Suunnittele ja organisoi muutto – näin liikut kuin ammattilainen!

Asunnonvaihtoon liittyy melkein aina paljon ennakointia sekä paljon stressiä ja ajan kulumista. Varsinkin jos uusi asuinpaikka on kaukana, jos se on 3-4 huoneen huoneisto tai jopa koko talo. Tarvitset ehdottomasti hyvin harkitun suunnitelman, joka sisältää kaikki tärkeät vaiheet ja niiden tarkan järjestyksen. Näin onnistut muutto optimaalisesti ja mahdollisimman sujuvasti. Alla olevista riveistä löydät joitain parhaita liikkuvia vinkkejä ja temppuja, jotka auttavat sinua ottamaan koko prosessin rennommin.

muuttovihjeiden suunnittelu

Nukuttaminen ja heittäminen pois

Aloita muuton suunnittelu ja valmistelu mahdollisimman aikaisin. Voit aloittaa tavaroiden lajittelun kaksi tai kolme kuukautta etukäteen. Käy läpi kaikki huoneet ja mieti tarkkaan, mitkä esineet löytävät paikkansa uudessa kodissa ja mitkä haluaisit erota. Tämä antaa sinulle tarpeeksi aikaa kaupallistaa, lahjoittaa tai lahjoittaa monia niistä eri myyntialustoilla. Vaatteiden, kirjojen, lelujen, pienten huonekalujen ja koristetarvikkeiden tulee mennä käsistäsi pala kerrallaan ja lajitella. Mitä enemmän tarpeettomia tavaroita pääset eroon ennen kuin todella muutat, sitä vähemmän sinun on kuljetettava mukana myöhemmin. Tämä säästää paitsi aikaa ja energiaa myös kuljettajan tilaa.

Kääri kunnolla ja taitavasti

Pakkaa tärkeyden mukaan. Tämä on yksi tärkeimmistä periaatteista kaikissa liikkeissä. Joten voit aloittaa tavaroiden pakkaamisen etukäteen. Viikko ennen muuttopäivää voi useimmissa tapauksissa riittää. Aloita asioilla, joita et pian tarvitse ensin – kirjoilla, koristeilla, viime kauden vaatteilla ja kengillä, astioilla ja kodinkoneilla, joita käytät harvoin.

Järjestä liike oikein pakata vinkkejä

Tarvitset varmasti oikeat kontit kaikille näille tavaroille. Niin sanotut muuttolaatikot sopivat parhaiten. Joten on suositeltavaa olla käyttämättä perinteisiä pahvilaatikoita ja -pakkauksia, koska niissä ei ole turvallista pitoa ja ne aiheuttavat todennäköisesti ongelmia vain liikkuessasi. Muuttolaatikot ovat kaksiseinäisiä ja kestävät jopa 40 kg: n painon ilman ongelmia. Voit joko ostaa ne uutena tai lainata niitä. Jotkut ovat jopa tehty erityisesti kirjoja tai ruokia varten.

Pakkauksessa noudatetaan periaatteessa seuraavaa:

  • Raskaat tavarat menevät laatikoihin ensin, kevyet tavarat seuraavat.
  • Pino kirjoja taaksepäin laatikon puoliväliin.
  • Älä paina enempää kuin 20 kg liikkuvaa laatikkoa kohti.
  • Kääri hauraat esineet pehmopaperilla, pyyhkeillä tai kuplamuovilla ja peitä sillä liikkuvan laatikon ontelot.
  • Käytä erityisiä vaatetuslaatikoita herkille vaatteille.
  • Merkitse jokaiseen liikkuvaan laatikkoon tilaa ja sisältöä sekä kannessa että sivulla.
  • Pidä tarpeeksi pakettinauhaa ja teippiä saatavilla.

liikkuva tarkistuslista

Lisävinkkejä: Älä kuljeta matkalaukkua tyhjänä vaan täytä se raskailla esineillä. Joten voit vetää niitä mukavasti sileillä lattioilla, eikä sinun tarvitse nostaa niitä.

Vain ammattimainen pakkauspalvelu voi tehdä sen paremmin ja ammattimaisemmin. Tai yleensä palkkaat ammattilaisen Muuttofirma säätämällä entistä enemmän aikaa ja hermoja siirtosi täydellisellä organisoinnilla. Muista saada yksityiskohtainen hintatarjous etukäteen. Myös hyvät muuttoyritykset tarjoavat usein ilmaisen kotikierroksen.

Suunnittele muutto ammattimaisesti muuttoyrityksen kanssa

Mutta jos haluat liikkua yksin, sinun on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin.

Mittaa oikein

Varmista, että kaikki huonekalut, jotka haluat ottaa mukaasi uuteen kotiin, todella sopivat yhteen, sinun on mitattava ne huolellisesti. Erityisesti portaikko, ovi- ja ikkunakehykset ja tarvittaessa hissi. Muuten olet vaarassa, että kaikki pysähtyy muuttopäivänä ja että monet suosikkiesineistäsi eivät yksinkertaisesti voi muuttaa taloon. Yhtä tärkeää on laatia uuden asunnon pohjapiirros itsellesi tai käyttää valmiita luonnoksia ja miettiä huolellisesti, mihin ja miten vanhat ja uudet huonekalut voidaan sijoittaa. Tämä helpottaa muuttosi suunnittelua ja antaa sinulle tarpeeksi aikaa ajatella sellaisten huonekalujen säilyttämistä, jotka eivät yksinkertaisesti mahdu uusiin neljään seinään.

Laillinen jätteenkäsittely

Huolimatta varastoinnista, suurikokoisesta jätesuunnitelmasta, myynnistä ja luovutuksesta, muutettaessa on edelleen asioita, jotka eivät mahdu roskakoriin. Älä kuitenkaan koskaan jätä heitä makaamaan. Tässä tapauksessa kyseessä on ns. Laiton jätteenkäsittely. Sen sijaan sinun pitäisi ostaa erityisiä ylimääräisiä roskapusseja paikallisilta viranomaisilta tai jätehuoltovirastolta. Tällainen säkki maksaa noin 7 euroa ja sisältää noin 70 litraa. Tällä tavalla harjoitat laillista kauppaa ja voit olla varma, että sinun ei tarvitse maksaa lisämaksuja.

Järjestä kuljetus

On myös muutamia asioita, jotka on otettava huomioon, kun on kyse muuttoliikkeestä. Ennen kaikkea tarvitset oikean kuljetusvälineen, koska pienen auton tai jopa pakettiauton kanssa olisi liian hankalaa ja työlästä kuljettaa kaikkea uuteen kotiin. Tällä tavalla joudut tekemään useita matkoja, mikä maksaa tarpeettomasti enemmän aikaa ja rahaa. Sopivan liikkuvan ajoneuvon voi vuokrata myös suhteellisen halvalla netistä. On tärkeää, että voit ajaa enintään 3,5 tonnin ajoneuvoa uudella EU -lipulla. Sitä paitsi kaikki eivät uskalla tehdä sitä. Siksi varmista etukäteen, että kaikki on oikein sinulle.

järjestää kuljetussuunnitelman muutto

Pysäköinti kielletty on myös tärkeä asia etenkin kaupungeissa, joissa pysäköintipaikoille on joka tapauksessa kysyntää. Kuljetinta lastattaessa ja purettaessa tarvitset siksi ehdottomasti pysähtymätön kyltin, jonka voit sijoittaa haluttuun paikkaan. Tätä varten sinun on saatava ajoissa lupa kaupunginhallitukselta. Tämä kestää noin kymmenen päivää ja itse merkki yleensä asetetaan kolme päivää etukäteen.

Etsi liikkuvia auttajia

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, sinun tulee myös varmistaa, että liikkuvia auttajia on riittävästi. Jos perheesi on melko pieni, saatat pystyä tekemään kaiken itse vain kumppanisi ja kahden tai kolmen ystävän tai sukulaisen kanssa. Monimutkaisemmissa muutoissa kannattaa aina etsiä ammattiapua, kuten muuttoyritys, tai etsiä halpoja muuttoavustajia tunneittain. Opiskelijat ovat myös hyvä vaihtoehto, jos sinulla on pienempi muuttobudjetti.

Joten kun muutat, mieti kaikkea etukäteen ja suunnittele fiksusti ja hyvissä ajoin. Tämä on ainoa tapa säästää aikaa, energiaa ja ennen kaikkea hermoja.

Hauskaa muuttoa ja onnea muuttoon!

suunnitella ja järjestää muuttovinkkejä