Kevät tulee: 5 vinkkiä koiranomistajille

Kevät on aivan nurkan takana, lämpötilat lämpenevät hitaasti ja tietysti se vaatii pitkiä kävelylenkkejä koiran kanssa. Turkki muuttuu, kasvit ja hyönteiset heräävät ja täyttävät ilman hajuilla ja liikkeellä – mikä aika olla koira. Jotta nelijalkainen ystäväsi voisi nauttia tästä vuodesta vuodesta, tässä on muutamia vinkkejä koiranomistajille keväällä.

5 käytännön vinkkiä koiranomistajille keväällä

Kevät tulee 5 vinkkiä koiranomistajille

Kevät on allergian aikaa

Aloitetaan melko ärsyttävällä aiheella: allergiat koirilla. Toisin kuin yleisesti uskotaan, koirat voivat olla allergisia paitsi tietyille rehun ainesosille myös siitepölylle – aivan kuten ihmiset. Näin ollen kevät on tietysti myös koirien siitepölykausi. Jos et ole varma, onko koirallasi on allergia (mutta jotkut merkit viittaavat siihen), niin eläinlääkärin on kuultava varmuuden vuoksi. Ihmisten tavoin koirat voivat saada allergisen astman tai jopa kokea anafylaktisen sokin.

Kevät tulee 5 vinkkiä koiranomistajille4

Koiran turkin vaihto

Keväällä koirien on vaihdettava turkkinsa. Paksumpi Talveturkki heitetään pois ja ilmavampi kesäkarva tulee ulos. Koiranomistajat voivat odottaa nelijalkaisten ystäviensä hiuksia melkein kaikkialla, ja koko asia voi kestää yhdestä kahteen kuukautta.

Kun turkki vaihtuu, sinun tulee harjata nelijalkaista ystävääsi perusteellisesti ja säännöllisesti. Tämä ei ainoastaan ​​estä koirankarvan leviämistä kaikkialle massoina, mutta samalla luonnollisesti tuetaan luonnollista turkinvaihtoa. Useimmille koirille harjaus on varsin miellyttävää ja voit tappaa melkein kaksi lintua yhdellä iskulla.

Kevät tulee 5 vinkkiä koiranomistajille3

Pesimäkausi luonnossa

Kevät on myös monien kotoperäisten lintujen ja muiden eläinlajien lisääntymisaikaa. Kasvatusalueet on yleensä nimetty järvien, puistojen ja viheralueiden ääreen, mutta on silti tärkeää, että koirat eivät jahtaa muiden eläinten jälkeläisiä. Kiinnitä huomiota jalostukseen ja koirasi käyttäytymiseen.

Pesimisaika kestää suunnilleen huhtikuun alusta heinäkuun puoliväliin. Tänä aikana valvontavelvollisuus on otettava erityisen vakavasti kyseisissä paikoissa ja tarvittaessa on parempi ottaa talutushihna kerran useamman kerran liian vähän. Erityisesti metsästyskoiria / koiria, jotka ovat kiinnostuneita metsästyksestä, on tarkkailtava erityisen tarkasti.

Kevät tulee 5 vinkkiä koiranomistajille2

Vältä myrkyllisiä kasveja

Kasvit itävät keväällä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että myrkylliset kasvit heräävät lepotilasta ja voivat usein aiheuttaa fyysisiä ongelmia, jos niitä kulutetaan koirilla, kuten ripuli, Oksentelu ja mahdollisesti vaikea myrkytys, joka on hoidettava lääkkeillä.

Jos koira syö ruohoa, ei tietenkään tarvitse huolehtia. Muiden kasvien kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen!

Kevät on tulossa 5 vinkkiä koiranomistajille7

Hyönteiset (puremat) ja tuholaiset

Kun lämpötila nousee, kasvit eivät vain herää, vaan yhä useammat hyönteiset ovat liikkeellä. Monet koirat, etenkin nuoremmat, rakastavat leikkiä ryömiä. Se voi usein muuttua tuskallisesti.

Hyönteisten puremat ovat koirille tuskallisia, mutta enimmäkseen vaarattomia. Siitä tulee ongelmallista, kun koirat nielevät esimerkiksi mehiläisiä tai ampiaisia ​​ja pistavat niitä kurkkuun tai ruokatorveen. Turvotus voi aiheuttaa hengenahdistusta, joka voi olla hengenvaarallista.

Kiinnitä siksi erityistä huomiota koiran käyttäytymiseen ja lähellä oleviin “vaarallisiin” hyönteisiin.

Kevät tulee 5 vinkkiä koiranomistajille5

Pistävien hyönteisten lisäksi on tietysti enemmän tuholaisia, kuten kirppuja ja punkkeja liikkeellä. Ulkona leikkimisen jälkeen nelijalkainen ystäväsi on siksi tarkistettava säännöllisesti näiden tai vastaavien hyönteisten varalta. Turkin kampaus on erityisen sopiva menetelmä tähän. Koska esimerkiksi punkit voivat myös levittää tauteja, eläinlääkäriin on otettava varotoimenpiteenä yhteyttä, jos tuholainen havaitaan myöhään (ja jos ilmenee selittämättömiä oireita).