A petefészekrák tünetei és okai

A petefészek általában a női reproduktív rendszert jelenti, szerves részét vagy kulcsfontosságú részét, amely a női reproduktív szervet alkotja. Az első utasítás, amelyet a petefészek követ, a tojások tárolása a petevezetékekben, vagyis a vékony folyosók kinyújtott flanelje, amelyek a petefészek fejéből indulnak ki és a tojástárolóba végződnek. Ezt a kinyújtott kapcsolatot petevezetéknek nevezik, amely a két petefészek mindkét oldalán található.

A petefészek viszont a méhünk mindkét oldalán jelen vannak, és így megkezdődik a munka. A megfelelő kor elérése után a petefészek egyenként elhagyja a petesejteket, amelyek vagy megtermékenyülnek, vagy menstruáció formájában szétesnek. A petefészek másik funkciója magában foglalja a hormonális folyadékok és más hormonok szekrécióját. Ez azonban nagyon törékeny ügy, annak ellenére, hogy a petefészek nagy nyomást gyakorol a szükséges időre.

A petefészekrák tünetei és okai

Az amerikai rákos társadalom ezen petefészek rákot a 8. leggyakoribb női rákbetegségként sorolta fel. Ez csak az Egyesült Államok rutinja, amellyel az Egyesült Királyság vezető szerepet tölt be a petefészekrák versenyében, egy közvélemény -kutatás szerint az állapot az ötödik leggyakoribb a nők körében.

A rákos sejtek szabálytalan és irracionális sejtek rendellenes képződése. Ezek a kóros sejtek szaporodnak a természetben, körülbelül kétszer akkora növekedési ütemmel, mint a normál sejtek. Ezek a sejtek éretlenek, ellentétben a normál sejtekkel, nem pusztulnak el vagy hervadnak el. A lehető leghosszabb ideig maradnak, és számuk zsúfoltságával a normál sejtek elveszítik a helyüket.

A petefészek bármely részén található rákos sejteket petefészekráknak nevezik. Időnként ezek a sejtek köré gyűlnek, és csomós szerkezeteket képeznek, amelyeket tumoroknak neveznek. A tumoroknak általában három gyakori típusa van. Az epithelium a petefészek felszíni bélése, ahol a rákos sejtek felhalmozódhatnak, hogy daganatot képezzenek.

A csírasejtdaganatok rákos sejtek, amelyeknek egykor tojást kellett képezniük. A sztrómasejtek felelősek a hormonszekrécióért, és a rák itt is lehetséges ezen sejt alapján. Időnként egy vagy két sejt elszakad az anyatumortól, és valahol a közelben landol, ami a rákos sejtek növekedését okozza. Gyakran előfordul, hogy az erek vagy a test vagy a testnedvek elviszik ezt a test egy másik részére, és így terjednek és tágulnak a daganatok.

A petefészekrák tünetei és okai:

Ez a cikk arról szól, hogy melyek a petefészekrák fő okai és tünetei, amelyek segítenek abban, hogy megtudja, milyen állapotban van, amikor megtámadja ezt a rákot.

A petefészekrák okai:

A petefészekráknak általában néhány oka vagy okai vannak, amelyek kiváltják a rákos sejteket:

1. Kor:

A petefészekrákról ismert, hogy leginkább a nőket érinti a menopauza után, azaz talán 50 éves korban és azt követően. Gyakran előfordul, hogy az ilyen korú nők petefészekrák áldozatává válnak, annak ellenére, hogy még mindig van esély arra, hogy a fiatalabb hölgyek ennek áldozatául esnek..

2. Öröklődés:

Általában a női szervekkel kapcsolatos rákos megbetegedések, mint például az emlő- vagy petefészekrák, a múltbeli családtörténetétől is függenek. Ha valaki, bárki, akivel kapcsolatba hozhat, vagy a vérségi rokonsága korábban petefészekrákban szenvedett, meglehetősen nagy az esélye annak, hogy ennek is áldozatává válik. gyakran előfordul a hibás gének esete is, azaz ha a család egyik oldaláról származó családtagok mindegyikében 50 éves kor után petefészekrák alakult ki, gyakran fennáll annak a valószínűsége, hogy továbbadták a hibás génjüket, amely hogy konkrét legyen a BRCA1 és a BRCA2.

3. HRT – hormonpótló terápia:

A HRT közvetlenül kapcsolódik a hormonpótló terápiához, ahol az orvosok azt találták, hogy a hormonpótlásban részt vevő személyek valamivel nagyobb kockázatot jelentenek a petefészekrák kialakulására, mint a normál női tömeg. Ez, mivel hosszabbodik, lassan növeli a kockázatot. Ha azonban a terápiát abbahagyják, bizonyos idő elteltével a kockázat a normális női tömeg szintjére csökken.

4. Fogantatás közben:

Annak ellenére, hogy a tét alacsony és az esélyek csekélyek, a nők akár 5% -ánál is kialakulhat a petefészekrák kockázata gyermekvállalási évei során, amely elsősorban a petefészek csírasejtjeivel kapcsolatos. Ezek a sejtek általában később átalakítják vagy tojást termelnek a nő számára, és ha rákos lesz, ezek a sejtek kórosak. Ez azonban nagyon gyógyítható, annak ellenére, hogy ugyanazokat a méréseket követik a rák gyógyítására- műtét vagy kemoterápia.

5. A termékenység ideje alatt:

Minden alkalommal, amikor egy tojás felszabadul a petefészekből, hogy átjusson a csöveken, a petefészek felső bélése eltörik, hogy kiengedje a tojást. Ez a törött rész most károsítja a petefészek felső bélését, és gyakran eltart egy ideig, amíg vissza nem zár a normál állapotba. Ezalatt a sejt felszíni rétege rosszul reagálhat, ami rákos sejtek kialakulásához vezethet.

6. Hámszöveti daganatok:

Az ilyen típusú daganatok könnyen kiválthatják a petefészekrák előfordulását. A petefészkeken kívül vékony szövetrétegek vannak. Ez a fajta daganat általában ezekben a petefészkekben fordul elő, és tovább ronthatja egészségi állapotát azáltal, hogy kiváltja a petefészekrák növekedését. Tanulmányok szerint a petefészekrákban szenvedő betegek több mint 90% -a okolja ezt az okot. A petefészekrák témájában végzett orvosi felmérés szerint kiderült, hogy a petefészekrákos esetek többsége ilyen daganatok következménye. Elmondható, hogy ez az egyik legvalószínűbb petefészekrák -ok.

7. Csírasejt -daganatok:

Az összes daganat közül a csírasejtek daganatai a legártalmasabbak. Az ember megfertőződhet a csírasejtes daganatokkal, és károsíthatja az egész fizikai állapotát is. Ezek a daganatok a tojást termelő sejtekben játszódnak le, és főleg fiatalabb nőknél fordulnak elő. Valóban káros, és számos súlyos következménnyel járhat. Ha tinédzser és lány vagy, akkor nagy az esélye annak, hogy ez az ideális ok a petefészekrák előfordulása mögött. Ehhez rendkívül óvatosnak kell maradnia, és konzultálnia kell orvosával, ha a petefészekrák jeleit vagy tüneteit látja vagy tapasztalja. Ez a petefészekrák egyik lehetséges oka.

8. Stromális daganatok:

Hallottál a stromális daganatokról? Ezek a daganatok a petefészek szöveteiben kezdődnek, és a petefészekrák egyik legvalószínűbb oka lehet. Azok a nők, akik látták a petefészekrák jeleit, hibáztathatják ezt az okot, mivel ez a leggyakoribb. Vannak bizonyos petefészek -szövetek, amelyek tartalmazzák ezeket a sejteket termelő bizonyos hormonokat. Általában a nőket nagyon fiatal korban diagnosztizálják ilyen kimerült sejtekkel, és jó esély van arra, hogy megállítsák a rák terjedését. Kutatási esetek szerint azt látták, hogy 10 -ből a petefészekrák több mint 6% -a stromális daganatokból származik.

9. Endometriózis:

Az endometriózis gyakran okozza a petefészekrák kialakulásának kockázatát. Az endometriózisban a méhet körülvevő sejtek szétterjednek és máshol nőnek a testben. Ez megzavarja a test szokásos funkcióit, és rendkívül megbetegít egy nőt. Valójában nincs gyógymód erre az okra, mivel ezek a sejtek soha nem hagyják el a testet, és nem sérülnek meg. Ez a petefészekrák egyik legvalószínűbb oka.

10. Egyéb okok:

Vannak olyan esetek, amikor azt látták, hogy a petefészekrák csíráját megszerző nők nem öröklődtek. Inkább ezt élete során szerezte meg. Amikor azonban anya lesz, ugyanezt a petefészekrák -csírát vagy genetikai fogyatékosságot terjeszti gyermekébe, és ez a ciklus folytatódik.

A petefészekrák tünetei:

Gyakran vannak olyan jelek és tünetek, amelyek a petefészekrák kezdetén mutatkoznak:

1. Hasi fájdalom:

Mivel a nyilvánvaló rákos sejtek összezsúfolódnak a petefészek régióban, mindig éles fájdalom jelentkezik a hát alsó részén, leginkább az oldalsó medencei régiókban és a has területén. Gyakran előfordulhat, hogy ez az egyik oldalra korlátozódik, és csak azt diktálja, hogy csak egy részét, valószínűleg az egyik oldalát érintette a rák. máskor ez mindkét oldalon egyenlő lehet.

2. Túlzott mentesítés:

Mivel a hormontermelő sejtek a petefészekben vagy a tojást termelő sejtek, a csíra és a stróma specifikusak, most rendellenesen működnek a rákos sejtek képződése miatt, természetellenes vérzést vagy hormonális folyadék kiválasztást és hüvelyváladékot tapasztalnak, amelyek általában nem normális neked. ez általában túlzott formában jelentkezik.

3. Sörbél:

A sörbél ugyanaz, mint a terhességi bél, ahol a gyomor petefészek -része felduzzad, vagy inkább felpuffad, és kissé nagyobb, mint az eredeti. Petefészekrák esetén ez erős jel, amikor az alsó has felpuffad.

4. Gyakori futás a fürdőszobában:

Egy nőnek meg kell dolgoznia a lábát, ha petefészekrákban szenved. Miért? Nos, a petefészekrák egyik férfi tünete a gyakori vizelési inger. Az ember mindig sürgető vizelési ingerben marad, és ez rendkívül irritáló egy hölgy vagy egy felnőtt nő számára, mivel az ember nem talál mellékhelyiséget, bárhová is megy. A petefészekrák összes tünete közül ez a legzavaróbb.

5. Kismedencei fájdalom:

Egy nő súlyos kényelmetlenséget tapasztal a medence területén. Ez általában a különböző stressz okoknak köszönhető, amelyekről kiderül, hogy a medencei területen jelentkező súlyos kényelmetlenség oka. A tünet meglehetősen gyakori, és szinte minden korú nőnél előfordulhat.

6. Hátfájás:

Az alsó és középső hátfájás a petefészekrák meglehetősen gyakori tünetei. A hátfájással küzdő nők tudni fogják, miről van itt szó.

7. Fáradtság:

Amikor rákos baktériumok támadják meg sejtjeinket, amelyek tovább fertőzik sejtjeinket, akkor jó esély van arra, hogy elég gyakran és könnyen fáradtságot érezzünk. A gyenge csontállapotú nők súlyos fájdalmat tapasztalhatnak a csontjaikban is.

8. Nem tud egyszerre sok ételt enni:

A petefészekrákban szenvedő személy általában vízérzéskor észleli az érzés tünetét. Az élelmiszereket elegendő mennyiségben kell eljuttatni a szervezetünkbe. Ha nem megfelelő táplálékkal látjuk el szervezetünket, számos betegség léphet fel. Ez a petefészekrák egyik legvalószínűbb tünete. Sok ember (nő) átesett rajta, és ha petefészekrák jeleit látja magában, forduljon orvoshoz vagy szakemberhez, aki mindezekkel foglalkozik.

9. Hirtelen fogyás:

A petefészekrák rendkívül káros lehet. Ha egy nő petefészekrákban szenved, akkor nagy az esélye annak, hogy későbbi súlyát elveszíti. A súlyvesztés az egyik leglátványosabb petefészekrák -tünet. Testünknek meg kell tartania egy bizonyos súlyt, és ha egy nő minden ok nélkül lefogy, akkor ez rendkívül káros lehet számára. Ilyen súlycsökkenés különösen fiatal nőknél figyelhető meg.

10. Változások a bélszokásokban:

A petefészekrák leggyakoribb tünetei közé tartozik még a bélrendszer megváltozása. Egy nő elképesztő változásokat fog tapasztalni a bélszokásokban, amelyekről eleinte nem lesz tudatában. Az itt tárgyalt petefészekrák tünetei közül ez a leginkább kiszámíthatatlan. Szinte bárki áldozata lehet ennek. Ha egy személy egészséges étrendet tart, és nem gyakran utal gyógyszeres kezelésre, akkor a bélrendszeri kellemetlenségek, például székrekedés és egyéb gyomorproblémák áldozata is lehet. Nincs menekülés előle, és ezek általában sokáig tartanak.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80