vagy más bemutatóra, vagy bármilyen üvegvirág vázára, vagy akár lámpaernyőbe is. Vonzónak tűnnek és ragyognak.

7. Freskó:

7. Freskó

Ez a „freskó” szó egy olasz szóból származik, amely egy latin szóból származik. Ez a fajta festési stílus a mennyezeten, a falakon történik. A freskó technikája abból áll, hogy a festékeket vízzel keverik össze, és vékony réteg vizes vakolatra kenik fel. A festéshez kötőanyag szükséges a falhoz való megfelelő rögzítéshez. Ezt kifejezetten a reneszánsz idején tették; tehát korok óta így van. Ez egy népszerű fajta festmény az ősi műemlékeken.

8. Encaustic Festés:

8. Enkausztikus festészet

Az enkausztikus festmény jól ismert forró viaszfestésről, amelyben általában a méhviaszt színes pigmentekkel melegítik. Ezt a folyékony keveréket ezután a fa vagy más anyagok felületére kell felhordani. Ezt a modern típusú festést meglehetősen nehéz festeni, és maximális erőfeszítést igényel.

9. Gouache:

9. Gouache

A gouache egy átlátszatlan festési módszer. A vízbázisú pigmenteket használják, amelyekben a szemcseméretek nagyobbak, mint a vízfestékek. A színek gyönyörűen egymáshoz simulnak, hogy extra szépséget varázsoljanak a művészetbe. Ez a fajta festmény ritka és gyakran reálisnak tűnik.

10. Spray festés:

10. Spray festés

A spray -festés során az aeroszolos festék a nyomás alatt lévő tartályból szeleppel történő vezérléssel jön ki. A felület azon része, ahol egy adott színt kell alkalmazni, nyitva marad, míg a többi rész fedett. Ez azért történik, hogy a szín ne terjedjen át a festmény más részeire.

Többet látni: Különböző típusú kreatív kézműves ötletek

11. Hőfestés:

11. Tempera festmény

A tojássárgáját alapvetően vízbázisú kötőanyagként használják a színes pigmentekkel az ilyen típusú festmények kialakításához. Tempera régóta híres volt az olajfestmény feltalálásáig. Ez a festészet egyedülálló formája, és viszonylag ritkán gyakorolják.

12. Digitális festészet:

12. Digitális festészet

Ez a festmény digitalizált kreatív műalkotás, amelyet számítógépen készítenek, hogy ugyanazt a hatást keltse, mint az olajfestmény, akril vagy akvarell. Ez a digitális festés könnyen elvégezhető javítással, hogy tökéletes megjelenést biztosítson. Ennek a rendszeralapú festésnek nem kell aggódnia a száradási idő miatt. A digitális festészet a modern festészet, amely nagyon gyakori, és életet ad a művészetnek. A művészet fogalmai főként személyenként különböznek, gondolataik alapján.

Többet látni: Minden típusú gitár

13. Homokfestés:

13. Homokfestés

A homokfestésben az elvégzett munkák nem tartósak. A videók nagyon rögzített felületen rögzítik az ideiglenes munkákat, amelyeket kézi mozdulattal gyorsan elvégeznek. A festés nagyon új keletű a többi között, ahol a sebesség szabályozása szükséges. A homokfestés sok türelmet igényel, és megterhelő lehet.

14. Miniatűr festmény:

14. Miniatűr festészet

A miniatűr festészet elsősorban az egyszerűen kisebb méretű szobrokra vésett festményre összpontosít. Ez az egyik hagyományos festmény, amely könnyen kézben tartható.

Többet látni: Tánc típusok

15. Kollázsfestés:

Kollázsfestés

Ez egy összeszerelt kreatív alkotás, amelynek vizuális hatása van. A kollázst színes vagy kézzel készített papírdarabokkal, szalagokkal, festékekkel, magazinokkal stb. Lehet elvégezni. A témák változatosak és többnyire olcsó művészeti mód.

16. Kalamkari festmény:

Kalamkari festmény

A Kalamkari azt jelenti, Kalam – toll &kari – mű, azaz egy egyszerű toll segítségével készült mű. Növényi festékeket vonnak ki belőlük, hogy színezzék a ruhára felvitt mintákat. Ez a fajta festési stílus organikus festékkel ruhára népszerű volt India számos részén, de ez a stílus a Kalamkari virágzott az indiai Kalahastiban. A tervezés teljes folyamata 17 lépést tartalmaz.

17. Warli festmény:

Warli festmény

A Warli festészet egyfajta festészeti stílus, amely a törzsi művészet. Az Adivasis hozta létre az indiai Észak -Sahyadri tartományból. Ez a festmény egy keserű sár alapon készült, csak színt használva, általában fehéren, esetenként piros és sárga pontokkal. A fehér színt a rizs fehér porrá őrlésével kapjuk.

18. Pahad festmény:

Pahad festmény

A pahadfestés vagy más néven a Phad egy olyan festési stílus, amely népi ihletésű, és főként Rajasthanban gyakorolják. Ez egy hosszú ruhán vagy vásznon történik, amelyet phad néven ismernek. Rajasthan népi istenségeit, például a Pabujit és a Devnarayant ábrázolják ezen a vásznon. Ezeket a népi istenségek mobil templomaiként is használják.

19. Madhubani festmény:

Madhubani festmény

A Madhubani művészetet vagy más néven Mithila művészetet India és Nepál Mithila régiójában gyakorolják. Ez a fajta festés a fák ujjaival, ecsetével vagy akár gallyával történik. Természetes színezékeket használnak a színhez, és néha még gyufaszálakat is használnak a rajzoláshoz. Vannak rituális tartalmak olyan alkalmakra is, mint a házasság, a születés vagy a fesztiválok. A Madhubani festményt eredetileg a nők alkották.

20. Gond festmények:

Gond festmények

A Gond festmény a Gondhoz tartozik, egy indián Madhya Pradesh állam őslakos közösségéhez. Ez a népi és törzsi művészet egyik formája, amelyet India legnagyobb törzse gyakorol. Mindennapi küldetéseiket remekül ábrázolják művészetükben, ez történt 1400 éve. A Pradhan Gondok művészi készségeikről híresek. Történetük rögzítésére a festészetet használták médiumként.

21. Patachitra festmények:

Patachitra festmények

Ez a fajta festési stílus egy kendő alapú festészeti stílus, a kelet-indiai Odisha államból. Festményeik a mitológián alapulnak, és a Jagannath és Vaishanava szekták ihlette őket. A felhasznált színek természetesek. Ezek a festmények hindu istenségek történeteit ábrázolják, és népszerű festménytípusok.

22. Picchwai festmény:

Picchwai festmény

Ezek a festmények az indiai Deccanból, valamint Rajasthan állambeli Aurangabad és Nathdwara falvakból származnak. Nagy méretű festmények, és általában pamutszöveten készülnek, természetes színek segítségével. Nagy a keresletük, különösen a külföldiek. Ennek a festménynek a festői általában képzettek, és nagy erőfeszítéseket tesznek a helyes megfejtésük érdekében. Ezek a festmények mára a Nathdwara fő exportja.

23. Mogul festmények:

Mogul festmények

A mogul festmények a dél -ázsiai festészet egy nagyon különleges stílusa, amely a perzsa miniatűrből származik. Nagy befolyással bír a hindu, a dzsain és a buddhizmus részéről, és főként a 16. és 18. században a mogul birodalom udvarában alakult ki. A festmény perzsa és indiai ötletek ötvözeteként kezdődött. A festmények gyorsan népszerűvé váltak, a bennük lévő állatokat és növényeket valósághűen ábrázolták.

24. Barlangfestmények:

Barlangfestmények

A barlangfestményeket „parietális művészetnek” is nevezik. Általában barlangfalakon, őskori eredetű mennyezeteken láthatók, és 40 000 évvel ezelőtt, Eurázsiában nyúlnak vissza. A barlangfestmények gyakran nem világosak, és ami egyértelműnek tűnik, megpróbáltak néhány információt közvetíteni. Régiségük miatt festményeik nagy részét nem lehet megfelelően megfejteni.

Drága indiai művészfestmények:

Vessen egy pillantást a legdrágább indiai műalkotásokra, amelyeket eladtak.

1. A névtelen:

festmény Névlista

Gaitonde 2015 -ben festett egy cím nélküli festményt, és minden vásárló megvásárolta 4 415 008 dollárért 2015 decemberében. Ez a fajta festmény olajvászon volt India egyik legjobb absztrakt festője, és a legdrágább indiai mű, amelyet 1965 óta értékesítettek. Artery India, egy művészeti piaci hírszerző cég.

2. Született: Francis Newton Souza:

Festmény Névlista Született: Francis Newton Souza

Ezt az olajat a fedélzeten, amelyet Souza festett 1955-ben, 4 millió dollárért adták el a Christie’s New York-i aukcióján 2015-ben. A születést a goai születésű művész karrierjének egyik legfontosabb festményének tekintik, és szerepelt első egyéni bemutató a londoni Gallery One -ban. A művészet középpontjában a születés fogalma áll. Ezt a festményt 2008 -ban egy Christie’s aukción értékesítették 2,5 millió dollárért, ami akkor rekordár volt a modern indiai művészetért.

3. Saurashtra: Syed Haider Raza:

Festménynévlista Syed Haider Raza

A Christie’s, South Kensington, 2010-ben ennek az akrilnak a vászonra történő aukciója rekordot döntött akkoriban. Drága volt, mert Raza maga ezt tartotta élete 10 legfontosabb művének. Saurashtra, a művészetet 1983 -ban festették, miután Raza már felfedezte az Ecole de Paris -t és az absztrakt expresszionizmust, és elkezdte belefoglalni művészetébe indiai örökségének elemeit.

4. Radha a holdfényben: Raja Ravi Varma:

Festménynévlista Radha holdfényben

Ez egy újabb olaj, vászon volt, amely eredetileg Shungrasoobyer Avergal, a Travancore dewan gyűjteményében volt. Ez a különleges Radha Ravi Varma uttama nayikái közül az egyik legszebb, aki nagylelkű nő, sok erény és tulajdonság jellemzi az istennőket a klasszikus indiai irodalomban. Varma ezt követően Radha más vásznait festette, különböző hangulatban és érzelmekben.

5. Névtelen: Tyeb Mehta:

Festmény Névlista Tyeb Mehta

Az „ábra a riksa -n” című festményt Mehta festette, akit azok a riksahúzók inspiráltak, akiket gyerekkorában látott Kolkata nyári szünetében. Ezt az olajat vászonra 3 240 077 dollárért adták el, a Christie’s, South Kensington 2011 -ben.

A cikk betekintést nyújt India számos büszkeségébe, amelyek közül az egyik a festmények. A festmények mindig a gondolatok, ötletek és fogalmak kifejezőeszközei voltak. Lehetővé tették a társadalom különböző rétegeinek, hogy pontosan kifejezzék, mit éreznek, akár a társadalomról, akár általában a világról. Némelyikük realisztikusnak tűnik, és gyakran megdöbbentette a közönséget az eredetiség miatt, míg mások absztraktak, és mély értelmezést igényelnek, hogy megértsék jelentésüket.