A világ lófajtái – 11 legjobb lovas és versenyző lófajta

A ló növényevő háziasított emlős. Folyó sörénye és farka van. Jellemzően lovagláshoz, versenyzéshez használják, és India egyes részein az emberek még mindig használják a teher hordozására. A lóversenyzést gyakran komolyan veszik sportként, és ezért széles körben űzött sportnak számít, amely fogadásokon és magas ajánlati árakon alapul. De vajon elgondolkodott -e valaha az emberi és a ló közötti lehetséges kapcsolaton? Nos, a legfontosabb dolog, ami gyakran megüt minket, a társadalmi hozzáállás. A lovak szociálisak és ugyanakkor családközpontúak. A lónak az állományában meg kell őriznie a fegyelmet és a magabiztosságot, hogy része legyen ennek az állománynak.

LÓTÍPUSOK

A ló túlélése azon a kapcsolaton alapul, amelyet a csorda többi tagjával megoszt. Röviden, az együtt játszó család együtt marad. Mennyire különbözünk tőlük? A család mint egység döntő szerepet játszik mind a ló, mind az ember számára. Hozzánk hasonlóan, amit néha megtagadunk a nyelv közvetítésével, azt valahogy testbeszédünkkel fejezzük ki. A lovak is ezt teszik. Sokat beszélgetnek testbeszédükkel. Rendkívül fontos, hogy figyelmesen hallgassuk őket testbeszédükön keresztül, és ez a tiszteletünk jele is velük szemben.

Ló tények kezdőknek:

Nem hasonlítanak ránk, emberekre? Nos, akkor itt van néhány meglepőbb tény a lovakról, amelyeket valószínűleg nem ismert.

 • A ló leggyorsabb futási sebessége 88 km / h (55 mph) volt. A legtöbben azonban 44 km / h vagy 27 mph körül vágtatnak. Ezt nevezzük lóerőnek?
 • Egy felnőtt ló agyának mérete körülbelül fele az emberének, körülbelül 22 oz.
 • A lovakról ismert, hogy minden savanyú vagy keserű dolgot elutasítanak, ha megadják nekik. Jobban szeretik az édes ételeket.
 • Ismeretes, hogy naponta körülbelül 10 liter nyálat termelnek.
 • Tudta, hogy naponta körülbelül 25 liter vizet isznak? El tudjuk képzelni, mennyit iszik egy forró nyári napon!
 • Társasági állatok, és hajlamosak magányossá válni, ha felügyelet nélkül hagyják őket. Gyászolják társuk elmúlását is.
 • Nevetett már valaha a lovon, amikor rád néz, vagy csak gúnyolódott, amikor rád bámul? Nos, ha van, kár tőled ezt megtenni! A ló emléke nagyon erős, és nagyon sokáig mentheti a dolgokat. Tehát, ha nevetett rajta és gúnyolódott, valószínűleg emlékezni fog rád. Másrészt, ha jó barátok voltatok vele, akkor azonnal egyesül veletek.
 • Ismert, hogy a csecsemő lovak születésüktől számított néhány órán belül sétálnak. Áldás? Valószínűleg nem!
 • Láttál már lovat nevetni? Nos, akkor nem nevetett. Ez egy olyan mozdulat, amelyet jobb illatukra hoztak.
 • Hatalmas fogsoruk van, hogy az általuk elfoglalt tér nagyobb, mint az agyuk által elfoglalt tér!

6 híres lófajta lista képekkel:

Szinte mindannyian tisztában vagyunk a gyönyörű és magas lóval, amely kecsesen fut körbe a földön. De tudtál a temperamentumukról és a legjobb felhasználásukról? Íme néhány lófajta, amelyek soha nem okoztak csalódást.

1. Cob:

Lovak típusai Cob

Cob típusok (1) a lovak azok, akiknek rövid a lábuk és nehéz. Ők a népszerű lovak, amelyeket lovagolni használnak erős testük és kényelmes testtartásuk miatt. Ügyesek, ugyanakkor kedvesek. A walesi tyúk a csutka népszerű fajtája. A csövek azonban inkább pónikra hasonlítanak kis fejjel, rövid füllel, de nagy szemekkel. Sűrű patájuk és erős csontjaik mindig fogadhatnak!

2. Cigány:

A cigány lovak típusai

A következő híres ló típus a cigány ló. Úgy néz ki, mintha most elevenedtek volna meg egy díszes regényből, áramló sörényükkel, farkukkal és tollas testükkel. És bizony el lehet fordítani néhány fejet! Jet fekete, tiszta fehér vagy néha a kettő keverékében vannak. Ezt a fajta lovat vezetésre és lovaglásra használják. Általában szelídek és jól rugózott bordákkal rendelkeznek. Körméreteik mélyek, a hátuk rövid és a hátsó negyedük erős. Ők az igazi szépség, csak nézni!

3. Melegvérű ló típusa:

A melegvérű fajták

A nevükhöz hasonlóan ők is melegvérűek. Közepes súlyúak, és vontatott ló és melegvérű könnyű ló keresztjéből készülnek. Az ilyen jellegű, nemzedékeken át tartó folyamatos tenyésztéssel mindkét jellemző a legjobb. Sportosak, magasak és erősek.

4. Lógott lófajták:

A járó lovak típusai

Könnyű fajta a lovagláshoz (2), és sima utat kínálnak. Sétálnak, ügetnek és még vágtáznak is. Ezeket „úri lovaknak” nevezik, és a gazdag emberek birtokában vannak, például földesurak, ültetvénytulajdonosok, sőt tábornokok és tisztek.

5. Póni ló típusa:

Póni tenyészik képekkel

A póni típusú lovak jellemzően kicsi, körülbelül 14,2 kéz súlyúak. Sokoldalúságukról ismertek, és nagy terhet tudnak húzni. Csomagoláshoz, lovagláshoz, ugráshoz és még szántáshoz is használják. A walesi hegyi póni és a Shetlandi póni néhány népszerű.

6. Vázlat lovak:

Draft Lovák fajtái

A vontatott lovak típusai azok, amelyek képesek nehéz terheket szállítani és húzni. Erősek és nehézek, úgy viselkedtek, mint a traktorok az előző napokban. Nyugodt természetűek és kiegyensúlyozott hozzáállásúak, így hidegvérűek.

Nevekből álló lófajták listája:

Férfiasnak tűnnek, és erejük nyilvánvaló a futásukon keresztül. Nos, ez nem minden róluk szól. Mennyire volt kényelmes ülni rajtuk? Minden fajtájuk (3) valami különlegeset kínál. Nézd meg, miről beszélünk.

1. Az arab ló:

Arab fajta

Az arab típusú lovak a legrégebbi fajta, lélekről és kitartásról ismert. Megkülönböztető fejformája van és egyszerűnek tűnik. Ez sokak kedvence volt. Fehér, fekete vagy barna színekben találhatók. Körülbelül 25-30 évig élnek, és közel -keleti eredetűek. A szürke, a gesztenye, a fekete és a roan néhány olyan szín, amelyben láthatók.

2. Tennessee Walker:

tennessee

Ez egy járható lófajta. Elsősorban az Egyesült Államok farmjain és ültetvényein való használatra fejlesztették ki. Kényelmes utazás hosszú távra, így a tábornokok a polgárháborúban használták. Manapság inkább örömlovak, amelyek lassan járnak, és mégis ugyanazt a kényelmet nyújtják. Akár 30 évig élnek, és számos színben kaphatók.

3. Morgan:

Morgan

A Morgan egy sokoldalú ló, amely leginkább bátorságáról ismert. Jellemzően kis termetűek, de főleg lovagláshoz és vezetéshez használják őket. Morgan Vermont állam állata. Ez egy másik legrégebbi fajta. Átlagon felüli élettartamuk, körülbelül 30 év, és ezüst, roan, szürke és más krémszínű téveszmék.

4. Negyedik ló:

Negyed

A negyed ló típus a legnépszerűbb fajta az Egyesült Államokban, és egyben a legnagyobb fajta is. Népszerű tartók a próba és a verseny számára. Szórakoztató lovagláshoz is használják. A negyedik lovak is versenylovak. A negyedik lovak barna, szürke, perlino, roan, fehér színűek és körülbelül 25 évig élnek.

5. Alapos fajták:

Telivér

Valószínűleg minden kezdő választás számára alkalmasak lovagláshoz és vezetéshez, és rendkívül versenyképesek. Ezeket a lovakat szórakoztató túrákra is használják, és szorosan az arab ló típushoz vannak besorolva. Ez azonban nem mindenki fajtája. Eredetük Angliába vezethető vissza, és általában füstös fekete vagy más krémszínű, mint a perlinó, a füstös krém stb. 25-28 éves korig élnek. De mire használják a lovakat? Nos, sokféleképpen! Nézze meg itt.

 • Verseny:

A lóval kapcsolatos elsődleges sport a versenyzés. A lovakat futásra és versenyre tanítják. A legnagyobb versenysebesség 70,76 km/h volt az Egyesült Államokban, a Penn Nemzeti Versenypályán. Ez egy szórakoztató sport, amelyet nézni és fogadni lehet.

 • Vezetés:

A lóvezetés olyan kifejezés, amelyet vezetésre használnak, amikor a kocsihoz rögzítik, és ezt közlekedési eszközként használják. Ezért a biztonságos utazás érdekében fontos, hogy a megfelelő kocsihoz vagy kocsihoz rögzítse. A sofőr általában olyan járműre ül, amelyet két vagy négy ló húz.

 • Hordozás:

Egy másik népszerű lóhasználat a teherhordás. Általában pónikon hordják őket, nagy távolságokra. Még mindig használják India számos belső részén, és hasznosnak bizonyultak a kis kereskedők számára.

 • Mezőgazdasági:

a lovakat gazdálkodásra is használják. A talaj megmunkálására szolgálnak, és köztudottan biztonságosabbak, mint a traktorok.

Tehát, amikor legközelebb lovagra pattan lovaglás céljából, jegyezze fel, hogy milyen jól érzi magát a nyeregben, és azt is, hogy milyen sebességgel halad. Bár mindez egy fajtának tűnhet számunkra, hatalmukban, szilárdságukban és temperamentumukban minden bizonnyal eltérőek. Egy dolog minden bizonnyal igaz; a futási sebességük minden fejünket biztosan megfordítja és félelemmel figyeli!

Olvass tovább: További típusok

 1. A kutya nevek típusai.
 2. Állattípusok listája.
 3. Veszélyeztetett állatfajok.