A gyermekbénulás okai és tünetei

Mindannyian ismerjük a fülbemászó dallamot, amely minden évben a háztömb felé vezető út tetején hangzik el, egy kis bódéval, amely arra kéri, hogy vigye el gyermekeit, és végezze el a megfelelő gyermekbénulást, hogy elkerülje a további problémákat a közeljövőben. Ez a fülbemászó dallam éneklésmódban hirdeti annak fontosságát, és tájékoztatja a szülőket a gyermekbénulás elleni küzdelem szükségességéről a betegség elkerülése érdekében, és még mindig sokan nem tudjuk, hogy pontosan mit jelent a gyermekbénulás. Amikor a gyermekbénulásról beszélünk, az első dolog, ami eszünkbe jut, a megnyomorult végtagok, amelyek a szemünk előtt villognak, de ebben a cikkben a gyermekbénulás pontos tényeit és annak okait fogjuk részletezni.

A polio orvosi neve poliomyelitis, amely számos történelmi pusztítással és pusztulással járt a múltban, és még ma is, bár sokkal kisebb mértékben, olyan betegség, amely elsősorban a végtagok megnyomorításával kapcsolatos. Ez egy vírusos kórokozó, beleértve a betegséget, amikor a vírus behatol a szervezetbe, és a testet teszi gazdává. Most a gerincről az agyra kezdődik a hatása, és a következmények bénító, fertőzéses és sok más halálos kimenetelűek. Betegségének leghalálosabb része az, hogy nem gyógyítható betegség, ahol a pontos gyógymódot még meg kell fogalmazni és tökéletesíteni kell.

Ezért manapság az orvosok és még a társadalom is nagy nyomást gyakorolt ​​arra, hogy az újszülöttekbe beépítsék a megfelelő gyermekbénulás elleni védőoltást. Ez az egyetlen valószínűleg megelőzés a gyermekbénulás ellen. Ezek a védőoltások biztosítják, hogy gyermeke biztonságban legyen a gyermekbénulás karmaitól, mivel ez a világ nem akarja megismételni az USA -ban az 1952 -es években tapasztalt polio járványt, ahol 60 000 ember esett áldozatul a gyermekbénulás haragjának, és közülük több mint 3000 elvesztette értékes életét. A korábbi évekkel ellentétben azonban a gyermekbénulást megfelelő intézkedésekkel sikerült korlátozni és javítani.

A gyermekbénulás ellen azóta erőteljesen harcoltak, amíg teljesen ki nem irtották a nyugati féltekéről. India azonban fejlődő országként még mindig kevésbé küzd a gyermekbénulás problémáival, mint korábban. Ez akár a szegénységért, akár a szülők tudatlanságáért tehető felelőssé, de mindenesetre feltétlenül szükséges a gyermekbénulás felszámolása.

Ezért említünk néhány okot, amelyek segítenek a gyermekbénulás elleni küzdelemben:

Polio vírus:

A szervezetben a gyermekbénulás növekedéséért felelős vírus a betegség első és legfontosabb oka. Ezek a vírusok hosszú távú vírusok, vagyis nem mutatnak hatást azonnal. A vírus jelenléte észrevehetetlen lehet számodra egy -két hétig, mielőtt elkezdené ráerőltetni magát. Gyakran előfordul, hogy ezek a vírusok a szájon keresztül jutnak be, majd a torokban fejlődnek ki, és továbbmegy a törékeny bélrendszerbe, ahol lendületet kap, hogy jobban fejlessze magát. Miután ez megtörtént, néhány rövid időn belül hatással van a gerincre, a központi idegrendszerre és feljut az agyba.

Ez egy fokozatos folyamat, amelynek során a beteg minden idővel egyre rosszabbul lesz. Végül befolyásolja az agysejteket, ami bénulást vagy a testrészek, különösen a végtagok rosszabb bénulását okozza. A legrosszabb a gyógyíthatatlan minősége, ami megnehezíti a betegek számára. A nyomorékokkal életük végéig foglalkozni kell.

Fertőző:

A fő okot itt alaposan elmagyarázzuk. A gyermekbénulás erősen ragályos, így a gyermekbénulásos beteggel azonos tető alatt hagyva nemcsak a beteget, hanem önmagadat is nagy gonddal kell ellátni. A vírust általában étel és víz továbbítja, így általában szabály, hogy nem szabad ugyanazt az ételt vagy vizet megosztani, még az általuk használt edényeket sem, például tányérokat, poharakat és csészéket. Ezen kívül óvatosnak kell lenni, amikor közös fürdőszobát osztanak a gyermekbénulással, mivel a fertőzött személy ürüléke erős átjáró a gyermekbénulás vírusának.

Terhesség:

Ha Ön kismama, aki gyermekét hordozza, és jelenleg szenved, vagy gyanús a gyermekbénulás, nagy az esélye annak, hogy gyermeke is megkapja ezt a vírust, mivel elhagyja és boldogul benned. A születendő baba megosztja az anya táplálékát és tápanyagait, és tudtán kívül a vírust is. Ez a csecsemőben is megnyomorodást okozhat, mivel az immunrendszere most nagyon gyenge. Terhes nőként az immunrendszere is sok gyengeséget okozhat, ezért kerülni kell a gyermekbénulásos beteggel egy fedél alatt élést..

Gyakran előfordul, hogy bizonyos gyermekbénulás tünetei különböző hatásokkal járnak:

Polio előtt:

Tudja, hogy a gyermekbénulás előtt van egy rövid idő, amikor nem érinti a polio vírus. Vannak bizonyos tünetek ezen a rövid időn belül, amelyek utalhatnak a közelgő betegségre. Ezek az erős fejfájástól az émelyítő érzésig terjednek, különösen miután ételt fogyasztanak a gyomorban. A vírus a torok belsejében fejlődik ki, így ezen a két héten úgy érezheti, hogy a torka összeszorul és fáj, ami megnehezíti a nyelést. Körülbelül ebben az időben állandó a nehéz mellkas vagy a kellemetlen érzés vagy az idegesítő egészségtelen érzés. Az enyhe láz a leggyakoribb tünet. Függetlenül attól, hogy mennyi gyógyszert dob ​​fel, ha a második héten a láz nem csökken, feltétlenül ellenőriznie kell.

Hirtelen zsibbadás:

Ekkor lépett be a gyermekbénulás bénító szakaszába, ahol gyakran olyan rossz érzés érzi magát, hogy az egész hely pillanatnyilag megbénulhat. Ez vagy súlyos bénulás lehet egész életedben, vagy csak átmeneti érzés.

Súlyos görcsök:

Amikor a betegség súlyos stádiumába kerül, a páciens gyakran elfojtó izomgörcsöt és elfojtó fájdalmat érez. Gyakran előfordul, hogy izomvesztés vagy bénulás tapasztalható, amit izomsorvadásnak neveznek. Máskor a hely olyan merevsége, hogy egyelőre elveszíti mobilitását.