15 híres turisztikai hely az Abu -hegyen

Az Abu -hegy egy kis dombállomás Rajasthan desszertjei között. Az Aravalli hegység tövében található, tökéletes visszavonulás, hogy elmenjen a desszertek perzselő hőségétől. Az Abu -hegy Rajasthan jellegzetes turisztikai célpontja, amely az ország minden részéből vonzza a látogatókat, hogy megismerjék Rajasthan lényegét.

A Rajasthan -i Abu -hegy számos népszerű turisztikai célpontnak ad otthont. Ezek közé tartoznak a természeti látnivalók, például a városra gyönyörű kilátást nyújtó csúcsok, valamint a naplementék és napfelkelték, a történelmi erődök és paloták kiváló építészettel, múzeumok és templomok, amelyek közül a leghíresebb a Dilwara Jain templom. Nem csak ez, az Abu -hegy a tökéletes hely, ahol el lehet menni, hogy élvezze a kalandtevékenységeket és azok tetszését. Ez a cikk felsorolja azokat a kiváló helyeket, amelyeket érdemes meglátogatni az Abu -hegyen.

Csodálatos Abu -hegyi turisztikai helyek:

Az Abu -hegy a turisták egyik leghíresebb turisztikai célpontja. Ez a cikk elkészítette a 15 csodálatos turisztikai hely listáját, amelyeket meg kell látogatni az Abu -hegyen az utazás megtervezéséhez.

1. Dilwara templomok:

A Dilwara -templom mindkét turisztikai hely

Ez az Abu -hegy egyik legfontosabb turisztikai látványossága. A templom homlokzata meglehetősen egyszerű, és nagymértékben aláássa a belső részleteket! A templom felépítése, berakásos munkái és faragványai bizonyos szempontból még a Nagy Taj Mahalt is felülmúlják! Így nem túlzás ezt a templomot egyszerűen pompásnak vagy pompásnak nevezni. Ez egy olyan élmény, amelyet meg kell szereznie magának, mielőtt megértené a kiválóságát.

2. Nakki -tó:

A Nakki -tó látogatási helyei Abu -hegyben

Az Abu -hegy természetes turisztikai pontjai között számos tó és magas pint található. Ezek közül a Nakki -tó az Abu -hegy egyik legromantikusabb turisztikai helye. A piknik a tó sarkán a legjobb módja annak, hogy megünnepeljük az évfordulót vagy a csendes dátumot. Elhelyezkedése nagyon alkalmas a turisták számára is. Az Abu -hegy szinte minden legjobb szállodája a peremén található.

3. Napnyugta pont:

Sunset Point hegy mindkét híres helyen

A naplemente pont a leghíresebb pont a gyönyörű esti naplemente megtekintéséhez. Az Aravalli dombok között helyezkedik el, így gyakran elég hideg lesz, ezért ne felejtse el magával vinni a kabátját. Ez a pont az Abu -hegy leghíresebb turisztikai helye a városnézéshez.

4. Achalgarh erőd:

Az Achalgarh erőd legjobb látogatási helye Abu -hegyben

Achalgarh történelmi erődje, amelyet Rana Kumbha épített, hasonló az összes többi csodálatos rajput erődhöz és palotához, amelyek Rajasthan egész területén találhatók. A magas hegycsúcs tetején található erőd panorámás kilátást nyújt a környező festői tájra. Az erőd a főváros közelében található, és csak pár perc sétára található a csodálatos Jain -templomtól. Hatalmas erődített falak veszik körül az erődöt. Csodálatos képeket ide kattintva lehet megtekinteni.

5. Achaleshwar templom:

Az Achaleshwar templom látnivalói az Abu -hegyben

Ez a templom az Achalgarh erőd közelében található, így nem kell mindent megtennie, hogy meglátogassa. De nézze meg, hogy a jobb szórakozás érdekében! Az Úr Shivának szentelt templomban természetes Shiva Linga található. Ezenkívül számos más istenség bálványa is található a linga körül. Ezeket a bálványokat egy kőből faragták, amely úgy néz ki, mint egy kristály, és fényesen ragyog a fényben. A templom a hírhedt Mandakini -tó közelében található, és így csodálatos kilátást nyújt!

6. Guru Shikhar:

Guru Shikhar

Az Abu -hegy legmagasabb csúcsát Guru shikhar -nak hívják. Ennek a helynek a meglátogatása tehát kötelező. A legjobb kilátást nyújtja az egész Abu -hegyre! A levegő friss és hideg, a környék pedig hihetetlenül szép. A Guru Dattatreya -nak szentelt templom a csúcs felé vezető úton fekszik, és egy másik kiváló hely, amelyet meg kell látogatni az Abu -hegyen.

7. Az Adhar Devi templom:

Az Adhar Devi -templom mindkét legjobb hely a látogatáshoz

Az Aruba istennőjének szentelt templom egy barlangban található. Ezt a templomot minden évben több zarándok látogatja meg a navratri héten. De figyelmeztetni kell, a hegyre vágott 365 lépcsőn fel kell másznia, hogy elérje e templom küszöbét! Egyáltalán nem könnyű mászás, de a végén megéri.

8. Trevor tartálya:

A Trevor's Tank -nak meg kell látogatnia az Abu -hegy helyeit

A Trevor’s Tank nevét a brit mérnökről kapta, aki ezt a helyet építette. Ez az Abu -hegy egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Többnyire híres ember alkotta tartályáról, amely krokodilokat tenyészt. Ezenkívül a helyről kiváló kilátás nyílik a környező tájra, megnyugtató piknikező helyekre és mindenféle fákkal, állatokkal és madarakkal teli környékre..

9. Varangy rock:

Varangy szikla

A Toad Rock a Nakki -tó közelében található, a Toad Rock, ahogy a neve is sugallja, egy óriási sziklaépítmény, amely hasonlít a varangyra. Az Aravalli -hegységben található, kellemes légkörrel. A Toad Rock más sziklaalakulatokkal együtt alkalmas hely sziklamászásra és túrázásra is. Miközben felmászik a szikla tetejére, nézze meg a dombok és a tó lélegzetelállító kilátását.

10. Jaipur -ház:

A Jaipur House legnépszerűbb látnivalói Abu -hegyben

A Jaipur Királyi Ház az Abu-hegy örökségi helyszíne, amelyet őfelsége, Maharaja Ram Singh épített 1897-ben. A hely festői fekvéséről ismert, és mára a legmodernebb örökségvé vált szállodává alakították át létesítmények és kényelem.

11. Brahma Kumari World Spiritual University:

Brahma Kumari Világszellemi Egyetem

A Brahma Kumari World Spiritual University a Brahma Kumaris, a Raja jóga és más meditációs formák tanításával foglalkozó szervezet világközpontja. 1982 óta a Nemzetközi Békekonferencia otthona is..

12. Vimala Vasahi templom:

Vimala Vasahi Templom turisztikai látnivalók Abu hegyen

A Vimala Vasahi templom fontos vallási célpont a dzsainizmus hívei számára. A templomot Adinathnak szentelték, aki volt az első Jain Tirthankaras. A Vimala Vasahi templomban van egy arany bálvány, Szent Adinath aranyból és sárgarézből készült, ezért ne felejtse el ellátogatni erre a helyre az Abu -hegyi tartózkodása alatt. Ez az egyik leglátogatottabb és legideálisabb turisztikai hely az Abu -hegyben.

13. Honey Moon Point:

Honey Moon Point

A Honey Moon Point 4000 láb magasságban található a Nakki-tó északnyugati oldalán. Ezt a pontot Anadara Point néven is ismerik, egy Anadara nevű kis falu után. Tökéletes célpont hosszú, békés romantikus sétákhoz, miközben élvezi a környező táj lélegzetelállító kilátását. Ez a pont az egyik legromantikusabb és legszebb Abu -hegyi turisztikai hely a párok számára.

14. Gaumukh templom:

Gaumukh Templom -hegy Abu

A Gaumukh -templom kötelező hely az Abu -hegyben. A templomot festői szépség veszi körül, és kiderül, hogy tökéletes hely piknikekre vagy gyalogtúrákra. A Gaumukh templomot a nagy hindu Szent Vashishth tiszteletére szentelték, és fontos vallási hely a hindu zarándokok számára.

15. Mount Abu Wild Life Sanctuary:

Abu -hegy vadon élő állatok menedéke

Az Abu -hegyi vadaspark 288 négyzetkilométeres területen terül el, és 1980 -ban alapították. A szentély rengeteg növény- és állatvilágot mutat, és olyan vadon élő állatoknak is otthont ad, mint a leopárd, a hiéna, a langur, a dzsungelmacska, a szamhar, medve és vaddisznó, hogy csak néhányat említsünk. Az oroszlánokat és a tigriseket már nem lehet észrevenni, és csak nyomait találhatja meg korábbi lakásáról. Az Abu -hegy vadon élő állatok szentélye a lelkes madarak szerelmeseinek is kötelező látogatási helye, mivel több mint 250 madárfaj található itt. Míg elmész, ne hagyd ki a szürke dzsungel baromfi, a terület egyedülálló lakója megfigyelését.

Az Abu -hegy egyike azoknak a turisztikai célpontoknak Rajasthan államban, ahol egész évben zsúfoltak a látogatók. A természeti szépségével és buja zöld környezetével rendelkező hely jellegzetes radzsasztáni vérzést mutat, amely biztosan csábítja elméjét és lelkét.