Tyylikkäät ja käytännölliset kalusteet: Bauhaus-tyyliset tuolit ja pöydät

bauhaus -tyylinen huonekalutuoli teräsrottinki

 Tutustu Bauhaus -tyyliin paremmin

Ne ovat todellinen klassikko suunnittelukalusteiden alalla: Bauhaus-tyyliset kalusteet ovat ajattomia ja niitä on yhdistetty lähes kaikkiin sisustustyyleihin lähes 100 vuoden ajan. Juuri tämän runsaan vaihtoehdon ansiosta tyylikkäät ja samalla toimivat muotoilukappaleet ovat kestäneet vuosisatoja ja ovat yhtä suosittuja tänään kuin koskaan.

Luova mieli, josta Bauhaus -tyyli syntyi Weimarissa jo vuonna 1919, kuului saksalaiselle arkkitehdille Walter Gropiukselle, joka oli aina askeleen edellä aikaansa modernien muotoiluideoiden suhteen. Nykyään häntä pidetään modernin arkkitehtuurin perustajana. Vuonna 1919 hän perusti State Bauhausin Weimariin, taidekoulun, joka näytti suunnan tulevaisuudelle. Vuonna 1925 taidekoulu muutti Weimarista Dessauun. Muita historiallisia taustoja löytyy tämä puoli löytää.

 bauhaus -tyyliset istuimet ruokapöytä

Heidän alkuperäiset häät olivat tyylikausi vuosina 1919–1933. 1900 -luvulla muotoilu, jota on aina pidetty siltana vapaan ja soveltavan taiteen välillä, koki todellisen elpymisen, ja siitä lähtien se on ollut paitsi arkkitehtuurin ja modernin graafisen suunnittelun lisäksi myös ennen kaikkea myös voimakkaasti vaikuttanut huonekaluteollisuuteen. Bauhaus -tyyliset huonekalut näyttävät samanaikaisesti moderneilta ja toimivilta, ja siksi ne ovat aina inspiraation lähde nykypäivän luovalle mielelle.

 Tyylille uskollisen ei tarvitse olla kallista

 Huonekalut eivät ole halpoja. Jos arvostat tyylikästä muotoilua, joudut usein maksamaan siitä hyvän summan. Toisaalta halvoista huonekaluista puuttuu usein todellista viehätystä. Nykyään sen ei enää tarvitse olla halpaa tai tyylikästä. Jos haluat käyttää vähän rahaa ja haluat tehdä käsitöitä, voit saada ns Hartz IV -kalusteiden rakentaminen – Bauhausin suunnittelun innoittama. Hartz IV -huonekalut ovat tyylikkäitä suunnitteluideoita itse tehdyltä tuotemerkiltä. Maalaismaisessa, viihtyisässä Bauhaus -suunnittelussa ne näyttävät hyviltä ja menevät silti helposti budjettiin.

tilaa bauhaus -tyylinen muotoilu

Tässä on mielenkiintoinen Le Van Bo: n haastattelu, kuka sen arvasi. Hän tietää, kuinka edullisia tyylikkäitä huonekaluja voi olla, kun tulot ovat niukat, koska nyt menestynyt arkkitehti ja suunnittelija Berliinistä oli kerran itse Hartz IV -saaja. Hän suunnitteli Hartz IV -kalusteet aikuiskoulutuskeskuksessa (VHS). Ne, jotka eivät ole vielä löytäneet käsityöläistä itsestään, voivat tehdä sen siellä. VHS tarjoaa nyt erikoiskursseja, joissa opetetaan Hartz IV -kalustesarjan rakentamista. Konsepti osoittaa, että laadukkaan huonekalumaku ei tarvitse epäonnistua tarvittavan budjetin vuoksi ja että nykyään kuka tahansa voi sisustaa itsensä tyylikkäästi pienellä käsityötaidolla ja luovilla ideoilla. “Lomake seuraa toimintoa” on Bauhausin suunnittelijoiden ja huonekaluvalmistajien motto..

bauhaus -tyylinen huonekalutuoli toimisto -olohuone

 Bauhaus -tyyli valloittaa jälleen huonekalumarkkinat

 Huonekalutyylit ovat kymmenkunta senttiä, mutta jos tarkastelet tarkasti, Bauhaus -ripaus vilkkuu lähes kaikkialla täällä ja siellä. Bauhaus -tyylin kehittäjät ja ajattelijat puhuivat laajalle ostajaryhmälle perusajatuksena suunnitella toimivia suunnittelukalusteita, joissa tyyli ja sopivuus yhdistyvät jokapäiväiseen käyttöön. Ei ihme, että hyvät kappaleet menivät pian massatuotantoon. Tänään kuva on muuttunut hieman. Bauhaus edustaa edelleen halpoja muotoilukalusteita, jotka kiehtovat muodoltaan ja toiminnallisuudeltaan, mutta massatuotetuista tavaroista on tullut todellisia keräily- ja keräilyesineitä, joissa on oikeutetusti muotoilukalusteet. Jokaisella itseään kunnioittavalla suunnittelijakalusteiden jälleenmyyjällä on tarjolla yksi tai toinen tuote, ja todelliset Bauhaus-fanit löytävät etsimänsä lukuisista kaupoista tänään. Tietysti on myös aitoa kauppaa.

bauhaus -tyylinen työtuoli valkoinen eames

Vankka ja hyvin käsitellyt pöydät ja Bauhaus -tyyliset tuolit voi ostaa osoitteesta the-designlover.com, jossa on myös säännöllisiä halpoja tarjouksia ja alennuskampanjoita. Todellinen klassinen muotoilu on teräsputkituoli, joka mukautuu lähes kaikkiin sisustustyyleihin eri versioissa. Sitä löytyy moderneista ja hyvin varustetuista toimistoista ja lääketieteellisistä käytännöistä sekä tapahtumahuoneista. Hyvä yhdistelmä on esim Konsolituoli Marcel Breuer kanssa Charles Eamesin työpöytä – ei vain toimistossa, vaan myös yksityisessä ruokasalissa.

  bauhaus -tyyliset tuolit huonekalut

Tämä tarkoittaa sitä, että Bauhaus -tyyli levittää edelleen monia puolia, jotka ovat vertaansa vailla. Yksinkertaiset muodot luovat modernin ilmeen, joka huokuu silti ajatonta viehätystä eikä siksi koskaan mene pois muodista. Jokainen, joka valitsee Bauhaus -kappaleen, tuo kotiin todellisen klassikon, joka ei ole vain tarpeeksi kestävä sukupolville, vaan voi myös helposti pysyä huomispäivän suunnitteluideoiden mukana. Temppu on pienentää se yksinkertaisiksi geometrisiksi muodoiksi, kuten ympyrä, neliö ja kolmio sekä päävärit punainen, keltainen ja sininen, jotka yhdistetään hienovaraisiin valkoisen, mustan ja harmaan kontrasteihin. Materiaalipohja on teräsputki, joka voidaan valmistaa nykyään erittäin halvalla ja jonka ansiosta valmistajat voivat silti tarjota todellisia suunnittelukalusteita pienellä budjetilla.

bauhaus -tyylinen tuoli nojatuoli moderni muotoilu