15 csodálatos turisztikai hely Indore -ban

Indore hercegi városában néhány nagy uralkodó uralkodott, akik örökségüket építészeti nagysággal burkolt csodálatos emlékek formájában hagyták örökbe. A holkároktól kezdve a brit Rajig mindegyik nyomot hagyott, amely Madhya Pradesh legnagyobb városának tájain felcsendül. A varázslat itt nem ér véget, mivel Indore -nak is megvan a maga része a festői szépségből, amit a turistáknak és a városnézőknek kínál.

Gyönyörű Indore turisztikai helyek:

Indore színes és vonzó városnéző célpontok kombinációja a turisták számára. Ebben a cikkben felsoroltuk a csodálatos indorei turisztikai helyeket, amelyeket városnézésre érdemes felkeresni, és amelyek segíthetnek a családdal együtt élvezni.

1. Rajwada:

rajwada_indore-turista-helyek

Ez az egyik legjobb és ideális turisztikai hely Indore -ban. Rajwada a Holkars, a Maratha Birodalom egykori uralkodóinak királyi történelmi palotája. A palota, amelyet 2 évszázaddal ezelőtt építettek, egy hét emeletes faragott kőépület. Ennek a palotai épületnek az építészete a maratha és a mogul stílus keverékét tükrözi, és remek példája a királyi nagyszerűségnek.

2. Lal Bagh palota:

lal-bagh-palota_indore-turista-helyek

A Lal Bagh -palota a Holkar -dinasztia legnagyobb öröksége, amely az európai építészet extravagáns stílusát tükrözi. Görög és latin mitológiai szobrok és festmények találhatók a palotában, a griffek és kerubok festett mennyezetével együtt, míg a csillogó csillárok és a drága függönyök növelik a pompát. Mivel Lal Bagh még mindig sugározza régi varázsát, a palota továbbra is a város egyik legfontosabb turisztikai látványossága. Ez a legjobb turisztikai hely Indoában.

3. Chhatris:

chhatri_indore-turista-helyek

Az indori cshatrisok, ahogy ismeretes, bonyolult faragású cenotafák, amelyek a Maratha Birodalom korábbi Holkarjainak állítanak emléket. Ezek az emlékművek kőből vésettek, és a Holkar uralkodók hamvasztási területén épültek. Impozánsan állnak a Kán folyó partján, hogy mindenki csodálhassa építészeti stílusát és pompáját.

4. Kanch Mandir:

kanch-mandir_indore-turista-helyek

A Kanch Mandir szó szerint azt jelenti, hogy az Üveg temploma egy híres Jain templom Indore-ban, amelynek különlegessége, hogy belső terei teljes egészében többszínű üveggel és tükörrel vannak borítva. A templomot Seth Hukumchand Jain építette a 20. század elején. A belső tükörmunka a jain hagyományokat és koncepciókat ábrázolja, míg a Jain fesztiválokat jókedvvel ünneplik a Kanch Mandirban.

5. Patalpani vízesés:

patalpani-vízesés_indore-turista-helyek

Patalpani Patalpani mintegy 35 km -re található Indore körül, és egy fenséges vízesés, amely 300 láb magasról esik le. A vízesést körülölelő völgy híres piknikezőhely a látogatók körében, és ideális kirándulóhelyként is ismert. A monszunidő az, amikor a vízesés a legjobban folyik. Patalpani az egyik legkedveltebb turisztikai hely Indore -ban, minden bizonnyal csodálatos időtöltést fog adni Önnek és családjának.

6. Annapurna templom:

annapurna-templom_indore-turista-helyek

Annapurna az egyik legrégebbi templom Indore -ban, amely szépségével és hasonlóságával büszkélkedhet a madurai híres Meenakshi temploméval. A templomot Annapurna istennőnek szentelték, és ez az egyik vezető zarándokhely a hinduk számára Indorban. Három Shiva, Hanuman és Kalabhairava szentelt szentély található a templomban. A díszes templomkaput négy, felnőtt elefánt öleli át, ami önmagában is kellemes látvány. Ez történelmi turisztikai helyek Indoában.

7. Mahatma Gandhi csarnok:

mahatma-gandhi-hall_indore-turista-helyek

A közismert nevén Városháza, A Mahatma Gandhi Hall eredetileg King Edward Hall néven volt ismert. Az 1904-ben épült épületet indonigótikus építészeti stílus határozza meg, és seoni kőből faragták. A 2000 férőhelyes Mahatma Gandhi Csarnok egész évben különféle művészeti és kulturális kiállításoknak ad otthont. A könyvtárnak, templomnak és gyermekparknak is otthont adó épület Indore egyik legszebb épülete, amelynek pompás kupolái, minaretei és lenyűgöző négyoldalú óratornya növelik vonzerejét.

8. Pipliyapala Park:

regionális-park_indore-turista-helyek

Az Indore Regionális Park néven is ismert park mintegy 80 hektáros területen terül el, és tele van mindenféle látnivalóval, például zenei, ködös és ugráló sugárzó szökőkutakkal, francia kertekkel, biológiai sokféleségű kertekkel, kerti labirintussal, gyorséttermekkel és egy gyönyörű tó csónakázásra. A kert tiszta és nagyon jól karbantartott, vonzza a helyieket és a turistákat. Ez a legvonzóbb idegenforgalmi hely Indoában.

9. Kamla Nehru Prani Sangrahalay:

kamla-nehru-prani-sangrahalay_indore-tourist-places

Az egyszerűen Indore állatkert néven ismert Kamla Nehru Indore egyik legrégebbi állatkerti parkja. Különösen fontos a veszélyeztetett fajok, például a fehér tigris, a Himalája medve és a fehér páva elhelyezése. Az állatkert elsősorban a növények és állatok természetes élőhelyükön történő reprodukciójának, megőrzésének és kiállításának központja. Az Indore állatkertet fő attrakcióvá teszi a pónikon, tolókocsikon, elefántokon és akár tevéken való különböző lovaglások, amelyeken az állatkert minden látogatója élvezheti.

10. Indore Központi Múzeum:

központi-múzeum-indore_indore-turista-helyek

A Központi Múzeum az egyik legkeresettebb látogatási hely Indore-ban. Az Általános postahivatal közelében elhelyezkedő múzeum megkülönböztető gyűjteményét őrzi a történelmi leleteknek és szobroknak, amelyek kb. A múzeumban két külön galéria található, az egyik az őskori leleteket mutatja be, míg a másik galéria a hindu mitológia meséit mesélő faragványokat mutatja be. Amikor meglátogatja a Központi Múzeumot, nézzen meg Lord Ganapati 8 méteres szobrát, a világ legnagyobbját. Ez a múzeum valóban élvezet a történész régészei számára.

11. Bijasen Tekri:

bijasan-mata-mandir-indore_indore-tourist-places

A Bijasen Tekri egy tökéletes piknikhely, amelyet egy kis tó és a kertek határolnak. Van egy Bijasen Mata templom is, amelyet 1920-ban építettek. A 9 napos Navratri-ünnepségek során nagyvásárt tartanak a templom körül. Ez idő alatt bhakták ezrei látogatják a templomot és vesznek részt a vásáron. Ennek a dombnak a tetején volt egy Holkars vendégház, amelyet mára a Határbiztonsági Fegyverek Múzeumává alakítottak át. A Bijasen Tekri látványos kilátást kínál a turistákra a városra. A lenyugvó nap ragyogó kilátása erről a helyről sem hagyható ki.

12. Devguradia:

devguradia_indore-tourist-places

Devguradia az egyik legjobb hely Indore közelében. Ez egy kis furcsa falu a Nemawar úton, körülbelül 8 km -re az Indore várostól. Devguradia ideális hely a túrázáshoz, ezért kötelező kirándulóhely a természet szerelmeseinek. A hely másik fő vonzereje a monolitikus sziklatemplom, amely a 7. századból származik. Ennek a templomnak van egy vízkivezetője, amely a „Gomukh” -ra hasonlít, és Garuda Tirth néven ismert. Itt egy hatalmas vásárt tartanak három folyamatos napon Shivratri idején, és Lord Shiva bhakták ezrei gyűlnek össze itt, hogy részt vegyenek az eseményen.

13. Ralamandal Wildlife Sanctuary:

ralamandal-wildlife-sanctuary_indore-turista-helyek

A Ralamandal Wildlife Sanctuary Indore -ban 5 négyzetkilométeres területen terül el, és 1989 -ben alapították. A szentély gazdag növény- és állatvilága miatt az egyik legjobb Indore turisztikai hely. A szentély festői dombok és lélegzetelállító völgyek hátterében található. A szentély közúton érhető el, és a természet szerelmeseinek túraútvonal is rendelkezésre áll. Míg a Ralamandal Wildlife Sanctuary -ban könnyen megtalálhatja a leopárdokat, a fekete bakot, az ugató szarvasokat és a szambarokat.

14. Indore White Church:

indore-white-church_indore-turista-helyek

Az Indore White Church az egyik legrégebbi építészeti alkotás, és Indore városlátogatási célpontja. 1858 -ban épült, és köztudott, hogy a legrégebbi templom egész Közép -Indiában. Az Indore White Church az európai építészeti tervezés feltűnő példája, és korábban „St. Ann temploma ”. Amíg a templomot látogatja, a hely és környéke nyugalma megnyugtatja lelkét, és ellazítja a leginkább zavart elmét. Ez a régi turisztikai hely Indoában.

15. Tincha vízesés:

tincha-falls_indore-turista-helyek

A Tincha -vízesés az egyik leglátogatottabb hely Indore közelében, amelyet biztosan nem hagyhat ki. 25 km -re található, és amikor meglátogatja az őszt, elvarázsol a 300 méteres magasságból zuhanó víz látványától. A Tincha -vízesés közelében található egy tó, amely növeli annak szépségét. Az úszás megengedett a tóban, de nem az esős évszakban. Ha azonban élvezni szeretné a természet látványát, látogasson el a Tincha -vízeséshez monszun idején.

Voltak a legjobb 15 turisztikai hely Indore -ban, amelyeket biztosan nem hagyhatott ki. Ezeken a fő látnivalókon kívül még sok mindent kell felfedezni és megismerni a varázslatos Indore városban. Ha meglátogatja Madhya Pradesh elsőrangú kereskedelmi városát, győződjön meg róla, hogy van ideje meglátogatni Indore ezen jellegzetes turisztikai célpontjait.