Oikean sähköpianon löytäminen: hyödyllistä tietoa ja tärkeitä vinkkejä ostopäätökseesi

Oletko myös dilemman edessä, haluatko ostaa akustisen pianon vai sähköpianon? Tämä on ollut jo jonkin aikaa sekä ammattimaisten että harrastusmuusikkojen kanssa. Jopa aloittelijat, jotka haluavat oppia soittamaan pianoa, ihmettelevät, mikä on heille paras ja etsivät oikeaa ratkaisua. Niin kutsuttujen digitaalisten pianojen syntymisen jälkeen ne ovat kehittyneet ja parantuneet yhä enemmän. Nykyään korkealaatuiset sähköpianot vaikuttavat aidolla äänellä ja hienostuneella muotoilulla. He eivät useinkaan ole millään tavalla huonompia kuin vanhemmat akustiset sukulaisensa. Seuraavilla riveillä opit, mikä on todella tärkeää ostaessasi elektronista pianoa ja mitkä ovat tällaisen soittimen tärkeimmät edut.

e-piano ammattimuusikoille

Sähköpianon tärkeimmät ostokriteerit

Oletko kuullut näytteenottotekniikasta? Keksintönsä ansiosta digitaaliset pianot ovat itse asiassa mahdollisia. Tämä johtuu siitä, että akustisten pianojen ja flyygelien aidot äänet tallennetaan laadukkailla mikrofoneilla ja kerätään (näytteistetään) tällä tavalla. Vastaava ääni kuuluu sitten, kun näppäintä painetaan. Mitä varovaisempi ja ammattimaisempi näytteenotto, sitä parempi sähköpianon perusääni.

Kun valitset oikean soittimen, kaksi tärkeää kysymystä ovat ratkaisevassa asemassa alussa. Mikä on e-pianon tarkoitus ja millainen budjetti on käytettävissäsi. Jos olet selvillä tästä, voit ensin päättää oikeanlaisesta digitaalipianosta. Pitäisikö se olla niin sanottu kannettava piano, jota kutsutaan myös lavapianoksi, vai haluatko kodin digitaalisen pianon olohuoneeseen??

Esimerkiksi elävä muusikko valitsee todennäköisemmin ensimmäisen vaihtoehdon. Ja joku, joka haluaa vain tehdä musiikkia kotona tai joka antaa enemmän arvoa sisätiloille, löytää varmasti toisen tyyppisen sähköpianon houkuttelevammaksi. Joka tapauksessa on mainittava, että useiden valmistajien kannettavilla pianoilla on myös erinomainen optiikka ja tyylikäs muotoilu, ja ne voidaan taitavasti integroida muuhun sisustukseen.

Opi soittamaan e-pianoa

Jopa aloittelijoiden sähköpianojen kanssa on hyvä valita 88-näppäiminen näppäimistö. On versioita, joissa on vähemmän painikkeita, mutta ajan mittaan ne osoittautuvat riittämättömiksi. Jos näppäinten määrä on liian pieni, musiikkikappaleen pehmeimpiä ja korkeimpia nuotteja ei voida toistaa, mikä vaikuttaa vakavasti musiikin tekemiseen.

Lisäksi sinun on varmistettava, että näppäinten nopeus on riittävä. Tämä on vastuussa eri sävyistä ja varmistaa jokaisen musiikkikappaleen optimaalisen aitoutta. Musiikki ei enää kuulosta siltä "steriili", kuten vanhemmat näppäimistöt, mutta aivan kuten akustinen piano. Parhaissa sähköpiano -malleissa on siten jopa viisi dynaamista tasoa näppäintä kohti ja ne voivat täyttää jopa korkeimmat musiikkivaatimukset.

Hyvän digitaalisen pianon näppäinten ei pitäisi olla vain nopeusherkkiä, vaan myös painotettuja. Tämä tarkoittaa, että näppäimistössä pitäisi olla ns. Vasaramekanismi, joka jäljittelee täydellisesti akustisten pianojen mekanismia. Tämä antaa sinulle realistisen pianon tunteen soitettaessa ja melkein unohtaa, että klassisen pianon pienet huopavasarat, jotka painavat jousia, eivät todellisuudessa ole täällä.

akustinen piano vs e-piano

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, kun valitset hyvän sähköpianon, sinun pitäisi etsiä parasta laatua, jotta et säästäisi rahaa väärään päähän. Siksi valitse korkealaatuisten merkkivalmistajien tuotteita, kuten Yamaha, Korg, Casio, Roland, Alesis tai Kawai. Tämä on ainoa tapa taata hyvä ammattitaito, täydellinen muotoilu ja aito tunnelma. Erikoistuneista vertailuportaaleista, kuten www.epiano-test.de, löydät suosituimmat testatut sähköpianot sekä lukuisia asiantuntijavinkkejä ja hyödyllistä tietoa.

Mitä etuja sähköpianolla on akustiseen pianoon verrattuna??

Joustavuus ja monipuolisuus ovat digitaalipianon tärkeimpiä etuja. Kompaktin kokonsa ja 20-40 kg painonsa ansiosta erityisesti kannettavat mallit voidaan helposti kuljettaa mihin tahansa suosittuun paikkaan. Sähköpianot on yhtä helppo asentaa ja säilyttää, ja ne sopivat erinomaisesti nykyaikaiseen elämäntapaamme. Akustiseen pianoon verrattuna paljon halvemman hinnan lisäksi ei myöskään tarvita ärsyttävää viritystä. Laitteen mekaaninen huolto ei myöskään ole tarpeen.

Useimmissa digitaalisissa pianoissa on sisäänrakennettu metronomi, joka auttaa muusikkoa menettämään rytmin pelatessaan. Aloittelijat hyötyvät myös integroidusta oppimistoiminnosta. Tämä johtuu siitä, että musiikkikappaleen nuotit näytetään muistiinpanolta. Voit myös tallentaa toistettavan sisällön ja kutsua sen uudelleen. Kaikki tallenteet voidaan helposti tallentaa Mac- tai PC -tietokoneeseen USB: n tai MIDI -kaapelin kautta ja ladata tarvittaessa Internetiin.

vinkkejä e-pianon ostamiseen

Yksi sähköpianon suurimmista eduista on ehdottomasti vapaus pelata kotona milloin tahansa vuorokauden aikana. Toisin kuin perinteinen piano, et joudu vaikeuksiin naapureiden kanssa täällä. Digipianon äänenvoimakkuuden säätömahdollisuuden ansiosta voit tehdä musiikkia jopa yöllä. Voit jopa käyttää kuulokkeita ja antaa perheesi tai kämppiksesi nukkua rauhassa. Ja jos pianoääni muuttuu liian yksipuoliseksi, voit toistaa suosikkikappaleitasi muiden soittimien sisäänrakennettujen äänien ansiosta, esimerkiksi kirkon urut tai syntetisaattoritilassa.

Harkitse kaikkia näitä näkökohtia ja etuja. Tee lisätutkimuksia erikoistuneissa verkkoportaaleissa. Anna asiantuntijoiden neuvoa sinua yksityiskohtaisesti ja löytää täydellinen sähköpiano. Toivotamme sinulle menestystä ja hauskaa musiikin tekemistä!

soittaa e-pianoa kotona