A hólyagrák tünetei és okai

Testünk medencei régiójában egy felfújt ballonszerű szerkezet található, amely a testünk összes szennyvízét tartalmazza. Ezt hólyagnak nevezik, ahol a veséből származó összes hulladékot leszűrjük és összekeverjük a testvízzel, hogy vizelet keletkezzen, amely aztán a hólyagban tárolódik, amíg meg nem telik. Csakúgy, mint bármely más testrész, még a hólyag is rákos áldozat lehet, mivel orvosilag a húgyhólyagrákot nevezi.hólyagrák tünetei

Hólyagrákban a rákos daganatok vagy szövetek a hólyag nyálkahártyájában képződnek, amelyek a legrosszabb esetben átterjedhetnek a többi közeli izomra és szövetre. E kiterjesztés alapján meg lehet ítélni, hogy az áldozat milyen típusú hólyagrákot szenved.

Általában a rákos szövet a hólyag belső bélésén képződik, és ha belül is megmarad, akkor felületes vagy nem izominvazív hólyagnak nevezik. Ez nem halálos és gyógyítható, de ha a szövetek az izom kifelé terjednek, akkor izominvazív hólyagráknak nevezik, amely káros és halálos.

Gyakran vannak olyan tünetek, amelyek alapján ezt meg lehet ítélni. Mielőtt az egyszerű rákos szövetek a hólyag külsejére terjednének.

Hólyagrák tünetei és okai:

Ez a cikk bemutatja, hogy melyek a férfiak és nők hólyagrákának fő okai (okai) és jelei vagy tünetei, amelyek tudatában vannak ennek a problémának.

Hólyagrák tünetei:

Íme néhány jel és tünet, amelyekre figyelni kell.

1. Gyakori futás a fürdőszobában:

Amikor a veséből származó összes hulladék kiválasztódik, vízzel keveredik, és vizelet formájában a hólyagban tárolódik. Mivel a húgyhólyag területén kellemetlen érzés vagy fogyatékosság tapasztalható, az egyik tünet a gyakori vizelés vagy a vizeletben való visszatartás lehet. Ez elsősorban a tároló tartó fizikai fogyatékosságának köszönhető.

2. Irritáció:

A hólyagrák következő tünete akkor jelentkezik, ha valaki vizelés közben irritációt, fájdalmat vagy szúró érzést tapasztal. Ennek orvosi kifejezése a dysuria, amely fájdalmas vizelést jelent. Ez a kellemetlen érzés a vizelet során azonban összefüggésben lehet a húgyúti fertőzéssel is, ezért jobb alapos vizsgálatra menni.

3. Vér:

A vizelés körüli másik feltétel a vér vizelettel történő felszabadulása. Hematuria vagy vér a vizeletben általában a hólyag vérző daganatában jelentkezik korai stádiumban. Valójában azonban nem jár fájdalommal. A vérzés jön és megy, de ha rendellenes időben vérzést tapasztal, győződjön meg róla, hogy elvégezte az ellenőrzést.

4. Alsó hátfájás:

A hólyag testünk alsó részén helyezkedik el, a has felé. Ezért, ha a kellemetlen érzések vagy problémák gyakran a hólyag régiójába érkeznek, időnként befolyásolhatják a környező izmokat, ennek oka lehet az alsó test izomfájdalma..

5. Az alsó testrész duzzanata:

Mivel a daganat vagy a rákos sejtek elterjednek bizonyos izmok a közelben, minden bizonnyal érintettek, ezért az alsó testrész duzzanata normális forgatókönyv lehet.

6. A kismedencei régió duzzanata:

A hátsó izomfájdalommal együtt a kismedencei terület enyhe duzzanatot tapasztalhat, izom- és csontfájdalommal együtt. Ez lehet a hólyagrák újabb tünete.

7. Fogyás:

Sokan azt mondják, hogy a fogyás nem könnyű feladat, de a hízás igen. Gyakran, amikor testünk életmódváltási problémákon megy keresztül, például petefészekrákon vagy hólyagrákon, vagy akár agyi anyagon, testünk jelentős kilókat kezd elveszíteni, mintha figyelmeztetne minket az elkövetkező csapásra. Ha óriási súlycsökkenést tapasztal, ne legyen boldog, azonnal ellenőrizze magát, ez lehet a hólyagrák tünete.

8. Vérrögök a vizeletben:

A fent tárgyalt hólyagrákos tünetek közül ez a leggyakoribb. Szinte mindenki hólyagrákban szenved. A vérrögök a vizeletben valóban fájdalmasak, és gyakran a férfiak leglátványosabb tünetei. A prosztata -megnagyobbodásban szenvedő férfiaknál is hasonló tünetek jelentkeznek.

9. A vizelet átadásának hiánya:

A hólyagrák egyik legerősebb tünete, hogy nem tud vizeletet üríteni. Az ember szükségét érzi a vizelésnek, és elég gyakran fog futni a fürdőszobába (már tárgyalt), de nem lesz vizeletáram. Ez belső alsó fulladáshoz vezet, és számos kitörést eredményezhet.

10. Az egyoldalú oldalsó fájdalom:

A hólyagrákban szenvedő személy szembesül ezzel a tünetkel. Ez az egyik leglátványosabb probléma ebben a betegségben szenvedőknél. A fájdalom a test oldalán jelentkezik, míg a másik oldala teljesen rendben van, és megfelelően tud működni.

A hólyagrák okai:

Íme néhány oka a hólyagráknak:

1. Dohányzás:

A dohányzás a hólyagrák valószínű oka. A hólyagrák összes oka között ez a legjelentősebb. A láncdohányosoknak mindig van esélyük hólyagrákos megbetegedésre. Ez a rák egyik legveszélyesebb fajtája, és ugyanolyan káros lehet az idősek és a fiatalok számára is.

2. Kémiai expozíció:

Sok kémiai expozíció kiválthatja a hólyagrákot. Kémiai expozíció történhet a munkahelyen. Ha nem higiénikus környezetben élnek a gyárak közelében, szintén vegyi anyagoknak lehet kitéve. A túlzott sugárzásnak való kitettség a hólyagrák oka is lehet.

3. Nitrát -fogyasztás:

A nitráttartalmú élelmiszerek fogyasztása az egyik lehetséges húgyhólyagrák -ok. Egy személy tapasztalja a hólyagrák tüneteit, ha ki van téve a nitrátfüstnek. Az interneten számos módszer létezik, sőt könyvek is arra tanítják az embereket, hogyan kerülhetik el az élelmiszerekben található nitrátot.

4. Koffein:

Bebizonyosodott, hogy a túlzott koffeinfogyasztás hólyagrákhoz vezethet. Ez az egyik leginkább alábecsült oka a hólyagráknak. Nagyon beteg lehet, és láthatja a hólyagrák tüneteit is, ha nem hagyja abba a túlzott kávé- vagy koffeintartalmú italok fogyasztását.

5. Aristolochia Fangchi:

Ez a gyógynövény tudományosan bizonyított oka a hólyagráknak. Ez egy kínai gyógynövény, és számos kutatás és tanulmány szerint bebizonyosodott, hogy ez a gyógynövény lehet az oka a hólyagráknak. Mivel sokan fogyasztották ezt a gyógynövényt, a hólyagrák tünetei kezdtek megjelenni bennük.

6. Öröklődés:

A genetika ebben az esetben gyilkos. Az ember hordozhatja az ismert hólyagrákos betegséget, és továbbadhatja azt a következő generációnak is. Ez a hólyagrák egyik jól ismert oka, és nem lehet elkerülni. Szó szerint nincs mód arra, hogy a génjeiből levonják a káros betegségeket és vírusokat.

7. Gumi és textil:

A gumi- vagy textiliparban dolgozó embereket veszélyezteti a hólyagrák. Könnyen elkapható a hólyagrákos megbetegedés azon káros vegyi anyagokkal, amelyeket ezen iparágak gyártási részlegein exportálnak. Ezek az emberek általában munkások, és szó szerint semmi sem lehet teljesen biztonságban.

8. Rákkeltő anyagok:

A karcinogének alapvetően a rákot elősegítő vegyi anyagok, amelyek terjedhetnek, a húgyhólyagrák okai. A húgyhólyagrákot rákkeltő anyagok okozhatják, amelyek valóban károsak az egyénre nézve, és nagy sebességgel terjeszthetik a rákot.

9. Húgyúti traktus problémák:

A húgyúti problémák a hólyagrák egyik legvalószínűbb oka. Ha egy személynek már van húgyúti fertőzése, akkor nagy az esélye a hólyagrák fertőzésére is.

10. Vesebetegségek:

Veseproblémái vannak? Akkor, Isten éltessen. Kiderült, hogy a súlyos veseproblémák képezték a húgyhólyag -gerjesztés hátterét.

A hólyagrák valóban káros, és ez nyilvánvaló a cikkben tárgyalt tünetekből és okokból. A hólyagráknak rengeteg mellékhatása van, amelyek közül a top 10 -et fentebb tárgyaltuk. Javasoljuk, hogy alaposan olvassa el a pontokat, hogy könnyen meghatározhassa a tüneteket.