Tempeh -resepti tai miten voit valmistaa terveellisesti ja vegaanisesti itse

Yhä useammat nuoret valitsevat ruokavalion, joka ei sisällä eläintuotteita. Sen lisäksi, että teet kehollesi hyvää palvelua terveellisillä elämäntavoilla, suojelet myös ympäristöä ja sinua pidetään positiivisena roolimallina muille. Myös vegaanisen ruokavalion tulisi olla arvokasta ja ravitsevaa. Tästä syystä on suositeltavaa luoda ravitsemussuunnitelma, joka auttaa tekemään muutoksesta paljon onnistuneemman. Tänään haluaisimme esitellä luotettavan ja kasvipohjaisen proteiinilähteen, joka on peräisin Indonesiasta. Tempeh -resepti on suhteellisen helppo toteuttaa. Alun perin tempeh on valmistettu fermentoiduista soijapavuista, mutta voit luoda luomuksia eri palkokasveista tarpeen mukaan ja oman makusi mukaan.

Alkuperäinen tempeh -resepti on peräisin Indonesiasta ja koostuu fermentoiduista soijapavuista 

Tempehin resepti kikherneet terveellisiä

Tempeh -reseptin toteuttaminen on helppoa ja voit nauttia terveellisestä ruoasta joka päivä

On monia ihmisiä, joiden on vaikea kuvitella elämää ilman lihaa, maitoa ja juustoa. Totuus on, että tarvittavat mineraalit ja hivenaineet löytyvät myös kasvimaailmasta.

Esimerkiksi proteiinin määrä ja laatu ovat paljon parempia jopa joissakin kasvisruoissa. Itse toteuttamamme tempeh -resepti ei ainoastaan ​​korvaa onnistuneesti lihaa ja maitotuotteita, vaan yllättää myös omalla osuudellaan puhdasta proteiinia, joka on täysi 20%. Ja miten valmistat ihmeen itse? Palkokasvit keitetään pehmeiksi etukäteen ja “siirrostetaan” sieniviljelmillä. Niin kutsuttua tempeh-alkupaloja, joka sisältää tarvittavat sieniviljelmät, tarjotaan monissa kaupoissa. Pakkaus on perinteisesti kääritty banaanilehdillä ja jätetty kypsymään tai käymään noin 48 tunniksi 30 asteen huoneenlämmössä. Banaanilehden sijasta voit valita minkä tahansa vihannesten lehdet vuodenajan mukaan. Tämän seurauksena sinun pitäisi saada kiinteä muotti, jolla on oma erilainen voimakas sieni -aromi. Koostumus on hyvä paistamiseen, leivontaan tai marinointiin.

Kun olet oppinut prosessin, voit käyttää tempeh -reseptiä mallina uusille luomuksille 

Tempehin resepti kikherneet

Proteiinipitoinen tempeh on erinomainen liha- ja maitotuotteiden korvike 

Tempehin resepti soijapapuja

Paistettuna tai paistettuna aasialainen herkku maistuu yksinkertaisesti jumalalliselta 

Tempehin resepti soijapapu terveellistä

Tempeh -reseptin ja sen vaihtoehtojen oletetaan käyvän kunnolla

Mikä on tärkeää tietää, kun aiot tehdä oman tempehin? Ensinnäkin sinun on kypsennettävä halutut palkokasvit hyvin. Sitten on tarpeen tyhjentää vesi kokonaan ja kuivaa pavut hyvin. Jotkut käyttävät hiustenkuivaajaa, toiset laittavat kattilan uudelleen liedelle ja odottavat, kunnes viimeinen vesipisara on haihtunut. On tärkeää, että pavujen välissä ei ole kosteutta, jotta home ei kehitty kypsyessään. Ainoa kosteus, joka sallitaan ennen rokotusta tempeh -aloitusainetta, on pieni etikka. Toinen huomioitava asia on lämpötila. Sieniviljelmät eivät voi kasvaa optimaalisesti alle 30 asteen ja ne voivat pilaantua korkeammassa lämpötilassa. Käytä joko kuumavesipulloa ja vaihda vesi usein tai laita vielä raaka tempeh uuniin 2 päiväksi.

Lähes kaikki palkokasvit soveltuvat terveellisten lihakorvikkeiden valmistukseen 

Tempehin resepti kikherneet terveellisiä

Vegaaninen ruokavalio ja sen mahdolliset seuraukset

Vegaanisen ruokavalion valitseminen on myös päätös elämänlaadun parantamiseksi. Jos laitat ruoat oikein yhteen, voit tottua vegaaniseen ruokavalioon lyhyen ajan kuluttua. Eläinmaailma on minimaalinen, mutta ainakin se on helpottunut ja elät rauhallisella ja puhtaalla omantunnolla. Tällaisen elämänmuutoksen mahdolliset seuraukset voivat yllättää sinut. Tunnet olosi huolettomaksi, hyväksi, paremmalla tuulella ja tuottavammaksi. Tietysti pian voit nähdä eroja myös ulkopuolelta. Sen lisäksi, että eroat näistä ylimääräisistä kiloista melko nopeasti, saat paremmat hiukset, ihon ja siten luonnollisen itseluottamuksen. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, huomaat, että oma haju muuttuu miellyttävämmäksi ja jotkut fyysiset valitukset vähenevät. Tempeh -reseptillä saat hyvän pohjan, jota voidaan täydentää täydellisesti monilla hedelmillä ja vihanneksilla. Jos olet miettinyt vegaanisia ideoita pitkään, uskalla muuttaa elämäsi tänä kesänä.

Valmistus on erittäin helppoa ja vaatii vain vähän aikaa ja kärsivällisyyttä 

Tempehin resepti soijapapujen valmistusmenetelmät

Pavut tulee kypsentää pehmeäksi ja pilkkoa 

Tempehin resepti kotitekoisia soijapapuja

Jotta estettäisiin homeen muodostuminen tempehin kypsymisen aikana, palkokasvit on kuivattava huolellisesti 

Tempehin resepti kikherneprosessi

Se, miten pilkot ja soseut pavut, on sinun tehtäväsi

Tempehin resepti kikherneitä tai soijapapuvalmisteita

Soijapapuihin siirrostetaan sieniviljelmiä sen jälkeen, kun ne on ruiskutettu hetkeksi etikalla 

Tempehin resepti kikherneitä tai soijapapuja

Nauti lempiruokistasi ilman lihaa

Ei ole mitään, mitä ei voida tehdä tempehillä. Sinun on vain paahdettava kevyesti tempeh -viipaleet tai kuutiot ja käytettävä niitä sitten hampurilaisen ainesosana tai sekoitettava salaattiin. Nyt grillauskaudella voit pitää hauskaa myös ilman lihaa. Valmista vain herkulliset ja vegaaniset vartaat ja nauti grillauksen terveellisestä puolesta! Kokeile hyvää ja terveellistä ruokaa Indonesiasta ja lakkaa ihmettelemästä, miksi aasialaiset näyttävät niin nuorilta ja tuoreilta ja ovat aina onnellisia! Toivotamme sinulle viileää kesää, täynnä hienoja oivalluksia!

Tuloksen tulisi olla kiinteä, säännöllinen ja omalla sienen tuoksullaan 

Tempehin resepti kikhernepakkaus

Olipa soija-, kikherne- tai pavun maku, olet iloisesti yllättynyt 

Tempehin resepti kikherneet

Mitä enemmän harjoittelet käymistä, sitä menestyvämpi se on 

Tempehin resepti fermentoi soijapapuja

Tempeh voi huomaamattomasti korvata lihan missä tahansa suosikkiruokastasi 

Tempehin resepti fermentoituja soijapapuja

Voit myös valmistaa ja nauttia lempiruokastasi samalla, kun sinulla on puhdas omatunto luontoa kohtaan 

Tempehin reseptin soijapavun korvike

Kesällä meillä on paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, jotka täydentävät täydellisesti tempehin 

Tempehin resepti soijapapuja paistettuna

Riisin, paistettujen vihannesten ja maapähkinäkastikkeen avulla pääsemme paljon lähemmäksi aasialaista makua 

Tempehin resepti soijapavut askel askeleelta

Tempehin resepti soijapuolen leikkaus

Tempeh -reseptin soijapapujen käsittely

Tempehin reseptin soijapavut