15 csodálatos turisztikai hely Haridwarban

Haridwar fontos zarándokhely az indiai Uttarakhand államban. Az is ismert, hogy India egyik legszentebb helye, amelyet az ország minden szegletéből érkező bhakták látogatnak. A 314 méter tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő Haridwar egész évben kellemes éghajlati viszonyokat élvez. Míg Haridwarban számos turisztikai látnivalót kell felfedezni, mi megadjuk Önnek a top 15 kötelező látnivalót.

A Haridwar szó szerinti jelentése: „Kapu Istenhez”, és a hetedik legszentebb helynek tekintik. A leghíresebb Kumbh Mela nemcsak zarándokokat vonz mindenhonnan, hanem nagy vonzerőt jelent a turisták körében is, akik láthatóan részt vesznek a vallási ünnepekben. A látnivaló itt nem áll meg, mivel Haridwarban sok más látnivaló is található, hogy a turistákat elkötelezze egész tartózkodása alatt.

Gyönyörű Haridwar turisztikai helyek:

Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb és legvonzóbb turisztikai helyeket a városnézéshez, amelyek segítenek az utazás tökéletes megtervezésében.

1. Chandi Devi templom:

chandi-devi-templom_haridwar-turista-helyek

A Chandi istennőnek szentelt templomot 1929 -ben építette Kasmír királya, Suchat Singh. A templomban elhelyezett istennő fő szobrát a 8. században adi Shankaracharya alapította. A templomba vezető kirándulás 3 km -es kirándulást jelent a Chandi Ghat -tól, vagy felfüggesztett felvonót. A templom híres megállója azoknak a zarándokoknak, akik a Kumbh Melába tartanak, akik az istennő áldásait keresik, akikről ismert, hogy teljesítik vágyaikat..

2. Har Ki Pauri:

Turisztikai látnivalók Haridwarban

A Har ki Pauri egy híres ghat a Gangesz -folyó partján, és ez egy fontos mérföldkő és kedvező hely a Haridwarban élő és kiutazó emberek számára. Mivel egyre többen özönlenek a helyszínre, hogy megmártózzanak a Gangesz szent vizében, Har ki Pauri jelentős felújításokat és bővítéseket látott az évek során. A lépcsőket szegélyező templomok fokozzák a hely szépségét, különösen este, amikor a hely világít. Ez az egyik híres turisztikai hely Haridwarban, amely boldoggá teheti szépségét.

3. Neel Dhara Pakshi Vihar:

neeldhara-madár-szentély_haridwar-turista-helyek

A madarak szerelmeseinek és a magányt keresőknek ez a madárvédelmi terület ideális kiruccanást nyújt egy olyan világba, amely tele van a vándormadarak szépségével és pompájával, főleg a téli hónapokban. A Neel Dhara Pakshi Vihar lenyűgöző kilátást nyújt a környező Shivalik -hegyekre. Ez a turisztikai hely a legszebb látnivalót kínálja. Ez a csodálatos turisztikai hely Haridwarban.

4. Pawan Dham:

pawan-dham_haridwar-turista-helyek

A modern kori templom, amely kitűnő tükör- és üvegmunkájáról, valamint bájos bálványairól híres, az egyik legnagyobb látnivaló a turisták számára. A templomot a hinduk között is szentnek tekintik, és Haridwar egyik ősi templomaként szerepel. Ez a templom az egyik ideális hely Haridwarban, ahol meglátogathatja a boldogságot.

5. Rajaji Nemzeti Park:

rajaji-nemzeti-park_haridwar-turista-helyek

A Himalája lábánál fekvő Rajaji Nemzeti Park három vadvédelmi terület egyesülése. Sűrű zöld dzsungel uralja a park hatalmas kiterjedését, amely természetes élőhelyet jelent a legtöbb állat számára. A Parkban található a legnagyobb elefántpopuláció Uttarakhand államban, és több mint 315 lakó- és vándormadárfaj. Ez a legjobb turisztikai hely Haridwarban.

6. Patanjali Yogpeeth:

Patanjali Yogpeeth_haridwar turisztikai helyek

Patanjali Yogpeeth, az ősi Patanjali jógaguru után nevezték el, India egyik legnagyobb jógaintézete. Az intézet Swami Ramdev alkotása, és a jóga és az ayurvéda kezelésével és kutatásával foglalkozik. A Patanjali Egyetem szintén a helyiségeiben található. Rendszeres jógaórákat tartanak a lakosok és a campus látogatói számára. Ez a hely haridwar környékén volt. Ez egy másik turisztikai hely a haridwarban.

7. Sapt Rishi Ashram és Sapt Sarovar:

sapt-rishi-ashram-and-sapt-sarovar_haridwar-tourist-places

A Har ki Pauritól körülbelül 5 km -re található Sapt Rishi Ashram Haridwar egyik legelismertebb ásramja. Úgy gondolják, hogy az ásram helyszíne hét nagy bölcs meditációs terepe volt, és hogy ne zavarja őket áramlása, a Ganga folyó feltehetően hét áramra szakadt, amelyek a Neel -Dhara felé tetőztek.

8. Bharat Mata Mandir:

bharat-mata-mandir_haridwar-turista-helyek

A 180 láb magas Bharat Mata Mandir állandó tiszteletadás India Anyának. Indira Gandhi avatta fel 1983. május 15 -én. A Mandir nyolc történetből áll, mindegyik történet egy indiai történelem korszakának reprezentációja. A legfelső emeleten, ahol Lord Shiva szentély található, madártávlatból láthatjuk a környező Himaláját, a Sapt Sarovar teljes kampuszát és Haridwar városát..

9. Doodhadhari Barfani templom:

doodhadhari-barfani-temple_haridwar-turista-helyek

Ami a Doodhadhari Barfani templomot turisztikai vonzerővé teszi, nem csak a helyiségek szentsége, hanem az építkezésbe bevont művésziség. A fehér márványból készült templom számos más templomból áll a komplexumban, amelyet különféle hindu isteneknek és istennőknek szentelnek. Thi

10. Mansa Devi templom:

mansa-devi-templom_haridwar-turista-helyek

A Mansa Devi templom a hindu zarándokok egyik fontos Haridwar látogatóhelye. A templom egy domb tetején található, amelyet a Himalája Shiwalik -hegységének Bilwa Parvat néven neveznek. Ezt a templomot Mansa Devi -nek, Shakti istennő megtestesülésének szentelték. Úgy tartják, hogy az istennő teljes odaadással és odaadással imádkozik Mansa Devi templomában, és teljesíti minden kívánságát. Van egy rituálé, amellyel szálat kötnek a templom komplexumának bármely ágára. A bhakták, miután teljesítették kívánságaikat, ismét látogassanak el a Mansa Devi templomba, hogy feloldják a szent szálat.

11. Daksheswara Mahadev templom:

daksheswara-mahadev-temple_haridwar-turista-helyek

A Daksheswara Mahadev templom vagy a Daksha Mahadev templom Haridwar egyik ősi temploma, amelyet Lord Shivának szentel. Kankhal déli részén található, és hindu zarándokok ezrei látogatják egész évben. A legendák szerint úgy gondolják, hogy Daksha király éppen ezen a templomhelyen vezetett egy hatalmas yagnát. Ez a Haridwar történelmi turisztikai látványossága.

12. Vaishno Devi templom:

vaishno-devi-templom_haridwar-turista-helyek

A Vaishno Devi templom Haridwar egyik vallási helye. A templomot a Dzsammu és Kasmír államban található híres Vaishno Mata templom pontos másolataként építették. A templomkomplexum az ősi templomra hasonlít, és még az alagutakon és barlangokon való átkelés után is elérhetjük a fő szentélyhez vezető utat. Haridwarban tartózkodásuk alatt a hindu bhakták meglátogatják a Vaishno Devi templomot, hogy az istennő áldásait keressék.

13. NeelKanth Mahadev templom:

neelkanth-mahadev-temple_haridwar-turista-helyek

A NeelKanth Mahadev templom az egyik legismertebb hely Haridwar közelében. A domb tetején található, körülbelül 1300 méter magasan, ez az egyik fontos szentély, amelyet Lord Shivának szenteltek. A NeelKanth Mahadev templomot három hegy határolja, nevezetesen Brahmakoot, Vishnukoot és Manikoot. Lélegzetelállító kilátást nyújt a környékre, és a természet szerelmeseinek kötelező látogatási célpont. A hindu mitológiai történetek szerint ezen a helyen ivott Shiva Lord az óceán tejszerű kavarása során felszínre került méregből (Samudra Manthan). A méreg elfogyasztása után Lord Shiva torka kék színűvé vált, és innen származik a NeelKanth név is, ami kék torkú. Ez a legjobb turisztikai hely Haridwarban.

14. ShantiKunj:

shantikunj_haridwar-turista-helyek

A Haridwar -i ShantiKunj az AIGP (All India Gayatri Power) központja. 1971 -ben hozták létre, az indiai kultúra szellemi és erkölcsi megújulásának indíttatásával. Számos spirituális képzési programot szerveznek időben az ásramban. Indiából és a határokon túlról érkező bhakták is ellátogatnak ShantiKunjba lelki útmutatásért.

15. Visnu Ghat:

vishnu-ghat_haridwar-turista-helyek

Visnu Ghat az egyik leggyakrabban látogatott és szent ghat Haridwarban. Ez a ghat Lord Vishnu, a három fő hindu istenség egyike. A mitológia szerint úgy gondolják, hogy maga Vishnu fürdött ezen a ghaton. A bhakták határozottan hisznek abban, hogy ha megmártóznak Visnu Ghatban, minden bűnük véget ér.

Haridwart találóan a „Char Dham” kapujának nevezik, amely a hinduk számára kedvező zarándokút. Az ősi templomok, lélegzetelállító hegyek és folyók tökéletes helyszínt biztosítanak a nyaraláshoz. Haridwar kínál valamit mindkettőnek, akik lelkiségért vagy vad kalandos szórakozásért keresik fel a helyet.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80