Mi okozza a fejfájást gyermekeknél és hogyan kell kezelni?

A fejfájást mindenki érezte valamikor. Ez a fájdalom a nyak és a fej környékén, leginkább a templomok körül.

A fejfájás a leginkább stresszes fájdalom. Nagyon nehéz vele dolgozni. Ezzel mentségül nem vehet le a munkából. De még mindig sokan felnőttek ürügyként használjuk, hogy kilépjünk egy helyzetből. Például a gyerekünk sír, hogy menjen játszani, te ürügyet mondasz, hogy fáj a fejed, és nem tudsz jönni. A kicsik tanulnak tőlünk. Ilyen kifogásokat is találnak arra, hogy elmeneküljenek házi feladataik és házimunkáik elől.

De nem hagyhatjuk figyelmen kívül aranyos kifogásaikat. Néha valódi fájdalom lehet. A gyermekek fejfájása nem különbözik a felnőttektől. A gyerekek ugyanolyan fájdalmat és stresszt éreznek, de a fejfájás időtartama és intenzitása eltérő.

Mi a fejfájás oka a gyermekeknél & amp; Hogyan kell kezelni

A fejfájást sok gyermek és tinédzser tapasztalja. Lehet lüktető, fájdalmas vagy unalmas. Olyan, mint a migrén, de rövidebb ideig tart. Ez a nyaki izmok feszességéhez, hányingerhez és hang- és fényérzékenységhez vezethet.

A gyermekek fejfájásának okai:

A fejfájást általában az agyunkban bekövetkező kémiai változások okozzák. Ez jelzést ad az agynak a fájdalomról. A fejfájást nem véletlenszerűen okozzák a gyermekeknél, hanem a mögöttes okok miatt. Néhány fő ok a következők:

1. Betegség:

A gyermekeknél gyakori betegségek némelyike ​​a megfázás, az influenza, a sinusitis. Az orrfolyás és a hideg blokkolhatja az agy idegeit. Ez fájdalmat okozhat a fejben. Általában más tünetekkel együtt járnak, mint az influenza, a láz és a nyakmerevség. Ennek oka lehet encephalitis vagy encephalitis.

2. Fertőzés:

A fertőzések gyakran megemelik a hőmérsékletet. Ez a magas hőmérséklet ingerlékennyé tesz és fejfájást okoz. Gyakran a fertőzés lehet a hasi fájdalom oka.

3. Stresszfaktorok:

A gyerekek manapság sok stresszen mennek keresztül. Tanulmányok, sport, zene, tánc és még sok más tanórán kívüli tevékenység van. Ez nagyon megterhelő lehet testileg és lelkileg is. Ez nagyon kimerítő tud lenni. Az energiahiány, a hiányos étrend fejfájást okozhat. Általában megnyugtató gyakorlat, mint a jóga, a nagy energiájú ételek enyhíthetik a fájdalmat.

4. Érzelmi tényezők:

Gyakran manapság a gyerekek nagyfokú társnyomásnak vannak kitéve. Ez gyakran sok érzelmi egyensúlyhiányhoz vezet. Ez érzékennyé teszi a gyermeket. A zaklatás érzelmi stresszt is okoz. Mindez fokozza az agyi aktivitást, és fejfájást okoz a gyereknek.

5. Fejsérülés:

Soha nem akadályozhatja meg a gyermeket a játékban. Egyik helyről a másikra ugrálnak. Ez gyakran sérülésekhez vezet. Néha ezek a sérülések a fején vannak. Ez súlyos fájdalmat okozhat. Gyakran gyógyszert adnak a gyermeknek. Szédülés, hányás vagy hányinger esetén tanácsos orvoshoz fordulni.

6. Genetikai tényezők:

Génfaktor a családban. Ez ad nekünk arcvonásokat, testfelépítést, természetet, táplálkozási mintát és betegségeket. Ez sebezhetővé tesz bennünket az olyan nagy betegségekkel szemben, mint a szívbetegség és a kicsi, mint a migrén. Egyszerűen megakadályozhatja, ha elkerüli a zajt, a hideget és a fájdalmat okozó dolgokat.

7. Ételek és italok:

A gyerekek manapság sok cukros étrendnek vannak kitéve. A hideg italok, sütemények, csokoládék, energiaitalok gyakran megemelik a vércukorszintet. Ezáltal az agy túl aktív. A gyerekek megőrülnek minden őrült dologtól. Az agy túlzott aktivitása és a fizikai fáradtság fejfájást okoz.

8. Agyi rendellenességek:

Sokszor a daganatok, vérzések és tályogok fejfájást okoznak. Ez a fájdalom elviselhetetlen. Idővel folyamatosan növekszik. Legtöbbször olyan tünetekkel jár, mint a szédülés, a koordináció csökkenése és a hányás.

9. Túl sok képernyőidő:

Ha körülnéz, alig marad kert a gyerekek játszására. Házakba kerülnek. Ezzel elkezdték a gyerekeket TV -hez és mobiltelefonokhoz ragasztani. Ez megerőlteti a szemet. Ennek következtében az agy idegei is megfeszülnek. Ez fejfájást okoz. Migrénné válhat, ha a képernyőnek való kitettséget nem állítják le vagy csökkentik.

10. Hormonális egyensúlyhiány:

Minden tinédzser sok hormonális változáson megy keresztül. Amikor elérik a pubertást, a lányok és a fiúk hormonális keveréke elveszíti őket. Fogalmuk sincs szinte mindenről. A hormonok zavarossá, kedvetlenné és lázadóvá teszik őket. Ez fejfájást okoz nekik. különösen akkor, ha sok fizikai változáson mennek keresztül, és kiegyensúlyozzák az életet. Nagyon megterheli az agyukat.

Gyermekek fejfájásának enyhítésére szolgáló kezelések:

Normális esetben megnyugtatná gyermekét, adjon neki valami ételt, és tegye le az ágyba, ha fáj a feje. Ott

sokféleképpen lehet kezelni. Íme néhány.

Gyógyszer:

Az Advil, az Ibuprofen, az Aspirin kevés vény nélkül kapható gyógyszer fejfájásra. Ezek fájdalomcsillapítók. Az orvos útmutatása nélkül nem adhatók be. Halálosak lehetnek, és súlyos mellékhatásokkal járhatnak, például agy- és májkárosodással. Kisgyermekeknek és kisgyermekeknek tilos semmilyen gyógyszert adni, anélkül, hogy gyermekorvossal konzultálnának.

Meditáció és jóga:

Sok iskola megkezdte a jóga tanítását. A jóga segít ellazítani az elmét és az idegeket. Ez nagyon hatékony ADS gyerekeknél. A jógának nagy részét meditációnak nevezik. Ez magában foglalja a gyermeket, hogy üljön egy helyen, és csukja be a szemét és az agyát. Ez megnyugtatja a gyermeket és növeli figyelmét. Emellett nyugodtabbá és öntudatosabbá teszi a gyereket. Tanulmányok kimutatták, hogy nagyon hatékony krónikus fejfájás esetén.

Biofeedback képzés:

A biofeedback tréning a testi funkciók irányítását jelenti. Csak úgy, ahogy tudjuk ellenőrizni a stóliánkat és a vizeletünket. Ez magában foglalja a szívverést, a légzést és az izomfeszültséget. Légzési technikákkal történik. Ez jobb helyre juttatja gyermekét, ahol sokkal jobban tudja kezelni a fejfájást. Ezt a technikát olyan szentek használják, akik hónapokig meditálnak étel és víz nélkül. A Hulk című filmben is látható volt. Uralja a szívveréseket, hogy uralkodjon haragján.

A gyerekek gyakran fejfájást szenvednek a mentális stressz miatt. Ez megnehezíti számukra a kifejezést. Ilyenkor jól jön a tanácsadás. Egy tanácsadó meghallgat minden problémájukat. Javasolja a problémák kezelésének jobb módjait. Gyakran a gyerekek nehezen nyílnak meg, de a tanácsadó feladata, hogy megtalálja a problémát a gyermek viselkedésén keresztül. Segít megállítani a zaklatókat is.

Kényelmes étel:

Általában egy csésze tea vagy kávé mellett frissítjük az elménket. De nem adhatunk koffeint a gyerekeknek. A gyermekek számára kényelmes étel lehet bármi, amit szívesen fogyaszt, például csokoládék, desszertek, fagylalt, hamburger, sajtos szelet stb. Sokszor alacsony a vércukorszintünk, ami fejfájást okoz. Ilyenkor a testünk megmondja, mire van szükségünk valami édesre. A gyermek megnyugtatása érdekében nem okozhat problémát kedvenc édességének megadása. Ez nemcsak őket, hanem téged is ellazít.

Otthoni gyógymódok:

A kisbabákat éjszaka masszírozzák, és elaltatják. Ez ellazítja őket, és segít a jó hosszú alvásban. Sokszor egy fárasztó iskolai nap után anyáink olajjal masszírozták a fejünket, és elaludtak. Mindezek az olajozások és masszázsok régi technikák izmaink és agyunk ellazítására. Enyhíti a feszültségeket. Ráadásul az olaj illata gyakran hosszabb és mély álomba meríti a gyerekeket.

Egy másik otthoni megoldás az, ha hűvös ruhát teszünk a szemhéjra. A muszlin kendőt általában hideg rózsavízbe mártják, és a szemhéjakon tartják. Ez ellazítja az elmét. Gyakran a túl sok tévé miatt a szem feszül. Ez a probléma is megoldódik vele.

Nyakmasszázs:

A legtöbbször a megerőltető fizikai tevékenység miatt izmaink megfeszülnek. Leggyakrabban akkor fordul elő, amikor a gyerekek ekkora súlyt cipelnek a táskájukban a válluk felett. Emiatt a nyak és a váll izmai megfeszülnek és megfeszülnek. Ez fejfájást okoz. Egyszerűen masszírozhatja őket, hogy ellazuljanak. A kis testmozgás is enyhíti a stresszt.

Hidratáció:

A gyerekek általában kifutnak játék közben. Nem figyelnek a testük szükségleteire, mint az étel, a víz és a WC. Ez gyakran éhséghez és kiszáradáshoz vezet. A kiszáradás stresszt okozhat az agyban, és további erőfeszítéseket tehet. Ez fejfájást okoz. Ajánlott sok vizet inni. Általában egy gyereknek nem lesz türelme újra és újra vizet kapni. Ezért ajánlott cukormentes italokat adni nekik, hogy hidratálják őket.

Jégcsomagok:

Bármilyen fejsérülés esetén mindig ajánlott jégcsomagot tenni a fájdalom területére. Enyhíti az inflációt. Ez csökkenti a fájdalmat. Soha ne használjon meleget, mert rontja a fájdalmat.

A gyermek fejfájása nemcsak őt, hanem szüleit is nagyon bosszantó lehet. Nem igazán tudják, hogyan fejezzék ki magukat, ezért a tünetek megértése nehéz lehet. Egyszerű otthoni jogorvoslatok vagy enyhe gyógymódok vigaszt nyújthatnak számukra. Segítsünk nekik, hogy nyomás és fájdalom nélkül élvezhessék a gyönyörű gyermekkort.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80