A csontritkulás tünetei és okai

Tavaly, amikor édesanyámnak másodszor kellett bejelentkeznie a kórházba ugyanazon törött lábujjtörés miatt, az orvosok a jelentésében azt írták, hogy csontritkulása van. A kutatás során rájöttem, hogy ez egy görög szó, ahol az előbbi „osteo” szavak csontokat jelentettek, a későbbi „porosis” pedig perforációt jelent, amelyet egyesítve porózus csontokat képez. Ez egy nagyon drámai szó, azonban a csontok egy ponton porózusak a hosszú tudatlanság miatt.

Úgy kezdődik, hogy a csontsűrűség a szokásosnál nagyobb mértékben csökken, ami törékeny csontokat okoz, ahol a csontok olyan könnyen feltörhetők, mint a keksz keksz. Általában a test bármely részéből származó csontok szenvedhetnek ilyen következményektől, azonban a végtagok a leggyakoribb helyek. Ez lehet a kezed vagy a lábad csuklója, a térd vagy a könyökcsukló és így tovább. A betegség következtében kialakuló csont vékonyabbá és törékenyebbé válik, ami miatt a csontok könnyen törnek.

csontritkulás okai és tünetei

Ha valaki ezzel a betegséggel nem vigyáz, és leesik, biztos megtöri törékeny természetének jelentős csontját. Az életkor előrehaladtával ez a betegség egyre inkább kiterjed a gerincére vagy a csípőízületére, és tovább. Lehet, hogy egyelőre csak tény, de az osteoporosis főleg a társadalom női rétegeit érinti, különösen a nőket, miután átlépték az életközep küszöbét. általában az 50 év felettiektől. Ennek oka az, hogy a menopauza valamikor az 50 -es éveid előtt következik be, és a csontok állítólag kevésbé sűrűsödnek, amint a hormonális változások a menopauza után kezdődnek. Ez lehet az oka annak, hogy a csontritkulásban szenvedő betegek többsége nő. Ez a betegség behatol az emberi testbe, és elpusztítja a csontszerkezetet.

Ha évente több mint kétszer volt törési esete, orvosa alapos röntgenfelvételt készít, majd a csonttömeggel vagy sűrűséggel határozza meg helyzetét. Minél idősebb, annál porózusabbak lesznek a csontjaid. A kezelés gyakran magában foglalja a páciens D -vitamin vagy kalcium túlzott mértékű fogyasztását a perforált csontok ellensúlyozására. Miután felkereste orvosát, hogy tanácsot kapjon, szigorú táblázatot kap az étrendi intézkedésekről, valamint megfelelő gyakorlatokat a könnyen törhető csontsűrűség ellensúlyozására. Az Egyesült Államokban egy felmérés szerint 40 millió ember szenved csontritkulásban vagy gyaníthatóan, és azt mondta, hogy rendkívül fontos, hogy egy személy tisztában legyen az okokkal, amelyek ezt az állapotot okozzák.

A csontritkulás tünetei és okai:

Ez az intelligens útmutató elmagyarázza a csontritkulás fő okait vagy okait és tüneteit, amelyek nagyon hasznosak a támadás előtt történő diagnosztizáláshoz, és tegyenek néhány óvintézkedést anélkül, hogy.

A csontritkulás okai:

A csontritkulásnak tehát néhány oka van, például:

1. Etnikai hovatartozás:

Gyakran etnikumtól elfogult betegségről van szó, amelyet az orvosok világszerte látnak. A csontritkulásban szenvedő betegek többsége az etnikai hovatartozást okozza. Általában az ázsiai és kaukázusi nőknél nagyobb a kockázata a csontritkulásnak, mint a színes régióknak. Ez azonban egy egyszerű felmérés, amely az évek során tapasztalt lebegő tényeken alapul.

2. Étkezési rendellenességek:

Az étkezési rendellenességek fontos szerepet játszanak a csonttömeg vagy -sűrűség hatásának megítélésében. Amikor étkezési zavarokról beszélünk, általában a bulimia vagy az anorexia okolható. Az anorexia nervosa az a rendellenesség, amikor a túlzott diétázás és az evés nélkül a személy csontváz alakzatot alakít ki, amelynek bordája és csontjai a keret alatt jól láthatóak és láthatóak. A Bulimia nervosa ugyanolyan típusú, ahol az étkezési rendellenességek úgy alakulnak ki, hogy az ember azonnal étkezés vagy gyakorlatok után hány, vagy hány. Ezek a betegségek közvetlen okai lehetnek a hibás csontszerkezetnek.

3. Túlzott dohányzás és ivás:

Mind a túlzott dohányzás, mind az alkoholfogyasztás a csontsűrűség változatos mértékű lazulásához vagy elsorvadásához vezet. Ez bizonyított tény, amint azt orvosok és tudósok is megfigyelték. Minél korosabb, annál nagyobb hatással lesz az alkohol vagy a dohány a szervezetben. Ez nem korlátozódik csak a dohányzásra, hanem a többi változatos dohányzásra is.

4. Alacsony nemi hormonok:

Az életed bizonyos jelei után a nemi hormonok termelése befolyásolódik, különösen a nőknél a menopauza után. Ez a nemi hormon -megfelelőség mind a nőknél, mind a férfiaknál ritkán okoz csontritkulást. Általában a hormonok, a nőknél az ösztrogén és a férfiaknál a tesztoszteron.

5. Képtelenség:

Különösen az indiai nőknél a csontritkulás lehet a tétlenség oka. Amikor a csontok hosszú szárazságon mennek keresztül, amikor nem tudnak mozogni, vagy hosszú ideig semmilyen intézkedésre nem kerülnek, a csonttömeg jelentősen csökken.

6. Menopauza:

A nőknél a csontritkulás tünetei leggyakrabban az öregedés korában jelentkeznek. Van egy másik szakasz is, amikor a csontritkulás tünetei és jelei elkezdenek megjelenni. Ez a menopauza stádiuma. Rosszabb lesz a nő testének termékenységi problémáival. A menopauza a csontritkulás egyik legvalószínűbb oka.

7. Már létező csontproblémák:

Néha a csontritkulás okai nagyon egyszerűek, és néha nagyon bonyolultak, hogy rájöjjenek. Általában a csontritkulásban szenvedők ennek a betegségnek a különböző tünetei áldozatai, ha valamilyen előre uralkodó csontfájdalmuk van. Ha egy személynek jelenleg valamilyen csontfájdalma van, nyilvánvaló, hogy korai életkorában és hatékonyabban fogja látni és tapasztalni ennek a betegségnek a különböző tüneteit. Röviden elmondható, hogy ő egy ideig súlyos ütemben szenved ettől a tünettől.

8. Alacsony ösztrogénszint:

Nőknél az alacsony ösztrogénszint a csontritkulás egyik lehetséges oka. Az ösztrogénhiány csontritkulást okozhat, és ez állítható a csontritkulás számos oka között. Az orvosok szerint, amikor egy érett nő menopauza van, csontproblémák jelentkezhetnek, mivel a csontritkulás sebessége gyors ütemben növekszik. Általában, ha ezeknek az érett nőknek csökken az ösztrogénszintje, akkor bizonyos csontproblémákkal is szembesülhetnek, mint például a komplexitás vagy a mozgás akadályai, és csontfájdalmakkal is szembesülhetnek..

9. Alacsony tesztoszteron:

Az alacsony tesztoszteron a férfiak csontritkulásának egyik fő oka. A férfiak szembesülnek ennek a betegségnek a különböző tüneteivel, ha a tesztoszteron szintjük csökken. Általában a férfiak a csontritkulás különböző és valószínűleg legveszélyesebb tüneteivel szembesülnek, ha tesztoszteronproblémáikban is szenvednek. A férfi testben a tesztoszteron a csontmegőrző ösztrogénbe kerül, amely összefügg a csontritkulással. Ha alacsony a tesztoszteronszint, akkor egy férfi minden bizonnyal csontritkulással kapcsolatos problémákkal szembesül.

Az osteoporosis jelei és tünetei:

Ezután az osteoporosis bizonyos jelei és tünetei következnek, például:

1. Csonttörés:

A csontritkulás első tünete a rendkívül törékeny csontbetegség, ahol a csontok könnyen hajlamosak a törésre. Egy egyszerű leesés vagy bokacsavarás a terület azonnali törését és duzzadását eredményezheti. Ugyanez történik a lábfej vagy a csukló esetében is, ahol a rosszul reagáló reakció miatt a csontok elszakadnak vagy eltörnek. Gyakran előfordul, hogy az embernek le sem kell esnie, elegendő egy egyszerű nyomás a porózus területen a csont eltöréséhez.

2. Hátfájás:

Ha a törékeny csontokat a gerinc okozza, gyakran óriási hátfájás lép fel korlátok nélkül. A fájdalom olyan erős lehet, hogy az ember nehezen tud járni vagy egyik oldalról a másikra mozogni. A csont rendkívül merev lesz, és ha további nyomást hajlítunk, akkor a törés vagy törés megszűnik.

3. A testtartás megváltoztatása:

Ha a törékeny csontok a lábszárban vagy az alsó végtagi régióban képződnek, akkor valószínű, hogy a magassághiány áldozatául esnek, mivel a csontok lassan elsorvadnak, a magasság is befolyásolható. Ily módon az ember elveszítheti centimétereit a magasságától. A gerinc struktúrái miatt időnként görnyedt púpos hátképződés is előfordul. Ezt nevezik dowager púpjának vagy Kyphosisnak.

4. Fogyás:

Ez az osteoporosis egyik fő tünete. Férfiakkal és nőkkel egyaránt előfordulhat. Általában a csontok sűrűsége csökken, ami sokkoló súlycsökkenéshez vezet. Az ilyen hirtelen fogyás valóban ártalmas lehet valakinek. Általában a csontritkulásban szenvedőknek komoly csontproblémáik vannak, amelyek közül a hirtelen súlyvesztés az egyik. A nők ennek különösen örülni fognak, hogy csökkent a súlyuk, és figyelmen kívül hagyják a fogyás más káros következményeit.

5. Gyakori fájdalom a végtagokban:

Általában a csontritkulásban szenvedők elég gyakran szenvednek végtagfájdalomtól, és ez gyakori azoknál is, akik hosszú évek óta csonttal kapcsolatos problémákkal szembesülnek..

6. Vékony csontok:

A csontok sűrűsége csökken, és ez az osteoporosis egyik leggyakrabban előforduló tünete. A csontok elvékonyodása lehet a megfelelő kifejezés erre a problémára. Általában a csontok sűrűsége csökken, és ezért a csontok vékonyak és gyengék lesznek a túlórában.

7. Egyéb tünetek:

Még mindig vannak olyan tünetek, amelyeket az orvosok vagy szakértők nem ismernek. A csontritkulásban szenvedőknek sok csontfájdalmat kell átélniük, és a legrosszabb az, hogy kevés olyan tünet van, amelyek segítségével az emberek nem tudják megállapítani, hogy csontritkulásban szenvednek -e vagy sem..

8. Magasságvesztés:

Megváltozik a testtartás, ami azt jelenti, hogy az ember nem tud egyenesen járni. Az emberek általában derékproblémáktól szenvednek, és az osteoporosis egyik fő tünete a hirtelen veszteség. Egy nő vagy férfi sokkal rövidebbnek tűnik, mint valójában, csak azért, mert csontritkulásban szenved. Sok idős ember és felnőtt gyakori áldozata ennek a tünetnek, és sokáig szenved tőle. Vannak azonban bizonyos gyakorlatok, amelyek segíthetnek abban, hogy visszanyerje a magasságát.

9. Csontfájdalom:

Amikor a csontok elgyengülnek, nagy az esélye annak, hogy könnyen megsérülnek. Ez az osteoporosis egyik fő tünetének mondható. Általában a már meglévő csontproblémákkal küzdő férfiak és nők súlyos csontfájdalommal szembesülnek a csontok kis súrlódása miatt. Ebből a tünetből könnyen ki lehet gyógyulni, de néhány embernél ez sokáig tart. Az ilyen csonttal kapcsolatos problémák gyakoriak és leginkább az idős nőknél figyelhetők meg, mivel az érett nők gyakrabban foglalkoznak ilyen csontfájdalmakkal, mivel a nőknél a csontképződés az életkor előrehaladtával elég gyorsan csökken.

10. Összeomlott csigolya:

A csontritkulás áldozata némi problémával szembesül a csigolyájával, mivel ezek a betegségek csökkenthetik a csontok erejét és gyengíthetik őket. A csontképződés is összetetté válik, és ez rossz csontépítő szerkezetet eredményez. Ez is elmondható, mint az egyik ok a fájdalom mögött a hát alsó részén, valamint a lábakban és a csigolyákban is. Az emberek elég gyakran szenvednek tőle, és ez az osteoporosis egyik elsődleges tünetének mondható.