10 híres Varanasi turisztikai hely

Varanasi vagy Banaras a hinduk zarándokhelye, és Indiában, Uttar Pradesh államban található. Ismert, hogy Ghatok városa, amely a legfontosabb látogatási hely. Minden dolognak vagy minden helynek van valami kapcsolata a történelemhez vagy a mitológiához, ami visszavezeti az utazó korát, az istenek és istennők történeteihez.

Varanasi turisztikai helyek:

Dasaswamedh Ghat:

Varanasi turisztikai helyek-Dasaswamedh Ghat

Dasaswamedh Ghat a leghíresebb, mivel úgy tartják, hogy Lord Bramha tíz lovat áldozott fel ezen a helyen, hogy Lord Shiva visszatérhessen a száműzetésből. Ez Varanasi legrégebbi Ghatja, és jól karbantartott, mióta Bajirao Peswa I. 1740 -ben először felújította. Ezt a helyet számos templom veszi körül, amelyeket meg kell látogatni.

Kashi Vishwanth templom:

Varanasi turisztikai helyek-Kashi Vishwanth templom

A Kashi Vishwanath templom Varanasi egyik leghíresebb temploma, és az Úr Shiva egyik inkarnációjának szentelték, Kashi Vishwanath néven. A templomban két kupola található, amelyek aranyból készültek, és Majeraja Ranjeet Singh Pandzsábból adományozta 1839 -ben.

Durga templom:

Varanasi turisztikai helyek látogatása-Durga templom

A Durga templomot egy bengáli királynő építette és szentelte Durga istennőnek a 18. században. Az építészeti téma Észak -India Nagara stílusa. Van egy téglalap alakú tartály is, amely Durga Kund néven ismert. Az erre a helyre látogató turisták majomrajokat találnak a templom területén.

Ramnagar erőd:Varanasi turisztikai helyek-Ramnagar erőd

A Ramnagar erőd a Gangesz partján található, és Maharaja Balwant Singh építette. Az erődöt Banaras ősi királyai lakták, sőt jelenleg is a királyi család elhunytjai laknak ott. Az erőd vörös homokkőből épült, és múzeumot és templomot tartalmaz.

Ramnagar Múzeum:

Varanasi turisztikai helyek-Ramnagar Múzeum

A Ramnagar Múzeum, más néven Banaras Vidya Mandir Múzeum a Ramnagar erőd komplexumában található. Az erődben a középkori műtárgyak és kézműves tárgyak találhatók, amelyek közül sok a Banaras királyi családhoz tartozott. Fegyvereket és páncélokat, díszes palankinokat, kéziratokat, bútorokat, különféle textíliákat stb..

Kedar Ghat:

Varanasi turisztikai helyek-Kedar Ghat

Kedar Ghat Varanasi déli részén található. Nevét Lord Shiva -ról, más néven Kedarnath -ról kapta, és a Ghat mellett található Lord Shiva gyönyörű temploma. A legnépszerűbb turisták itt a bengáli és a dél -indiánok. A közelben található a Parvati Kund tavacska, amely híres gyógyászati ​​tulajdonságairól.

Manikarnika Ghat:

Varanasi turisztikai helyek-Manikarnika Ghat

A Gangesz -folyó partján fekvő Manikarnika Ghatot szentnek tekintik, mivel az emberek úgy vélik, hogy a holttestek elégetése a Ghat hamvasztási területén „moksh” vagy „mukti” lelket kap. Van egy szent, jól ismert Manikarnika Kund néven, valamint Lord Shiva és Durga temploma.

Gyan Kup:

Varanasi turisztikai helyek-Gyan Kup

Gyan Kup egy kút, amely impozáns pavilon. Gwalior királynője, Rani Baiza Bai építtette 182 -ben. Ismert, hogy vallási hely Varanasiban, mert a vízről úgy gondolják, hogy lelki megvilágosítást nyújt. A Kashi Vishwanath templom bejáratánál található.

Bharat Mata templom:

Varanasi turisztikai helyek a Bharat Mata templomban

A Bharat Mata templom az ország egyik legkülönlegesebb temploma. Babu Shiv Prasad Gupta építette. Ez egy India Anyának szentelt szentély, amely egy gyönyörű márványszerkezet, és háromdimenziós kilátást kínál a szárazföld, a hegyek, az óceánok stb..

Hanuman Ghat:

Varanasi turisztikai helyek-Hanuman Ghat

Mitológiailag ismert, hogy Lord Ram építette a Ghatot, és tanítványának, Hanumannak szentelte. A Ghat népszerű a birkózók és a birkózó mérkőzések körében, mivel Hanuman az erő ura volt. Van egy híres Hanuman templom a közelben, amelyet meg kell látogatni.