Sinus tünetek és okok

A sinus és a migrén együtt jár az egyik legalapvetőbb fej- vagy agyproblémával, amellyel az ember szembesülhet. A sinus általában az orrnyálkahártya felhalmozódása vagy az orrmelléküregek gyulladása miatt fordul elő. A sinus sok ember számára enyhe problémát jelenthet, de néhány ember számára a sinus lehet kínzás a tányéron.

A Sinus éjjel -nappal fejfájást és hányingert okozhat, ha nem kezelik megfelelően a kellő gondossággal. Megjegyezték, hogy a sinus 100 ember közül legalább 60 -at érint, de többnyire mindegyikük enyhe arcüreg -betegségben szenved, amitől 25 éves koráig megszabadulnak. A sinus nehezen veszi a levegőt, rossz fejfájást okoz, és az agy nyálkájához, ami nehéz fejérzést okoz. De ez a betegség nem szteroidokban gazdag orrspray -kkel kezelhető, amelyek bőségesek a piacon, hanem türelemmel és sok rendelkezésre álló otthoni jogorvoslattal, amelyek szintén bőségesen állnak rendelkezésre.

Sinus tünetek és okok

Az orrspray kétségtelenül meg fogja adni a szükséges megkönnyebbülést, de hosszú távon számos kémiai egyensúlyhiányhoz is hozzájárul a szervezetben, ezért az orvosok tanácsát kell kérni, mielőtt belevágna ebbe a sok elérhető termékbe..

Számos oka lehet a sinusnak, amely nemcsak kiváltja ezt a betegséget, hanem bátorítást is ad ahhoz, hogy pusztítást végezzen az orrcsatornájában.

A szinusz okai és tünetei:

A sinus okai és tünetei közül néhány a következő.

A Sinus okai:

1. Allergia:

Az allergia kiválthatja a szinuszokat, különösen a por allergiát. A por belép az orrba és a szájba, amikor belélegzik, és sok baktériumot is belélegezhet. Ez a baktérium felpezsdíti az allergiát, és ezáltal megfázás kialakulását okozza, amelyet szénanáthának is neveznek. Ez a hideg felhalmozza a nyálkahártyát az orrban és blokkolja a szinuszokat. Az orrmelléküreget gyulladás okozza, amely tovább gátolja az orrjárat légzését. Ez a sinus kiváltó oka. A meleg víz belélegzése segít megnyugtatni a traktust, és csökkenti az orrban felhalmozódó nyálkát.

2. Napfény:

A napfény migrént és orrmelléküreget okoz, az első veszélyesebb, mint az utóbbi. A migrén inkább a szinusz fejlett formája, és áramszüneteket okoz, ha túl sok napfénynek van kitéve. Mindenkinek orrmelléküregei vannak. Vannak, akik egész életükben anélkül aggódnak, hogy milyen problémával szembesülnek a légzésükkel a sinus miatt. De néhány embernek, ha túl sok napfénynek van kitéve, problémája van, amely orvosi kezelést igényel, hogy megakadályozza annak fokozódását. A meleg felgyújtja az orrnyálkahártya orrmelléküregeit, aminek következtében az orrban nőnek, és ezáltal a személynek nehézségei vannak a légzésben.

3. Szabálytalan étrend:

Az az igazság, hogy a rendszertelen étrend miatt az ember szinuszos lehet. Ez azért van, mert a sinus nem csak az orr -traktusra, hanem a fejre is hatással van. A nagy nyálka felhalmozódása, valamint a tápanyagokkal teli vér alacsony mennyisége miatt a személy gyengének és kimerültnek érzi magát, még akkor is, ha semmilyen módon nem fejtette ki magát. A szabálytalan étrend áramszüneteket is okoz extrém időjárás hatására, ami a sinus másik gyökérjele. Ezért táplálkozzon egészségesen, és mindig egészséges marad.

4. Vírusok:

Lehet, hogy már tisztában van azzal, hogy a legtöbb szinuszfertőzés normál hideggel kezdődik. Az orrrendszerben lévő vírusfertőzés megfázáshoz vezet, duzzanatot okoz az orrszövetekben és torlódást okoz. Ez blokkolja a szinuszok kiömlését. A vírus által okozott Sinus fertőzést nem lehet teljesen kezelni antibiotikumok szedésével, mivel ezek a gyógyszerek csak a baktériumokon hatnak. A tünetek azonban egy hét múlva enyhülhetnek. A vírusfertőzés kezelésének leghatékonyabb módja a megfelelő higiénia betartása, az influenza elleni oltás és a más fertőzött emberek társaságának elkerülése.

5. Gombák:

A szakértők szerint a gombák a legszokatlanabb okok, amelyek szinuszfertőzéshez vezethetnek. Kiderült, hogy a gombák által okozott szinuszfertőzések gyakrabban fordulnak elő a gyengébb immunrendszerű embereknél, bár akár egészséges egyéneket is érinthetnek. A leggyakoribb gomba, amely sinusitist okoz, az Aspergillus. A gombás arcüreg -fertőzés gombaellenes kezeléssel, a fertőzött arcüreg lekaparásával vagy sebészeti módszerekkel kezelhető a gombás növekedés eltávolítására..

6. Polipok:

Orvosilag az orrpolipok növekedési kiterjesztések, amelyek az orr és a sinusszövetekben fordulnak elő. Ezek a jóindulatú daganatok elzárják a szinuszüregeket és korlátozzák a nyálka elvezetését, ami sinusfertőzéshez vezet. A polipok elzáródást is okoznak a légutakban, ami súlyos fejfájáshoz vezet. Az orrpolipokat orvosilag gyógyítják orr -szteroid spray -k vagy orális szteroidok használatával. Ha azonban ez sem segít, műtétre van szükség.

7. Az orrkészítmények túlzott használata:

Lehet, hogy orrnyálkahártya -gátló spray -ket használ az eltömődött orr enyhítésére, keveset tudva arról, hogy ezek is szűkíthetik az orrban lévő ereket. Az ilyen orrkészítmények hosszantartó használata akár súlyosbíthatja a tüneteket, ha nem követik az utasításokat. A spray -k túlzott használata csökkentheti a hatásuk iránti érzékenységet, és az orr ismét megduzzadhat. Ez ismét a torlódások megismétlődéséhez és a sinus fertőzés kiváltásához vezethet. Ezért az orrspray használatát 4-5 nap elteltével le kell állítani.

8. Úszás és búvárkodás:

A szinuszt fizikai aktivitások is kiválthatják, például úszás és búvárkodás. A sinus fertőzésre fogékony embereknek kerülniük kell a klórozott medencékben való hosszú tartózkodást. Az úszómedencék klórvize irritációt okozhat a melléküregekben és az orrnyálkahártyában. Nem csak ez, a búvárkodás is kiválthatja a problémát. Merüléskor a nyomás felszívja a szinuszokat, és gyulladást vagy irritációt okozhat a szövetekben.

9. Repülés:

A gyakori repülés egy másik oka lehet, amely sinusitishez vezethet. Repülés közben, különösen felszállás és leszállás közben, a csökkent légnyomás a repülés során nyomást fejthet ki a fejben, ami elzárhatja a légutakat és az orrmelléküregeket. Ez még súlyosbíthatja a megfázás tüneteit. Ha munkája gyakori légi utazást igényel, és hajlamos a szinuszfertőzésre, vigyen magával egy inhalátort vagy orrnyálkahártya -csökkentő cseppet, hogy tisztán tartsa az orrmelléküregeit.

10. Dohányzás:

A cigaretta és a füst füstje szintén a sinus fertőzés kiváltó tényezője. Más légszennyezőkhöz hasonlóan a füst is irritálhatja vagy meggyulladhatja az orrnyálkahártyát. Ez növelheti az érzékenység érzékenységét. Kiderült, hogy a cigarettázó embereknél nagyobb a szinuszfertőzés kockázata, mivel a szinusz-tisztító rendszer megsérül a füst miatt.

Az orrspray kétségtelenül megadja a szükséges megkönnyebbülést, de hosszú távon számos kémiai egyensúlyhiányhoz is hozzájárul a szervezetben, ezért szükség van az orvosok tanácsára, mielőtt belevágna ebbe a sok rendelkezésre álló termékbe. A sinus fertőzés sok kellemetlenséget és fájdalmat okoz. Az eltömődött orr, amely gyakori lehet a tél folyamán, akár krónikus Sinus -fertőzésnek is bizonyulhat. Nagyon fontos, hogy mindenre készen kell állnunk, ezért a sinus tüneteinek ismerete rendkívül fontos a betegség jobb megértéséhez.

A sinus tünetei:

Az alábbiakban a sinus 10 tünete látható, amelyek azt jelzik, hogy a „megfázásod” különös gondosságot és kezelést igényel.

1. Fájdalom:

A sinus első tünetei a fájdalomérzet. A szinuszok a szem körül és az orr mögött találhatók. Fertőzés során ezek a helyek kellemetlenül fájhatnak. A fájdalmat a szinuszok duzzanata és gyulladása okozza, amely könyörtelen nyomást okoz a membránokon. A fájdalom érzése a homlokon, a szemek között, a fogakban és a felső állkapcsokban, valamint az orr mindkét oldalán tapasztalható.

2. Fogfájdalom:

A felső állkapcsok fájdalma a sinus fertőzés egyik korai jele. Ez a fájdalom nem azonos a rendszeres fogfájással. A fertőzés során a szinuszmembránok meggyulladnak és nyomást gyakorolnak a felső állkapcsokra, ami súlyos fogfájást okoz. Tehát legközelebb, amikor a fogfájás sokáig fennáll, ideje ellenőrizni orvosával.

3. Sinus kisülés:

Az orrfolyás az orrmelléküreg -gyulladás során nem ugyanaz, mint a hideg idején. A fertőzés ideje alatt, amikor gyakran fújja az orrát, vigyázzon a zöldessárga váladékra. A szín megváltozik a sinus fertőzés következtében, amely az orrjáratokig vezet. A szinuszos váladék akár a torokig is eljuthat, ami csiklandozást vagy viszketést okoz a torok hátsó részén. Ezt az állapotot orvosilag „posztnazális csepegtetésnek” nevezik.

4. Fejfájás:

Elsősorban a fejfájás a sinus első tünete. Az agy nagy nyálkahártya -felhalmozódása feszültséget okoz, ami fejfájást okoz. A fejfájás nagyon enyhe és kezelhető és nagyon rossz és gyötrelmes lehet. Az enyhe fejfájás nem olyan rossz, és megállapíthatja, hogy ha sinus, akkor nem rossz, így könnyen kezelhető. A kínzó fejfájás, amely minden nap előfordul, nagyon rossz jel. Annak ellenére, hogy a sinus nem halálos, nagy kellemetlenséget okozhat a légzésben.

5. Áramszünetek:

Az áramszünet a sinus másik jele. Az elsötétítés általában két okból következik be, az egyik az, hogy szélsőséges időjárásnak van kitéve, ami elsősorban a szélsőséges napsütésnek van kitéve, a másik pedig az, hogy nincs elég oxigén az agyadba és a szívedbe, mert az orrnyálkahártya gyulladt. A későbbi stádiumú szinuszokat meg kell operálni és el kell távolítani, hogy a személy újra könnyen lélegezzen.

6. Nehéz légzés:

Vegyen mély lélegzetet az orrából. Ha úgy érzi, hogy a levegő rendesen áthalad, az azt jelenti, hogy az orrmelléküregei rendben vannak, de ha a legkisebb bajt is érzi, azonnal orvos véleményét kell kikérnie. Az orvos csak akkor tudja megvizsgálni az orr -traktusát, és megmondja, hogy pontosan mi a probléma az orrmelléküregekkel.

7. Hideg és influenza:

Sokszor az emberek összetévesztették a megfázást a megfázással, és úgy kezelték magukat, hogy megszabadulhassanak ettől a betegségtől. De az igazság az, hogy a sinus együtt jár a megfázással vagy az influenzával. Az allergia torlódást okozhat az orrban és a mellkasban. Ez a nyálkahártya felhalmozódása a sinus elsődleges oka, amelyet korábban említettünk. Bár a megfázás csak megfázás lehet, mindenképpen ellenőrizze, mert nem tudja, mi vár Önre a megfázás tényleges gyógyulása után.

8. Rossz lehelet:

A Sinus fertőzés ideje alatt a sárgászöld váladék felhalmozódik a szinuszokban, sőt lecsöppen a torok hátsó részébe. Ez kellemetlen szagot eredményez a szájból, ezt az állapotot „halitózisnak” nevezik. A szagot a szervezet által termelt illékony melléktermékek okozzák, amelyek a fertőzés fő forrásai. Még a fertőzés gyógyítására szedett gyógyszerek is kiszárítják a torkot, és hátrányosan befolyásolják a légzést.

9. Torokfájás:

Az esetleg használt orrcseppek enyhén enyhíthetik a duzzadt orrot, de irritációt és viszketést okozhatnak a torkában. Ezeknek a posztnazális cseppeknek a kezdeti használata először csiklandozást okozhat az orrában, de az állapot idővel rosszabbodhat. Ha a fertőzés néhány hétnél tovább tart, az orrból származó nyálka felfújást okozhat a torokban. Az állapot súlyosbodhat, és fájdalmas torokfájást okozhat.

10. Láz:

A láz soha nem eredménye a közönséges hideg miatt. Amikor azonban a fertőzések akutabbá válnak, mint például a sinusitis, akkor a testhőmérséklet emelkedését tapasztalhatja, amely akkor következik be, amikor az immunrendszer megpróbálja leküzdeni a fertőzést. A sinusitis és a hideg tüneteinek többsége átfedésben van. Mindazonáltal óvatosabbnak kell lennie, hogy figyeljen néhány olyan ritka tünetre, amelyek sinusitisre utalnak. A rendszerint hideg, amely több mint 10 napig tart, jelzi a sinus fertőzés kezdetét.

A szinusz olyan betegség, amely sok embernél jelentkezik, és olyan gyakorivá vált, mint a közönséges megfázás, de az általa okozott kellemetlenség tízszer nagyobb, mint amit a megfázás okoz Önnek. Csak egy művelet nyújthat kényelmet, ha egy bizonyos pontot átléptek, ezért azonnal ellenőrizze az orr -traktusát, ha légzési problémái vannak.