A bélrák tünetei és okai

A bélrák, amelyet vastagbélráknak vagy vastagbélráknak is neveznek, a végbélben vagy a vastagbélben alakul ki (ezek a vastagbél részei). Ebben a rákban a kóros sejtnövekedés a helyére lép, és ez elterjed a testedben. A bélrák elsősorban az életmód, az életkor, az elhízás, a dohányzás, az ivás és az egyéb okok nagy változata miatt fordul elő.

bélrák tünetei

Általában biopsziával ismerik fel, majd orvosi képalkotást végeznek a páciensen annak megállapítására, hogy a betegség átterjedt -e testének más részeire vagy sem. A vastagbél falain túl nem terjedő konzervdobozok többnyire gyógyíthatóak, de egyébként az orvosok csak az életkörülmények és a tünetek javításán dolgoznak.

A bélrák tünetei és okai:

Íme egy útmutató a bélrák fő okairól és tüneteiről, amelyek segítenek abban, hogy megtudja, milyen állapotban van a rák megbetegedése esetén.

A bélrák tünetei:

Íme a bélrák jelei és tünetei.

1. Vér a székletében:

Ez általában az első tünet. A többiek követik. A végbélből származó vérzést fájdalom kísérheti, vagy nem. Néha vérzés fordul elő a szervezet túlzott felmelegedése miatt, de ha úgy gondolja, hogy nincs ilyen ok, akkor a legjobb, ha további tünetekre figyel. Ez ahhoz vezethet, hogy a szervezet kiüríti a vörösvértesteket, és a szervezet nem rendelkezik elegendő mennyiségű vérszegénységgel. Néha úgy is tűnhet, hogy a belek nem tisztulnak meg a székletektől, és ez még mindig nem megy tovább.

2. Fájdalom:

Fájdalmat érezhet székletének átadása közben a végbélben, a hasban vagy a has központi zónájában. Ha fájdalma ok nélkül jelentkezik, vagy nem csökken a gyógyszerek bevétele után, akkor mindenképpen itt az ideje az ellenőrzésnek.

3. Változások a bélben:

Ha olyan változásokat észlel, mint a gyakori székletürítési vágy, vagy a szokásos széklet szokásaiból eredő változások, például székrekedés vagy hasmenés, vagy puffadás érzése a köldök környékén. Az émelygés is felmászhat ezzel a tünetkel.

4. Fogyás:

Ha nem talál magyarázatot a fogyására, és a fent említett tünetekkel jár, nagyon szükséges, hogy megbeszélje ezeket orvosával. A fogyás azzal jár, hogy gyengeséget vagy kimerültséget érzünk minden ilyen ok nélkül.

5. Fájdalom a hátban:

Néha a túlzott bélfertőzés miatt fájdalom jelentkezhet a hát alsó részén. Ez azt jelenti, hogy az alsó hátproblémáktól szenvedő emberek a bélrákot okolhatják emiatt. A hátfájással együtt súlyos fizikai fájdalmak is előfordulhatnak a test alsó részén.

6. Hirtelen változás a normális bélszokásokban:

Előfordulhat, hogy hirtelen változások következnek be a normális bélműködésben. Például a bélrák áldozata gyomorfájdalommal szembesülhet, ami nem szokványos. Néha a fájdalom elviselhetetlenné válik, és ez a bélrák egyik elsődleges tünetének mondható. A bélrákban szenvedő emberek székletük bizonyos változásaival is megbirkózhatnak. Ezek a bélrák tünetei, amelyek segíthetnek annak megállapításában, hogy szenved -e tőle vagy sem.

7. A végbél kérdései:

Gyakran a bélrák áldozatai panaszkodnak a végbél feszítő érzésére. Az adott rész fájdalma fokozódik, ha nem figyelsz oda és figyelmen kívül hagyod. Ez a bélrák egyik leggyakrabban előforduló tünete. A bélrákban szenvedők is némi fájdalommal szembesülnek a hasi részen.

8. Hasi csomó:

Gyakran csomó alakul ki a hasi részen, és ez a bélrák egyik leglátványosabb tünete. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor az ilyen csomót műtéttel kell eltávolítani, ami sokkal fájdalmasabb eljárás.

9. Emésztési problémák:

Az emésztési problémák mellett a bélrák tüneteinek sok egyéb tünete is lehet, például hasmenés és hányinger. Az emésztési zavarok és más hasonló következmények a bélrák egyik elsődleges tünetének mondhatók.

10. Vérszegénység:

Végül, de nem utolsósorban elmondható, hogy a vérszegénység a bélrák egyik leggyakoribb következménye. Ez azt jelenti, hogy a vörösvérsejtek szintje a szervezetben kimerült.

A legtöbb ilyen tünet nagyon hasonlít más bélbetegségekhez vagy problémákhoz, ezért gyakran észrevétlen marad. Ezért az orvosok azt tanácsolják, hogy vizsgálják meg és vizsgálják meg ezt a betegséget. Az szűrés kötelező az ötven év feletti emberek számára, hogy elkerüljék ennek a szörnyű betegségnek az esélyeit, és még ha meg is teszik, a lehető leghamarabb diagnosztizálható és kezelhető.

Bélrák okai:

Itt megemlítjük a bélrák néhány fő okát vagy okait:-

1. Gyomorfertőzések:

A gyomorfertőzések felelősek lehetnek a bélrák okozásáért. Néha a baktériumok akadályozhatják az immunrendszert, és ez súlyos károsodást okozhat a bélműködésben. Így a gyomorfertőzések a bélrák egyik lehetséges okának tekinthetők.

2. Kor:

Az életkor határozottan meghatározó tényező a bélrák tekintetében. A bélrákot az életkor okozhatja. A bélrák tünetei általában megfigyelhetők, és főként idős embereknél láthatók. A fiatal gyerekeket és tinédzsereket ez általában nem érinti.

3. Genetika:

A genetikai hibáztatás ebben az esetben teljesen elfogadott. Amikor a bélrákról van szó, a genetika hatalmas szerepet játszik, és elmondható, hogy a bélrák egyik fő oka is. A bélrák csírái és tünetei genetikailag továbbíthatók.

4. Diéta:

a rossz és egészségtelen táplálkozás felelős lehet a bélrák előfordulásáért. Ha egy személy étrendje gyorsétteremből áll, és nem tartalmaz fehérjéket vagy egészséges ételeket, akkor jó eséllyel szembesül a bélrák különböző tüneteivel.

5. Dohányzás:

A legújabb tanulmányok szerint látható, hogy a láncdohányosok a bélrák elsődleges áldozatai.

6. Alkohol:

A túlzott alkoholfogyasztásról is elmondható, hogy a bélrák egyik fő oka.

7. Elhízás:

Egyes súlyproblémákról elmondható, hogy a bélrák egyik legfontosabb oka. A bélrák tüneteitől szenvedő személy gyanakodhat elhízására.

8. Kevesebb fizikai aktivitás:

A lusta bélrákhoz is vezethet. Ha nem éget zsírt, vagy nem végez megfelelő fizikai tevékenységet, akkor a bélrák legveszélyesebb tüneteivel szembesülhet.

9. Emésztési problémák:

Ha egy személynek valamilyen, már meglévő emésztési problémája van, akkor jó esélye van a bélrák különböző tüneteinek leküzdésére.

10. Családtörténet:

Még ha édesanyjának vagy édesapjának semmiféle bélrákja nincs, továbbra is fennáll annak az esélye, hogy a bélrák különböző tünetei befolyásolják, ha valaki a családjában bélrákos volt.