A gonorrhoea tünetei és okai

Az egyik vezető STD -betegség, amely utat mutat, a gonorrhoea. Egy felmérés szerint ezt a második leggyakoribb szexuális úton terjedő betegségnek minősítették a piacon, az elsőt a Chlamydia számára tartották fenn. A Neisseria gonorrhoeae baktériumból kifejlődött betegség elsősorban testünk nyálkahártyáit célozza meg, különösen a nem védett szexuális cselekmények miatt. A „gonos” magot jelent, míg a „rhoe” a latin áramlást jelenti.

A gonorrhoea tünetei és okai

Ez egy unisex betegség, ahol mindkét nemet egyformán célozza meg, mivel mindkettőnknek esélye van a gonorrhoea érintésére. Ismételten ez egy szexuális úton terjedő betegség, amely napról napra számtalan emberrel szaporodik, a fiatalabb csoportok többnyire a védtelen szexuális cselekvés módját választják, ami lehet az egyik oka annak, hogy a gonorrhoea grafikonja egyszer sem ment le.

A fent említett baktérium házigazda jellegű az orvosok állítása szerint. Ez azt jelenti, hogy ezek a baktériumok befogadják magukat a szervezetünkben, és miután megtalálta a megfelelő hőmérsékletet és éghajlatot, ott tartózkodik a melegben. A legrosszabb ebben az, hogy alig észlelhető, mivel a tünetek sokáig szunnyadnak. Az orvosok szerint azonban, ha ezt a betegséget, a gonorrhoeát nem kezelik, halálosabb betegséghez vezethet, például PID- vagy kismedencei gyulladásos megbetegedésekhez vagy prosztata -problémákhoz, sőt férfiaknál húgycső -fertőzéshez is. A nőknél meddőségük esete közvetlenül összefügg a betegség jelenlétével.

Ez lényegében nemi úton terjedő betegség lehet, de ha elkapják, a gonorrhoea valószínűleg átterjed a többi testrészre, például a nemi szervekről a végbélnyílásukra. Ez összefügg a nyálkahártyával, amely nem csak az alsó testre korlátozódik, hanem ismert, hogy hatással van a szemre és a torokra is, ami még halálosabbá teszi. Mivel kontaktbetegségről van szó, ez súrolhatja partnerét, és állandó beteggé válik. Amint a partner testében van, belül szaporodik.

A téma jobb áttekintése és a jövő biztonságosabb elővigyázatossága érdekében itt talál néhány kiváltó okot, amelyek gonorrhoeát okozhatnak. Annak érdekében, hogy elkerülje ezeket az okokat, és figyelje a tüneteket.

A gonorrhoea tünetei és okai:

Ez a cikk elmagyaráz egy fontos dolgot a gonorrhoea okairól és tüneteiről, amelyek segíthetnek a kezelés megkezdésében, mielőtt szenvedne.

A gonorrhoea okai:

Itt megemlítjük a gonorrhoea 10 fő okát ismertebb tényei miatt.

1. Védtelen szexuális aktus:

A gonorrhoea leírásának egyik legfontosabb kulcsszava a szexuális átvitel lesz. Ezért a szexuális aktus során a megfelelő érzék hiánya lehet az oka annak, hogy Ön gonorrhoea. A rossz döntés egy ilyen fontos ügyben rosszba kerülhet. Ezért mindig jobb a biztonságosabb opciót használni.

2. Terhességi vizsgálatok:

Ha Ön terhes, és még mindig nem tudja, hogy gonorrhoea -beteg, javasoljuk, hogy végezze el a megfelelő ellenőrzéseket, mivel az orvos azt mondja, hogy a gonorrhoea esetenként az anyja lányaira vagy fiaira terjedhet. még mindig az anyaméhben pihennek. Az ilyen körülmények elkerülése érdekében az újszülött érkezése előtt végezzen jobb ellenőrzést és gyógyulást.

3. Kapcsolat:

A gonorrhoea kontaktbetegség, ami azt jelenti, hogy érintkezés útján terjed, ami ebben az esetben nem csak a szexuális anyagokra vonatkozik. Általában, ha Ön gonorrhoea áldozata, és partnere vagy nem tud róla, akkor átadhatja neki ezt a betegséget. Másodszor, ha gonorrhoea van, és megérintette a fertőzött területet, majd megdörzsölte a szemét, nagy az esélye, hogy gonorrhoeát kap a szemébe.

4. Orális szex:

A torok gonorrhoea oka csak az orális szex. Ez mind a férfiakra, mind a nőkre vonatkozik, ezért ajánlott, hogy ne engedjék magukat. Míg a férfiaknak csak 20% -os esélyük van a gonorrhoea elkapására, egy nőnek 50/50 az esélye. Ha már megtette, jobb, ha kivizsgáltatja magát, ha gyanúja merül fel ezzel kapcsolatban.

5. Ne vegyél második esélyt:

A himlővel ellentétben a gonorrhoea akkor is megerősíti magát, ha a múltban rövid kórtörténetében küzdött a gonorrhoea ellen. Még ha egyszer érintett is téged, ne tévedj, ez még egyszer és újra hatással lehet rád. Ezért kell mindig ébernek lenni. Ne engedje le a pajzsát.

6. Genetika:

A genetika hibáztatása ebben az esetben nem lesz rossz dolog. Bizonyos esetekben azt látták, hogy ha egy szülő nő szenved a gonorrhoea tüneteitől, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy gyermekét ugyanazok a tünetek érintik. Alapvetően olyan csíra, amely képes szaporodás közben élni és terjedni. A szexuális kapcsolat így könnyen kiváltja a gonorrhoea előfordulását és terjedését.

7. Szexuálisan aktív párok:

A témában végzett számos kutatás szerint azt találták, hogy a szexuálisan aktív párokat veszélyezteti ez a betegség. Ennek a betegségnek a csíráját könnyen átterjesztheti egyik személyről a másikra, ha az előbbivel szexuális tevékenységekbe keveredik. Alapvetően így terjed a gonorrhoea. Ez a gonorrhoea egyik lehetséges oka.

8. Tizenévesek:

A gonorrhoea leggyakoribb áldozatai a tizenéves párok. Ezt a betegséget leginkább tinédzsereknél észlelték, mivel a testük fiatal, és ez a csíra könnyen átterjedhet a testükön. A betegség terjedésének másik oka az, hogy több emberrel is részt vesz a szexuális tevékenységekben.

9. A test gyenge ellenállási ereje:

Igen igaz. Ez a gonorrhoea egyik leginkább kiszámítható oka. Ha valakinek gyenge az immunrendszere, és gyógyszereket kell igénybe vennie, hogy szinte mindent meggyógyítson, akkor valószínűleg könnyebben érinti a gonorrhoea tünetei, mint az erős fizikai állapotú (belső) egyének. Ha gyenge a teste, akkor könnyen megbetegedhet ennek a betegségnek a tüneteivel, és a szervezete sem tud harcolni e betegségek terjedése ellen..

10. Magömlés:

Az ejakuláció a gonorrhoea egyik lehetséges oka. Bár ezt a betegséget magömlés nélkül is továbbíthatjuk.

A gonorrhoea tünetei:

Most, hogy tisztában van az okokkal, itt vannak a gonorrhoea jelei és tünetei, amelyekre figyelni kell, ha már a legrosszabbra gyanakszik.

1. Nyálkahártya:

A gonorrhoea mind a férfiaknál, mind a nőknél az érintett részek nyálkahártyáját vagy membránját célozza meg, ezért a nyálkahártya -szekréció sokrétűen megnő. Ez nem csak a nemi szervekre vonatkozik, hanem a szemre és a torokra is. A nőknél ez általában hüvelyváladék formájában jelentkezik, amely vastag és színes lehet. Férfiaknál ez a nemük hegyétől való kisülés formájában jelentkezik. Ez furcsa sárga -zöld színű és illatú lehet. Ez erős tünet, és nem szabad elkerülni vagy figyelmen kívül hagyni.

2. Hüvelyi vérzés:

Nőknél ezt gyakran észlelik egy gonorrhoea betegnél, ahol hirtelen szabálytalan időközönként vérzik a hüvelyéből, ami annak ellenére, hogy a fájdalommentes folyamat nem normális egészséges. A rögzített dátumokon kívül ez a véletlen vérveszteség erős oka lehet annak, hogy miért kell elmennie gonorrhoea -ellenőrzésre.

3. Csípő fájdalom:

Ez gyakori tünet mind a hímek, mind a nők esetében, amikor a vizeletürítés során akut szúró fájdalom vagy égő érzés érződik belülről. Férfiaknál általában a húgycső az, ahol az irritáció a vizelet áthaladásakor jelentkezik. Ugyanez vonatkozik a nőkre is. Ez csak a hasra korlátozódik.

4. Nyálka a végbélnyílásból:

Ez főleg férfi probléma, ahol a nyálkahártya a végbélnyílásból érezhető. A kibocsátás forrása a hát alsó részén van, ami egyáltalán nem általános forgatókönyv. Ezért ajánlott az orvos gyors ellenőrzése.

5. Alsó hasi fájdalom:

Ez a gonorrhoea egyik leginkább indokolt tünete. Elég gyakori, hogy a gonorrhoea miatt túlzott fájdalom jelentkezik az alsó hasi részen. A gonorrhoea ezen tünete gyakori mind a férfiak, mind a nők körében.

6. Égő érzés vizelés közben:

A gonorrhoea másik zavaró tünete az égő érzés a vizelés során. A férfiak általában tapasztalják ezt a különleges tünetet. Valóban nehéz kezelni bizonyos tüneteket, mivel nem lehet elkerülni a vizelést, és amikor ez az égő érzés megjelenik, nagyon nehéz elvégezni az egyik legfontosabb testtel kapcsolatos funkciót.

7. Vérzés időszakok között:

A nők nehezen kezelik a gonorrhoeát. A menstruáció közötti vérzés a gonorrhoea egyik legirritálóbb tünete. Időszakokban a vérzés általánossá válik, ha ilyen betegségekkel küzd. A nők a legrosszabbak a gonorrhoea tüneteinek kezelésében.

8. Égő érzés a torokban:

A torok az egyik leggyakoribb áldozat a gonorrhoea során. A gonorrhoea egyik leglátványosabb és legtapasztaltabb tünete az égő érzés a torokban. Ezt össze lehet hasonlítani a torokfájással, de ez zavaróbb lenne, és a fájdalom egy kicsit elviselhetetlenebb lenne.

9. Foltolás közösülés után:

A foltok a közösülés után kezdenek megjelenni a gonorrhoea fázisában. Ezt tapasztalod? Akkor talán rájöttél, hogy mitől szenvedsz. Ez valójában az egyik legtöbb panaszt okozó probléma a házaspárok körében, amikor az egyikük gonorrhoea tünetei.

10. Hüvelyváladék:

Szeretne tudni a gonorrhoea tüneteiről? A hüvelyből származó zöldes vagy sárgás váladék az egyik leggyakoribb. Sok gonorrhoea szenvedő nő tapasztalja ezt. Semmi konkrétat nem lehet tenni ellene. Az embernek ki kell bírnia, amíg a hatás és a fájdalom teljesen elmúlik.