15 csodálatos turisztikai hely Srinagarban

Srinagar a Jammu és Kasmír gyönyörű államok fővárosa, és nyugodt vizeiről, sugárzó folyóiról, csúcsairól, gyönyörű kertjeiről és természetes szépségéről ismert. Ideális úti cél minden turista és látogató számára, valamint remek hely minden szerelmes madár és friss házaspár számára. A lakóhajók, tavak és hegyi lejtők növelik varázsát és szépségét.

Srinagar turisztikai helyei:

Látogatott valaha Srinagar -ban Jammu -ban és Kasmírban Ha hamarosan nyaralni készül Srinagarba, elképzelései kell legyenek arról, hogy mely helyeket érdemes meglátogatnia. Az alábbiakban felsoroljuk az Ön számára Srinagar leglátogathatóbb turisztikai helyeit.

1. Dal -tó:

Dal tó srinagar turisztikai helyek

A Dal -tó nagyon népszerű Srinagarban, és egész évben zsúfolt. Itt kipróbálhatja a Shikara lovaglást, szörfözést, úszást, horgászatot, kajakozást és sok más szórakoztató tevékenységet. Itt halászati ​​tevékenységeket és vízinövények betakarítását is végzik. Télen azonban olyan hideg van, hogy ez a tó majdnem elkezd fagyni.

2. Nagin -tó:

A Nagin -tó gyönyörű helyei Srinagarban

A Nagin -tó „ékszer a gyűrűben” néven ismert. Nagyszerű csónakázási, vízisízési és hajóvitorlázási lehetőséggel rendelkezik. Divatos kinézetű lakóhajókat is talál itt. A tó tiszta, elszigetelt és nagyon szép. Srinagarba utazásakor feltétlenül jöjjön ide egyszer. Ilyen gyönyörű helyeket más országokban nem láthat.

3. Jama Masjid:

jama Masjid helyek Srinagarban

A Jama Masjid Srinagar legrégebbi mecsete, és tükrözi az iszlám építészetet és hagyományokat. A pénteki mecset néven is ismert, és sokszor elpusztították és újították. Évente több ezer látogatót vonzott, és az egyik legjobb turisztikai hely Srinagarban.

4. Hazratbal mecset:

Hazratbal mecset

A Hazratbal mecset egy régi és ősi hely, amelyet a kasmír és a mogul építészet összeolvadásakor hoztak létre. Van egy híres szentély is, amelyről úgy gondolják, hogy Mohamed iszlám próféta hajszála van ereklyeként. Ez az egyik ideális és történelmi turisztikai hely Srinagarban.

5. Shankaracharya templom:

Shankaracharya templom srinagar látnivalói

A Srinakaracharya templom Srinagar a Shankaracharya domb tetején található. Az i. E. 200 -ban építette Ashoka nagy császár fia, Jaluka. A domb tetejéről néhány festői látnivalót láthat, például a Pir Panjal -hegységként ismert hóborított hegyeket..

6. Sri Pratap Singh Múzeum:

A Sri Pratap Singh Múzeum legjobb helyei Srinagar meglátogatására

Ezt a múzeumot 1898 -ban alapították, és a 17. és 18. század egyik legszebb és történelmi terrakotta fejét kínálja. Ez is pazar festmények, érmék, kézműves, építészet és a fegyverek. Srinagarba utazásakor ne hagyja ki ezt a helyet.

7. Indira Gandhi Tulipánkert:

Indira Gandhi Tulipánkert Srinagar híres helyei

Az Indira Gandhi Tulip Garden a Zabarwan -hegységben található, a Dal -tó közelében. A kert legismertebb tulipánfesztiváljairól, amelyek minden évben hét napon keresztül tartanak. A kertben 70 különböző típusú tulipán található, és mindegyik nagyon egyedi. Bárki vonzható szépsége és tökéletessége miatt e csodálatos kertben, amely Srinagar turisztikai helye.

8. Shalimar Bagh:

Shalimar bagh turisztikai látványosságok Srinagarban

A Srinagar Shalimar Bagh egy mogul kert, amely a Dal -tó északkeleti részén található. Jahangir király építtette drága feleségének, Nur Jahannak. A kert csodálatos édesvízi medencéből, Chinar fákból, cserjékből és egzotikus virágokból áll. Ide jönni nagy élmény lesz.

9. Gulab Bhavan:

Gulab Bhavan

Srinagar tele van gyönyörű és festői helyekkel, és hogy csak néhányat említsünk, meg kell említenünk a Gulab Bhawan -t. Ez egy palota, amely Jammu és Kashmir Maharaja egykori rezidenciája, amely a tekintélyes Dogra -dinasztia tagja volt. Srinagar keleti részén fekszik, és csodálatos hely a látogatáshoz.

10. Nishat Bagh:

Nishat Bagh Srinagar turisztikai helyek

Ez alapvetően egy botanikus kert és Srinagar egyik legszebb helye. A Nishat Bagh jól ismert a gyönyörű beállításáról és a csodálatos hangulatáról. A kertet a mogul uralom idején hozták létre ezen a területen, és átlátszó terasszal borítják, ezért ezt a kertet Srinagar teraszos kertjének nevezik. A kert szépsége miatt Srinagar egyik legjobb látogatási helye. Valóban a Dal -tó közelében található, és valójában a Kasmír legnagyobb mogul kertjeinek listáján szerepel, ahol hatalmas mérete miatt a második helyet szerezte meg.

11. Shankaracharya Hill:

Shankaracharya Hill Srinagar

Ez az egyik legjobb hely Srinagarban a turisták számára, ahol rengeteg szórakozást lehet élvezni. A helyet kifejezetten turistáknak tervezték, és sok mindent kínál a külföldről érkező látogatóknak és a szomszédos államok lakosainak. Számos templom található itt, és mindegyik gyönyörűen megtervezett és karbantartott. A dombot nagyszerű túrázási helyszínnek is tekintik, és a legjobb kilátást nyújtja erre a helyre. A domb tetején található templom még népszerűbbé teszi.

12. Nigeen -tó:

Nigeen Lake Srinagar turisztikai helyek

Srinagarban számos víztest található. Az egyik legszebb a Nigeen -tó. Elmondható, hogy ez az egyik legjobb hely Srinagarban. Az ember nem akarja elhagyni ezt a helyet, ha egyszer meglátogatta. A tóhatóság megfelelő gondot fordít a tó környékére, hogy az egész helyszín érdekes és vonzó maradjon. A tó hangulata nagyon kellemes, és sokan vannak, akik újra és újra meg akarják látogatni ezt a tavat, bár már jó ideje itt voltak.

13. Betab -völgy:

Betab -völgy

Nagyszerű látnivalókat keres Srinagarban? A Betab -völgy az a hely, ahová érdemes elmenni. Itt a környező környezet nagyon szép, és elmondható, hogy Srinagar egyik legjobb látnivalója. A hely tele van természeti szépségekkel, és el lehet tévedni a természet gyönyörű érintésének abszolút csábításában is. A völgy ezen a helyen a látogatók kedvelt gyülekezési és túrázási helye. Ennek a völgynek a szépsége vonzza az embereket India szinte minden szegletéből. Az országon kívülről érkezők is tanúi lehetnek ennek a helynek a szépségére.

14. Nishat kert:

Nishat Garden Srinagar

A Nishat Garden egyike a sok szép kertnek ezen a helyen. Ez a kert tele van gyönyörű tájakkal és csodálatos kilátással. Ennek a helynek a környéke kifejezetten vonzza az embereket, hogy látogassa meg. Azokat az embereket, akik meglátogatták ezt a helyet, nagyon lenyűgözi e kert szépsége és abszolút vonzereje. A kert tele van virágos szépséggel, és földrajzilag kapcsolódik a Nishat Bagh -hoz. Ha valaha ellátogat Srinagarba, akkor ez a kert az egyik legszebb hely, ahol minőségi időt tölthet.

15. Pari Mahal:

Pari Mahal Srinagar látnivalói

Innen gyönyörű kilátás nyílik a Dal -tóra, mivel elég közel van ehhez a helyhez. A Pari Mahal az egyik legjobb hely ebben a Srinagarban, és amikor valaki meglátogatja ezt a helyet, újra és újra el akarja látogatni. A gyümölcsös erdő az egyik legfontosabb látványossága ennek a helynek. A gyümölcsös erdő és más látnivalók miatt ez az egyik leglátogatottabb hely Srinagarban, és az egyik legjobb Srinagar városnéző hely..

Srinagarban sok turisztikai hely található, amelyek végső mentességet nyújtanak a zord és fárasztó életnek. Néha szükség van arra, hogy egy kis időt szakítson az életéből, és látogasson el olyan helyekre, mint Srinagar, ahol számos gyönyörű úti célt talál, ahol jelentős időt tölthet.