Sertésinfluenza (H1N1): okok, tünetek, kockázati tényező és megelőző intézkedések

A sertésinfluenza általában a sertésekkel kapcsolatos betegség. Ritka esetekben az emberre is átterjedhet, ezáltal komoly problémákat okozva az emberi szervezetben. Az influenza vírus okozza a sertésinfluenzát, amelyet most oltással lehet kezelni, és a sertésinfluenza tünetei gyakoriak, mint minden influenza fertőzés. Ez megakadályozza a betegség kialakulását az emberekben, különösen a gyermekeknél.

Mi a sertésinfluenza | Tünetek és okok | Diagnózis | Kockázati tényező | Megelőző intézkedések

Sertésinfluenza

Mi a sertésinfluenza??

A sertésinfluenzát népi értelemben légúti megbetegedésnek tekintik. Amikor az emberek a h1n1 víruson keresztül megbetegednek ezzel a betegséggel, súlyos légzési problémákhoz vezethet. Ezek a vírusok ismerten fertőzik a sertések légzőrendszerét. A betegség gyorsan átterjedhet a körülötted lévő más emberekre is, így magasabb fokú fertőző betegséggé válik. A H1N1 az influenza leggyakoribb altípusa. Azonban a többi forma, mint a H1N2, H3N1 vírusok is influenzához vezethetnek.

A sertésinfluenza hőmérséklete általában 100F vagy annál magasabb. Súlyos köhögés kíséri. A betegségről ismert, hogy hét -nyolc napig tart, és egyes esetekben, amikor a fertőzés kísér, akár tíz napig is eltarthat.

A sertésinfluenza tünetei és okai:

A sertésinfluenza okai:

A sertésinfluenza fő okai a H1N1 vírus. 2009 -ben történt egy súlyos járvány, amelyért a H1N1 volt felelős. Az influenza A vírus vagy a H3N2 volt a sertésinfluenza későbbi oka, amely 2011 -ben történt. Kezdetben a gyermekek sertésinfluenza -tesztjét pozitívnak találták. Az alábbiakkal való érintkezés szintén influenzát okozhat

1. Fertőzött sertések:

A sertésinfluenza elkapásának egyik legvalószínűbb módja a fertőzött sertéssel való érintkezés. A vírus átvitele ebben az esetben egyszerűvé válik.

2. Fertőzött emberek:

A másik kevésbé valószínű módszer a sertésinfluenza elkapására fertőzött emberrel való érintkezés. Bár az esély kisebb, ezt nem zárhatjuk ki.

A sertésinfluenza tünetei:

A sertések influenza tünetei gyermekeknél vagy felnőtteknél többé -kevésbé hasonlóak a rendszeres influenza tüneteihez. (1)

 • Torokfájás
 • Száraz köhögés
 • Hidegrázás
 • Fejfájás
 • Fáradtság
 • Ritka esetekben az áldozat hányást és hasmenést is tapasztal.
 • Láz
 • Fájdalom az izmokban
 • Orrfolyás vagy orrdugulás.

Mivel a tünetek hasonlóak bármely láz tüneteihez, nehéz megmondani, hogy valóban sertésinfluenza -e. Mindig ajánlott az orvossal tesztelni a változások megerősítésére.

A sertésinfluenza diagnózisa:

A sertésinfluenza diagnózisa általában a tünetek megfigyelése után történik.

1. Gyors influenza teszt:

Ez a vizsgálat segít azonosítani a sertésinfluenzát. Ennek a tesztnek a hatékonyságát nem lehet garantálni, és néha más speciális tesztekre is szükség lehet.

2. Orr -garat teszt:

Ezt a tesztet általában annak ellenőrzésére végzik, hogy a beteg influenza A vagy B vírusos. Ha a teszt pozitív a B típusra, akkor általában nem sertésinfluenza.

3. Az antigének azonosítása:

A sertésinfluenza diagnosztizálásának másik gyakori módja az adott antigén azonosítása. Ezt a vizsgálatot speciális laboratóriumokban végzik.

A sertésinfluenza kockázati tényezője:

Íme néhány lehetséges kockázati tényező. Ne feledje, hogy egyes embereknél nagyobb a veszélye annak, hogy elkapják az egyiket, mint a többiek.

 1. 5 éves vagy annál fiatalabb gyermekek valószínűsége.
 2. A sertésinfluenza tünetei a terhesség alatt megmutatkozhatnak. A terhes nők nagyobb kockázatot jelentenek a megbetegedésre.
 3. 65 év feletti emberek.
 4. Krónikus betegségekben szenvedők.
 5. A gyenge immunrendszer egy másik módja annak, hogy a vírus behatoljon.

Hogyan lehet elkerülni a sertésinfluenza támadást?

Íme néhány megelőző intézkedés:

 • Rendszeresen mosson kezet és arcot, különösen, ha csak kiment és visszatért;
 • Korlátozza a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik fertőzöttek a sertésinfluenzával, és egy emberrel szerződtek, vagy általában az emberekkel. Nem tudja, kit veszélyeztet.
 • Tüsszentéskor takarja le a száját egy törlőkendővel, vagy tegye ugyanezt, ha más tüsszent;
 • Tartsa tisztán és tisztán a tárgyakat;
 • Használjon alkohol alapú kézfertőtlenítőt, hogy tisztán tartsa a kezét. Tegye ugyanezt, mielőtt elkezd enni.
 • Mossa le a ruháit Dettollal vagy bármi mással, ami fertőtleníti a ruháit.

Az ötlet az, hogy a lehető legtisztább és rendesebb legyen. A sertésinfluenza -vírus megelőzésének egyetlen hatékony módja a tiszta környezetben való tartózkodás.

Tegye és ne tegye a sertésinfluenza alatt:

Tegye:

 1. Fertőtlenítőszerekkel alaposan mosson kezet, lábat és testet.
 2. Kerülje az emberekkel vagy tömeggel való érintkezést egy ideig.
 3. Fedje le a száját és az orrát, különösen akkor, ha tömegben van.
 4. Használjon kézfertőtlenítőt, különösen kézzel történő evés előtt.

Ne:

 1. Érintsen vagy tartson olyan dolgokat, amelyek közel álltak egy személy tüsszentéséhez. A cseppek egy darabig ott maradnak.
 2. Egyél sertéshúst. Bármilyen húst tartson távol egy ideig.
 3. Egyél az utcán. Főzés után takarja le az ételt.

A folyadékfogyasztás és a kiegyensúlyozott étrend egy jó otthoni gyógyszer és a sertésinfluenza megelőző intézkedése. Kezdje el az egyszerű tisztasági rutin követését, hogy távol tartsa magát a sertésinfluenza -fertőzés lehetőségétől. Mint mondják, a megelőzés jobb, mint a gyógyítás!

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Halálhoz vezethet -e a sertésinfluenza?

A sertésinfluenza halálának oka általában a vírus intenzitása és a légzőrendszer által elkapott fertőzés miatt van. Tehát, ha bármilyen kellemetlenséget tapasztal a testben, akkor jobb, ha orvosa tudomására hozza.

2. Ehetek -e sertéshúst és más húskészítményeket a járvány idején??

A sertéshús és a húskészítmények biztonságosan fogyaszthatók, ha a sertést 70 Celsius fokon főzik. Az élelmiszertermékeket megfelelően kell kezelni, hogy az átvitel ne történjen meg az emberekkel. Ne felejtse el jól főzni a húst.

3. Vannak -e otthoni jogorvoslatok a sertésinfluenza ellen?

A ginzeng cayenne -i borsot, a mentolt stb. Jó házi gyógymódnak tekintik az influenza elleni vény nélkül kapható gyógyszereknél is, mint például ibuprofen, naproxen és acetaminofen. Javasoljuk azonban, hogy először beszéljen orvosával, hogy megértse, be tudja -e szedni őket.

Jogi nyilatkozat: Bár a legtöbb esetben a tünetek normális influenzának tűnhetnek, ne hagyja figyelmen kívül őket. Azonnal értesítse orvosát. Ne végezze el az említett vizsgálatok egyikét sem orvosa tanácsa nélkül.