Huopahattu on ajaton muotiasuste. Selvittää miksi!

Hattu tai korkki on tärkeä muotiasuste, jolla on käytännöllinen ja esteettinen sekä sosiaalinen merkitys. Päähineet ovat melko erilaisia ​​ja niillä on tärkeä rooli muotihistoriassa, jota emme valitettavasti voi seurata tässä artikkelissa. Tämänpäiväisessä postauksessa haluaisimme raportoida hieman enemmän huopahatusta ja erityisesti keittohatusta.

Huopahattu – pakollinen naisten vaatekaapissa

Huopahattu huopaväriset hatut päähineet

Mitä tuntuu?

Ensin vastaamme kysymykseen, mitä todellisuudessa tuntuu.

Huopa on materiaali, jolla on pitkä historia. Se on monipuolinen materiaali. Teollisuuskäyttöön huopa valmistetaan tehtaissa, mutta aiemmin sitä käsiteltiin käsin. Huopa voi koostua vain villasta (lampaan, kamelin ja vuohen karva) tai muiden eläinten, kuten majavien ja kanien, turkista tulevista kuiduista.

Kun nämä kuidut kostutetaan, puristetaan ja käsitellään edelleen valssaamalla, lyömällä tai hankaamalla, ne liikkuvat ja sotkeutuvat toisiinsa. Ja niin ne muodostavat huopakankaan.

Huovan alkuperä on tuntematon, mutta sen uskotaan olevan peräisin esihistorialliselta ajalta Keski -Aasiassa. Huopa löydettiin luultavasti käyttämällä villaa nukkuma -alueiden pehmentämiseen.

Syy villaan usein kutistuu pestessään, koska kuidut muuttuvat mattaisiksi

Huopahattu valkoinen huopamateriaali päähineet

Huovan edut

lämpöä

Yksi huovan merkittävimmistä ominaisuuksista on sen lämpö. Koska kuidut ovat keskenään sidottuja eivätkä kudottu huovutusprosessin aikana, kuitujen välillä ei ole pieniä rakoja, kuten kudonnassa usein tapahtuu. Tiheästä huopasta valmistetut vaatteet ovat säänkestäviä myös tuulessa ja kylmässä. Huopa on loistava eristin, ja vaatteilla on taipumus pitää kehon lämpöä.

Joustavuutta

Huopavaatteet voivat kestää pitkään vaatteiden asianmukaisella hoidolla ja tuholaistorjunnalla. Huopa on rypytön, joten vaatteet voivat näyttää tuoreilta myös usein käytön jälkeen. Huopa kestää kulutusta paremmin kuin muut villakankaat, kuten tweet ja twillit.

Huopa on hyvä eriste. Se on tuulen- ja sateenpitävä

musta huopahattu yllään huopa naisten muoti päähineet

Huovan voi leikata eikä se murene. Tiheä huopa on huomattavan vahva, eikä sitä voida lävistää nuolilla. Monet soturit arvostivat tätä laatua aiemmin, minkä vuoksi huopaa käytettiin tuolloin kevyisiin kilpiin ja panssaroihin. Ohut huopa voi repeytyä venytettynä, mutta tiheä huopa voidaan venyttää ja muotoilla eri muotoihin, kuten hattuihin, saappaisiin ja pusseihin.

Keilaajahattu – jäykkä pyöreä huopahattu

Keittohattua kutsutaan saksassa yksinkertaisesti meloniksi ja se on pyöristetty huopahattu. Keittohattu valmistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1849 brittiläiselle sotilaalle ja poliitikolle Edward Cokelle. Hänellä on uusi hatumalli, jossa on hatunvalmistajat Lock & Co. of St James’s tilasi eräänlaiseksi suojakypäräksi. Hattu on tiukka ja siinä on matala kruunu, joten se voi suojata metsänvartijoiden päät. Ennen kuin keittohattu suunniteltiin, vartijat käyttivät liian korkeita sylintereitä, mikä oli epäkäytännöllistä ja vaarallista.

Huopahattu, huopainen keittohattu, keittohattu, miesten muotipäähineet

Victorian aikakaudella keittohattu oli työväenluokan hattu. Vasta myöhemmin siitä tuli suosittu Ison-Britannian keski- ja yläluokkien keskuudessa, erityisesti virkamiesten, toimihenkilöiden ja pankkiirien keskuudessa. Kuninkaallisen vartijan upseerit käyttävät niitä edelleen osana univormuaan. Yhdysvalloissa keittohattu oli lännen suosituin hattu, sitä suositumpi Cowboy -hattu tai sombrero. Keittohattuja arvostettiin suuresti, koska ne ovat tiukasti istuvat ja seisovat tukevasti päässäsi kovassa tuulessa.

Huopahattu on nyt muotiasusteena sekä miehille että naisille

Huopahattu on nyt ajaton muotiasuste sekä miehille että muotitietoisille naisille. Tässä mielessä meloni edustaa edelleen hienostunutta brittiläistä tyyliä. Kun keittohattu oli miesten suosikki vuosikymmeniä, tämä hattu löydettiin uudelleen naisille. Hän antaa muotitietoisille naisille yksinkertaisen muotiasusteen, joka on monipuolinen ja sopii lähes kaikkiin asuihin. Tässä on muutamia syitä, miksi huopahattu ei saisi puuttua vaatekaapistasi.

  • Keittohattu antaa asulle tietyn asian

Musta T-paita ja rento pusero ovat yksinkertaisia ​​jokapäiväisiä vaatteita, jotka eivät välttämättä ole havaittavissa, mutta ovat käytännöllisiä ja mukavia. Voit täydentää ja piristää yksinkertaista asustasi tyylikkäällä huopahatulla.

Meloni on loistava lisä jokapäiväisiin vaatteisiisi

Huopahattu huopa naisten muoti päähineet

  •  Keilahattu voidaan yhdistää myös tyylikkäisiin mekkoihin

Jos haluat pukeutua ja pukeutua tyylikkääseen mekkoon, mutta et halua olla ylipukeutunut, voit käyttää myös keittokuppia. Se voidaan yhdistää paitsi rentoihin, myös tyylikkäisiin asuihin.

  •  Keittohattu on klassikko

Keittohattu on ehdottomasti investoinnin arvoinen, ellei sen monipuolisuus, mutta se, että se ei koskaan mene pois muodista. Bridgette Bardot käytti keittohattua 1950 -luvulla, ja tätä hattua käyttävät edelleen kuuluisat kuuluisuudet, kuten Meagan Good, Mischa Barton, Rihanna ja Beyonce.

Huopahattu käyttää huopamateriaalista valmistettua päähinepukua

Jos haluat olla huopahattu, olet mukana HUT.de ehdottomasti löytää etsimäsi! Toivomme, että nautit verkkokaupoista! Älä tuhlaa aikaa ja nauti upeasta syksyn ajasta!

Huopahattu käyttää huopaa naisten muoti rento asu päähineet