15 A stressz gyakori jelei és tünetei

Különféle pszichológiai, fizikai és érzelmi rendellenességek vannak, amelyek most nagy stresszhez kötődnek. Ide tartoznak a szorongás, a depresszió, a szívrohamok, a magas vérnyomás, a stroke és az immunrendszer zavarai, beleértve az irritábilis bél szindrómát, amelyek egyre fogékonyabbak a különböző fertőzésekre, valamint számos, a köhögéstől, az influenzától és a megfázástól és a gasztroenteritistől függő vírusos betegség herpeszre és AIDS -re, sőt bizonyos típusú rákokra, valamint általános autoimmun betegségekre, például reumatoid artritiszre, Alzheimer -kórra és szklerózis multiplexre.

A stressz gyakori jelei és tünetei

Mindezen rendellenességek mellett kimutatták, hogy a stressz közvetlen hatással van a bőrre, olyan kitörésekkel, mint kiütések, atópiás bőrgyulladás, csalánkiütés, a gyomor -bélrendszer, mint például a peptikus fekély, GERD, irritábilis bél szindróma és akár fekélyes vastagbélgyulladás. A stressz álmatlanságot, valamint bizonyos degeneratív idegrendszeri rendellenességeket is okozhat és növelhet, mint például az Alzheimer -kór szenilis demenciája és a Parkinson -kór. Valójában nehéz olyan betegségről beszélni, amelyben a mindennapi stressz nem játszik súlyosbító szerepet, vagy akár az emberi test bármely olyan részéről, amelyet nem érint a depresszió. Ez a cikk felsorolja a stressz különböző tüneteit és okait.

Ha valaki látja a „stresszhatásokat a test stresszdiagramjára”, akkor biztosan megmondhatja, hogy nincs olyan része az emberi testnek, amelyet ne fordítana fel a stressz. Ez a lista nyilvánvalóan növekedni fog, mivel a stressz kiterjedt hatásait egyre inkább kutatják és táblázatolják a tudósok a mai napon.

A stressz gyakori jelei és tünetei:

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a tüneteket és jeleket, amelyek jelzik, hogy a stressz hatással van rád:

A stressz okai

1. Fejfájás, fogproblémák, beszédzavar:

A stresszről ismert, hogy gyakori fejfájást, fájdalmat vagy állkapocs -összeszorulást okoz. A depresszióról ismert, hogy csikorgatást vagy fogcsikorgatást okoz. Ismert, hogy a stressz dadogást vagy dadogást okoz

2. Izomkárosodás:

A stresszről köztudott, hogy remegést, sőt az ajkak és a kezek remegését okozza. Ismert, hogy izomgörcsöket, nyaki fájdalmat, sőt hátfájást okoz. A stresszről ismert, hogy szédülést, szédülést és ájulást okoz. Köztudott, hogy zümmögést, csengést és „pattogó hangokat okoz a fülben

3. Bőrproblémák:

A stresszről ismert, hogy gyakori izzadást és pirulást okoz. Ismert, hogy hideg vagy nyirkos kezeket és lábakat okoz. Ismert, hogy kiütéseket, pattanásokat, viszketést, pattanásokat, csalánkiütést és „libabőrösödést” okoz. A stresszről ismert, hogy megmagyarázhatatlan és gyakori „allergiás” kitöréseket okoz

4. Betegségek stressz alatt:

A stresszről ismert, hogy szájszárazságot és nyelési problémákat okoz. Ismert, hogy gyakori megfázást, influenzát, fertőzéseket és herpeszes sebeket okoz

5. Gyomorproblémák:

A stresszről ismert, hogy gyomorégést, emésztési zavarokat, gyomorfájdalmat és hányingert okoz. Ismert, hogy túlzott böfögést, puffadást és puffadást okoz. Ismert, hogy székrekedést, laza mozgást, hasmenést és kontrollvesztést okoz.

6. Légzési zavar:

A stresszről ismert, hogy légzési nehézséget, asztmát és gyakori sóhajtozást okoz. Ismert, hogy hirtelen pánik- és szorongásos rohamokat okoz, amelyek életveszélyesek. Ismert, hogy mellkasi fájdalmat, gyors pulzust és szívdobogást okoz

7. Fizikai szorongás:

Ismert, hogy a stressz rövid időközönként vizelést okoz. Ismert, hogy csökkent szexuális libidót vagy vágyat okoz

8. Pszichológiai zűrzavar:

A stresszről köztudott, hogy túlzott szorongást, bűntudatot, aggodalmat és idegességet okoz. Ismert, hogy fokozott haragot, ellenségességet és frusztrációt okoz. A stresszről ismert, hogy depressziót és gyakori hangulatváltozásokat okoz. Ismert, hogy fokozott és csökkent étvágyat okoz. A stresszről ismert, hogy álmatlanságot, zavaró álmokat és rémálmokat okoz. Köztudott, hogy nehézséget okoz a koncentrációban. Köztudott, hogy gondot okoz a tanulásban. A stresszről ismert, hogy feledékenységet és szervezetlenséget okoz. Köztudott, hogy nehézségeket okoz a gondolatok kialakításában.

9. Alacsony energia:

Az energiahiány a stressz egyik alapvető tünete. Tudnod kell, hogy stresszes vagy, amikor szinte mindenben, amit csinálsz, nincs energiád. Idővel lusta lettél, és egyáltalán nincs kedved semmit sem csinálni. Ez az egyik leglátványosabb stresszpont, amelyet szinte bárki lát. Ha több energiát fordít valamire, akkor nem lesz képes ugyanúgy más munkára szánni magát. Végül is mindannyian csak emberek vagyunk.

10. Gyors szívverés:

Ez a stressz egyik leglátványosabb tünete. A gyors szívverés nem jó neked, ne hagyd figyelmen kívül. Amikor stresszes vagy, az elméd mindig állandó nyomás alatt áll, és mivel minden szervünk össze van kötve, a bőrünk alatti kapcsolat, amely a fej felső részét a test középső részével köti össze, átadja az állandó vérnyomást a szív, ami tovább gyors szívveréshez vezet.

11. Hajhullás stressz alatt:

Ezzel szinte mindenki tisztában van. A stressztünetek most fizikai fordulatot vettek, és most a stressz fizikai tüneteiről beszélünk. A hajhullás a nők túlzott stresszének egyik leglátványosabb káros hatása. Tehát amikor a hajszálakat túlhaladja a rúdon, meg kell értenie, hogy súlyos stressznek van kitéve, és ez káros lehet az Ön számára. A stressznek sok rossz hatása van, és ez az egyik.

12. Szemhéjrángás:

Tapasztalt már szemhéjrángást? Neked kellene. Valóban gyakori. De ha túl gyakran történik, ez nem jó jel. Ez azt jelenti, hogy az elméd és a tested stressz alatt áll, és ez a stressz egyik leggyakoribb fizikai tünete. Amikor ilyen rángás üti a szemét, a legjobb, amit tehet, ha lehunyja a szemét, mély lélegzetet vesz és ellazul. Biztosan csökkenti a szemrángást, és sokkal jobban fogja érezni magát. Sok orvos szerint a mesterséges könnyek képesek felszabadítani a görcsöket.

13. Kiütések:

A kiütések gyakori látvány a stressz alatt. Ez a stressz egyik leggyakoribb tünete. A stressz nagyszámú kiütést okozhat, ami további irritációt okozhat. A kiütéseket és a bőrfertőzéseket (amelyekről már korábban volt szó) alapvetően a staph okozta. Ha az immunitása nem a megfelelő pont, akkor a bőre érzékeny lesz, és ez számos rendellenességhez vezet a bőrön belül. A lágy bőrpuhító szerek gyógyíthatják ezeket a kiütéseket és eltávolíthatják az irritációt. Bizonyos esetekben azt tapasztaltuk, hogy nem ezek a kiütések az egyetlen dolog, amit influenza vagy láz kísér, véletlenszerű hidegrázással és izzadással együtt.

14. Álmatlanság:

Mindannyian tudunk erről. Amikor stresszes vagy, elkezdesz aludni, és ez nem jó neked. Ez egyébként nem segít rajtad, inkább legyengül, felmelegíti a fejed és morcos lesz.

15. Menstruációs problémák:

A nők gyakran tapasztalják ezt a problémát stressz alatt. Egyáltalán nem tesz jót a női testnek. A menstruáció olyan változások sorozata, amelyeken a női test egész hónapban keresztülmegy. Vannak hormonális változások, akkor van ovuláció, stb. Ha megszakad ez a folyamat, az valóban káros lehet a nők számára. Ezért a lehető leghamarabb meg kell szabadulniuk a stressztől.

A stressz manapság az egyik leggyakoribb probléma. A stressz néhány alapvető tünetét fentebb tárgyaltuk, amelyek káros hatással lehetnek a szervezetedre, ha nem szabadulsz meg időben a stresszproblémáidtól. Lehet, hogy az embernek más tünetei is vannak, de ezek a leggyakoribbak.