Az életbiztosítások típusai: 5 legjobb életbiztosító társaság Indiában

Az életbiztosítás típusainak szigorú nyelven történő meghatározásához a biztosító és a szerződő között létrejött szerződésről van szó, amelyben a biztosító megígéri, hogy a biztosított halála után kifizeti a pénzösszeget a kedvezményezettnek. Eközben a szerződőnek minden hónapban felárat kell fizetnie, bizonyos fix összeget, attól függően, hogy milyen szerződést kötött. Az életbiztosítás jelentősége éppen ebben rejlik, a család jövőjének biztosítása a családfenntartó halálával. Ezért rohanunk mindannyian életbiztosítással ()1). Bár az okok bőven elegendőek lehetnek arra, hogy miért van szüksége biztosításra, célja ugyanaz marad, így válság idején megmenthet.

Életbiztosítási előnyök:

Íme néhány jó indok arra, hogy miért fontos számodra.

 • Adósságainak törlesztése: Biztosításokra is szükség van az adósságok fedezésére, mint a jelzálog. Ez segít a válság idején, amikor egyébként ingatlant vagy házat kell eladnia az adósságok fedezésére.
 • Gyermeke költségeinek fedezése: A minőségi oktatás biztosítása gyakran sok szülő prioritása. De ennek költsége van. Ezért egyesek biztosítást kötnek gyermekeik költségeinek fedezésére.
 • A biztonságos jövő érdekében: A szerződő halála után a családnak nehéz lehet alternatív anyagi támogatást találnia, különösen akkor, ha a szerződő a család egyedüli eltartója..

Az életbiztosítási politikák különböző típusai 2021 -ben:

A szülők gondoskodnak és támogatják gyermekeiket. Ezért csak jogos feltételezni, hogy nem akarják, hogy gyermekeik szenvedjenek korai haláluk miatt. Ezért kötöttek életbiztosítást gyerekeknek és felnőtteknek is. Nézzen meg néhányat azok közül, amelyekbe érzéketlenül befektethet.

A biztosítás időtartamú életbiztosításra és állandó életbiztosításra oszlik, és mindegyik további sokféle típusra oszlik. Íme egy gyors áttekintés a különböző életbiztosítási típusokról, azok típusairól és azok kínálatáról.

1. Időtartamú életbiztosítás:

A névhez hasonlóan ez a biztosítás egy ideig, mondjuk 10 vagy 30 évig nyújt védelmet, attól függően, hogy hogyan kell fedeznie. A biztosítás haláleseti ellátást is nyújt abban az esetben, ha a szerződő a biztosítási jogviszony alatt meghal. Ez az egyik legkedveltebb és fogadási típusú biztosítás, amelyet az emberek választanak, és megfelelő is mindaddig, amíg az adóssága fedezetben van, vagy amíg a célját teljesítik..

 • Előnyök: Olcsó és olcsó, és ha egy távlati tervbe fektet be, egy adómegtakarítást eredményez.
 • Hátrányok: Korlátozott lefedettséget kínálnak, vagyis a döntéshozó számára nehéz lehet eldönteni, hány évig akarja fedezni. Bár úgy dönthet, hogy 20 év elegendő, később úgy gondolhatja, hogy hosszabb ideig szeretne. Ezenkívül nincs tőkefelhalmozás és haláleseti ellátások összege, és a biztosítási feltételek rögzítve lesznek, és így nem növelheti a díját, ha ezt szeretné.

2. Állandó életbiztosítás:

A tartós életbiztosítással szemben az állandó életbiztosítás fedezetet nyújt Önnek mindaddig, amíg úgy dönt, hogy megfizeti a díjat. A biztosítás a készpénzértéket is felhalmozza, és ez fontos eszköz lehet a pénzügyi tervezéshez az idő múlásával. Továbbá a következőket kínálják:

 1. Egész élet: Ez garantálja a pénzértéket és a garantált halálozási juttatást, valamint a lehetséges osztalékot. Korai magas készpénzérték is van, ha jól megtervezik.
 2. Garantált univerzális élettartam: Ez fix hozamot ígér rugalmas prémium kifizetésekkel. Emellett némi készpénzértéket is kínálnak, de korlátozottan, és kifejezetten egy életen át tartó haláleseti ellátásra tervezték.
 3. Indexált univerzális élet: Az indexált univerzális élettartamot a tőzsdére indexálják a magasabb hozam elérése érdekében. Emellett védelmet nyújtanak a piaci veszteséggel szemben.
 4. Változó univerzális élettartam: A változó egyetemes életben a befektetési számla szorosan kötődik a piachoz, és növekedése pusztán a piaci hozamokon alapul.
 • Előnyök: Adómentes haláleseti juttatást kínálnak, és az adó készpénz értékének növekedését ebben elhalasztják. Végtelen banki szolgáltatásokat is kínálnak, ami azt jelenti, hogy az Ön által elfogadott politika készpénzértéke magánbanki rendszerként fog működni.
 • Hátrányok: Ez drága, és a hosszú élettartam egy másik kérdés. A hosszú élettartam néha előnyös és egyben hátrány is. Bár fedezetet kereshet, ameddig csak akar, problémával is szembesülhet, amikor már nincs rá szüksége.

Gyermek életbiztosítás:

Íme néhány életbiztosítási lehetőség a gyermekek számára.

1. Gyermek távú életbiztosítás:

A gyermekkori életbiztosítás csak haláleseti ellátást nyújt, de jóval később áttérnek a kötvényre is. A kötvény mindaddig fennáll, amíg Ön mint kötvénytulajdonos fizeti a díjat.

 • Haszon: Jó pénzértéket és megélhetési előnyöket kínál, ráadásul mindig biztosítva lesznek. Megfizethetőek is.

2. Gyermek egyetemes életbiztosítás:

Ez a fajta biztosítás biztosítja gyermekének, haláleseti ellátásait és egy megtakarítási számlát, amelyet a gyermek később használhat fel.

 • Haszon: Biztonságosak és szigorúan biztosítottak is.

A legjobb 5 legjobb életbiztosító társaság Indiában:

Íme néhány kiváló biztosító társaság, amelyek a nevükről ismertek, és bíznak az emberekben.

1. Canara HBSC OBC Életbiztosító:

Canara HBSC Oriental

Ez a közös vállalat 2008 -ban alakult a Canara Bank, a HSBC és az Oriental Bank of Commerce között. Ez egy pán indiai vállalat, amelynek körülbelül 7000 fiókja van három részvénybankból. Ezenkívül biztosítja a szükséges képzést és coachingot az összes bank munkatársának szerte az országban. A vállalat személyre szabott termékeket is kínál hatalmas ügyfélköréhez, így biztosítva minden igény kielégítését.

2. SBI életbiztosítás:

SBI életbiztosítás

Az SBI életbiztosítást 2001 -ben vezették be, és ez szintén az SBI és a BNP Paribas Cardif közös vállalata. Ismert, hogy exkluzív életbiztosítási rendszereket és nyugdíjrendszereket kínálnak, amelyek gazdaságosak, és mindenki számára megfizethetőek. Megtakarítási tervet, egységkapcsolati tervet, gyermektervet és nyugdíjtervet is kínál – ez a fajta életbiztosítás jó a vállalkozások tulajdonosai számára.

3. India Life Insurance Corporation:

Indiai Életbiztosítási Társaság

A LIC egy állami szektor biztosítótársasága, és különféle biztosítási rendszereket kínál az embereknek, mindegyiket a megfizethetőségük alapján. Rendelkeznek egyedi fizetésmegtakarítási portfólióval, valamint ösztönző programokkal iskolák, falvak és bankok számára. Külföldi művelete is van, és így segítségük kérése nem jelent problémát, még akkor sem, ha Indiában tartózkodik. És ez az egyik legdrágább életbiztosítási típus Indiában.

4. Aviva Életbiztosító:

Aviva Életbiztosító

Ez az egyik legnépszerűbb és legolcsóbb életbiztosító társaság, és a Dabur és az Aviva csoport közös vállalata. És világszerte ügyfélkörrel rendelkezik, körülbelül 121 hálózati központtal. Széles körű terveket és rendszereket kínál az érdekelt kötvénytulajdonosok számára. Az Aviva életbiztosítás gazdaságos áron érkezik. Néhány közös tervük közé tartozik a védelem, az uralkodói terv, a gyermekterv, a nyugdíjazási terv, az egészségügyi terv és a megtakarítási terv.

5. Nemzeti Biztosító:

Nemzeti Biztosító

Ez egy állami tulajdonú általános biztosító társaság Indiában. Székhelye Kolkata -ban található, és 1972 -ben államosították. Különféle programokat kínálnak azoknak, akik vállalni akarják a politikát, és célja, hogy számukra a legérdekesebbek legyenek. Ez a legjobb típusú életbiztosító a fiatal felnőttek számára.

6. HDFC Életbiztosító:

HDFC

A mumbai székhellyel rendelkező HDFC Life Insurance az ország hosszú távú biztosítói közé tartozik. A HDFC -vel és a Standard Life Aberdeen PLC -vel alapított társult társaság. Körülbelül 414 fiókja van, és egyéni és csoportos biztosításokat is kínál.

Ennek ellenére itt vannak az új életbiztosítások megszerzésének lépései.

 1. Az első lépés az, hogy lényegében kitölt egy jelentkezési űrlapot, amely megkéri az Ön alapvető adatait, például az éves jövedelmet, az egészségi állapotot, a családi egészségi állapotot, az életmódbeli szokásokat stb. Ne felejtse el őszintén válaszolni, különben a vállalatnak joga van lemondani a szerződést a bármikor.
 2. Néhány irányelv megköveteli, hogy fizikális vizsgálaton vegyen részt.
 3. A harmadik lépés a prémium kifizetése, ahol ki kell választania a haláleseti ellátást.

Néha nem jogosult a biztosításra. Íme a körülmények:

 • Ha valamilyen krónikus betegsége van, például rák vagy szívroham
 • Nagy kockázatú foglalkozás, mint a katonai szolgálat
 • Hazudni az alkalmazásban, és nem őszinte.

Akár beleegyezik, akár nem, az életbiztosítás a legtöbb esetben biztos áldás. Válság idején megmentenek, és potenciális megmentők. A kulcs azonban a megfelelő terv vagy rendszer kiválasztásában rejlik, amelyet megengedhet magának, és amely megoldja a célját. Amint ezt megtudja, látni fogja, hogy a biztosító mit tehet a jövője biztosítása érdekében.