Az alsó hátfájás okai és okai

Életünk egy bizonyos szakaszában megismerkedünk a hátfájások kellemetlen tapasztalataival. A hátfájás mindennapos betegség, és csak szerencséseknek sikerül teljesen elkerülniük. Bár gyakori, a hátfájás korántsem jelent kisebb egészségügyi problémát. A hosszan tartó hátfájás minden esetét ellenőrizni kell az alapvető egészségügyi problémák tekintetében.

Az alsó hátfájás okai és okai

Ezt szem előtt tartva, igazságos, hogy mélyebbre ásunk a hátfájás okai és okai között. Figyelembe véve, hogy a hátfájás meglehetősen kiterjedt egészségügyi probléma, a legjobb, ha egyelőre csak az alsó hátfájással foglalkozunk. A világméretű statisztikák szerint a derékfájás a harminc és hatvan év közötti korosztályban fordul elő. Az alsó hátfájást számos ok okozza. Olvasson tovább, ha többet szeretne tudni.

Az alsó hátfájás okai:

Ez a cikk felsorolja a 10 alsó hátfájás okát és okait.

1. Degeneratív lemezek:

A legtöbb ortopéd orvos szerint az alsó hátfájást nagyrészt sérv- vagy degeneratív lemezek okozzák. Ennek jobb megértéséhez meg kell értenie a hát alsó részének fiziológiáját. A gerinc a fő összetevő, amely támogatja a felső test teljes tömegét és súlyát. A gerinc 30 csontból áll, amelyeket csigolyának neveznek, szépen elhelyezve. Minden csigolya között egy korongoknak nevezett szivacsos porc védi a csigolyákat az ütközéstől. Az évek múlásával felsőtestünk súlya gyakran károsítja a gerinc alsó végén lévő tárcsákat. Ezt az állapotot orvosilag degeneratív lemezeknek nevezik. Ez az egyik hátfájás oka.

2. Sérvkorongok:

A degeneratív vagy legyengült lemezek gyakran porckorongsérvhez vezetnek. Az egyes csigolyák közötti lemezek lágy, pépes középpontúak. A meggyengült tárcsa indokolatlanul nagy nyomást gyakorol erre a lágy középpontra, aminek következtében a tárcsa közepe kinyúlik. Ezt orvosilag herniated vagy repedt lemezeknek nevezik, amelyek a hátfájás másik okát jelentik. A kidudorodó központ gyakrabban nyomja az érzékeny idegeket, amelyek rendkívüli fájdalmat okoznak. Ez a fájdalom gyakran ismert, hogy kiterjed a lábakra. Ezt az állapotot általában isiásznak diagnosztizálják. Ez az egyik hátfájás oka.

3. Csontritkulás:

Bár a férfiak körében meglehetősen gyakori, a csontritkulást gyakran nőbetegségnek nevezik. A csontritkulás gyakori mellékterméke a csökkent csontszilárdságnak és az öregedésnek. Ez a csontszilárdság csökkenése a csontok törését és törését okozza, és olyan kulcsfontosságú területeket céloz meg, mint a karok, a csípő és a hát. A nők körében fokozott a csontritkulás kockázata az ösztrogénhiány miatt. A csontritkulás gyakran hátfájást okoz a hátsó csontok összenyomott törései miatt. Csontritkulás esetén ez a fájdalom először nem érezhető, de végül ahhoz vezet. Ez az egyik hátfájás oka.

4. Scoliosis:

Míg a hátfájásról ismert, hogy elsősorban a felnőtteket érinti, a gerincferdülés olyan állapot, amelyről ismert, hogy a gyermekeket és a tinédzsereket sújtja. Ismételten a lányokat jobban érinti ez az állapot, mint a fiúkat. A gerincferdülést általában a gerincvelő kóros görbülete jellemzi. Fiziológiailag a gerincvelőnek egyenesnek kell lennie, azonban a gerincferdülésben szenvedők kórosan ívelt gerincvelői vannak, felfelé görbültek a hát felső részén és befelé görbülnek a hát alsó részén. A gerincferdülés vagy születési rendellenesség következménye, vagy sérülés vagy betegség okozhatja. Ez az egyik hátfájás oka.

5. Cukorbetegség:

Visszatérve ismét az idősebbekhez, a cukorbetegség egy másik gyakori tényező a felnőtteknél, amely alsó hátfájást okozhat. Ennek oka az, hogy a nagy mennyiségű inzulin gyakran az ízületek és szövetek gyulladásához vezet, így a cukorbetegségtől eltekintve minden fájdalom mellett hátrányt okoz. Azt is meg kell jegyezni, hogy a cukorbetegség az anyagcserére is hatással van, ezáltal hízni fog, és ez az egyik leggyakoribb oka a hátfájásnak. Annak érdekében, hogy a cukorbetegség ne uralkodjon rajtad, folyamatosan ellenőrizze a cukorbevitelt, és ha gyógyszeres kezelés alatt áll, soha ne hagyja ki az adagot. Ez az egyik hátfájás oka.

6. Csípett idegek:

A becsípett vagy összenyomott idegekről is ismert, hogy hátfájást okoznak. A csípett idegek miatti alsó hátfájás azonosítása meglehetősen egyszerű, mivel gyakran lázas állapotokkal és a hólyagok ellenőrzésének képtelenségével jár. Ez az egyik hátfájás oka.

7. Ízületi gyulladás:

Az alsó hátfájás okai nem hagyhatják figyelmen kívül az ízületi gyulladást. A gerinc- és hátfájás egyik legégetőbb oka. Normál esetben a testmozgás kordában tartja a hátfájást, de néha kiesik a kezéből, és műtétre van szüksége, hogy az ízületi gyulladás ne okozzon veszélyes állapotokat. Az ízületi gyulladás sokféle típusú, és általában az izmok merevsége okozza az öregség vagy a túlsúly miatt. Néha az ízületi gyulladás miatt a gerincvelő körül lévő kis tér tovább szűkülhet, ami a gerincvelő -szűkületnek nevezett állapothoz vezet. Ez egy krónikus betegség, ami azt jelenti, hogy nincs mód arra, hogy végleg megszabaduljon a hátfájástól, de használjon intézkedéseket a szöveti gyulladások kordában tartására. Az egészséges táplálkozás és a helyes testtartás tartása általában működik erre a tünetre. Ez az egyik hátfájás oka.

8. Izomrándulás:

Az izom- és ínszalag -törzsek gyakran súlyos okai a hátfájásnak. Ráadásul, ha rendszeresen emeli a súlyát, vagy kényelmetlen helyzetben ül, a hirtelen mozgás megterhelheti a szöveteket, és így éles fájdalmat okoz a gerincén. A hátfájás meglehetősen gyakori és nem hallatlan. Ez általában akkor nyilvánulhat meg, ha izomfeszültség alakul ki. Ilyen esetekben a masszázs és az akupunktúra működik a legjobban, de a testmozgás segíthet búcsút venni azoktól a makacs hirtelen fájdalmaktól is, amelyek a fájdalmas izomgörcsökhöz vezetnek. Ha súlyos gyulladás van, alkalmazzon jégcsomagot, amíg az orvos ellenőrizni nem kezdi az alapbetegségeket. Ez az egyik hátfájás oka.

9. A csontváz szabálytalansága:

A hátfájás ilyen esetekben a gerinc rendellenessége miatt jelentkezik. Gyakran előfordul, hogy ha a gerinc hátsó beállítása nincs megfelelően elvégezve, és folyamatosan oldalra görbül, fájdalmat okozva, ha ezen a területen növekedés tapasztalható. Néha a fájdalom nemcsak súlyos, hanem súlyos is. Ha kordában akarja tartani a gerincét, időnként végezzen ágyéki szúrásokat, hogy ne csak az idegrendszer, hanem az akkord egészségét is megismerje. Ha rendellenes növekedés tapasztalható, az gyakran gerincferdüléshez vezet, olyan állapothoz, amelyről korábban már szó esett, és zavaró fájdalma lehet, amely folyamatosan jön és megy. Ez az egyik hátfájás oka.

10. Cauda Equina szindróma:

A nők alsó hátfájásának számos oka lehet, de ez a ritka betegség gyakoribb a nemeknél. Ez egy ideggyökér -probléma, és nem észlelhető, amíg az állapot súlyos. A cauda equina szindrómában a gerincvelő alján elhelyezkedő idegvégződések nyomás alatt vannak. Ennek oka lehet az összehangolás problémája, de a tünet általában a felnőttek alsó hátfájása. További problémák, például bélproblémák és hólyagműködési zavarok fordulnak elő, így segítve az orvosokat, hogy megkülönböztessék ezt a tünetet a többi hátfájást okozó októl. A végbélnyílás zsibbadása és a lábak körüli gyengeség is jelentkezik. Nos, ha nem adnak sürgős kezelést, a beteg gyakran kockáztatja az alsó test idegfunkciójának elvesztését. Ez az egyik hátfájás oka.

Tehát, most, hogy ismeri az alsó hátfájás leggyakoribb okait, könnyebbnek kell lennie a fájdalom kategorizálása és annak tudása, hogy mi lehet a probléma.