5 leggyakoribb ételallergia tünet, amit tudnia kell

Gyakran előfordult, hogy nagy piros foltokkal és nagy vörös kiütésekkel jöttem haza a testemen. Gyakran voltak napok, amikor láttam, hogy a húgom ugyanazzal a régi problémával jött haza. Az allergia lehet por vagy rozsda, napfény és meleg, legjobb barátja bolyhos macskája, cirmos. Allergia is elképzelhető bizonyos élelmiszerekből. Az ételek mindenki kedvencei, de vannak olyan részek vagy elemek, amelyek reakcióba léphetnek a testével, és allergiát okozhatnak.

ételallergia tünetei

Hogyan működik az ételallergia?

Amikor egy új anyag, esetleg egy új forró mártás vagy egy új étel kerül be a szervezetbe, akkor a szervezet megítéli annak kompatibilitását. Az Ön teste megköveteli, hogy a megfelelő elem együttműködjön a test többi működő elemével, és elvárja, hogy azok jól illeszkedjenek a többi elemhez. Most, ha az elem nem felel meg a jelzésnek, a szervezet elutasítja az elemet, és közben ellenanyagot fejleszt ki a nemkívánatosok elleni küzdelem érdekében. Amikor legközelebb ugyanezt az anyagot vezetik be a szervezetébe, az antitest reagálni kezd, amely allergia formájában jön ki.

Az ételallergia vagy intolerancia szokásos jelei és tünetei:

Kitörés:

Ez a tartós allergia első látható bemutatója, ahol az eredményeket kitörés formájában mutatják be. Az első jel a kis méretű, de szétszórt kiütések gyors megjelenése, amelyek kis méretűek, és könnyen figyelmen kívül hagyhatók. Idővel vagy az allergia intenzitásától függően intenzív hatás akár rövid időn belül is előfordulhat. A vörös kiütések teljes virágzását tapasztalhatja.

Kényelmetlenség:

Ha az adott élelmiszer nem kompatibilis a testével, akkor a szervezet megadja a szükséges jeleket, hogy kifejezze nemtetszését. Ahogy az étel lemegy a szájon, csak egy percbe telik, amíg a reakció megjelenik. Enyhe viszketést tapasztalhat a torok belső rétegeiben. Ugyanez vonatkozik a szádra is. A reakció gyakran időbe telik, és gyulladást okozhat a torok belső mirigyében és izomzatában, ami enyhe fájdalmat okoz.

Hányinger:

Ez az egyik leggyakoribb probléma, amelyet az ételallergia jelezhet. Amint az allergiára hajlamos ételek a gyomrot érik, rendkívül émelygést érezhet. Miközben az étel küszködik a belső szervekkel, és megpróbálja befejezni az egész emésztési mechanizmust, a szervezet meg akar szabadulni az elemtől. Az eredmény hányás lehet.

Könnyű fejfájás:

Ha a test hányingere nem enyhül, a következő lépés a szédülés rendkívüli érzése, amely lüktető fejfájással és gyenge gumitérdekkel járhat. Hirtelen rosszullét és fáradtság kezd szédülni.

Szemprobléma:

A szemed a lelked tükre, és amikor a lelked nyomás alatt van allergiás roham alatt, a szem időnként eltakarja a fedelet. Gyakran láthatja, hogy a szem vérvörösre vált, és könnyezik vagy viszket. Ez az ételallergia újabb tünete, amikor a szem viszketése nem szűnik meg.

Vérnyomás -szabályozás:

Allergiás roham esetén gyakran előfordult, hogy a beteg vércukorszintje vagy vérnyomása csökkent. Vércukorszint esetén készítse elő az inzulint. A vérnyomás csökkenése miatt az áldozat meghűlhet, de izzadhat. Ez a vérnyomásesés szokásos tünete is.

Sok oka lehet az ételallergiának vagy ételintoleranciának, de konzultáljon orvosával a tünetek korai megismerésével, amint azt a fentiekben említettük, tisztában lehet a probléma okozóival, és óvintézkedéseket tehet a következő étkezés közben.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80