14 legjobb Jodhpur turisztikai hely

Jodhpur városa Rajasthanban található, egy homokkal teli domb lábánál, és így a város oázisnak tűnik. Rajasthan egyik legnépszerűbb turisztikai helye, és minden évben sok látogató érkezik ide az ország minden tájáról. A Rajputok dicsőséges történetét különböző erődök, műemlékek, templomok és paloták ábrázolják Jodhpurban.

Gyönyörű turisztikai helyek Jodhpurban:

Szeretné ellátogatni néhány gyönyörű helyre Indiában, majd válassza a Jodhpur -t Rajasthanból. Csodálatos és történelmi célpontok vannak. Az alábbiakban felsoroltuk a 14 legjobb hely listáját Jodhpurban.

1. Mehrangarh erőd:

Mehrangarh erőd látnivalói jodhpurban

A Mehrangarh erőd egy csodálatos erőd Jodhpurban, egy 150 méteres dombon. Rao Jodha, a Rathore klán főnöke építtette 1459 -ben. Az erőd belsejében számos látnivaló található, mivel számos palotából, galériából, templomból áll, és a Mehrangarh múzeum a leghíresebb. A múzeum a királyi nép eredeti hangulatát adja; nagyszerű palankingyűjteménye van.

2. Balzsamand -tó:

Balsamand Lake jodhpur turisztikai helyek

A Balsamand -tó népszerű piknikezőhely Jodhpur lakói körében. A hely sok dombot vesz körül, és a tavat mesterségesen építették i. Sz. 1159 -ben. A Balzsamand -palota a tó mellett található, és művészi látványt nyújt a tónak. A tó körül buja, zöld kertek vannak, és rengeteg fát ültetnek.

3. Siddhanth Shiv templom Jodhpur:

Siddhanth Shiv templom Jodhpur

A Jiddhpuri Siddhanth Shiv templom a Takhat Sagar -hegyek között fekszik. A hely puszta volt sok évvel ezelőtt, és elszigeteltsége miatt egy bölcs Veetragi Narain Swami kezdett itt tartózkodni. A bölcset nagyon imádták a közelben élő emberek, és csatlakozott hozzá egy fizikailag képes ember, Nepáli Baba. Négy ujja van a kezében és a lábában, és ő maga készítette a templomot kővágással. Ez Jodhpur egyik legszebb turisztikai helye.

4. Umaid Bhawan:

Umaid Bhawan jodhpur híres helyek

Az Umaid Bhavan palotát Jodhpurban Maharaja Umaid Singh építette. A palotát egy jól ismert Edward -kori építész építtette, és valójában az emberek jóléte volt. Ennek oka az volt, hogy munkát kell biztosítani azoknak az embereknek, akik hosszú ideje szárazsággal és éhínséggel szembesültek. A Bhavan -t 1977 -ben örökségvédelmi szállodává alakították át. Így most a palota, szálloda, múzeum és királyi rezidencia található. Umaid Bhavan az egyik legjobb Jodhpur turisztikai hely.

5. Jaswant Thada:

Jaswant Thada legjobb helyei Jodhpurban

Jaswant Thada a Mehrangarh erőd komplexumától balra fekszik. Az emlékművet fehér márvánnyal építették Jaswant Singh maharadzsa emlékeinek felidézése által. Ezen a helyen néhány ritka portré látható Jodhpur szabályairól. Ez az egyik legjobb úticél Jodhpurban.

6. Kunj Bihari templom:

Kunj Bihari templom történelmi helyek jodhpurban

A Kunj Bihari templom híres építészetéről, különösen a templom tetejéről és a bejáratról, amelyek nagyon szépen készültek. Az Úr Krisna bhaktáinak meg kell látogatniuk ezt a templomot. A bejáratnál van egy szobor, ha Meera Bai, az Úr Krisna híve, jobbra a szent Namdeo szobra, balra Hanumanji szobra áll. Ez a vintage jodhpur turisztikai hely.

7. Rasik Bihari templom:

Rasik Bihari templom

Rasik Bihari templom, amelyet Rasik Biharinak, az Úr Krisnának és Radha istennőnek szenteltek. Lenyűgöző kilátást nyújt, találkozótermekkel és vörös homokkőből készült oszlopokkal. A karbantartást az Archeological Survey of India végzi.

8. Umed kert:

Umed Garden jodhpur turisztikai látványosságok

Az Umed Garden népszerű kert Jodhpurban, és 82 hektár területet foglal el. Umed Singh maharadzsa alapította, és róla nevezték el. Körülötte 5 külön kapu van, amelyek lehetővé teszik a turisták számára, hogy minden irányból belépjenek. Ott zöld pázsit színes virágokkal, múzeum, szökőkutak, könyvtár és egy kis állatkert.

9. Udai Mandir:

Udai Mandirnek meg kell látogatnia a jodhpuri helyeket

A templomot gyönyörűen faragták, és híres építészetéről. A fő templom a templomkapu felső részén áll, és 102 oszlop támogatja. A templomban jóga -ászanák képei láthatók. ez Jodhpur egyik legősibb templomhelye.

10. Zip Line és légi kalandparkok:

Zip Line és légi kalandparkok

Ez Jodhpur egyik legjobb turisztikai helye. Azt lehet mondani, hogy ez az egyik legjobb hely Jodhpurban, ahol társalogni és szórakozni lehet. Jöhet a családjával is, és fantasztikusan érezheti magát itt. Rengeteg hely van a tevékenységekre ezen a helyen, és elmondható, hogy ideális a gyerekszívű felnőttek és a tizenévesek számára. Nem lehet unatkozni, amikor meglátogatják ezt a helyet. A névből egyszerűen kitalálható, hogy ez a hely tele van rengeteg kalanddal, és a zip vonal e hely egyik legfontosabb látványosságának mondható. Ha valaha Jodhpurba jön, akkor feltétlenül látogassa meg ezt a helyet.

11. Óratorony:

Óratorony gyönyörű helyek jodhpurban

Gyönyörű látnivalók találhatók Jodhpurban, és az egyik a hírhedt óratorony. Az óratorony az egyik legszebb hely ezen a helyen, és az ország minden tájáról érdeklődők érdeklődés miatt ellátogatnak ide. Ez nem csak egy közönséges óratorony. Óriási történelmi jelentőségű, és jól jön, mivel meglehetősen magas, és az emberek jó messziről látnak. Így időmérőként is szolgál. Ennek a toronynak az építészete teljesen szemet gyönyörködtető, és könnyen beleszeret a szomszédos államokból érkező külföldi turisták és indiai látogatók energikus hangulatába. Ezt érdemes megnéznie, ha Jodhpurba látogat. Az óratorony a piactéren található.

12. Mandore Gardens:

Mandore Gardens

Az emberek szerint, akik meglátogatták ezt a helyet, elmondható, hogy Jodhpur egyik legjobb látnivalója. Gyönyörű virágokat tartalmaz, és nagyon jól karbantartott és jól szervezett. A turisták itt nagyon szórakozni fognak. Annyira csábító, hogy elmondható, hogy Jodhpur egyik legszebb helye. A szomszédos államokból érkező emberek is meglátogatják ezt a helyet. A kert közelében számos látnivaló és étterem található.

13. Umaid Heritage Művészeti Iskola:

Umaid Heritage Művészeti Iskola

Ha művészetkedvelő, akkor ez az egyik legjobb hely Jodhpurban. Nem lehet csak ellenállni ennek a csodálatos helynek a csodálatos művészi környezetéhez. Tele van kis művészeti galériákkal, és nagyon gondozott is. A hely tele van gyönyörű festményekkel, amelyekről nem lehet levenni a szemét. Az emberek szerint, akik már jártak, ezt kötelezően meg kell látogatni, és akik Jodhpurba mennek, mindenképpen látogassák meg ezt a helyet.

14. Sachiya Mata templom:

Sachiya Mata templom

A sok hindu zarándok között Jodhpurban ez a különleges jelentőségű. A látogatók visszajelzései alapján ez a templom rendkívül szép. Ha megnézzük ennek a templomnak a képét, kitalálhatjuk, milyen gyönyörű a templom építészete. A kép önmagáért beszél, és szinte mindenkit meg fog győzni arról, hogy látogasson el ebbe a templomba. A templomot érdemes meglátogatni, és a képen látható gyönyörű kilátás igazolja ezt az állítást. Ez a legjobb jodhpur turisztikai hely.

Vannak Jodhpur legjobb látnivalói. Ha valaha is eljön erre a helyre, ne felejtse el meglátogatni ezeket a helyeket. Ezen a helyen rengeteg szabadidős létesítményt és csodálatos lehetőséget talál.