11 luovaa kotitaloustemppua säästää aikaa ja lisää mukavuutta

Tehokkaat toimenpiteet kotitalouksien ylläpidossa säästävät aikaa ja hermoja. Joillekin siivous ja itsensä järjestäminen on paljon helpompaa kuin toisille. Useimmiten heillä on useita salaisia ​​kotitemppuja. Haluatko saada niitä enemmän? Sinun pitäisi! Mahtavien kotitemppujen avulla voit ratkaista hankalia ongelmia nopeasti ja sujuvasti. Seuraavat 11 vinkkiä koskevat hajujen ja tahmean purukumin poistamista, mikroaaltouunin, keittiöhanan, jääkaapin yksinkertaista puhdistusta sekä tuoreiden tuotteiden säilyttämistä ja muita kotitalouden arkielämän haasteita. Muista lukea!

Luovien kotitemppujen avulla siivous on paljon helpompaa

kotivinkkejä trendikkäitä ajatusideoita

11 erittäin tehokasta ja hyödyllistä kotitemppua

1. Poista rasva tahrat pienellä liidulla

Onko kaapissasi hienoja vaatteita, joissa on rasva tahroja? Sinun ei välttämättä tarvitse heittää niitä pois tai kierrättää niitä.

Voit silti käyttää monia niistä peittämällä likaiset kohdat jauheliidulla. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja ime rasva. Poista jauhe ja pese vaate pesukoneessa.

Valkoista jauhettua liitua käytetään monin tavoin kotitaloudessa

liitu kotitalouksien temppujen puhdistus

2. Puhdista keittiöhanat sitruunalla

Meidän on usein käsiteltävä rasvaisia ​​keittiöhanoja. Tämä on normaalia, koska kosketamme niitä usein ruoan valmistuksen aikana. Tämän seurauksena myös muu lika tarttuu siihen. Tämän seurauksena varusteet eivät loista niin kuin haluaisimme. Tässä tapauksessa leikkaa vain muutama sitruunaviipale ja käytä niitä varusteiden kiillottamiseen. Pyyhi se sitten pois kostealla, puhtaalla liinalla tai talouspaperilla.

Sitruunoilla ja sokerilla voit poistaa puupinnat hajuista

sitruuna kotitalous temppuja ideoita suuntauksia

3. Poista hajut puupinnoilta sitruunalla ja sokerilla

Puhtauden tunne ei tule pelkästään ulkonäöstä. Tuoksun neutraalisuus on välttämätöntä hyvinvoinnille. Puupinnat imevät ruoan hajuja, joista on erittäin vaikea päästä eroon. Leikkuulaudan tapauksessa tämä voi aiheuttaa eri tuotteiden hajujen sekoittumisen. Tämä vaikuttaa myös negatiivisesti makuun! On kotitalouksien temppuja, jotka voivat auttaa tässä tapauksessa. Voit sekoittaa sitruunamehun sokerin kanssa. Levitä seos pinnalle, anna seistä muutama minuutti ja poista sitten sienen pehmeällä puolella.

Pienet lasten lelut voidaan pestä astianpesukoneessa

pieniä leluja lapsille

4. Pese pienet lelut astianpesukoneessa

Pidä kotona pieniä lapsia, jotka jatkuvasti lentävät lelujaan. Näiden desinfiointi on erityisen tärkeää. On monia hienoja kotitemppuja tämän tekemiseen astianpesukoneella. Tässä tapauksessa voit puhdistaa ja desinfioida siinä olevat lelut samanaikaisesti.

Voit puhdistaa metalliastiat ja ruokailuvälineet suolalla ja ruokasoodalla

suola sooda suuri puhdistus

5. Puhdista metalliset astiat ja ruokailuvälineet ruokasoodalla ja suolalla

Voit käyttää ruokasoodaa ja suolaa metalliastioiden ja ruokailuvälineiden puhdistamiseen, jos ne ovat värjäytyneet ajan myötä tuotteista ja muista vaikutuksista. Pienet astiat tai kattilat on täytettävä vedellä. Voit lisätä yhden ruokalusikallisen ruokasoodaa ja suolaa puoli litraa kohti. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja puhdista sienellä. Voit kääriä pannujen ja kattiloiden ulkopuolen sekä ruokailuvälineet alumiinifolioon, joka on täynnä suolaa ja ruokasoodaa. Odota 30 minuuttia ja huuhtele pois! Nouskaa ylös!

Kahvijauheet ja kahvipavut ovat universaali lääke huonojen hajujen hoitoon

kahvi hajuja vastaan ​​kotitalouksien temppuja

6. Käytä kahvipapuja tai kahvinporoja poistaaksesi hajut jääkaapista

Kotitalouksien temput jääkaapin hajuja vastaan ​​ovat erityisen yleisiä. Olemme nyt valmistelleet sellaisen sinulle. Ensimmäinen asia on tarkistaa, mistä haju tulee ja onko kaikki ruoka edelleen syötävää. Poista kaikki pilaantuneet tuotteet. Sinulla on nyt kaksi vaihtoehtoa: Jätä yksi tai useampi kuppi kahvipapuja täyteen muutaman tunnin ajaksi. Jos haju on edelleen olemassa, toimi seuraavasti: Voit tyhjentää jääkaapin, peittää kaikki pinnat kahvijauheella, jättää sen päälle puoli tuntia ja pyyhkiä sen varovasti pois.

Jääpaloja on monenlaisia ​​käyttötarkoituksia kotitaloudessa

jäätelöideoita jääkuutioita

7. Poista purukumi kengän tai hiusten pohjasta

Onko sinulla pakastimessa jäätä? Silloin sinulla on myös loistava työkalu purukumin poistamiseen jalkapohjistasi tai jopa hiuksistasi. Kiinnitä jääpalat purukumiin ja anna niiden jähmettyä. Sen jälkeen sen poistaminen on paljon helpompaa.

Puhdista tietokoneen näppäimistö hammasharjalla

kotivinkit PC siivous kotitemppuja

8. Puhdista tietokoneen näppäimistö hammasharjalla

Haluatko puhdistaa tietokoneen näppäimistön todella hyvin ja helposti? Tee tämä yksinkertaisella, pehmeällä harjaksella hammasharjalla. Näin pääset vaikeisiin paikkoihin, joihin pöly, ruoantähteet ja muu kerääntyy.

Kuumenna vesi mikroaaltouunissa puhdistamisen helpottamiseksi

mikroaaltouuni täynnä vettä

9. Puhdista uuni tai mikroaaltouuni kulholla, joka on täynnä vettä

Useimmat meistä ovat tietoisia siitä, että uuni ja mikroaaltouuni on puhdistettava säännöllisesti. Muussa tapauksessa rasva ja muu lika tarttuvat siihen. Ne kiinteytyvät ja niitä on vaikea poistaa. Jos jätät kulhon, joka on täynnä vettä muutaman minuutin ajan, se muuttuu höyryksi. Kosteus tekee myös rasvan ja muun lian jäännöksistä juoksevampia. Sitten voit pyyhkiä kaiken suhteellisen helposti.

Puhdista ikkunaluukut vanhalla sukkalla

kotitemppuja ikkunanpesu kotitalousvinkkejä

10. Puhdista ikkunaluukut vanhalla sukkalla

Kotitalouksien temput pölyttämiseen ovat myös aina erittäin hyödyllisiä. On olemassa hankalia asioita, kuten ikkunaluukut. Voit pukea pienen puuvillasukan kuin hansikas. Noudata näitä ohjeita kaihtimien läpi. Joten voit helposti pyyhkiä ne pois.

Tämän temppun avulla voit pitää mausteet tuoreina pidempään

kotivinkkejä kotitempputuotteet

11. Pidä mausteet tuoreina jääpalojen avulla

Suositut vihreät mausteet, kuten persilja, minttu ja tilli, eivät ole enää tuoreita ja mehukkaita muutaman päivän kuluttua. Edes paras jääkaappi ei auta. Voit kuitenkin jakaa ne kulhoon jääkuutioiden kesken ja säilyttää ne pakastimessa. Ne maistuvat edelleen hyvältä muutaman viikon kuluttua.

Jos tiedät hyviä kotitemppuja, kaikki sujuu helpommin! Monia ideoita voidaan käyttää myös muilla kodin siivouksen aloilla. Ajan myötä opit paremmin yksinkertaisten kotitaloustuotteiden ominaisuudet. Kehität varmasti omia kotitemppuja.

Toivomme sinulle, että voit vaivattomasti saavuttaa täydellisen puhtauden ja mukavuuden jokapäiväisessä elämässä.