15 csodálatos turisztikai hely Manaliban

Manali, Himachal Pradesh, egy népszerű dombállomás a Beas folyó völgyében. A Kullu kerület része és mérsékelt lakossággal rendelkezik. Minden évben rengeteg turista keresi fel, akik szükségét érzik, hogy egy kis időt töltsenek a dombok között, hogy felépüljenek és csak pihenjenek. A híres Karakorum -hágó nagyon közel van ehhez a városhoz.

Gyönyörű Manali turisztikai helyek:

Íme néhány a Manali legjobb és leghíresebb turisztikai helyszínei közül, amelyek biztosan csodálatos időt biztosítanak az egész utazáshoz.

1. Chandratal -tó:

chandratal-lake_manali-turista-helyek

A Chandratal -tó, más néven Beas -kund történelmi jelentőségű hely. Úgy tartják, hogy a nagy bölcs Vyasa a tó közelében lakott, amely a szent Beas folyó eredete, és naponta fürdött e kund vizében. Sok turista csak Manaliig jön, hogy megfürödjön a tó vizében.

2. Chandrakhani -hágó:

chandrakhani-pass_manali-tourist-places

Ezt a bérletet leginkább túrázásra használják. A legjobb látogatási idő májustól októberig tart. Október után kissé túl hideg lesz a közönséges emberek számára. A hágóból panorámás kilátás nyílik a környező hegyekre. Összeköti a Malana völgyét a Kullu völgyével. Sok Manali -ban tartózkodó túrázó végigutazik a hágón, Malana kis falujában.

3. Pandohát:

pandoh-dam_manali-turista-helyek

A Beas-folyón épített, áramfejlesztő víz-elektromos gát, a Pandoh-gát az egyik legszebb ember alkotta létesítmény. A gátat a Bhakra Beas igazgatótanácsa kezeli, és 76 km tengerszint feletti magasságba emelkedik. Bár nem pontosan Manaliban, ez a gát a Kullu és Manali közötti útvonalon fekszik. Ez a gát Manali egyik legszebb turisztikai helye, amelyet zenei lebegő hangjával szórakoztathat.

4. Rohtang -hágó:

rohtang-pass_manali-tourist-places

A Rohtang -hágó a Himalája egyik leghíresebb hágója. Egyetlen Manaliba látogató turista sem hagyja ki ezt a bérletet! Ez a Kullu -t a szomszédos völgyekkel összekötő út kiváló piknikezőhely. Ez a hágó néha még nyáron is hóborított! A hihetetlen kilátások a hóval borított csúcsokról, amelyeket itt állva, lélegzetvisszafojtva hagyják, néha szó szerint. ez az egyik legjobb manali hely, amelyet meg kell látogatni.

5. Solang -völgy vagy Snow Point:

solang-völgy-vagy-hó-pont_manali-turisztikai helyek

A Solang -völgy Manali közelében található, a Solang falu és a Beas kund között. A völgy különböző okokból vonzza a turistákat. Néhány vallásos turista számára a völgy az Úr Shiva szentélye miatt fontos, más kalandosok számára a völgy szórakozása, mert kiváló kalandtevékenységeket kínál, mint például ejtőernyőzés, korcsolyázás/síelés, zorbing és siklóernyőzés!

6. Bevásárlóközpont útja:

mall-road_manali-turista-helyek

A Mall út Manali leggyakoribb helye. Olyan ez, mint egy tipikus zsúfolt bazár, ahol lazíthat és vásárolhat ajándéktárgyakat! A nyüzsgő, nyüzsgő, ferde sávok, amelyeket mindkét oldalon bódék borítottak, színes képet mutatnak. Ennek ellenére sok alkudozás folyik az üzletekben, ezért ne tévesszen meg! De még alkudozás nélkül is vásárolhat néhány olcsó apróságot, például gyapjúsapkát, kesztyűt, stolát stb..

7. A Nagy Himalája Nemzeti Park:

nagy-himalájai-nemzeti-park_manali-turisztikai helyek

A Nagy Himalája Nemzeti Parkban vagy a Jawaharlal Nehru Parkban nagyon ritka vadon élő állatok találhatók. A környező hegyek látványos természeti látképet kölcsönöznek a parknak, amely hozzájárul a csábítás feléhez. A parkban rövid vízesések, patakok és tavak, valamint számos különböző állat él, amelyek természetes élőhelyükön élnek. Ez Manali egyik leglátogatottabb turisztikai helye, amely nagyszerű élményt nyújthat.

8. Bijli Mahadev templom:

bijli-mahadev-templom_manali-turista-helyek

A Bijli Mahadev templomot Lord Shivának szentelik, és egy magas domb tetején található. Ez lehetővé teszi, hogy a templom csodálatos kilátást nyújtson a környező tájra. Míg az utak szélén lévő mély cseppek néhány turistát szédítenek, a többi lélegzete eláll.

9. Vashisht fürdők:

vashisht-baths_manali-turista-helyek

Vashisht egy kicsi hely a Ravi folyó partján. Ez a hely híres számos természetes forrásról. A Manaliba látogató turisták szinte mindig rövid kirándulást tesznek Vashishtba, hogy megfürödjenek ezeknek a „kundoknak” a vizében. Ez a manali egyik leglátogatottabb turisztikai helye, amely egész nap boldoggá tesz.

10. Hidimba Devi templom:

hidimba-devi-templom_manali-turista-helyek

A Hadimba Devi templom a domb tetején található, amelyet cédruserdők vesznek körül, és 1553 -ban építették. Raksasa Hidimba, Bhima, Pandava egyik felesége emlékére készítették. Egy hatalmas sziklára épült, amelyet egy istenség képmásaként imádtak. Meglepő kialakítású, faragott faajtókkal, három négyzet alakú tetővel, amelyeket facserép borít, és egy negyedik sárgaréz kúp alakú tetővel. Csodálatos hely, ahol meglátogathatja és ápolhatja az ősi indiai építészet szépségét. Néhány kilométerre található egy másik templom, amelyet Ghatotkatchnak, Bhima és Hidimba fiának szenteltek, amelyet szintén egyszer meg kell látogatni, hogy élvezze ezt a gyönyörű vallási helyet.

11. Jogini -vízesés:

jogini-falls_manali-turista-helyek

Kullu Manali egyik legszebb látnivalója a Jogini -vízesés. Ez a gyönyörű vízesés a Jogini Devi Mandir közelében található, Vashisht faluban. Ez egy patakos vízesés, amely leesik, hogy csatlakozzon a Beas folyóhoz a Kullu -völgyben. Szent hely Jogini istennő nevében. Ez egy gyönyörű és békés falu, amelyet legalább egyszer meg kell látogatni, hogy ápolja e szent hely szépségét. Ha éhes a kalandra, akkor ezt a helyet mindenképpen érdemes meglátogatnia, mivel túrázhat és egyéb tevékenységeket végezhet, amelyek szíve mélyén élvezik. A természet szerelmeseinek és a fotós fanatikusoknak kötelező látogatás.

12. Nehru Kund:

nehru-kund_manali-turista-helyek

Manali egyik legnépszerűbb turisztikai helye Nehru Kund, amely 5 km -re található a Nemzeti autópályán Leh felé, Kullu városában. Ez a hely jó a természet szerelmeseinek és a fotózás szerelmeseinek. Ezt a helyet India első miniszterelnökéről, azaz Pt. Jawaharlal Nehru. Ez a hely tele van olyan emberekkel, akik óriási szeretettel rendelkeznek a természetes szépség iránt. Ez egy természetes forrás, amely a Brighu -tóból ered, amely magasan fekszik a hegyekben. Ahogy a neve is sugallja, úgy vélik, hogy Jawaharlal Nehru szokott vizet inni ebből a természetes forrásból, amikor ezen a helyen tartózkodik. A növényzettel körülvett, gyönyörű hely Nehru Kund Manali egyik legjobb városnéző helye.

13. Sultanpur palota:

raja-rupi-kullu_manali-turista-helyek

Manali egyik legszebb látnivalója. Gyönyörű miniatűr festményeket tartalmaz, amelyek a Pahari és a gyarmati stílus csodálatos keverékében készülnek, és amelyek különböző témákon alapulnak. Ezek a festmények Kullu és Manali helyi lakosságának vidéki hátterét ábrázolják. Korábban ezt a palotát Rupi palotának nevezték, amelyet egy földrengés pusztított el. Később a maradványok felhasználásával rekonstruálták, majd Sultanpur palotának nevezték el. Ezt kötelező látogatás azoknak az embereknek, akik szeretik megcsodálni az ősi India és a festmények szépségét.

14. Manikaran Gurudwara:

manikaran-gurudwara_manali-turista-helyek

Manikaran egy gyönyörű hely a Parvati -völgyben, a Parvati folyón, Kullu -ban. Ez egy gyönyörű zarándokhely, és sok hindut és szikhet vonz. Egy gyönyörű Gurudwara van jelen Manikaranban, amelyet legalább egyszer meg kell látogatni. A béke és a szépség fantasztikus kombinációja. A forró forráshoz, a prasád ételekhez és egy ilyen szép és békés hely maradásához egyszeri jó tapasztalatra van szükség. A forró forrás vize kedvezőnek tekinthető, és úgy gondolják, hogy gyógyító és egyéb gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Valóban fantasztikus hely a lelki és lelki békéért, mivel nagyon szép és szép helyen található. Ha meglátogatja Kullu Manali -t, akkor legalább egyszer meg kell látogatnia ezt a gyönyörű helyet.

15. Gulaba:

gulaba_manali-turista-helyek

Ez egy gyönyörű hely, a Manali Rohtang Pass út közelében. Ez egy csodálatos városnéző hely, és különösen csodálatos a természet szerelmeseinek. Miközben meglátogatja ezt a gyönyörű dombállomást, az egyik legjobb hely, amelyet meg kell látogatnia, Gulaba, és csodálja meg ezt a gyönyörű helyet a csodálatos és nyugalom miatt. Ez a festői hely jó megkönnyebbülés a szemnek, és imádják csábító természeti szépsége és varázslatos aurája miatt. A Gulaba felé vezető út csak nyáron nyílik meg. A gyönyörű hóval megrakott hegyek, a gyönyörű Beas -folyó és a kis gyepek látványa további szépséget és varázst kölcsönöz a területnek. Ezt a helyet a kasmír Raja Gulab Singhről nevezték el, aki ezen a gyönyörű helyen rendezte táborait. Ez egy csodálatos festői hely, amelyet egyszer meg kell látogatni Manaliban.

Ezek voltak Manali legjobb dolgai, és a legjobb idő Manali meglátogatására egész évben, kivéve a monszun hónapokat. Manali nem kevesebb, mint az utazók paradicsoma. Ha szeretsz vándorolni, Manalinak szerepelnie kell a látogatási listán (P.S. To- visit SOON list!). Jó szórakozást és élvezze Manali szépségét.