Különböző típusú pókok: nevek, képek, Dos és a Don’t s with Spider

Mi a pók: A pókok az egyik legfélelmetesebb rovar. A pókoktól való félelem nem olyan furcsa, mert a megharapás lényege néha veszélyes. A pókok, amelyek menedéket találnak a házaknál, nem olyan mérgezőek, de kiütéseket és bőrallergiát okoznak. Bővebb megismerés a fajokról, azok természetéről és arról, hogy mérgező -e, vagy mi vethet véget a pókoktól való félelemnek. A pókok az „Araneae” tudományos nevet viselik. Ezek azok a levegőben lélegező ízeltlábúak, amelyeknek nyolc lába van, és a chelicerae-k, amelyek agyarat mérget fecskendeznek. Ezek a pókfélék legjelentősebb rendje, és a hetedik helyet foglalják el a fajok teljes sokféleségében az élőlények többi rendje között.

típusú pókok a világon

Pókok és emberek: Hogyan segítenek a pókok az embereknek? Nem viccesebb ilyen kérdést feltenni? De segítenek az embereknek, ha otthon fogyasztják a rovarok nagy részét. Lehet, hogy értelmetlenül hangzik, de a rovaroktól való megszabadulás egy nagy feladat az egészséges és tiszta ház fenntartásában. A hátborzongató és félelmetes nyolclábú rovar egy ragadós hálót forgat, hogy könnyedén beakaszthassa a zsákmányt. A pók mérgét gyógyszerként használják. A pók a rejtély, a hatalom és a növekedés régebbi szimbóluma. A pókok ősi szimbólumát hálójával lehet szemlélni. Ahogy a pók szövi a hálóját, nekünk is meg kell pörgetnünk az életünket. A pók mint szimbólum azt jelenti, hogy a döntéseink építik a tapasztalatainkat.

A pókok osztályozása képekkel:

A pókok a színektől az élőhelyig terjednek, a színes pókok általában a kertekben találhatók, és ezek fekete pókok, sárga pókok, narancssárga pókok, stb. lakóhelyük, méregük, színük, családjuk, amelyhez tartoznak stb.

1. Farkaspók:

különböző típusú pókok

A Lycosidae nevű családhoz tartoznak, és a nevet egy ókori görög szóból kapták, ami azt jelenti, hogy „farkas”. Erős és rugalmas ragadozók, kivételes látással. Elszigetelten élnek és egyedül vadásznak, és nem fonnak hálót. Némelyek ravasz vadászok támadnak a zsákmányra, amint megtalálják, vagy akár rövid távolságon üldözik. Néhány ilyen pók azonban várja a zsákmány elhaladását.

2. Ugró pók:

pókfajták

Ők alkotják a Salticidae családot. A család durván 640 leírt fajt és körülbelül 6000 és annál több pókfajt tartalmaz. Bár általában észrevehetetlenül és meglehetősen lassan mozognak, a legtöbb faj képes reagálni az ugrásokra, különösen vadászat közben, de néha reagál a váratlan fenyegetésekre vagy a hosszú résekre. Mind a tüdő, mind a légcsőrendszer nagyon jól fejlett; mindkét rendszert használják. Az ugráló pókok látják a legjobban az ízeltlábúakat; udvarlásban, vadászatban és navigációban használják. Szemmintájuk általában felismeri az ugráló pókokat; közös négy szempár, az elülső mediánpár különösen nagy.

3. Vadászpók:

pókfajok

A vadászpókok a Sparassidae családba tartoznak, amelyet korábban Heteropodidae néven ismertek. Ezek a pókok a vadászat módjáról és sebességéről kapják a nevet. Úgy néznek ki, mint egy rák, és meglehetősen nagyok, leggyakrabban az óriás rákpók névvel illetik őket. Ők is a fa pók nevet viselik. Néhány vadászpókfaj szokatlan mozgásformát használhat. Leginkább trópusi vidékeken lehetett látni őket.

4. Hobo Spider vagy Funnel Web Spider:

Pók típusok nevei

A hobo pók tudományosan Eratigenaagrestis néven ismert, a pókok osztályának tagja, amelyet általában tölcsérháló -póknak neveznek. Ezek a pókok tölcsér alakú szövedéket építenek selyemlemezből, belefekszenek, és várják a tölcsér kis végén, hogy a zsákmány rovarok a hálójukra csússzanak. A piszkos pókok emberi lakóhelyek közelében építik hálóikat. Az ausztrál csatornaháló -pókok ettől eltérnek, de leggyakrabban félreértik őket. A vadászpókok Európában és Közép -Ázsiában elterjedtek; az Egyesült Államokban és Kanadában is megtalálhatók.

5. Házi pók:

A házi pókok gyakori típusai

A házi pókok azok a pókok, amelyek az emberi lakóhely körül élnek. Hajlamosak beltéren és rejtett helyeken élni. A legtöbb pók ebbe a kategóriába tartozik. Ezek a leggyakoribbak a ház körül.

6. Remluse Spider:

különféle pókok

A magányos pókokat vagy barna pókokat hegedűhátúnak, hegedűpóknak vagy aratónak is nevezik, a harapásuk miatt a mérges pókok csoportjába tartoznak, amelyek néha jellegzetes tünetcsoportot okoznak, loxoszcelizmus néven. A magányos pókokat a Sicariidae család tagjaként azonosítják. Bár a magányos pókok rossz állapotban vannak, általában nem erőszakosak. A barna magányos pókok mérete 6 és 20 mm között van, de nagyobbak lehetnek. Bár jellemzően világos vagy közepesen barna színűek, fehéres vagy sötétbarna vagy feketésszürke színűek. Ez egy nagyon mérgező pók.

7. Fehér pók:

A pókok típusai és a tények

A fehér pókok többnyire mérgezőek és ritkán fordulnak elő. A fehér pókokat MisumenaVatia -nak, Aranyrúd rákpóknak hívják. Ezek a pókok ismertek álcázásukról. Testük általában terméketlen pigment, és ettől tiszta fehéreknek tűnnek. Például, amikor egy arany virágra áll, ezek ideiglenes sárga vagy narancssárga pigmentet képezhetnek a virággal való keveréshez. Miután eltávolodott a virágtól, kiválasztja a pigmentet, és visszatér a normál fehér színéhez.

8. Kis pók:

képek a különböző típusú pókokról

A kis pókok nem specifikusak; a fajok nagy részén jelentkeznek. Néhány farkaspók is kicsi. A barna magányos pókok 6 millimétertől 20 milliméterig terjednek, és a kis pókok osztályába tartoznak. A kisebb méretű pókokat kis pókoknak nevezik, és nem más osztályozással. Ebbe az osztályba tartozik a füves pók, a házi pók, a rákpók, az ugró pók stb.

9. Banánpók:

pók fajnevek

A banánpók a Cupiennius, a dél- és közép -amerikai pókfajokra utal. Közismert nevén banánpókok, Mexikótól Dél -Amerika északnyugati részéig és néhány karibi szigeten találhatók..

10. Vörös pók:

mindenféle pók

A vörös pókokat pók atkáknak is nevezik. A vörös pókok elnevezése általában ismeri a Tetranychidae család növénytápláló atkáit. Gyakori kártevők a szobanövényeken és a mezőgazdasági szempontból fontos növényeken. Körülbelül három hétbe telik, amíg a vörös póktojás felnőtté válik. A felnőtt vörös pókok hossza körülbelül 0,02 hüvelyk. A névvel ellentétben nem minden faj vörös; néhány zöld, sárga és narancssárga.

11. Kerti pók:

különböző pókfajták

A kerti pókok tudományos neve Argiopeaurantia, általában sárga kerti póknak, fekete és sárga kerti póknak, aranypóknak, kukoricapóknak, stb. . A hím kerti pókok hossza 5–9 mm, a nőstényeké 19–28 mm. A méreg ártalmatlan az emberre.

12. Rákpók:

gyakori pókfajták

A rákpók közös a Thomisidae pókcsaládban. Formája miatt ez a közös neve. Kisebb méretű rákra hasonlít, és leggyakrabban félreértik. Ezeket a pókokat virágrák-pókoknak is nevezik, mivel virágokon és élőhelyeken vadásznak az emberekben és környékükön.

13. Ausztrál pók:

gyakori pókfajok

Ausztráliában vannak nagyon mérgező pókok, Sydney tölcsérhálós pókjaival együtt. A Hexathelidae családba tartozó pókok; és a Redback Spider ha harap, rendkívül fájdalmasnak találják. Történelmileg összefüggésbe hozták az ausztrál orvosi nyilvántartásokban bekövetkezett halálesetekkel. De a legtöbb ausztrál póknak nincs mérge, amelyet veszélyesen mérgezőnek mértek.

14. Narancspók:

különböző típusú pókhálók

A narancssárga pókok a kerti pókok kategóriájába tartoznak; sokféle színben vannak, beleértve a narancsot is. A közönséges narancssárga kerti pók egyik jó példája a márványozott gömbszövő. Hossza körülbelül 14 milliméter; ezek a pókok élénk narancssárgától halvány sárgáig terjednek. A narancssárga pók hálója olyan, mint egy kerék; cikk -cakk mintákat is létrehoznak a hálójukon belül. A háló szálai rezegve figyelmeztetik a pókot az interneten megcsúszott zsákmányra.

15. Amerikai pók:

a pókok neveinek típusai

Az Orb Weaver pókok és a Recluse pókok Amerika általánosan elterjedt pókjai. A magányos pókok Észak -Amerikában találhatók, és ez a veszélyes pókfajok közé tartozik.

Tegyünk és ne pókokkal:

  • A ház tisztán tartása megakadályozhatja, hogy a pókok hálót építsenek.
  • Ne tisztítsa kézzel a szövedéket, használjon kesztyűt.
  • Pókcsípés esetén azonnal forduljon orvoshoz.
  • Használat előtt ellenőrizze az esernyőket és a kalapokat, mert a pókok ilyen helyeket választanak.
  • Annak elkerülése érdekében, hogy a házban szövedékek épüljenek, használjon rovarriasztó folyadékokat.
  • A fájdalomtól és a duzzanattól való enyhülés érdekében mossa le vízzel és szappannal, és tegyen egy kocka jeget vagy nedves ruhát.
  • A pókok megzavarása pókcsípésbe kerül, jobb, ha nem zavarjuk vagy bántjuk őket.

A pókok félelmetesebbek az arachnofóbiában szenvedők számára; az a félelem a pókoktól. Bár a pókok károsak, legtöbbször érdekesnek tűnnek; izgalmasan néznek ki a hálójuk formákba fonása. Minden pókfaj más formában forgatja hálóját. Ami a szimbólumokat illeti, a pókok a növekedés, a rejtély és az erő üzenetét adják.