Teniszkönyök tünetei

A teniszkönyök gyakori probléma, amellyel egy teniszező sportolónak valamikor vagy máskor meg kell küzdenie, bár nem jelent komoly betegséget vagy problémát, ha észrevétlenül hagyják figyelmen kívül ezt a kis problémát, később komoly problémává válhat, beleértve az állandó idegkárosodást , izomkárosodás és legrosszabb esetben bénulás. Ez azonban fokozatosan következik be, ezért ahelyett, hogy hagynánk növekedni, vigyázzon a teniszkönyökére, és folytassa a kedvenc játékát.

Teniszkönyök tünetei

A probléma megszabadulásának folyamata nem költséges, és főleg sok pihenést igényel az izmok pihentetéséhez. A teniszkönyök kialakulásának fő oka a tenyérlabda ütése közben a kar túlzott terhelése. A teniszlabda ütésének sebessége meghaladja a 200 km / órát, ezért túlzottan megterheli a karját, és sok esetben teniszkönyvet okoz. De az a tény, hogy a teniszkönyvet nem csak a teniszezés okozza, hanem az a megerőltető munka is, amelyben részt vesz..

Az alábbiakban felsorolunk néhány tünetet, amelyekre figyelni kell, ha fél a tenisztől

Fájdalom éjszaka:

Amikor éjszaka lefekszik, és észreveszi, hogy állandóan fájó fájdalom jelentkezik a könyökében, akkor lehetséges, hogy teniszkönyöke kezdődik. A teniszkönyök nem mindig fordul elő teniszező embereknél, lehetséges, hogy a nap folyamán túlterhelte a karját, és izomfeszültséget okozott.

Merevség:

A merevség általában reggel, ébredés után jelentkezik. Ha felébred, és észreveszi, hogy a karja hirtelen rendkívül merev és nehezen mozgatható, akkor rendkívül valószínű, hogy teniszkönyöke van. Az extrém edzések a tenisz könyökét is okozhatják. Tehát tartsa az edzést a test által megengedett korlátok között, és próbálja meg nem megerőltetni magát.

Alvási akadályok:

Az alvás befolyásolható az Ön által okozott fájdalom miatt. Lehet, hogy először nem érti meg, és túlterhelésként adja át a fájdalmat, de a betegség későbbi részében olyan erős fájdalmat okoz, hogy esetleg nem tud éjszaka aludni, és problémákat okoz a napi rutinjában.

A kar fájdalma:

Ha hirtelen erős fájdalmat érez bármelyik karjában, akkor ennek oka lehet a túlterhelés. Ez számos betegség oka lehet, de a leggyakoribb betegség a teniszkönyök. Ezért azonnal ellenőrizze a karját, mert kezelés nélkül a fájdalom és a duzzanat nem csökken.

Fájdalom kis tárgyak megfogása közben:

Ha hirtelen fájdalma van, főleg a kezében, amikor tollat ​​vagy kanalat fog, akkor nagy valószínűséggel teniszkönyöke van. A kezed közvetlenül megterheli a könyököt, amely alkarját támasztja alá, így a legkisebb tárgyak is megterhelik a már érintett izmokat.

Fájdalom tárgyak felemelése közben:

Minden esetben megjegyezték, hogy a teniszkönyök akkor jelentkezett, amikor a karizmok terheltek, de nem sokan tudják, mikor szenvednek ezzel a betegséggel, és folytatják mindennapi életüket. Ha véletlenül felvesz egy nehéz tárgyat teniszkönyökkel, az tovább bántja az izmaidat, és éles fájdalmat okoz a kezedben.

Lüktető:

A fájdalom olykor olyan erős lehet, hogy az izmok lüktetni kezdenek, ez a teniszkönyök tüneteinek létfontosságú példája.