Keraamisen keittotason puhdistaminen – tehtävät, kiellot ja tehokkaat kotihoidot

Ruoanlaitto on vieläkin hauskempaa, kun keittiökoneet ja -välineet ovat puhtaita ja toimivat oikein. Keittotasoilla, uuneilla ja kattiloilla on selkeä prioriteetti. Jos mietit usein, miksi keraaminen liesi ei aina näytä kiiltävältä ja hyvin hoidetulta tai siinä on naarmuja, tämä viesti on juuri sinulle sopiva. Koska tänään paljastamme tärkeimmät vinkit ja kotihoidot, joista on paljon apua, jos haluat puhdistaa korkealaatuisen keraamisen keittotason.

Innovatiivinen keraaminen liesi kuuluu ehdottomasti nykyaikaisiin keittiölaitteisiin

keraamisen keittotason vinkkien puhdistus kotikäyttöön

Miksi keraaminen liesi on niin erikoinen??

CERAN® on itse asiassa saksalaisen Schott -yhtiön tuotenimi, joka on ollut olemassa vuodesta 1973. Periaatteessa se on sileä, korkealaatuinen lasikeraaminen liesi. Tämä näyttää paljon nykyaikaisemmalta ja tyylikkäämmältä kuin perinteiset valurautaliedet, ja sitä on myös paljon helpompi hoitaa ja puhdistaa.

Keraamisen liesin huokoseton pinta on myös erittäin lämpöherkkä ja siksi erittäin energiatehokas. Haluttu kypsennyslämpötila saavutetaan sekunneissa ja siirretään kattiloille. Keittoalueet kytketään päälle ja pois ja asetetaan oikeaan lämpötilaan yhdellä sormella. Ceran -keittotasot tai lasikeraamiset liesit toimivat sekä sähkö- että induktiotilassa, ja niiden innovatiivinen muotoilu hyödyttää nykyaikaisia ​​keittiöitä.

Säännöllinen puhdistus ja huolto pitävät keittotason huippukunnossa

vinkkejä ja korjaustoimenpiteitä keraamisen keittotason puhdistamiseen

Tekee ja ei saa puhdistaa ja huoltaa keraamista liesiä

On todella monia vääriä asioita, joita voit tehdä keraamisella liesi tietämättäsi.

Mutta ensin haluamme kiinnittää huomionne tehtäviin:

  • Puhdista keraaminen liesi aina heti ruoanlaiton tai paistamisen jälkeen – tämä tarkoittaa, että epäpuhtauksia muodostuu vähemmän ja keraaminen pinta voi saavuttaa optimaalisen suorituskyvyn.
  • Aseta kattiloiden ja kattiloiden pohjat keraamiselle keittotasolle ennen ruoanlaittoa tai paahtamista.
  • Kaavi varovasti pois likainen tai jopa palanut esineiden likaantuminen erityisellä keraamisella keittotasolla. Liota ne kevyesti vedellä etukäteen.

Vältä yksinkertaisia ​​lasikaapimia, koska ne voivat jättää epämiellyttäviä naarmuja

keraamisen keittotason puhdistus Keraamisen keittotason erikoiskaavin

Ja nämä ovat tärkeimpiä varoituksia:

  • Pesuaineella ja hankausmaidolla ei ole paikkaa keraamisella keittotasollasi. Useimmissa tapauksissa nämä puhdistusaineet vaikuttavat keittotason herkkiin pintoihin ja edistävät sen nopeaa kulumista.
  • Kun valmistat ruokaa, älä työnnä kattiloita tai kattiloita edestakaisin, muuten keittolevyihin jää usein ruma metallivyöhyke. Tämä tapahtuu, kun alumiinista tai kuparista valmistetut seokset kuluvat pois useista ruoanlaittovälineistä.
  • ÄLÄ KOSKAAN puhdista ja huolla keraamista keittotasoa ja erityisesti keittotasoa, kun ne ovat vielä kuumia! Palovammojen vaara on suuri. Lisäksi puhdistusaineet ja astiat altistuvat äärimmäiselle kuumuudelle ja voivat polttaa tai sulaa ja vahingoittaa peruuttamattomasti arvokasta pintaa.

5 kotihoitoa keraamisen keittotason puhdistamiseen

Vaikka korkealaatuinen keraaminen liesi puhdistetaan optimaalisesti erityisillä puhdistusaineilla, on olemassa muutamia vaihtoehtoja. Seuraavat kodin korjaustoimenpiteet ovat kemiallisia ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja keittotason pitämiseksi hyvässä kunnossa ja poistamaan tehokkaasti epämiellyttävän lian ja epäpuhtaudet..

Ennen kemian kerhoa voit myös antaa mahdollisuuden ympäristöystävällisille kotihoidoille

puhdista keraaminen liesi kotona

# 1 ruokasoodaa

Se on selvästi yksi suosituimmista ja laajalti käytetyistä kotihoidoista. Tämä johtuu siitä, että sillä on pH-neutraali vaikutus ja se pystyy poistamaan kokonaan kevyemmän lian ja jopa kalkin kertymisen keittotasolle. Sekoita vain puoli pakkausta sitä ruokalusikalliseen vettä ja levitä tahna likaisille alueille. Anna vaikuttaa noin tunti, pyyhi pehmeällä, kostealla liinalla ja taputtele sitten kuivaksi. Mukava sivuvaikutus: tämä antaa keraamiselle keittotasolle hyvän peilipinnan. Soda on vielä tehokkaampi ja vahvempi. Mutta mieluummin lyhyempi valotusaika.

Yksi lääke moniin tapauksiin

Leivinjauheen puhdistaminen kotitalouden korjaustoimenpiteitä keraamiselle keittotasolle

# 2 sitruunamehu

Tämä kotihoito on myös tunnettu ja melko suosittu kalkkia ja rasvaa poistavista ominaisuuksistaan. Voit levittää puristettua sitruunamehua värjätyille alueille kankaalla tai sienellä tai, mikä parasta, hiero sitä leikatulla sitruunanpuolikkaalla. Anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja pyyhi se sitten pois kostealla liinalla. Myös kalkkitahrat poistetaan.

Lihan paahtaminen jättää usein rasvaisia ​​roiskeita keittotasolle

puhdas keraaminen liesi soodaetikka

# 3 lasinpuhdistusaine

Jos sinulla ei ole sitruunaa käsilläsi, ratkaisu on mieto lasinpuhdistusaine. Erityisesti rasvan ja kalkin osalta lasinpuhdistusaineet ovat välttämättömiä. Toisin kuin hankausmaito ja pesuaine, niiden pH on yleensä neutraali, joten ne sopivat ihanteellisesti keraamisille liesille.

# 4 hammastahna

Tätä kotihoitoa suositellaan keittotason puhdistamiseen ja kiillottamiseen. Levitä vain vähän hammastahnaa pehmeällä kotitalouspyyhkeellä, hiero kevyesti ja pyyhi uudelleen. Vältä ehdottomasti hammastahnaa, jossa on rakeita / mikromuovia. Tämä aiheuttaa mahdollisia naarmuja pintaan ja on joka tapauksessa haitallista ympäristölle.

Hammastahna soveltuu yleensä hyvin keraamisen keittotason kiillotukseen

Puhdista keraaminen liesi hammastahnalla

# 5 vaseliini

Jotkut Internetissä olevat ihmiset suosittelevat usein luettelomme viimeistä kotihoitoa, mutta sitä tulee kuitenkin käyttää varoen. Perinteinen vaseliini on hyvä kiillotusaine sileille pinnoille ja sitä voidaan käyttää säästeliäästi. Monissa tapauksissa se voi pehmittää ja jopa estää halkeamia ja muodostaa myös suojakalvon. Vaseliini sisältää kuitenkin usein lisäaineita, jotka voivat hyökätä aggressiivisesti keraamiseen liesiin ja aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tällaisissa tapauksissa on parempi luottaa kokeiltuihin, erityisesti valmistettuihin keraamisten liesien kiillotusaineisiin

keraamisten liesien puhdistus kotona

Kohtele keittiöäsi ja erityisesti työ- ja keittopintojasi kunnioittavasti ja huolehdi niistä riittävästi. Käytä yllä lueteltuja kotihoitoja ja vinkkejä huolellisesti ja huolellisesti, jos haluat puhdistaa keraamisen keittotason. On parempi puhdistaa säännöllisemmin ja ennen kaikkea hyvissä ajoin ruoanlaiton tai paahtamisen jälkeen ja nauttia siististä keittiöympäristöstä, jossa ihmiset nauttivat ruoanlaitosta ja viipymisestä.

Hyvällä ruoalla on erityiset vaatimukset

puhdista keraaminen liesi ruoanlaiton aikana

Poltettu maito on usein yksi epämiellyttävimmistä saastumisen syistä

keraamisen keittotason puhdistaminen ja huolto

keraamisen keittotason puhdistaminen kärkien päällä

Ole varovainen puhdistaessasi naarmujen välttämiseksi 

Puhdista keraaminen liesi naarmuuntumatta

      Pyyhi se vain pehmeällä liinalla

Keraamisen keittotason puhdistus oikein ja väärin

Keraamiset keittolevyt ovat suuri innovaatio, josta kaikki voivat hyötyä

Puhdista keraaminen liesi oikein

keittiövinkit keraamisen liesin puhdistamiseen

vinkkejä keraamisen keittotason puhdistamiseen

puhdista pehmeä keraaminen liesi

keraamisen keittotason vinkkien ja temppujen puhdistaminen


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80