Mennyire befolyásolhatják a különböző típusú stresszek?

A stresszt általában úgy írják le, mint az aggodalmat, a feszültséget, a túlterheltséget és az extra mentális nyomást. A stresszt valamennyien gyakran tapasztaljuk. A stressz mentális tudatosságot és motivációt nyújthat, vagy sok esetben káros lehet. A stressz így befolyásolhatja a mentális stabilitást, a fizikai egészséget és a viselkedését is.

Melyek a különböző típusú stresszek?

A stressz típusai elsősorban a tünetektől, az időtartamtól és a természettől függenek.

A stressz típusai

Mindegyik típusnak megvannak a sajátosságai, és a kezelés módszerei a gyógyuláshoz. A stresszkezelés napjainkban rendkívül fontos. A stressz többféle lehet, például fizikai stressz, pszichológiai stressz, pszicho -szociális stressz, pszicho -lelki stressz. De főleg két kategóriába sorolhatók:

A stresszkezelés különböző típusai és hatásai:

1. Stressz pszichológiai szempontból

2. Stressz fizikus szemszögéből

A stressz típusai a pszichológiában

Pszichológiai szempontból kétféle stressz létezik,

(én). Jó stressz vagy Eustress:

Az „Eustress” kifejezés görög „eu” szóból származik, ami jót jelent. Ez elsősorban motiváló, energikus és energizáló hatást biztosít, amely főleg rövid távú. Kifejezetten tudatosít bennünket, kihívásokat nyújt és megfelelő stresszt vált ki, ami növeli az állóképességet. Ez növeli a teljesítményt, erősíti izmainkat és javítja a szív működését, hogy aktívak maradjunk.

(ii). Rossz stressz vagy szorongás:

Ez a kifejezés a latin „dis” gyökből származik. Ezt alapvetően negatív stressznek nevezik. Veszélyezteti az életminőséget, ha ez meghaladja a személy képességeit. Negatív hatással van az ember egészségére. A szorongásos tünetek többféle típusból állnak, amelyek egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Az észlelt tünetek fizikai szorongásos tünetek, érzelmi tünetek, arousal distressz tünetek és bél distressz tünetek. Így a szorongás hatással van mind a fizikai, mind a mentális egészségre.

A stressz típusai a fizikában

Az idővonalon alapvetően háromféle stressz van,

(én). Akut stressz:

Ez a stressz általában rövid életű és a leggyakoribb stressztípus. Ennek a rövid távú stressznek a túlsúlya fejfájáshoz, aggodalomhoz, feszültséghez, pszichológiai szorongáshoz stb. Vezethet. Ez az egyik izgalmas és izgalmat okoz kis adagokban. Az akut stressz a jelenben, a közelmúltban vagy a közeljövőben jelentkező kihívásokból és nyomásokból származik a munkahelyen vagy a környezetben. De a túl sok akut stressz kimerítő lehet, vagy egészségügyi problémái lehetnek. Bármely határidő vagy cél a munka területén, baleset, és az utolsó pillanatban vizsga feszültsége, szerződés vagy munkahely elvesztése a leggyakoribb probléma, amellyel a legtöbb ember szembesül. Ez a stressztípus teljesen kezelhető és kezelhető.

ii. Epizódikus akut stressz:

Ez a fajta stressz gyakori azoknál az embereknél, akik nagyon gyakran szenvednek az akut stressztől. Az ilyen típusú stresszben szenvedők rövid idejűek, érzéketlenek, feszült ingerlékenyek, szorongók és túl izgatottak. Úgy tűnik, hogy egymás után vannak stresszes események, és a sorozat folytatódik számukra. Az epizódikus szorongás soha nem fejezi be a tennivalók listáját, és mindig vádaskodjon. Az ilyen stresszben szenvedők mindig késnek, bár sietnek. A tünetek migrén, magas vérnyomás, tartós fejfájás, stb. A terapeuta megfelelő kezelése segít a felépülésben.

(iii). Krónikus stressz:

Ez a fajta stressz a legveszélyesebb forma, és hosszú távú hatása van. Ez hatással van és tönkreteszi az emberek testét és elméjét. Ez nem befolyásolható, és a krónikus stressz szenvedése negatív hatással van rájuk. A legnehezebb dolog, amit el kell fogadni, hogy az ettől szenvedő embereknek meg kell szokniuk az ilyen típusú krónikus stresszt és annak hatásait. Ez a fajta stressz agyvérzést, öngyilkossági kísérletet, szívrohamot, magas vérnyomást, fekélyt és akár rákot is okoz. Ez a stressz nyomorúságot és tehetetlenséget eredményez. Ezek többsége végzetes számunkra. Orvosi kezelést igényel, mivel nehéz kezelni, és megfelelő a stressz, az életvezetői tanácsadás.

Míg a stressz a természet módja annak jelzésére, hogy reagáljon egy bizonyos veszélyes eseményre, annak testének kirakása nagyon fontos. A modern korban az emberek stresszt kapnak életük legalacsonyabb dolgai miatt. Az OK? Nincs idő semmire, és túl sok mindent kell elérni túl rövid idő alatt. A legjobb módja a stresszkezelési technikák, például a jóga és a meditáció elsajátítása. Nem számít, mennyit keresünk, ha az életed stresszes, akkor nem éri meg!