Keväänpuhdistus: järjestelmällinen lähestymistapa ja vinkit kodin siivoukseen

Perusteellinen puhdistus, kuten kevätsiivous, on suoritettava vähintään kaksi kertaa vuodessa. Näin varmistat paremman terveyden kotona ja raikkaamman ilman omissa neljässä seinässäsi. Mutta mihin tämä kaikki johtaa? Ei välttämättä kalliita puhdistusaineita. Ne ovat monella tapaa jopa haitallisia terveydellemme ja ympäristöllemme. Milloin niitä edes tarvitaan? Tarvitsemme usein kemiallisia puhdistusaineita erittäin likaisten esineiden ja huonekalujen puhdistamiseen. Mutta hyvin hoidetussa kodissa voimme suurelta osin pärjätä ilman sitä.

Ympäristöystävällisen peruspuhdistuksen suorittaminen on tämänpäiväisen artikkelimme pääaihe. Samaan aikaan esittelemme ympäristöystävällisen puhdistuksen tarkistuslistan.

Ympäristöystävällinen kevätsiivous tuo lisää terveyttä

vihreä budjetti on tärkeä

Pidämme erityisen tärkeänä seuraavia kysymyksiä:

• Miten järjestelmällinen siivous keväällä tulisi järjestää??

• Mitkä ovat puhdistusaineiden haitalliset ainesosat??

• Millä voit korvata ne??

• Mitä hyödyllisiä vinkkejä meidän tulisi pitää mielessä yksittäisten huoneiden ympäristöystävälliseen puhdistamiseen?

Ympäristöystävällinen tarkoittaa myös “mukavaa tuoksua”

hygienia voi olla myös ympäristöystävällistä

Kevään siivouksen järjestäminen

Kuinka kauan kevätsiivous todella kestää??

Useimmilla ihmisillä kestää muutaman päivän tehdä tämä. Tarkka kesto riippuu toisaalta siitä, omistaudummeko tähän toimintaan koko päivän vai jaammeko työn mieluummin muutamaan päivään. Lisäksi asunnon tai talon koko on tietysti tärkeä.

Tässä tarkistuslista perusteelliseen kevätpuhdistukseen:

– Pölyn perusteellinen poistaminen pölynimurilla tai muulla sopivalla tavalla: Tässä ovat lattia, seinät, huonekalut, kaikki tekstiilit, matot, säilytystilat, tarvikkeet ja tarvikkeet.

– perusteellinen pesu: Jotkut vaatteet tai matot voivat olla hyvin pölyisiä. On parempi pestä ne, joita et ole käyttänyt pitkään aikaan, ennen kuin laitat ne takaisin asianmukaiseen säilytystilaan. On parasta lähettää matot ammattikäyttöön. Tämä myös puhdistaa lattian perusteelliseen puhdistukseen.

– Varastoalueiden, pintojen, saniteettitilojen, pesualtaiden ja pesualtaiden, lisävarusteiden puhdistus.

– perusteellinen lattian puhdistus kylpyhuoneessa – myös seinät ja katot. Peilien ja ikkunoiden puhdistaminen vaatii erityistä huomiota.

Vähemmän resursseja ja enemmän organisointia – näin ympäristöystävällinen kevätsiivous toimii

ympäristöystävällisiä keinoja

Järkevä suunta

Tehokkaalla puhdistuksella on myös aistinsa. Ne vaihtelevat kotitaloudesta toiseen, mutta on olemassa tiettyjä perusperiaatteita, joista suurin osa on yleisiä. Yksi olisi: puhdas ylhäältä alas! Lattian puhdistaminen ei kannata, jos aiot pölytä ylähyllyt ja katon jälkeenpäin. Olisi myös järkevää siirtyä piilotetulta näkyvälle pinnalle. Talon hankalat ja usein puhdistamattomat paikat keräävät eniten likaa ja pölyä. Sinulla on paljon tekemistä siellä. Aloita sen sijaan siitä, mitä näet päivittäin, ja puhdista useammin, tekemällä kaksinkertainen työ itsellesi. Sitten teet kaiken likaiseksi uudelleen piilotettujen paikkojen pölyllä. Lopuksi haluamme huomauttaa, että lopussa sinun on puhdistettava huoneet, joissa tai joiden päälle heität roskat ja likaisen veden. Useimmiten se koskee käytävää, terassia ja kylpyhuonetta. Tärkeä vinkki: Älä unohda puhdistaa viemäreitä täällä!

Arvioi hyvin kevätpuhdistuksen aika ja järjestys ja tee oma suunnitelmasi. Yritä olla realistinen keston ja vaivan suhteen. Jätä muutama päivä ylimääräiseksi varaukseksi!

Voit nyt luoda luettelon tarvittavista puhdistusaineista. Hyvällä suunnittelulla tarvitset vähemmän. Ota myös aikaa hyvien ympäristöystävällisten vaihtoehtojen tutkimiseen. Näin vältät kemikaalien tarpeen tai vähennät niiden tarpeen minimiin.

Artikkelin toinen osa, jonka omistamme tähän aiheeseen, auttaa sinua.

Tässä on video aiheesta, jossa on lisää ideoita ja temppuja puhdistusjärjestelmästä:

Pienellä saippualla ja vedellä ikkunat voidaan puhdistaa nopeasti ja helposti

Puhdista vain ikkuna

Puhdistus ruokasoodalla voidaan tehdä onnistuneesti monessa kodin osassa

puhdista ruokasoodalla

Kestävästi puhdistettu koti tuoksuu hyvältä

ympäristöystävälliset keväänpuhdistus aromit

Likaisten pintojen ympäristöystävällinen puhdistus on mahdollista!

Puhdista pinnat ympäristöystävällisellä tavalla

Ympäristöystävällinen kevätsiivous on hauskaa!

vähän tarvetta siivota