A gyomorinfluenza tünetei és okai

Gyomor influenza! Mi az a gyomorinfluenza? Azt hiszem, sok olyan ember van, aki nem ismeri a gyomorinfluenzát. Tehát nagyon fontos, hogy tudjon a gyomorinfluenza tényéről. Abban az esetben, ha gyermeke gyorsan hasmenést és hányást okoz, valamint hasfájásra panaszkodik, azt hiheti magának, hogy „gyomorinfluenza”. Ebben a cikkben tehát a gyomorinfluenza tüneteiről és azok okairól beszélünk.

gyomorinfluenza tünetei

A „gasztroenteritis” a gyomorinfluenza másik neve, és a gyomor bélfertőzésének minősül. Az influenza, vagy más néven az influenza különböző. Aligha okoz gyomorproblémákat. A vírusos gasztroenteritist emellett „gyomorinfluenzának” is nevezik. Nagyon gyakori, különösen gyermekeknél, ráadásul nagyon fertőző. A bakteriális gasztroenteritist emellett „ételmérgezésnek” is elismerik, ráadásul olyan élelmiszerek okozzák, amelyeket egyébként sértően tároltak.

A gyomorinfluenza tünetei:

1. A gyomorinfluenza súlyos lehet, amikor az emberek nem tudnak elegendő folyadékot inni ahhoz, hogy kicseréljék a hiányzó hányást és hasmenést, különösen a csecsemők, az idősek, a kisgyermekek és a gyenge immunrendszerű emberek..

2. A gasztroenteritis fő indikációja a hasmenés (nem véres). Hányinger, betegség és némi hasi görcs jelentkezhet a hasmenésben; enyhe láz (körülbelül 100 F vagy 37,77 C), fejfájás, hidegrázás, valamint izomfájdalom és fáradtságérzet egyeseknél előfordulhat.

3. A betegség jellemzően körülbelül 2–5 napig tart, és meg kell határozni. A kegyetlen gasztroenteritisz azt jelenti, hogy a személy a kiszáradás szimbólumaival rendelkezik: ez orvosi katasztrófa.

4. Néha eltérés esetén, az étkezés megtagadása esetén inni kell, vagy nagyon dehidratált, ráadásul fokozott vagy alacsony vizelettermelés. Súlycsökkenés, hányás, fáradtság, valamint a túlzottan szomjas bőr csípése vagy szájszárazság, csökkent folyadékfogyasztással együtt.

5. A bélműködés jellemzően laza és vizes; azonban általában nincs nyálka vagy vér.

6. A kiszáradás a gasztroenteritis másik tünete.

7. A lágy hidratálás hiányára utaló jelek lehetnek szomjúság vagy szájszárazság, gyengeség, vitalitás hiánya és agyi fájdalmak

8. A hidratáció rendkívüli hiányára utaló jelek lehetnek izomgörcsök, depressziós szemek, vizelés hiánya és magas pulzusszám.

9. Gyakran nincs kényszerítő ok arra, hogy felkeresse a szakembert. De ha a tünetek hosszabb ideig tartanak, akkor orvoshoz kell fordulni.

10. Ezenkívül orvoshoz kell fordulnia, ha Ön 65 évesnél idősebb, vagy ha terhes, és legyengült, sebezhetetlen kerete van, amelyet más állapot, például a HIV okoz..

A gyomorinfluenza okai:

A gyomorinfluenzát (vírusos gasztroenteritis) okozó vírusok elrontják a vékonybél bevonatának sejtjeit. Ennek következtében a folyadékok a sejtekből a bélbe jutnak, és vizes hasmenést okoznak. 4 féle vírus okoz szinte minden gyomorinfluenzát (vírusos gastroenteritis).

 1. Adenovírus:

Leggyakrabban 2 év alatti gyermekeknél fordul elő. A 49 fajta adenovírus közül az egyik törzs a gyomor -bél traktusra hat, hányást és hasmenést okoz. Az indikációk klasszikusan az expozíciót követő 1 héten belül jelentkeznek. Az adenovírus fertőzés egész évben fordul elő.

2. Rotavírus:

Ez a 3–15 hónapos gyermekek körében a legfontosabb ok, valamint az 5 év alatti gyermekeknél a hasmenés leggyakoribb oka. A rotavírus klasszikusan hányást és vizes hasmenést okoz 3–8 napig, láz és hasi fájdalom mellett. A rotavírus megfertőzheti azokat a felnőtteket is, akiket fertőzött gyermekek érintkeznek szoros kapcsolatban; azonban a felnőtteknél az indikáció enyhébb.

3. Asztrovírus:

Ez elsősorban a csecsemőket és a kisgyermekeket, az időseket is megfertőzi. Ez a vírus szinte minden aktív a téli hónapokban. Hányás és hasmenés 1-3 napon belül jelentkezik.

4. Kalicivírusok:

Minden korosztályban megfertőzi a fertőzést. Ez a víruscsalád -egység 4 típusra oszlik, a norovírusok szinte az összes leggyakoribb és leginkább felelősek az emberek megfertőzéséért. A fertőzött emberek hányást, hasmenést, fejfájást, fáradtságot és néha izomfájdalmat tapasztalnak. A jelzés az érintkezéstől számított 1-3 napon belül jelenik meg.

5. Vírusos átvitel:

A populáció a fertőzött személyek szoros érintkezése során elkaphatja a vírusokat, ha elosztja ételét, italát, egyéb étkezési eszközeit, vagy ha a vírussal szennyezett ételeket vagy italokat fogyaszt. A válogatós norovírusok klasszikusan terjednek más emberekre a széklettel vagy a fertőzött személyek hánytatásával, valamint az egyik oldalról a másikra szennyezett vízzel az étel előtt, különösen az osztriga a piszkos vizektől.

6. Norovírus:

A norovírus a legelterjedtebb oka a vírusos gastroenteritisnek felnőtteknél. Időnként a „téli hullámzási hibának” nevezik, mivel a téli hónapokban hajlamos arra, hogy szélesebb körű legyen..

A fertőzés a szennyezett személy székletében távozik, és ha az egyén nem mossa meg a kezét, miután elindult a mosdóba, a fertőzés bármilyen felületre, élelmiszer -anyagra vagy tárgyra cserélhető. A norovírusok széles skálája létezik, és működőképes, ha néhányszor elkap egy norovírusos betegséget. Ennek az az oka, hogy a betegsége nyomán létrehozott betegség minden védelme csak néhány hónapig tart.

8. Élelmiszer -mérgezés:

A legtöbb gasztroenteritis -t okozó bakteriális szennyeződés a táplálkozás károsításának következménye. A mikroszkopikus élőlényekkel való zaklatás bármely szakaszban megtörténhet az ételkészítés vagy főzés idején.

A gyenge higiénés és víztisztaságú régiók felfedezőit szintén veszélyezteti a gasztroenteritis. Ezt gyakran „felfedező lazaságának” nevezik. Különböző okok közé tartozik az entamoeba parazita és a shigella baktérium.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80