Rózsafajták: 15 különböző Gulab Phool fajta Indiában

A rózsákat sokféle fajtába sorolják, és minden fajta egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Az indiai rózsafajták édes és fűszeres illatúak. Mindig jó ezekből a rózsákból értéket teremteni, és nem elpusztítani őket. A legjobb rózsák egyike a narancsrózsa, a sárgabarackrózsa, az őszibarackrózsa, a világos rózsaszín rózsa, stb. Mindegyik feltételes színű, felülről lefelé és különböző illatú. A fő jelenlét India bokros területein várható. A legelterjedtebb kertek egy része számos klasszikus vörös rózsával van tele. Ez jelzi a természet szépségét.

A rózsavirág osztályozása:

A rózsák osztályozása különböző fajtákon történik. A régi kerti rózsák a nagy kert egyik legrégebbi vörös rózsái. A fajták ugyanazok: Zephirine Drouhin, Dupuy Jamain, Blush Damask, AimeeVibert, stb. A második kategória a hibrid vagy modern rózsa, amely általában kettő kombinációja. A hibrid rózsa fő fajtája a hibrid tea rózsa, amelyet tea készítésére is használnak. A harmadik kategória a rózsafajok, mint a strandrózsa, a multi flora rózsa, a kutya rózsa stb.

Az ilyen típusú rózsák fűszeres vagy édes illatúak és ízűek. Indiában különféle fűszerek készítésére használják. Ezenkívül ezek a rózsák egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik egymástól. Az emberek egy része megpróbálhatja megragadni az ilyen rózsákat és használni, de rosszul kezelik. Tehát nagyon könnyű osztályozni a különböző rózsákat és elmondani tulajdonságaikat.

Rózsaszín rózsák

A rózsák formái:

  • A rózsa első formája a Vénuszhoz hasonló miniatűr rózsa, amelynek vékony szára, virága és levele van. A narancs, a rózsaszín, a fehér és a sárga tartományban is szerepel. Alkalmas kis kerti területekhez. A miniatűr rózsákat szobanövényként is értékesítik, mivel képesek konténerekben növekedni.
  • A második típus a mászórózsa, mint a Sunset Beauty, amelynek függőleges vesszői és merev holmija van. Ezeket a rózsákat általában állványokhoz, kerítésekhez és falakhoz rögzítik.
  • A cserje és a tájrózsa a rózsák egyik legismertebb formája, amely erős édes illatú.
  • A hibrid tea rózsa a Modern Roses egyik kedvenc rózsája. Az egyenes és hosszú szárak rendkívül népszerű vágott virágnak tűnnek. A legnépszerűbb virág ebben a kategóriában a Béke. Az ilyen rózsák nagy hírnévnek örvendenek a magas karbantartás miatt.
  • A Grandiflora rózsa egyfajta rózsa, amely a hibrid és a floribunda rózsa között helyezkedik el. Nagy és mutatós virágai vannak, amelyeket néhány hosszú száron ábrázolnak. A legjobb fajták a Pink parfait és Erzsébet királynő.
  • A floribunda (1) a rózsák keresztezik a polyantha rózsát és a hibrid rózsát. A rózsa minden száránál nagy virágfürt várható. Ezenkívül ezek a rózsák betegségekkel szemben ellenállóak, és nagyon jól mutatnak a nyilvános parkok és terek számára. Ez is könnyen elérhető a piacon. Tehát ezek voltak a rózsák legismertebb formái, amelyek különlegesek és egyedülállóak a természet számára.

Különböző típusú rózsa nevek és színek:

1. Narancsrózsa:

rózsafajták

Az indiai rózsafajták bőségesek, és ezek a gyönyörű rózsák faragták a világot. A narancsrózsa Grandiflora típus, erős Firenzével. Enyhe friss alma illata van. A rózsaszirom belsejében mély aranysárga szín található, bronzos narancssárga-piros hátsóval.

2. Világos rózsaszín rózsa:

különböző típusú rózsák

A világos rózsaszín rózsa az egyik gyönyörű rózsa, amely Indiában megtalálható. A másik név ugyanaz, mint a „Bonica”. Ez egyfajta cserje, illata és szaga nélkül. Ezenkívül toleranciája van a betegségekkel szemben, azaz mentes a mérgezéstől. A part menti régiók egyes bokros területein megtalálható.

3. Kéttónusú vörös rózsa:

rózsafajták

Ez ismét egy Grandiflora típusú rózsa, amelynek fehér szirmai piros színűek. Itt a vörös a domináns szín, ha távolról látjuk. Ezenkívül hasonlít a „Cherry Parfait” jellemzőire. Az illat enyhe illat, némi bokros szokással. Az alján néhány sötétzöld levél is található.

4. Sárgabarack rózsa:

rózsafajták szín szerint

A különböző típusú rózsák lehetővé tették a szépség fokozását. A sárgabarackrózsa másik neve „Teasing Georgia”. Ez egy dupla vagy csésze virágos típus, sárgabarack színű. Ezenkívül erős illattal társul, és rövid hegymászóban található. Ennek a rózsának a leve is kapható a piacon.

5. Őszibarack rózsa:

rózsafajták

A barackrózsa a rózsaszín, a narancs és a sárgabarack remek kombinációját kínálja. Sőt, feltételezhető, hogy a rózsaszín kiemeli a legjobban. Floribunda típusú, némi bokros szokással. Enyhe gyümölcsös illata van, ami nagyon kedvező. Az egyik megtalálható a bokros területeken.

6. Bíbor rózsa:

a rózsavirág fajtái

„Falstaff” -nak is nevezik, bíborvörös színű és dupla gém jellegű. A bíbor rózsát David Austin, az egyik legjobb rózsatenyésztő ajánlja. Ez egyfajta Grandiflora rózsa, erős illattal. Ezenkívül a bíbor szín túl szépnek tűnik rajta, és alkalmassá teszi a nyilvánosság számára.

7. Sárgabarack rózsaszín rózsa:

rózsafajták nevei

Színes, mivel a neve a sárgabarack és a rózsaszín kombinációjára utal. „Tahitian Sunset” -nek is nevezhetjük. A rózsával együtt sötétzöld és félig fényes levelei is vannak. Ennek a rózsának a típusa a hibrid teafajta, és formája bokros szokás. Olyan az illata, mint az ánizsé.

8. Korallrózsa:

legnépszerűbb rózsafajták

Ez egy „Rainbow Knock Out”, amely egyetlen virágzás. A kezdetet a mély korallrózsaszín adja, a befejezés pedig világos színű, sárga központtal. Ez is egyfajta cserje bokros szokással. Továbbá teljesen ellenáll a lisztharmatnak és a fekete foltoknak. Könnyű illata van.

9. Vörös rózsa:

mindenféle rózsa

A vörös rózsa másik neve „Interama”. Általában átlagos méretű, klasszikus piros megjelenésű. A rózsa maximális átmérője 3 hüvelyk lehet. Ez egyfajta Floribunda, és bokros szokást képez. Arra is használják, hogy ajándékba adjon valakit néhány különleges alkalomkor.

10. Sárga rózsa:

rózsafajták listája

Ez egy vajas arany rózsa, amely mindig díjat nyert. A rózsa másik neve „Julia Child”, fényes levelekkel. Nagyon hűvösnek tűnik, ha napfénynek van kitéve. A rózsa típusa „floribunda”, édes édesgyökér illattal. Ezenkívül ellenáll a betegségeknek.

11. Többszínű rózsa:

legjobb rózsafajták

Ez a rózsa ünnepi színű, a narancs-rózsaszín és a sárga színek keverékével. A többszínű ingatlant „Mardi Gras” -nak is nevezik. Sövényeknek ajánlott, borsos illatú. A rózsa sárga alapja hűvösnek tűnik, 4 hüvelykes élénk narancssárga és rózsaszín virágzással, amely sárgabarackbimbóként kezdődik.

12. Narancsvörös rózsa:

rózsa típusok és színek

Ez egy élénk színű rózsa, amelyet „Modern tűz ragyogásának” is neveznek. Ezenkívül dupla csészés virág, színe narancssárga és piros között változik. Ugyanez a változatosság Floribunda alá tartozik némi bokros szokással. Fényes levelektől mentes. Tehát ez az egyik legkedvezőbb rózsa.

13. Rézrózsa:

A rózsák neve

Ezt a rózsát David Austin feleségéről nevezték el, és „Pat Austin” néven ismerték. A kettős és csészés virágzás miatt az egyik lenyűgöző rózsafajta Indiában. Tea illatú illata van, amely jó a tea szerelmeseinek. Ezenkívül a virágban nincs olyan, mint a réz.

14. Vöröses lila rózsa:

különböző színű rózsák

Ez a rózsa a színe miatt híres. A virág másik neve ’Wild Blue Yonder’. Vége mély színű, és vöröses-lila árnyalattal kezdődik. Ezenkívül Grandiflora típusú ismételt virágzásnak tekintik. A citrus illata ennek a virágnak a legjobb minősége.

15. Közepes rózsaszín rózsa:

indiai rózsafajták

A közepes rózsaszín rózsa neve „Elle”. Ez egy kompakt rózsaszín virág, különböző rózsaszín árnyalatokkal. A hibrid teafajta a virágok fő típusa. Ezenkívül fűszeres illata van, amely nem alkalmas az egészségre. Ezenkívül használják néhány Indiában készült fűszerben.

Érdekes dolgok a rózsákról:

Az indiai rózsatípusok színben és illatban különböznek, és érdekes tényeket is megmagyarázzák. A különböző színek között szerepelhet rózsaszín, sötét rózsaszín, sárga, narancs, klasszikus piros, vöröses-lila stb. Mindegyik lenyűgöző színű és fülbemászó megjelenést kölcsönöz. Mindkettőnek saját előnyei vannak a helyén. Jó mondani, hogy minden rózsa egyedi névvel ismert. Mindig azt tanácsoljuk, hogy soha ne érintse meg vagy rongálja meg a rózsát, különben elveszíti értékét.

A rózsafajták mindig csak jó célra alkalmasak. Az emberek észreveszik a rózsa szépségét, és nem törődnek az érzékeny levelekkel. A rózsa értéke az érzékeny levelekben és a rózsa növekedésében betöltött szerepükben rejlik. Az egyik legjobb rózsa a klasszikus vörös rózsa, amely a Floribunda egyik fajtája. A legtöbb vörös rózsa csak Indiában található. Tehát mindig próbálja megtartani a rózsa értékét.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80