A rheumatoid arthritis tünetei és okai

Rheumatoid arthritis! Nem minden háztartásban gyakori forgatókönyv, hogy szegény öregek és asszonyok mindig egy fapálcával guggolnak és sétálnak baba lépésben, és panaszkodnak, hogy leszakad a térdízületük? Milyen gyakran panaszkodtak a nagyszülei a térdfájdalmukra? Milyen gyakran látta nagymamáját furcsa diszkó módon lemenni a lépcsőn, ahol panaszkodik, hogy nem tud további nyomást gyakorolni a térdsapkájára, ha tovább akar lépni az életében? Ezek mind gyakori forgatókönyvek az idős korban, amelyet ízületi gyulladásnak neveznek. Mielőtt továbblépnénk a cikkhez, nézzük meg gyorsan, mi az ízületi gyulladás.

A rheumatoid arthritis tünetei és okai

Az ízületi gyulladás annyira rossz, hogy a mobilitást nem hihető gondolattá teszi, az idősek szerint ízületi gyulladásnak nevezik. Valójában az ízületi gyulladás az ízületek gyulladását jelenti, vagyis a két csont találkozási pontját. Az állandó súrlódás és használat miatt a 60 -as évek felett az emberek általában gyulladásban szenvednek a durva kopás miatt ezekben az években.

A közelmúltban azonban kisgyermekek is hasonló sorsra jutottak. A további vizsgálatok során kiderült, hogy mindkét esetben a porc hiányzott. A porc egy kötőszövet, amely összetartja az ízületeket, amelyek lassan elhasználódnak, és a jelenlegi állapotot okozzák. De ebben a cikkben a reumatoid arthritisről beszélünk, amely a közös ízületi gyulladás része és típusa.

A rheumatoid arthritis vagy közismert nevén RA is lényegében gyulladásos betegség, de ennek van egy csavarja. Testünk immunrendszere a területünk katonája, amely harcol a test idegen és anti -testeivel, amelyek károsíthatják vagy károsíthatják a testet. Így a pajzs védelmünkre, az immunrendszer segít abban, hogy fittek maradjunk és lábujjainkban. De reumás ízületi gyulladás esetén a saját immunrendszer a szervezetben valamilyen okból megtámadja az ízületeket, ami autoimmun állapotot okoz..

A szinovium, a vékony membrán és az ízületek külső bélése először érintett, majd lassan, amikor a támadások folytatódnak, a folyadék visszatartódik az ízület belsejében, ami duzzanatot és gyulladást okoz, ami fájdalmat okoz. Ez egy krónikus betegség, vagyis időbe telik, amíg felépül, de ha egyszer megtörténik, ez egy soha véget nem érő folyamat, amelyet alig lehet gyógyítani. Idővel a kötés elkopik, elveszítve tökéletes alakját. Az ízületi csontok elhasználódása miatt a csontok mozdulatlanná válnak, és már nem fenyők a mobilitás érdekében. Ellentétben az egyszerű ízületi gyulladással, amely csak a végtagokat érinti, a rheumatoid arthritis egyenletesen oszlik el a testen, gyakran hirtelen fájdalmakkal.

A rheumatoid arthritis tünetei és okai:

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, melyek a reumatoid artritisz fő okai és tünetei.

A reumatoid artritisz okai:

A rheumatoid arthritis megjelenésének néhány oka vagy okai lehetnek:

1. Genetikai kapcsolat:

A genetika mindig is nagyobb szerepet játszott abban, hogy a jó vagy rossz géneket továbbadja a következő generációnak, és ugyanezt teszik. Gyakran előfordul, hogy a szerencsés mondat azt mondja, hogy a gének kihagynak egy generációt, máskor pedig előfordulhat, hogy ugyanazokat a betegségeket, amelyek továbbra is előfordulnak, hosszú családtagokat látnak. Ha Ön reumatoid gyanús, akkor tekintsen vissza a családtörténetébe, és nézze meg, kik szenvedtek előtted.

2. HLA:

A teljes formája az emberi leukocita antigén, amely a genetikai átvitel egyik formája, amely magában foglalja ezt a gént bizonyos fehérjék előállításához. Ezt azonban az öröklődés továbbítja, és nem mindenkinek van benne. Azok számára, akik ezt teszik, nagyobb a kockázata annak, hogy szenvednek a rheumatoid arthritisben. A HLA rendszer ezeket a HLA fehérjéket az ízületi membránok belsejében hozza létre. Ezek aztán gerjesztik a fehérvérsejtek T -sejtjeit vagy a fehérvérsejteket, amelyek támadást okoznak. A fehérvérsejtekről ismert rituáléjuk, hogy harcolnak a káros testek ellen, és az immunrendszerrel együttműködve felszámolják az idegen testeket. Itt összetévesztik azokat a fehérjéket idegen testekkel, és megtámadják az ízületeket.

3. Nem:

A reumás ízületi gyulladás nemi elfogultsággal járó betegség, mivel az orvosok szerint az esetek többségében nők fordulnak elő. Gyakran van néhány kivétel, amikor a férfi felek érintettek, de ez ritka eset.

4. Kor:

Azt is észrevették, hogy az életkor és a terhesség azok a kivonó szavak, amelyek az ízületi gyulladás formájának kitágulását okozzák. Az öregség és a terhességi időszak erős időszak arra, hogy vonzza ezt az állapotot.

5. Fertőzések:

Ha a gének nem játszanak szerepet, akkor a reumás ízületi gyulladás egyik fő oka lehet valamilyen baktérium, amely belépett a szervezetébe és okozza a fertőzést. Ez az egyik lehetséges ok, amiért az emberek tapasztalhatják a rheumatoid arthritis jeleit és tüneteit. Az orvosok szerint az ilyen vírussal és baktériumokkal fertőzött emberek nagyon fiatalon is láthatják bennük ennek az állapotnak a jeleit és tüneteit. Nem szükséges, hogy ez a fajta ízületi gyulladás általában idős embereknél fordul elő. 25-35 év közötti nőknél és férfiaknál is előfordulhat.

6. Gyenge fizikai állapot:

Mindannyian tisztában vagyunk ezzel, és elmondható, hogy ez az egyik legreálisabb reumatoid arthritis oka. Az a személy, aki nem étkezik megfelelően, vagy nem alszik megfelelően, könnyen ki lehet téve a rheumatoid arthritis különböző tüneteinek. Mindannyian törekednünk kell arra, hogy mindig egészségesek legyünk, és vigyázzunk a különböző betegségekre és baktériumokra, amelyek a levegőben vannak. Ez a tényező elmondható, hogy a genetikai transzfer mellett a reumatoid arthritis egyik legfontosabb oka.

7. Korai tünetek:

Vannak esetek, amikor az emberek már a szenvedésük előtt elkezdik tapasztalni a reumatoid arthritis okozta fájdalom okait. Ez korai tünetnek mondható. Ez férfiaknál és nőknél is előfordul (az életkor nem változó tényező). Általában az emberek nem kíváncsiak rá, és inkább figyelmen kívül hagyják. E bekezdés lelki szándéka, hogy emlékeztesse azokat az embereket, hogy az ilyen tüneteket és jeleket soha nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezek valóban károsak lehetnek az Ön számára, és kórházba vezethetnek, ha már késő. Ezeket olyan jelekként mondhatjuk, amelyekkel a tested azt akarja mondani, hogy valami rossz történik, és meg kell tennie a megfelelő intézkedéseket, és fel kell készülnie rá..

8. Gombák:

Régóta gyanús a rheumatoid arthritisben, és az orvosok általában a gombákat gyanítják, amikor a rheumatoid arthritisről van szó. A legtöbb ember ezt az okot okolja a reumás ízületi gyulladás miatt elszenvedett szenvedésekért. Egyes szakértők és orvosok a reumatoid artritisz egyik legrelevánsabb okának tekintik.

9. Gyenge szervek:

Egy személy súlyos reumatoid artritisz problémákkal szembesül, ha szervei vannak. A reumás ízületi gyulladás során a szervek súlyosan érintettek, és ez az egyik oka az egészségügyi állapot gyors terjedésének. Ugyanakkor, ha egy személy másfajta testfájdalmaktól és végtagproblémáktól szenved, akkor nagy valószínűséggel szembesül a rheumatoid arthritis legrosszabb tüneteivel..

10. Már létező ízületi fájdalmak:

ha egy személy ízületi problémákkal küzd, akkor nagyobb valószínűséggel fertőződik meg a rheumatoid arthritis különböző tüneteivel. Az ízületi problémák manapság valóban súlyosbodnak, és az emberek reumás ízületi gyulladásban szenvednek, különösen a különböző ízületi fájdalmak miatt.

A reumás ízületi gyulladás tünetei:

A rheumatoid arthritis gyakori jelei és tünetei a következők:

1. Ízületi duzzanat:

A rheumatoid arthritis első tünete az ízület duzzanata, amely kívülről látható. Különbséget lehet tenni a gyulladt és a nem gyulladt között. Az ízület puffadt lesz, és vörösödéssel és duzzanattal emelkedik.

2. Ízületi fájdalom:

Elkerülhetetlen azt mondani, hogy a duzzanat következő lépése sok fájdalom lesz. Az ismétlődő támadások közeledtével a fájdalom rosszabbodik, és a duzzanat is. A terület vörösen felforrósodik, és a környéken továbbra is meleg a hőmérséklet.

3. Ízületi merevség:

Ha túl sok duzzanat és fájdalom jelentkezik, nehezen mozoghat. A kötés ekkor merevvé válik, ami megnehezíti a hajtogatást vagy annak módosítását. Ez erős fájdalom és duzzanat kíséretében súlyosbítja az esetet.

4. Fáradtság:

Amikor a testünk nehéz időszakon megy keresztül, a fáradtság vagy a fáradtság nagyon könnyen kimerül. Ezek azt eredményezik, hogy alszunk a nap folyamán, és felébredünk, hogy fáradtabbnak érezzük magunkat. Az orvos által javasolt gyógyszereknek, fájdalomcsillapítóknak is van mellékhatása, amely fokozza az alvást, és így a fáradtság érvényesül. Ez az oka annak, hogy a terhesség alatt a nők sokat alszanak. Ugyanez vonatkozik az idős emberekre is, akik könnyen elfáradnak.

5. Ízületi vörösség:

Az ízületi vörösség a reumatoid arthritis egyik leggyakrabban előforduló tünete. Ha egy személy reumás ízületi gyulladásban szenved, súlyos izületi vörösséggel kell szembenéznie. Gyakori mind a férfiak, mind a nők körében, és az emberek is gyakran szenvednek tőle. A reumás ízületi gyulladás minden, az ízülettel kapcsolatos tünete valamilyen módon összefügg, és ez segíti az egyént annak megállapításában, hogy szenved-e tőle vagy sem..

6. Az ízületi mozgástartomány elvesztése:

Az ízületi fájdalom fokozódik a reumás ízületi gyulladás során, és ez óriási problémát jelent az idős és néhány meglévő ízületi problémával küzdő emberek számára is. Ez a tünet valójában meglehetősen gyakori, és az emberek elég gyakran szenvednek tőle. Semmiképpen sem lehet elkerülni, mivel ez többnyire előfordul. Az ízületek értelmetlennek tűnnek, és komoly akadályokat fognak okozni a mozgásban. Nem szabad figyelmen kívül hagyni ezt a problémát, különben káros fordulatot vehet, és még rosszabbá teheti az állapotát. Napjainkban a közös mozgásproblémák a leglátványosabbak, és férfiaknál és nőknél is gyakoriak (életkortól függetlenül).

7. Sántítás:

Érezte már ezt a tünetet bármilyen ok miatt? Nos, elmondható, hogy ez az egyik fő probléma a rheumatoid arthritisben. A sántítás alapvetően az érintett ízületekhez kapcsolódó idegek rossz vagy rossz működését jelenti. Ezt a különleges tünetet ízületi deformitások is követhetik. A mozgástartomány is csökkenni fog, és az áldozat sokáig szembesül ezzel a tünettel és szenved tőle.

8. Szimmetrikus támadás:

Ez azt jelenti, hogy a test egyetlen oldala sem marad ki a reumatoid arthritis tüneteinek támadásának inváziójából. Általában mindkét testrész érintett és sérült az ízületi gyulladás rossz oldala miatt. Ez a reumás ízületi gyulladás egyik legrosszabb tünete valaha, és könnyen tönkreteheti az ember fizikai állapotát.

9. Ízületi deformitás:

Ez a reumatoid arthritis (krónikus rheumatoid arthritis) egyik legnépszerűbb tünete. Lesz néhány súlyos gyulladásos probléma, és egy személynek komoly fizikai problémákkal kell szembenéznie ezen tünet miatt. Nem lehet elkerülni ezeket a tüneteket, mivel ez az egyik leggyakoribb, és férfiaknál és nőknél is előfordul (életkortól függetlenül). Ez a szalagok meglazulását eredményezi. Az orvosok szerint csak akkor lesz jó, ha a krónikus rheumatoid arthritis tüneteivel rendelkező személyt az elsődleges stádiumban diagnosztizálják és meggyógyítják, mivel ez lehetővé teszi a terjedését, és káros következményekkel járhat.

10. Ízületi meleg:

egy személy tapasztalni fogja, hogy az ízület hőmérséklete emelkedik, és ez a reumás ízületi gyulladás egyik elsődleges tünete. Rendkívül beteggé teheti az ízületek magját, és az emiatt fellépő fájdalom általában elviselhetetlen.