10 csodálatos Katmandu turisztikai hely

Katmandu Nepál fővárosa, a város 1336 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el egy völgyben, és területe körülbelül 218 négyzet mérföld. A környéken zöld hegyek találhatók, hóval borított csúcsokkal. A völgy három kerületre oszlik, és az UNESCO által nyilvántartott 7 világörökségi helyszínen vannak. Itt van néhány híres látnivaló Katmanduban képekkel.

Katmandu turisztikai helyek:

Durbar tér:

durbar-square_kathmandu-tourist-places

A katmandui Durbar tér a királyi székhely, mivel korábban Nepál királyait koronázták itt. A helyet régi templomok kísérik, amelyek kiemelik a lakosok kulturális és vallási életét. A világörökség része. Néhány turista látnivaló itt: Taleju templom, Gaddi Baithak, King Pratap Mall szobra, a Big Drum, Kasthmandap, Jagannath templom stb..

Singha Durbar:

singha-durbar_kathmandu-turista-helyek

A Singha Durbar egy nagy palota, amelyet a neoklasszikus stílusban építettek a 19. században. 1904 -ben Rana miniszterelnökeinek magánlakása volt, és Ázsia legfényűzőbb palotája volt 1973 -ig, amikor őfelsége nepáli kormányának titkárságává tették..

Pashupatinath templom:

pashupatinath-temple_kathmandu-tourist-places

A Pashupatinath templom az Úr Shiva szent helye. A kétszintes arany tetővel és ezüst ajtóval rendelkezik, amely a hinduk egyik legszentebb szentélyévé teszi. Csak a hinduk tartózkodhatnak a templom belsejében, a többi látogató láthatja a templom helyiségeit a Bagmati folyó keleti partjáról. Ez is az UNESCO Világörökség része.

Swayambhunath sztúpa:

swayambhunath-stupa_kathmandu-turista-helyek

A Swayambhunath sztúpa Nepál egyik leghíresebb buddhista kolostora. Ismeretes, hogy 2000 éves, és négy oldala van festve szemekkel, amelyek Lord Buddhát látják. Kiváló kilátást nyújt, mivel egy dombon fekszik, amely körülbelül 77 m -re van a tengerszinttől. Ez a legrégebbi sztúpa, és az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

Patan Durbar tér:

patan-durbar-square_kathmandu-turista-helyek

A Patan Durbar tér a város közepén található, és egész évben sok turistát vonz. A hely tele van templomokkal, szentélyekkel és palotákkal az ókorban, és építészetéről híres. A durbar három fő csajból áll, a Mul Chowkból, Sundari Chowlból és Kesar Narayan Chowkból. Az UNESCO Világörökség listáján szerepel.

Krisna templom:

krishna-templom_katmandu-turista-helyek

A Krisna -templom parancsoló pozíciót tölt be Krisna Úrnak, Patan palotakomplexumában. Ismeretes, hogy a Shikhara építészeti stílus első példánya Nepálban. Ez az egyetlen templom 21 toronnyal, és teljes egészében kőből készült.

Az Aranykapu:

az-arany-kapu_katmandu-turista-helyek

Az Aranykapu a palota főudvarának bejárata, amelynek 55 ablaka van. Egy malla király készítette, és a kapu a legszebb és leggazdagabban faragott építészet, és egyedülálló hely az egész világon. A kaput istenségek és szörnyek díszítették. Ez Kathmandu egyik híres turisztikai helye.

Gokarna szafari park:

gokarna-szafari-park_kathmandu-turista-helyek

A Gokarna Safari Park egy Royal Game Sanctuary, amely minden állatbarátot érdekelne. Sok vadon élő állat él, köztük a pöttyös szarvas az egyik leghíresebb. A szentély az elefántok hátán lovagolva látható.

Nemzeti Múzeum:

nemzeti-múzeum_katmandu-turista-helyek

A Nemzeti Múzeum hatalmas fegyvergyűjteményt, műtárgyakat tartalmaz az ókortól a modern Nepálig. A történelem régészeti ábrázolásai dicséretesek. A múzeum csak kedden zárva tart a turisták számára. ez az egyik legjobb kathmandu turisztikai hely.

Chabahil:

chabahil_kathmandu-turista-helyek

Chabahil egy sztúpa, amelyről régészeti tudás szerint Charumati, Ashoka indiai császár lánya építtette a Kr.e. 3. században. A sztúpa ősi szobrokkal rendelkezik a környéken.

Remélem tetszenek ezek a turisztikai helyek Kathmanduban, így soha ne hagyja ki ezeket a csodálatos helyeket. Hagyja alább megjegyzését.