20 Az epilepszia gyakori okai és tünetei

A legjobb idegrendszeri rendellenesség, az epilepszia súlyos rohamállapot, amely az idegrendszeri egyensúlyhiányban szenvedő embereket érinti. Az orvosok a negyedik gyakori neurológiai egyensúlyhiánynak hirdetik. Volt idő, amikor éppen ez az epilepszia roncsokat okozott a családokban, ami fiatalok és idősek halálát okozta, akiket ez érintett. A legrosszabb a korai korszakokban volt, amikor a rohamokat vallásos emberek egy csoportja megtévesztette, mint megszállottakat. A görcsök a rohamtól kezdve, a szájban habzsolás egészen a vallási sorsig hasonlítottak egy szellem birtokához az áldozat testéről. Ennek eredményeként gyakran a kezelés az lenne, ha elkapnánk a szegény embert, amikor nem ragadná meg, és elkülönítenénk, ha valahol máshol hagyjuk, távol az emberi érintkezéstől.

Gyakran voltak napok, például a 15. század, amikor a rohamok és rohamok a boszorkánymesterséghez kapcsolódtak, és így sok szegény lélek halálra égett rossz sorsa vagy epilepsziája miatt. Az eltelt napok során az emberek és az orvosok elkezdték elismerni a rohamot egy egészségügyi állapot részeként. Miért szenvedett maga Julius Ceaser. Annak ellenére, hogy akkor a súlyos rohamok is alig voltak kezelhetők, mivel az emberek kevéssé tudtak az agy állapotáról.

epilepszia okai és tünetei

Az epilepszia rohamokkal végződik, de a különböző emberek agyára gyakorolt ​​hatása eltérő lehet. Az epilepsziás roham különböző módokon történhet. Az agy különböző régiói megfelelnek az életkornak, a nemnek és a súlyosságnak, ami meghatározza a különböző típusú támadások okait, más néven epilepsziás szindrómákat. A különböző szindrómákat úgy határozzák meg, mint a temporális lebeny szindróma, ahol az agynak a frontális lebeny mögötti része érintett. A görcsrohamok intenzitása eltérő, ahol idegőrlő és halálos lehet, míg egyeseknél észrevehetetlen is. A homloklebenyt, az előtte lévő lebenyt is érinthetik a támadások.

Ezek a rohamok általában ismétlődőek, és talán egyszerű részleges vagy összetett részleges jellegűek. Vannak más típusok is, például az occipitalis lebeny epilepszia, ahol az agy hátsó része érintett. Közvetlenül a halántéklebeny felett található a parietális lebeny. Ezek a különböző lebenyek- mindegyik különböző típusú és intenzitású epilepsziás rohamokat okozhat. Ennek oka és forrása alapján az orvosok megkezdik a kezelést. Az epilepszia népszerűbb a szélsőségek körében, vagyis a gyermekek vagy az idősek, vagyis a 60 vagy 65 év felettiek. Ez a két korkülönbség az epilepsziás rohamok két fő célpontja. Ezenkívül az epilepszia okai általában különbözőek a férfiak és a nők esetében.

Az epilepszia tünetei és okai:

Ez a cikk röviden ismerteti az epilepszia okait és tüneteit.

Az epilepszia okai:

Annak ellenére, hogy ez nem otthoni gyógyító betegség, a jobb ismeretek érdekében felsorolják annak okait.

1. Alkohollal vagy kábítószerrel való visszaélés:

Fiatal korában hotshotnak lenni nehéz lehet. Gyakran az emberek a szórakozás kedvéért vagy a rossz szükségletek miatt gyengéd ifjúságukban vagy erős középkorukban letelepednek az alkohol- és kábítószer -visszaélés mellett. Amikor a drogról beszélünk, annak teljes területét lefedjük, vagyis a horkolókat, az injekciókat, a tablettákat és a dohányzókat. Az alkohollal való visszaélés ugyanazon a vonalon fut, ahol az alkoholista fiatalabb korában epilepsziás gyanúsítottja lesz a régi korban.

2. Örökletes szindróma:

Mint minden neurológiai rendellenesség, a gének itt is szerves szerepet játszanak a neurológiai rendszer összeomlásában. Gyakran az epilepsziás géneket a múltbeli családfája továbbítja Önnek. Ezért a gyors pillantáshoz szükség van a genetikára, amely Önt és anyját ötvözi. Ezt a fajta epilepsziát idiopátiás szindrómának nevezik. Ezek azonban szerény támadások, enyhe rohamokkal.

3. Tüneti szindróma:

Gyakran vannak olyan ismert események, amelyek epilepsziás rohamokhoz vezetnek vagy vezethetnek. Ez a tudat, hogy pontosan tudják, mi okozta a rohamot, segít az állapot kezelésében és megbetegedésében. Például súlyos fejsérülés, balesetek, agydaganatok azok a biztos okok, amelyek miatt a támadást azonnal saját adatbázis követi.

4. Kriptogén szindróma:

Maga a név is ennek a szindrómának az álca. A Cryptic -ot olyan dolgokra használják, amelyek nem könnyen átruházhatók, vagy amelyek nem könnyen halaszthatók. Ez az oka annak, hogy ezek a szindrómák rohamokat és rohamokat okoznak, amelyek felett soha nincs ellenőrzésünk.

5. Alacsony oxigénszülés a szülés során:

Szeretne tudni az epilepszia különböző okairól? Ez az epilepszia egyik legfontosabb oka, amelyet szem előtt kell tartani. A szülés alatti alacsony oxigéntartalom akadályozhatja a gyermek fizikai állapotát, ezért élete végéig szenvedhet az epilepszia tüneteitől.

6. Sérülések a születés során:

Általában a testben okozott, epilepsziához vezető károk nagy része a születéskor következik be. A fejsérülés az epilepszia oka lehet. Lehetnek más sérülések is, amelyek miatt egy személy ki lehet téve az epilepszia különböző tüneteinek. Az epilepszia általában a gyermek születése során következik be, mivel a gyermek bizonyos mennyiségű sérülésnek van kitéve, miközben kivonják a testből.

7. Bizonyos fertőzések:

Vannak olyan fertőzések, mint például az agyhártyagyulladás, amelyek az epilepszia oka lehet. Vannak esetek, amikor egy személy olyan epilepsziás tünetektől szenved, amelyeket valamilyen súlyos fertőzés okozhatott, amelyet figyelmen kívül hagytak, és ez okozta ezt a betegséget. Lehetséges.

8. stroke:

Ha egy személy agyvérzésen megy keresztül, akkor hamarosan epilepsziás tünetektől fog szenvedni. Az agy kényes szerv, és ha valamilyen károsodást okoznak, az eredmények rendkívül károsak és súlyosak lehetnek.

9. Vércukor problémák:

Ha egy személy vércukorszint -problémákkal küzd, akkor nagy az esélye annak, hogy epilepsziában szenved. Kutatások szerint ez az epilepszia egyik leggyakoribb és lehetséges oka.

10. Agykárosodás:

Ha egy ember olyan eseményen megy keresztül, amelyben az agy veszélybe került, akkor az adott személy jó eséllyel szenvedhet az epilepszia különböző tüneteitől. Ez az epilepszia egyik lehetséges oka.

Az epilepszia tünetei:

Az epilepszia néhány gyakori és fő tünete a következőképpen foglalható össze:

1. Általános furcsa érzés:

Általános furcsa érzés is elég gyakori az epilepszia során. Az ember minden témában furcsán érzi magát. Ez az epilepszia egyik leggyakrabban előforduló tünete.

2. Merevség a testben:

Az ember teste megmerevedik, ha epilepsziában szenved. A fájdalom és a merevség az egyik leggyakoribb következmény, ha epilepsziában szenvednek.

3. Depresszió:

Az epilepszia egyik gyakori tünete a depresszió erős aurája, amely lassan eluralkodik a betegben az elmúlt napokban. Éppen ezért szinte fontos, hogy az epilepsziás páciens kapcsolatba lépjen a társadalmi köreivel ahelyett, hogy elkülönülne és meghátrálna. Így a depresszió nem lépi túl a határokat.

4. Deja Vu:

Az epilepsziát soha nem foglalják össze egy egyszerű támadás után. Legalább kettőnél többre van szükség ahhoz, hogy epilepsziásnak nevezzük. Gyakran közvetlenül a támadás előtt az a személy, aki korábban érezte az érzéseit, ugyanazt érzi. Ez lehet tipikus illat, amit ő szagol, vagy szorongás vagy hangulat, hogy valami baj történik. Ekkor azonnal óvintézkedéseket kell tennie.

5. Ismétlődő rohamok:

A rohamok az epilepszia egyik leglátványosabb tünete. Az ilyen rohamok ismétlődőek lehetnek, ami azt jelenti, hogy újra és újra előfordulhatnak. Nagy a valószínűsége annak, hogy ha egy személyt rohamok érintettek, akkor őt (vagy őt) ismét rohamok érhetik..

6. Hasproblémák:

Ez inkább mentális, mint fizikai probléma. Az egyén emelkedő érzéssel szembesül a hasban, ha epilepsziában szenved. Ettől nem kell sokat félni, mivel ez az epilepszia egyik legenyhébb tünete.

7. Intenzív érzés:

Ha epilepsziában szenved, akkor az intenzitás napjaink egyik legnépszerűbb és leggyakoribb problémája. Egy személy valamilyen fémintenzitási problémától fog szenvedni. Ez megszakítja a fém állapotát is, és ez a tünet téveszmékhez is kapcsolódik.

8. Álmatlanság:

Annak ellenére, hogy ez egyszerű szónak tűnik, az álmatlanság az epilepsziás betegek számára nagyon káros lehet, mivel ez önmagában súlyos rohamokat válthat ki, ha a személy nem kapja meg megfelelően a megfelelő alvási adagot. Az epilepsziás betegek, akik félnek a támadástól, vagy néha a súlyos gyógyszerek miatt, éjszaka álmatlanságban szenvedhetnek, ami reggel rossz epilepsziás rohamot válthat ki. Az álmatlanság fáradtságot és fáradtságot is okoz, ami rossz az epilepsziás betegek számára is.

9. Szokatlan íz vagy illat:

Nem lenne jó, ha valaki azt mondaná, hogy az ember elveszíti étvágyát az epilepszia során. De egy személynek hasonló és nagyon furcsa problémákkal kell szembenéznie, mint például a szokatlan ízlés. Szokatlan szag is gyakori az epilepszia során. Vannak esetek, amikor az egyén komoly ízproblémákkal szembesül. El is veszítheti az érzést (ideiglenesen).

10. Csípő érzés a tűk felé:

Az idegek és a végtagok másként kezdenek működni, ha epilepsziában szenved. Az ember bizsergő érzést fog érezni a tűk iránt, amikor ilyen tárgyakat lát. Az epilepsziás tünetek közül nagyon kevesen vannak tisztában ezzel.