A mióma tünetei

A simaizomszövetek jóindulatú daganatait, amelyek a méh rétegén képződnek, miómának vagy Leiomyomának nevezik. Általában a szaporodás későbbi éveiben fordulnak elő. A daganat rosszindulatú változatának megtalálása nagyon ritka, és Leiomyosarcoma -nak nevezik. Ahhoz, hogy a daganat rosszindulatú legyen, be kell hatolnia a szomszédos szövetekbe, vagy áttétet kell okoznia. Mivel a Leiomyoma nem rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, jóindulatú. A mióma nagyon fájdalmassá teszi a menstruációt és a nemi közösülést, és felelős a gyakori vizelési ingerekért is. Az apró miómák általában tünetmentesek, és a tünetek a mérettől és az elváltozástól függenek. Az ilyen miómák tünetei közé tartozik,

miómák

Nőgyógyászati ​​vérzés:

Ez nem más, mint túlzott vérzés a hüvelyből. Néha belső is lehet (vérzés a kismedencei régióba, hematoma kialakulása). Általában rendellenesen erős vérzések jelentkeznek a menstruáció során. Ennek eredményeképpen egyes nőknél vérszegénység alakul ki, ami zavarja a hangulatot és az energiaszintet. A vérrögök is kiemelkedőek ezekben az esetekben, amikor menstruációjuk van.

Nehézségek a fogantatásban:

Annak ellenére, hogy számos és sok tényező felelős a teherbe esés hiányáért, a miómák néha komoly nehézségeket okoznak. Ők is felelősek a vetélésekért, a koraszülésért és a terhesség alatti vérzésekért. Szélsőséges esetekben meddőséghez is vezethetnek.

Fájdalmas szex:

A mióma nagyon fájdalmassá teheti a közösülést. Ez akkor fordul elő, amikor a mióma növekedése a méhnyak közelében van. A fájdalom lehet a legerősebb egy adott helyzetben szex közben, vagy a menstruációs ciklus egy bizonyos időszakában. Ez az egyik legfontosabb tünet.

Kismedencei diszkomfort:

Azok a nők, akiknek nagy miómájuk van, gyakran nehéznek érzik magukat a kismedencei régió körül, és állandó nyomást gyakorolnak az alsó hasra. Inkább kényelmetlenség, mint megerőltetés. A lehajlás, a derékmagasságból való nyújtás ilyen helyzetekben nem kényelmetlen.

Nyomás ürítés közben:

A miómák a végbélnek nyomódva nyomó érzést okozhatnak, megnehezítve a bélmozgást, és fájdalommal járhatnak. Aranyér is előfordulhat ilyen helyzetekben.

Hólyagproblémák:

Talán a leggyakoribb tünet a gyakori vizelés iránti késztetés, és nem tudja túl sokáig tartani az igényt. Ez akkor fordul elő, amikor a mióma a hólyaghoz nyomódik. Ez csökkenti a húgyhólyag -ellenőrzést és a vizeletürítés szükségességét. Néha a folyadék felszabadulását is gátolhatja.

A hátfájás és a kismedencei fájdalom szintén észlelhető tünet. Bár az akut és éles fájdalmak Lieomyoma esetén nem túl észrevehető tünetek. Valójában a krónikus hátfájás gyakoribb tünet.

Ha úgy tűnik, hogy ezek a tünetek jelentkeznek, azonnal forduljon nőgyógyászhoz.