A derékfájás leggyakoribb tünetei

Bármely betegség tüneteinek megértése szerves része a kezelésének és gyógyításának, és ugyanez vonatkozik a hátfájásra is. A hátfájás összességében annyira elterjedt, hogy hajlamosak vagyunk nem sokat gondolni rá. Gyakran az irodában töltött hosszú nap vagy az edzőteremben eltöltött néhány óra után hajlamosak vagyunk hátfájásra.

Ilyen körülmények között elutasítjuk a fájdalmat a megerőltető testmozgás vagy egyszerűen egy újabb hosszú munkanap eredményeként. Nem teljesen ritka, hogy ez a fájdalom addig erősödik és erősödik, amíg rájövünk, hogy komoly hátproblémák vannak a kezünkben. Ezt szem előtt tartva nézzünk meg néhány derékfeszítési tünetet, amelyekkel tisztában kell lenned.

Lowe hátfájás

Degeneratív lemezek és tünetei:

A degeneratív lemezbetegség vagy a DDD gyakori betegség, amely a gerincvelő alsó végét érinti, és hátfájást okoz. Míg az ortopéd orvosok a genetikai hatást tekintik a betegség egyik tényezőjének, a DDD -t elsősorban a kopás vagy egy kisebb baleset okozza, amely idővel súlyosbodhat. Ritkán fordul elő, hogy a DDD súlyos baleset közvetlen következménye. A legtöbb esetben ez a folyamat fokozatos, mivel az ágyéki lemezek nem rendelkeznek véres ellátással, és így nem tudnak önjavítani, ellentétben a test más szöveteivel.

Ez az önjavítási képtelenség fokozatos degenerációt okoz egy bizonyos idő alatt. A DDD meglehetősen gyakori, és elég gyakran jelenik meg hatvan év feletti egyén MRI -vizsgálatán. A degeneratív lemezbetegség tünetei elsősorban alacsony intenzitású hátfájás, amelyet hosszú időn keresztül, gyakran hat héten keresztül tapasztalhat. A fájdalom általában a hát alsó részén helyezkedik el, és ritkán terjed a csípőre vagy a lábakra.

Ismeretes, hogy a fájdalom erősödik hosszú ideig ülve, mivel a felsőtest súlya indokolatlanul nagy nyomást gyakorol az alsó ágyéki lemezekre. A túlzott gyaloglás, hajlítás, csavarás vagy súlyemelés szintén fokozhatja a fájdalmat.

Sérvkorongok és tünetei:

A DDD gyakran herniált lemezeket eredményez. Ez akkor fordul elő, amikor egy degeneratív lemez fokozatosan szétesik olyan szintre, hogy a belső mag kiömlik a külső magból. A lágy zselészerű belső mag szivárgása gyakran súlyosbítja a gerincvelő ideggyökerét, ami fájdalomhoz vezet, amely az idegpálya mentén sugárzik, közvetlenül a hát alsó részétől a hátsóig és tovább a lábakig. Ezt a fájdalmat az ortopéd orvosok isiásznak, sőt radiculopathiának nevezik. Tipikus esetekben a lábfájás rosszabb, mint a hátfájás. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy egyáltalán nincs hátfájás. A zsibbadás, bizsergés és gyengeség az alsó testben meglehetősen gyakori. A hólyag vagy a belek feletti kontroll elvesztése akut problémát jelez. Vigyázzon az alsó hátproblémák ezen tünetére.

Alsó hátizmok vagy kötőszalagok és tüneteik:

A hátizmok vagy a szalagok húzódása a leggyakoribb oka az alsó hátfájásnak. Ez általában a megerőltető fizikai tevékenység közvetlen eredménye, amely magában foglalja a nehéz súlyok emelését, csavarodását vagy hirtelen mozgását. A hátizmok vagy szalagok törzsének általános tünetei a fájdalom, amely a hát alsó részére korlátozódik. A terület is fájhat tapintásra. Ilyen esetekben meglehetősen gyakoriak a hirtelen és izgató fájdalmak, amelyeket izomgörcsök kísérnek.

Krónikus fájdalom:

Az öregedés krónikus derékfájdalmat is okozhat különböző betegségek miatt. A gerinc osteoarthritis egy olyan betegség, amelyet általában olyan tünetek jellemeznek, amelyek bizonyos ideig erősödnek. A tünetek közé tartozik az alsó hátfájás, amely a súlyos és az enyhe között ingadozik, és pihenés vagy leüléssel enyhülhet. Az álló helyzet vagy a séta gyakran súlyosbíthatja a fájdalmat, amely egészen a lábakig sugárzik.

A krónikus fájdalmat nem szabad figyelmen kívül hagyni, és az alsó hátfájás másik jele. Azonnali gyógyszeres kezelés vagy orvosi ellátás elengedhetetlen annak biztosításához, hogy a fájdalom ne növekedjen túl. Az orvosok általában fizioterápiás gyakorlatokat és kis szakaszokat javasolnak a kezdeti szakaszban történő gyógyításra. Ha a fájdalom súlyosbodik, a műtét a megoldás. Figyelmesen hallgassa meg testét, és vigyázzon, mielőtt a fájdalom eluralkodik rajtad.