9 ilmaa puhdistavaa toimistolaitosta lisäävät hyvinvointia ja suorituskykyä

Vietämme yhä enemmän aikaa suljetuissa huoneissa, ei vain kotona, mutta erityisesti töissä. On jo tieteellisesti todistettu, että useimpien toimistojen sisäilma on saastunut lukuisilla epäpuhtauksilla ja epäterveellisillä hiukkasilla. Tämä tosiasia johtaa paitsi moniin fyysisiin, myös psyykkisiin valituksiin ja siten tietysti keskittymiskyvyn ja suorituskyvyn heikkenemiseen. Kaikki syyt riittävät ottamaan tilojemme ilmanlaadun vakavasti ja tekemään asialle jotain. Säännöllisen ilmanvaihdon ja korkealaatuisten kalusteiden lisäksi vihreillä kasveilla on myös keskeinen rooli. Tänään esittelemme yhdeksän helppohoitoista ja ilmaa puhdistavaa toimistolaitosta, jotka parantavat sisäilmaa ja parantavat siten työpaikan hyvinvointia.

Toimistot parantavat ilmanlaatua suodattamalla epäpuhtaudet

Kotitoimiston sisustaminen toimistokasveilla

Miksi toimistokasvit ovat niin tärkeitä?

Viimeistään vuonna 1989 tehdyn NASAn puhtaan ilman tutkimuksen jälkeen on tullut täysin selväksi, kuinka tärkeitä ilmanpuhdistuslaitokset ovat elämämme kannalta. Koska ne eivät ainoastaan ​​hajoa hiilidioksidia, vaan myös tuottavat elintärkeää happea fotosynteesin aikana. Lisäksi useimmilla vihreillä kasveilla on ainutlaatuinen ominaisuus suodattaa ja neutraloida ilman epäpuhtauksia, kuten formaldehydiä, trikloorietyleeniä, asetonia tai bentseeniä..

Samalla vesi haihtuu huoneilmaan kasvien lehtien kautta kostuttamalla sitä luonnollisella tavalla. Tällaisella optimaalisella sisäilmalla et vain tykkää työskennellä, vaan olet myös paljon tuottavampi. Päänsärkyä, kroonista väsymystä, ihon ja limakalvojen ärsytystä sekä allergioita esiintyy paljon vähemmän tällaisessa ympäristössä.

Seuraavat toimistolaitteet ovat paitsi ilmanpuhdistavia myös erittäin sopivia ihmisille, joilla ei ole vihreitä sormia, koska ne ovat erittäin helppohoitoisia. Pienestä hoidosta ja monista rakastavista ulkonäöistä he kiittävät sinua puhtaalla ilmalla, miellyttävällä karismalla, positiivisella luonnollisuudella ja vehreällä vihreällä.

Vihreä lilja – (Chlorophytum comosum)

Chlorophytum comosum variegatum -toimistokasvit

Kaikkien toimistokasvien kuningatar on ehdottomasti vihreä lilja. Ei ole turhaa, että sitä kutsutaan usein viralliseksi kämmeneksi. Tämä erittäin helppohoitoinen kasvi on paitsi kaunis, myös todellinen selviytyjä. Se kestää melkein minkä tahansa huonelämpötilan, kestää pitkään ilman kastelua ja on erittäin mukava myös alhaisessa kosteudessa. Vihreä lilja muodostaa juoksijat hyvin nopeasti ja on siksi erittäin helppo levittää.

Lohikäärme puu – (Dracaena)

toimistokasvit Dracaena dragon tree

Kestävä ja tukeva Dracaena on täydellinen kasvien valinta toimistoosi. Se kirjaimellisesti leikkaa hienon hahmon ja asettaa tyylikkäitä aksentteja eri vihreän sävyihin. Osittain varjostettu paikka ilman suoraa auringonvaloa olisi täydellinen kasville. Lohikäärmepuu pitää 19-25 asteen lämpötiloista eikä siedä erityisen hyvin vettä. Muista myös, että lehtien päät ovat aina aurinkoon päin ja siksi kasvia on käännettävä hieman kahden tai kolmen viikon välein.

Keulahamppu – (Sansevieria laurentii)

Sansevierian toimistolaitteiden ilmanpuhdistus

Keulahamppu on myös melko vaatimaton. Sen majesteettiset, pitkät lehdet, jotka muistuttavat miekkaa, tämä upea kasvi sopii täydellisesti mihin tahansa huoneeseen. Tämä sietää melkein kaikkia paikkoja paitsi hyvin tummia paikkoja ja kestää pitkään ilman vettä. Sitä ei tarvitse lannoittaa säännöllisesti. Varo vain, että lämpötila ei laske alle 15 astetta.

The Yucca Palm – (Yucca)

Yucca -toimistokasveja on helppo hoitaa

Vaikka yucca kuuluu parsan perheeseen, sitä kutsutaan usein palmuksi tai palmu liljaksi. Se rakastaa aurinkoisia ja osittain varjostettuja paikkoja ja lannoitetaan optimaalisesti kerran viikossa. Pidä maaperä kosteana, mutta vältä kastumista. Talvella voit luoda pidempiä kuivia vaiheita.

Rauhan Lily – (Spathiphyllum)

Spathiphyllum yksilehtinen rauhan lilja toimistokasveja

Rauhanlilja tunnetaan myös puhekielellä lehdenä, ja se löytää paikkansa useimmissa toimistoissa ja kodeissa. 15–23 asteen lämpötilat sopivat täydellisesti laitokselle sekä osittain varjostetuille alueille ilman vedettä. Älä aseta yksittäistä lehteä lämmityksen tai ilmastointilaitteen lähelle ja pidä juuret aina kosteina. Keväällä ja kesällä voit lannoittaa kasvin kahden tai kolmen viikon välein.

Efeutute – (Epipremnum aureum)

Epipremmum aureum tonga kasvi efeutute toimisto kasvit vinkkejä

Tätä savitonta kasvi tunnetaan myös nimellä savikasvi, ja sitä suositellaan lähes joka huoneeseen. Se kasvaa suhteellisen nopeasti ja näyttää erityisen kauniilta sekä roikkuvassa korissa että kiipeilykasvina. Sen upeasti kiiltävät vihreän ja keltaisen lehdet täyttävät ympäristön eksoottisella raikkaudella ja mehukkaalla vilkkaudella. Se pitää vaaleasta tai osittain varjosta ja viihtyy paremmin, jos sen lehtiä ruiskutetaan säännöllisesti kalkittomalla vedellä.

Miekka saniainen – (Nephrolepis exaltata)

Nephrolepis exaltata -ilmanpuhdistustoimisto

Miekka-saniainen lumoaa koristeellisilla, vaaleanvihreillä frontoillaan, ja sitä pidetään yhtenä tehokkaimmista ilmanpuhdistavista toimistokasveista. Hän rakastaa osittaista varjoa ja aurinkoisia paikkoja ilman suoraa auringonvaloa sekä säännöllistä kastelua ja lannoitusta. On tärkeää huomata, että huonelämpötila ei saa laskea alle 18 astetta, koska saniaiset tulevat alun perin trooppisista alueista ja pitävät lämpöä.

Itku viikuna – (Ficus benjamina)

Ficus benjamina toimistolaitosvinkkejä

Myös rakastavasti nimeltään Benjamin, itku viikuna on myös yksi suosituimmista kasveista toimistoon ja kotiin. Herkullinen puu tarvitsee kuitenkin hieman enemmän huomiota kuin kollegansa. Itse asiassa aseta Benjamin aurinkoiseen paikkaan ilman luonnoksia ja kastele sitä säästeliäästi. Kasvi ei pidä paikkojen vaihtamisesta ja suosii kohtuullisia lämpötiloja 18–23 astetta. Vinkki: Vaikka itkevä viikuna on yhtä puhdas ilmaa, sinun on tehtävä ilman sitä, jos sinulla on erityinen allergia, koska sen lehdet sisältävät lateksia.

Schefflera – (Schefflera arboricola)

Schefflera arboricola -ilmanpuhdistustoimistot

Tunnetaan myös nimellä ray tai finger aralia, ilmeikäs Schefflera antaa jokaiselle toimistolle tietyn asian. Se on melko helppo hoitaa, ei pidä suorasta auringosta ja sitä voidaan lannoittaa maaliskuusta syyskuuhun. Säännöllinen kastelu kesällä on täällä välttämätöntä, mutta kasteleminen on melko epäedullista kasville. Talvella riittää kastella vain kerran viikossa.

Tietenkin on monia muita vihreitä kasveja sekä kauniita kukkia muodostavia kasveja, jotka sopivat täydellisesti toimistoosi tai kotitoimistoosi. Nämä yhdeksän ovat kuitenkin suosikkejamme ja helpoimpien hoidettavien joukossa. Voit myös löytää omat kasvisuosikit ja kaunistaa tiloja niiden raikkaalla loistolla.

Oikeat toimistolaitokset muuttavat jokaisen työpaikan todelliseksi luovaksi paratiisiksi

vinkkejä toimistokasvien hoitoon