10 legjobb Vizag turisztikai hely

Vizag India egyik kedvenc turisztikai célpontja. A helynek gyönyörű tájakat, strandokat, sőt történelmi emlékeket és emlékeket kell kínálnia, amelyek átvezetik a turistákat az ország kultúrájába és örökségébe. Visakhapatnam Andhra Pradesh része, és növekvő számú turistája arra késztette a kormányt, hogy a korábbiakhoz képest még inkább fenntartsa a turisták helyeit. Az alábbiakban felsoroljuk a 10 legjobb Vizag turisztikai helyet.

A 10 legjobb turisztikai hely Vizagban:

1. Kailasagiri:

kailasagiri

Kailasagiri látványos kilátást kínál a strandokra és a szomszédos dombokra. A legfontosabb dolog, ami vonzza a turistákat, Shiva és Parvati szobra, amely hatalmas és fehér színben néz ki. A hely fejlődik, a közelben babamúzeum és étkezési helyek találhatók.

2. Ramakrishna strand:

ramakrishna-strand

A Ramakrishna strand Visakhapatnam egyik legnépesebb turisztikai strandja. Az emberek szeretnek részt venni a vízi sportokban és a strandolási tevékenységekben. Ez a strand híres a Vishakha Utsav néven ismert ünnepről, amelyet minden évben itt ünnepelnek.

3. Borra -barlangok:

borra-barlangok híres helyek

A Borra -barlangok fontos régészeti lelőhely, amely 1400 méterrel a tengerszint felett található Anantgiri városában, a Vizag közelében. A cseppkövek és a sztalagmitok képződményeiről ismert, és vallásos is. A helyiek Shivalinga -t imádják itt, és van egy bálványa a szent tehénből, Kamadenu -ból.

4. Delfin orra:

a delfinek-orrnak meg kell látogatnia a vizag helyeit

A Dolphin’s Nose egy sziklás hegyoldal, amely körülbelül 174 méter magas. A delfin orrára hasonlít, és így nevezték el. Az alakot az alábbi képen tudjuk meghatározni. A város panorámás kilátása erről a helyről gyönyörű, és a turisták nem hagynák ki, hogy megnézzék a közeli híres világítótornyot.

5. Sankaram barlangok:

Sankaram gyönyörű helyek Visakhapatnamban

A sztúpa képe, amelyet alább látunk, Andhra Pradesh egyik legfontosabb buddhista helye. A Sarkaram -barlangok és a sztúpák Kr. U. 1. század óta vannak itt, és Buddha Úrnak szentelték őket. Ettől kezdve találtak itt satavahana érméket és korai kerámiákat.

6. Bhavikonda:

bavikonda legjobb turisztikai helyek Visakhapatnamban

A Bhavikonda jelentése „kutak dombjai”, és a név szerint valóban egy domb, amely esővizet halmozott fel a kútban. Ez Ázsia egyik legrégebbi helyszíne, és valóban a buddhisták legszentebb helyeinek tekintik, mivel civilizációjuk romjait találták itt..

7. Háborús emlékmű:

győzelem-a-tengeren-emlékmű turisztikai látványosságok vizagban

A „Győzelem a tengeren” néven is ismert háborús emlékművet azoknak a bátor katonáknak szentelték, akik életüket áldozták nemzetükért, és megvédték az emberek többi részét a veszélyektől. A tengerparti úttól balra található, és a tengeralattjáró múzeumra néz. Az 1971 -es indo -pak háború győzelme után hozták létre. Itt tartanak bombákat, vadászrepülőgépet, tankokat stb.

8. Yarada:

yarada-beach visakhapatnam látnivalók

A Yarada egy privát strand, amelyet az Agrigold Group tart fenn. A delfin orra mögött található, és onnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerpartra és Vizag városára.

9. Lawson’s Bay Beach:

lawons-bay-beach gyönyörű helyek vizagban

Lawson strandja egy nyugodt strand, amely nem túl zsúfolt. A párok szívesen eltöltenének egy kis csendes időt a tengerparton, és élvezhetik a tiszta zöld homokos zöldeket. A tenger vize kezdetben sekély, és ideális úszáshoz és szörfözéshez.

Lawson strandja egy nyugodt strand, amely nem túl zsúfolt. A párok szívesen eltöltenének egy kis csendes időt a tengerparton, és élvezhetik a tiszta zöld homokos zöld növényzetet. A tenger vize kezdetben sekély, és ideális úszáshoz és szörfözéshez.

10. Simhachalam templom:

simhachalam templomi látnivalók Vizagban

A Simhachalam templom jelentősége a Sri Varaha Lakhsminarasimha templom ősi templomából származik, amelyet a 11. században alapítottak. A turisták és bhakták száma gyorsan növekszik, és ez az ország második leggazdagabb temploma Tirupati után. Az itt imádott istenség egy év alatt 12 órán keresztül valódi formában, „Nijaroopa Darshan” néven szent megjelenést kölcsönöz. A fennmaradó időben a bálványt szantálfa paszta borítja.

Vizag az egyik legjobb turisztikai látványosság Indiában. sok gyönyörű strandja és dombos vidéke van. Te is szereted ezeket a turisztikai helyeket? kérem ossza meg véleményét.