A különböző típusú gyertyák és azok előnyei és különlegességei

Mindannyian szeretjük a tökéletes beltéri hangulat megteremtését. A gyertyáknak megvan az a hatalmuk, hogy különleges hatást kölcsönözjenek a helynek, legyen az a világítószoba megvilágítása vagy egyszerűen valahol a ház körül. Kényelmes légkört teremt, megemelve a szoba egészét. És ha úgy gondolta, hogy a gyertyák felvétele egyszerű tortaséta, sajnáljuk, hogy megtörjük az igazságot. A gyertyák sokkal több lehetőséget kínálnak Önnek. Számos méretben, formában és színben kaphatók.

Különböző típusú gyertyák, azok előnyei és különlegességei

A gyertya egy viaszblokk, amelynek központi kanóca lehetővé teszi számunkra a meggyújtást. A gyertyáknak enyhe vallási jelentősége van. Ismeretes, hogy megvilágítják az életet egy ember életének sötétjében, ami szimbolikus jelentés. Amikor a halál alatt világítanak, a világosságot jelképezik a következő világban, és Krisztust tekintik világosságnak. Néhány gyertya illatát mesterségesen adják hozzá, csak az öröm kedvéért. Íme néhány jó gyertya jellemzője.

  • Minőség ha viasz: A legjobb gyertya mindig jó minőségű viaszt tartalmaz. Némelyikükről ismert, hogy méhviaszt és paraffint tartalmaznak, ami rossz minőségűvé teszi őket.
  • Jó kanóc: Egy jó gyertyának megfelelő méretű és hosszú kanóca lesz. Egy jó kanóc biztosítja a megfelelő lángméretet is, kevesebb széntartalommal vagy egyáltalán nem.
  • Jó olajok: Egy illatos gyertya csak a legjobb olajat használja egy ostoba illathoz, és ismert, hogy sokáig tart.

A gyertyákat két csoportba sorolják; a viaszgyertyákat és a lángmentes gyertyákat, például a vészhelyzetet, a fáklyát stb. Nézzen meg néhány gyertyatípust és felhasználásukat.

A viaszgyertyák típusai:

A viaszgyertyákat tovább osztották sokféle gyertyára, névvel. Vessen egy gyors pillantást.

1. Kúpos gyertyák:

A kúpos gyertyákról ismert, hogy körülbelül 10 órán át tartanak. Azonban nem tudnak egyedül állni. Ügyeljen arra, hogy támogassa őket. Sok színben kaphatók és nagyon vékonyak, ezért kúpos gyertyáknak nevezik őket. A gyertyafényes vacsorán a kúpos gyertyák láthatók, amelyek hosszúak, szépek és karcsúak. A mártott kúp elkészítéséhez paraffint és méhviaszt használnak. Általában 18 hüvelyk hosszúak és 1 hüvelyk vastagságúak.

2. Oszlopos gyertyák:

Az oszlopos gyertyák tartó nélkül is éghetnek. Hosszú ideig, körülbelül 3-4 óráig égnek, és füstmentesek. Sokféle méretben, formában és színben érkezhetnek. Két vagy három kanócot tudnak. Méretük 3 hüvelyktől 16 hüvelykig terjedhet. Az égési idő általában a gyertya vastagságától függ. Bármikor használhatók, és pálmaviaszból készülnek. Az oszlopos gyertyát széles tartóra, például üveglapra vagy rövid üvegpohárra is helyezheti.

3. Fogadalmi gyertyák:

A fogadalmi gyertyák kicsik és körülbelül 2,5 hüvelyk magasak, 2 hüvelyk átmérőjűek. Meggyújtásukhoz tartóra lesz szükségük, ezért győződjön meg róla, hogy van egy kis üvegtartója vagy többgyertyás állványa. Falikarok is rendelkezésre állnak számukra. Leggyakrabban a templomokban használják az Úrhoz intézett imaként. Számos színben kaphatók, és paraffinból, szójaviaszból vagy méhviaszból készülnek. 6-7 órán át égnek.

4. Tea Light gyertyák:

tea gyertyákat gyújt

A teagyertyák kicsi és könnyűek. Körülbelül 2 órán át égnek, és így a ház körül mindenhol felhelyezheti őket a parti hatására. Nevük a melegítő teáskannák használatából és ételmelegítőkből származik. Az ékezetes világításra is a legalkalmasabbak. Körülbelül 38 mm -esek, és általában fehér színűek és néha sok más színben kaphatók. Pálmaviaszból vagy szójaviaszból készülnek. A mécses gyertyákat néha éttermekben és templomokban használják.

5. Gyertyatartó:

Tudta, hogy gyertyatartót készíthet terrakottából vagy más kerámiadarabból? Ön is festheti őket, és díszítheti a kívánt módon. Alacsony zsugorodású viasz használható ezek előállításához, és az edények alján lyuk lesz, amelyet használat előtt ki kell tölteni. A tartályos gyertya viasz jó választás hozzá. Magassága körülbelül 26 mm lehet, átmérője 60 mm. Ismert, hogy körülbelül 14 órán át tart. Főként díszítőelemként használják őket egy karácsonyfa körül.

6. Konténer gyertyák:

konténeres gyertyák

A tartálygyertyák nem gyúlékony edények, amelyekben viasz van, és kanóccal érkeznek. Nem csepegnek, és különböző méretűek, formájúak és színűek. Szójaviasz vagy paraffin felhasználásával készülnek. Vastagságuktól függően körülbelül 4-5 órán át égnek. Válasszon olyan tartályokat, amelyek nem törnek, ellenállnak a hőségnek, és nem törnek vagy repednek. Ha érdeklődik a gyertyák készítése iránt, a konténergyertyák készítése jó kezdés lehet az Ön számára. Dekoratív gyertyaként használhatók otthon vagy éttermekben.

7. Lebegő gyertyák:

Az úszó gyertyák könnyűek, amelyekről ismert, hogy a víz tetején úsznak. Legjobban díszítésre, az ebédlőasztal körül használhatók, különleges hatást kölcsönözve otthoni szépségének. Ezt az irodahelyiségek vagy éttermek recepcióján is finomíthatja. Körülbelül 3 hüvelyk átmérőjű és 1 3/8 hüvelyk magas. Körülbelül 8-10 órán át égnek, és paraffinból vagy pálmaviaszból készülnek. Gyönyörű formájúak és méretűek, így szépnek tűnnek.

8. Gél:

Gél gyertyák

A gélviasz gyertyák 3 mm -től 9 mm -ig terjedhetnek. Leggyakrabban a tartály, amelybe helyezik, meghatározza a gyertya magasságát. Enyhe illatúak lehetnek, és alacsony vagy nagy sűrűségű gélből készülnek. Általában üvegedényekre vagy befőttesüvegekre teszik. A tartályok köztudottan felmelegednek, ezért biztonságosan nem égetheti őket 2 óránál tovább. Dekoratív célokra használják őket a medence mellett vagy vacsoraasztaloknál.

9. Folyékony gyertyák:

A folyékony gyertyák lágy, tiszta folyékony paraffinból készülnek. Biztonságosan használható, és az élelmiszer -szolgáltatásokban is engedélyezett. Nem készítenek rendetlen csepegtetést, és ismert, hogy vastagsága alapján 8-100 óráig tartanak. Körülbelül 2-1/8 hüvelyk magasak és 2-1/2 hüvelyk vastagok. Általában átlátszó formában és színben kaphatók.

10. Születésnapi gyertyák:

Boldog születésnapot gyertyák

A születésnapi gyertyák biztonságos és tiszta méhviaszból készülnek. Ismeretes tisztán és tisztán égni. Természetesen egészséges, és nem csöpög a születésnapi tortán. Nem használ szintetikus összetevőket, és számos színben és formában kapható. Általában körülbelül 7 hüvelyk magasak, és támaszt igényelnek az álláshoz.

11. Patron gyertyák:

Patron gyertyák

Gazdaságosak, és főleg éberségre és vészhelyzetekre használják őket. Különböző magasságú, méretű és színűek. Az eldobható folyékony paraffinon 90 órán át állhatnak.

12. Üveggyertyák:

üveggyertyák

Az üveggyertyák sárkányüvegből készülnek, amelyet obszidiánnak is neveznek. Nem, és arra gondolt, hogy a

könnyű volt a gyertya! Nos, nem végeztünk.

A láng nélküli gyertyák típusai:

A láng nélküli gyertyák típusai

A láng nélküli gyertyák a hagyományos gyertyák alternatívái. A láng nélküli gyertyák teste viaszból készül, hogy gyertyának tűnjön. Különböző méretű, formájú és színűek. Hengeres, és tartalmaz egy akkumulátort és egy LED nyílt lángot, amely a gyertya tetején található. Ezek egy része illatosított, és szobafrissítőként is használják. Felhasználásukhoz tartozik kültéri világítás, hangulatjavító és dekoratív készlet. A gyertyához két C elem szükséges, amelyek rendszeres és folyamatos használat mellett körülbelül 750 órát bírnak. A gyertyák körülbelül 6 hüvelyk magasak.

1. Akkumulátor:

Az akkumulátorok lehetővé teszik a fényt az anód és a katód közötti elektromos töltésen keresztül. Ha egy eszköz akkumulátorhoz van csatlakoztatva, az segít megvilágítani az eszközt. Ha azonban a lemezekben lévő anyagok nem tudják tartani a kisült áramot, az akkumulátor rosszul hal meg. Az autóakkumulátorok körülbelül négy évig élnek, míg az elemlámpa akkumulátorok folyamatos használat esetén körülbelül 15 órán át. Különféle készülékekben használják őket.

2. Újratölthető akkumulátor:

Ezek az akkumulátor, vagy a másodlagos cella, amely sokszor tölthető, ellentétben az elsődleges akkumulátorral. Ismeretes, hogy körülbelül 3-4 évig tartanak, és kevesebb energiát fogyasztanak, így hatékonyabbak, mint az új akkumulátor gyártásának költségei.

Gyertyák: Mire kell figyelni??

  • Győződjön meg arról, hogy a gyertyához használt tartó jó minőségű és nem ég.
  • Kerülje a gyertya használatát, ha csak 2 hüvelyk viasz maradt.
  • A paraffinviasz gyertyák néha károsak lehetnek az Ön számára. Kerülje a maximális használatukat.

Nos, ez a gyertyák típusairól és felhasználásáról szól. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, és bölcsen válassza ki a megfelelő tartókat. A gyertyák hosszú ideig éghetnek, és gyönyörű és hangulatos légkört teremtenek. Amikor legközelebb vásárolni megy, válassza ki a megfelelő gyertyát, amely megfelel az Ön igényeinek és otthonának.