A hasmenés 20 leggyakoribb tünete és oka

Amikor nagyanyja gyerekkori napjairól beszél, gyakran megemlített néhány gyakori betegséget, azok forrását és gyógymódját, abban az időben ismeretlen és misztikus. A nagymamája által említett különféle betegségek közül biztosan észrevette, hogy a hasmenésnek nevezett állapotról beszél.

Amit egykor misztikusnak és halálosnak tartottak, ma már megfelelő betegsége van, de ez nem így volt azokban az időkben. Az okokat nem ismerő emberek reménytelenek voltak. Az orvosok kétségbeesetten próbálnak gyógymódot találni a kísérletek során. A napokban újabb tanulmányok készültek, új történeteket vizsgáltak meg, és most a hasmenés könnyen gyógyítható megfelelő kezeléssel a megfelelő időben.

A hasmenés gyakori tünetei és okai

Mielőtt belekezdenénk a hasmenés okaiba, tudassa velünk, hogy mi az. Gyakran van egy ilyen napunk évente, amikor a fürdőszobád az egyetlen barátod. Gyakori kifutás a fürdőszobába, amelyet folyékony vízzel, például bélrendszerrel állítottak össze, orvosi szempontból hasmenésnek nevezzük. Gyakran körülbelül egy hétig kényszerítik látogatásukat, ez általában egyáltalán nem komoly, de jelenléte megcsúfolja mindennapi rutinját, mivel csak az állandó szükség van a bél kiürítésére, amely rendkívül vizes állagú.

A „hasmenés” szó a késő latin „diarrhoia” szóból származik, amely „dia” -t jelent, és „reo” -t jelent. Sok más betegséghez hasonlóan ezek is két különböző természetűek lehetnek. Az akut hasmenés, amely egy gyors hatású állapot, ahol a következmények azonnal érezhetők, és akár halálos is lehet, mint a halál a nem megfelelő gondozás vagy kezelés miatt.

Körülbelül egy hétig maradnak, és többnyire gyakoriak a fejlődő országokban, mivel azt állítják, hogy hatással vannak a gyerekekre, és többnyire megfosztják őket az életüktől. A krónikus fajta inkább tartós és lassan halad. Cselekedeteik egy sokkal későbbi szakaszban derülnek ki.

Az orvosok három szakaszra osztják a hasmenést. Az ozmotikus hasmenés, amikor észrevették, hogy egy anyag ahelyett, hogy gélesedne a testünkkel, vizet szív ki a testünkből, és hozzáadja a bélünkhöz. Az anyagot fehér cukros helyettesítőként írják le, amelyet szorbitként ismernek, amely vizet ad a széklethez.

A következő fajta az exudatív hasmenés, amelyet elsősorban vastagbélgyulladás vagy bélgyulladás okoz, amikor a vér és a genny a folyékony székleten keresztül szabadul fel. A szekréciós hasmenés a harmadik fajta, amikor a szervezet maga öblíti ki a vizet a testünkből a beleken keresztül, annak ellenére, hogy nem kéne. Az alábbiakban felsoroljuk a hasmenéses megbetegedésekkel kapcsolatos gyakori okokat és tüneteket:

A hasmenés okai és tünetei:

A hasmenés okai:

1. Erős gyógyszerek:

A gyógyszerek, különösen az antibiotikumok állandó használata lehet az oka annak, hogy a szervezet erősen rosszul működik, és elutasítja az állandó orvosi segítséget. Ha szükséges, az előírt antibiotikumokat szükségszerű fogyasztani a jobb egészség érdekében, de túl sokuk fordított reakciókat okozhat.

2. Életmód:

Az alkohol a folyadék szeszes formája, amely nem kompatibilis a testünkkel. Testünk azonban erős immunitással és erővel rendelkezik ahhoz, hogy gyakran ellenálljon a szabálytalanságoknak. Ha már ki van téve a szabálytalanságnak, egy kis időt kell adnia a szervezetnek, hogy regenerálódjon. A túl sok alkoholfogyasztás minden egyes napi értesítésben lehet az oka annak, hogy a szervezet kiöblíti a bélcsatornán keresztül.

3. Baktérium:

Ezek azok a baktériumok, amelyek a leggyakoribbak, és valószínűleg a leggyakoribb okok is. Ennek fő forrásai a szennyezett vagy szennyezett élelmiszerekben és vízben lévő baktériumok, amelyeket a tudatlanság miatt a szervezet elfogyaszthat. A szokásos baktériumok ezért szalmonella, campylobacter, shigella stb.

4. Vírusos:

A baktériumokhoz hasonlóan a vírusos okok is hasmenéshez vezethetnek. A felelős vírustípusok főként a norovírus vagy a rotavírus. Ez az állapot ismert és hajlamos könnyen terjedni.

5. Túlzott koffein:

Valószínűleg ez az oka, amely az Ön irányítása alatt áll. Általában havonta egyszer a túl sok koffein fogyasztása lehet a hasmenés forrása. Ez felkavarja az ártalmatlan hasmenés tüneteit, de még akkor is, ha túl sok koffein van a rendszerben, akkor mégis komolyabb felé fordulhat.

6. Korábban meglévő bélfertőzés:

Néha hasmenés lép fel a már meglévő bélfertőzés miatt. Vannak esetek, amikor egy személy megfertőződik a leggyakoribb bélfertőzési tünetekkel, és ezek tovább vezethetnek hasmenéshez. Tehát ajánlott, ha bélfertőzése van, akkor először megszabaduljon tőle, vagy a hasmenés egyik oka lehet.

7. Alkohol:

A gyakorlatok és az orvosok szerint a túl sok alkohol a hasmenés egyik fő oka. Az alkoholfüggő személy nagyobb eséllyel csökkenti a hasmenés tüneteit, mint az, aki havonta néhány italt fogyaszt. Nem kell végleg abbahagynia az ivást, de minden bizonnyal csökkentenie kell a napi italok mennyiségét vagy számát..

8. Ételallergia:

Ha allergiás egy ételre vagy valamilyen gyümölcsre, akkor fennáll annak a valószínűsége, hogy megfertőződik vagy hatással lesz a különböző hasmenési tünetekre. Vannak esetek, amikor az ember nem igazán tudja azonosítani vagy kitalálni, hogy melyik étel lesz ártalmas számára. Ezek azok az idők, amikor a személy hasmenéssel fog járni. Az ételallergia tehát a hasmenés egyik leggyakoribb oka.

9. Vakbélgyulladás:

A vakbélgyulladás a függelékben jelentkező fájdalom, amelyet valamilyen belső probléma okoz. Az ember a vakbél fájdalmaival szembesül, ha gyenge vakbélük van, vagy ha valamilyen fertőzés van a vakbélben, amelyet a szülés során továbbíthattak.

10. Bélrendszeri problémák:

Az ember hasmenéstől szenved, ha valamilyen bélproblémája van. Tegyük fel, hogy ha az illetőnek valamilyen károsodása van a belek nyálkahártyájában, akkor fennáll annak az esélye, hogy hasmenése lesz. A hasmenés csak egy lépésre van, ha bármilyen károsodást okoznak a bélrendszerben.

A hasmenés szokásos tünetei:

1. Kiszáradás:

Mivel a testvíz a kelleténél gyorsabban áramlik ki a testéből, a test víztartalma az eredeti szint alá csökken. Szervezetünk elegendő mennyiségű vizet igényel, és amikor úgy érzi, hogy nincs víz, a kiszáradás bekövetkezik. A száj és a torok kiszáradása gyakori példa. Ha vizet iszunk, a bélmozgás révén a víz kifogásolja magát, ami ismét a kiszáradást okozza.

2. Láz és fáradtság:

Amellett, hogy a bélből kifolyik a víz, a hasmenés másik fő tünete a láz és a betegség. Ez enyhe természetű lehet, ha az állapot gyakori és nem súlyos. Az állapot súlyosságának növekedésével a láz csúnya fordulatot vehet, hidegrázással és vörös meleggel. Láz esetén a szervezet elveszíti képességét, hogy olyan keményen működjön, ahogy kellene, és itt jelentkezik a fáradtság.

3. Étvágytalanság:

A fő ok, amiért most érdemes elkerülni az ételt, az az étvágy csökkenése. A test belsejében jelenleg nincs korlátozás, ami azt jelenti, hogy a test teljesen kiüríti magát az étel és a víz maradványaitól. A láz és a fáradtság miatt elveszítjük az étvágyat.

4. Hasfájás:

Ez azonban lágy, enyhe fájdalom az alsó has szélein, ami arra utal, hogy valami nincs rendben a bélmozgással. ez időnként akár hasi puffadás formájában is megjelenhet.

5. Fejfájás:

Nem tud róla? Ne aggódj, sokan nem. Ez a hasmenés egyik legismertebb tünete. A hasmenés fázisában súlyos fejfájást szenvedhet. Ez teljesen természetes, és szinte bárkivel előfordulhat.

6. Hányás:

A hasmenés népszerű tüneteinek másik csoportja a hányás. Az ember hányásproblémákkal szembesül a hasmenés idején. A hasmenés alatti hányás meglehetősen gyakori, és az embernek hányingert és hányást kell okoznia. Ez a hasmenés egyik leglátványosabb tünete.

7. Helytelen vizelés:

Nem megfelelő vizeletáramlás lesz, ha egy személy hasmenésben szenved. A vizelési problémák az egyik legtermészetesebb hasmenési tünet. Van, amikor az ember ritkán hagyja abba a vizelést.

8. Rossz kinézet:

Ezek azt jelentik, hogy az ember rendkívül betegnek és rosszul fog kinézni. Ha egy személy hasmenésben szenved, akkor rosszul és rosszul fog kinézni. Ez a hasmenés egyik leglátványosabb tünete.

9. Hideg lábak és kezek:

A kezek és a lábak hidegek lesznek, ha az immunrendszer nem megfelelően működik. Az ember keze és lába egész nap hideg lesz, és több mint egy napig tarthat. Ez a hasmenés valószínű jele.

10. Foltos bőr:

A foltos vagy fakó bőr a hasmenés tünete. Inkább az egyik leglátványosabb hasmenési tünetnek mondható. Nem mi vagyunk a szépségápolási termékek, amelyek megoldhatják ezt a problémát. Még mindig bízni kell az orvosokban és a gyógyszeres kezelésben. Elég gyakori, és nőknél és férfiaknál is előfordulhat.