15 híres turisztikai hely Jaisalmerben

Jaisalmer városát egyaránt kedvelik turisztikai célpontként mind az indiánok, mind a külföldi turisták, akik meglátogatják Rajasthan gyönyörű államát. Ami igazán kiemelkedővé teszi, az a tény, hogy a nagy Thar -sivatag szívében található, és a világ egyik legjobb sivatagi szafariját kínálja. A város a kalandokon és a sporton túl a történelemben is átjárható, régi palotákkal és erődökkel, amelyek magasan állnak, és tanúskodnak az őket építő iparosok mesterségbeli tudásáról. Azok számára, akik szeretnének ízelítőt kapni Jaisalmerből, itt van egy kezdet a legjobb turisztikai látványosságok közül.

Gyönyörű Jaisalmer turisztikai helyek:

A stratégiák azt mondták, hogy Jaisalmernek sok turisztikai helye van a városnézéshez. Ez a cikk körülbelül 15 csodálatos turistahelyet mutat be Jaisalmerben, amelyek nagyon boldoggá tehetik az utazást.

1. Jaisalmer erőd:

jaisalmer-fort_jaisalmer-turista-helyek

Az erőd a világ egyik legnagyobb turisztikai erődje. A 12. században építette a Bhati Rajput uralkodó, Rao Jaisal, akiről elnevezték. Az erőd, amely ma a hatalmas Thar -sivatag középpontjában áll, számos csatát látott az ideje alatt. Az aranyszínű homokkő homlokzata miatt „Arany Erődnek” is nevezik, az erőd varázsa és időtlen szépsége miatt az egyik leglátogatottabb.

2. Jaisalmer sivatagi fesztivál:

jaisalmer-sivatagi-fesztivál_jaisalmer-turista-helyek

A Jaisalmer látogatása magában foglalja a híres sivatagi fesztivált, amelyet minden évben februárban tartanak. A sivatagi fesztivál Rajasthans gazdag kultúrájának büszke bemutatója, amelyet a néptánc, a bábjátékok és számos egyéb ünnepség extravaganciájában mutatnak be. A teveversenyek és -versenyek a leghosszabb bajusztól kezdve a kötélhúzásig a helyiek és a turisták között megérik az időt, míg a radzsasztáni emberek melegsége emlékezetben hagyja Önt egy életre.

3. Sam homokdűnék:

sam-sand-dunes_jaisalmer-turista-helyek

Látogatás a nagy That sivatagban hiányos lesz a homokdűnék lovaglása nélkül. A Sam homokdűnék csodálatos dűnék elsöprő szakasza, amelyek teveháton átjárhatók. A tevés szafari a sivatag szívébe vezet, ahol élvezheti a magány pillanatait. Éjszaka beköszöntével a máglya a turista társaival Rajasthan rusztikus zenéje és tánca közepette ugyanolyan élvezetet nyújt. Ez a legjobb turisztikai hely a Jaisalmerben.

4. Patwon Ki Haveli:

patwon-ki-haveli_jaisalmer-turista-helyek

A lenyűgöző ötemeletes Haveli a legnagyobb Jaisalmerben. Építészeti pompája az ősi időkkel büszkélkedhet, amikor Rajasthan szuverén volt. A Haveli külsejét díszítő munkák igényesen végzik. A híres Guman Chand Patwa kereskedő által épített Haveli a hírek szerint 50 év alatt készült el. Annak ellenére, hogy a Havelit néhány kormányhivatal átvette, az emlékmű továbbra is turisztikai látványosság marad.

5. Vyas Chhatri:

vyas-chhatri_jaisalmer-turista-helyek

A Vyas Chhatri megemlékezés a bölcs Vyas -ról, aki híres arról, hogy befejezte a Mahabharata 300 000 hosszú eposzát. A Vyas Chhatri, amely páratlan kilátást nyújt Jaisalmer városára, szintén Jaisalmer egyik legjobb turisztikai helye, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a lenyugvó napra a horizonton. Tökéletes célpont a látogatáshoz és a laza esték eltöltéséhez. Ez az ősi turisztikai hely a Jaisalmerben.

6. Selyemút művészeti galéria:

selyemútvonal-művészeti-galéria_jaisalmer-turista-helyek

Ha Rajasthan hagyományos kézimunkáit keresi, akkor látogasson el a Silk Route Művészeti Galériába, ahol a legjobb paplan és szőnyegmunkák kaphatók. A galéria fenntartói olyan barátságosak, hogy betekintést nyújtanak a hely kultúrájába, valamint a kiállított műalkotás típusába és fajtájába. Ez is Jaisalmer egyik leglátogatottabb turisztikai helye.

7. Gadisar -tó:

gadisar-lake_jaisalmer-turista-helyek

Ez az egyik leghíresebb és legcsodálatosabb turisztikai hely Jaisalmerben, amely tökéletes hely az esti utazáshoz. A Gadisar -tavat, amely egy mesterséges tó, a ghatok, a chhatr és a templomok szépsége veszi körül, amelyek teljes békét és pihenést biztosítanak. A csónakázás a tavon elengedhetetlen mindenkinek, aki ide látogat.

8. Jaisalmer sivatagi kulturális központ:

sivatagi-kulturális-központ-jaisalmer_jaisalmer-turista-helyek

Ha tartózkodása alatt szeretné megismerni Jaisalmer gazdag kulturális szokásait és hagyományait, akkor a Sivatagi Kulturális Központ az a hely, ahová el kell mennie. Különösen Rajasthan és Jaisalmer története kerül előtérbe a műtárgyak, kéziratok és lebilincselő bábjátékok nagy gyűjteményén keresztül.

9. Jain templomok:

jain-templomok_jaisalmer-turista-helyek

A Jain templomok, amelyeket a 16. Tirthankarnak, Shantinathnak és a 23. Tirthankarnak, Parshvanathnak szenteltek, tisztelgés a Jaislamers egykori dicsősége előtt, amikor a dzsain közösség alkotta a város életét és vérét. A romok között elhelyezkedő régi templomok egy másik világba visznek. Ez az egyik kiváló Jaisalmer turisztikai hely, amely békét és boldogságot biztosít.

10. Bada Bagh:

bada-bagh_jaisalmer-turista-helyek

Bada Bagh, azaz „hatalmas kert”, Jaisalmer egyik nevezetessége. Században építette Maharawal Jait Singh. Bada Bagh korábban emlékműként szolgált a nemesek és családjaik hamvasztására. Bár a hely elszigetelt, lenyűgöző kilátást nyújt a környékre. A redőnyöknek feltétlenül el kell látogatniuk Bada Baghba napkelte és napnyugta idején, hogy kamerájukban megörökítsék a lélegzetelállító látványt. Ez a csodálatos turisztikai hely a Jaisalmerben.

11. A Thar Örökség Múzeuma:

thar-Heritage-museum_jaisalmer-turista-helyek

A Thar Heritage Museum központi helyen található, így Jaisalmer egyik legfontosabb látnivalója. A múzeumot Laxmi Narayan Khatri alapította, és betekintést nyújt a látogatóknak a nagy indiai That Dessert történelmébe, építészetébe, művészetébe és kultúrájába. A múzeum látogatása során több millió éves tengeri kövületeket láthat, amelyek bizonyságot tesznek a tenger mai Thar -desszertsé való átalakulásáról. A Thar Örökség Múzeumban találhatók a hajó néhány jellegzetes dísze, ősi kéziratai, fegyverei és Jaisalmer ritka érmei. A hely csemege a történészek számára.

12. Mandir palota:

mandir-palace_jaisalmer-turista-helyek

A Mandir -palota díszes előtetőivel, erkélyeivel és igényesen faragott paravánjaival ideálisan ábrázolja a Rajputana -korszak kiváló kivitelezését. Ez az egyik legkeresettebb Jaisalmer városnéző hely. A Mandir -palota a 9. és a 10. század között épült, és több mint 200 éven keresztül Jaisalmer uralkodók rezidenciája volt. A Mandir -palotában van egy magas homokkőépület is, amelyet „Badal Vilas” néven ismernek.

13. Salim Ji Ki Haveli:

salim-ji-ki-haveli_jaisalmer-turista-helyek

A Salim Ji KI Haveli egy példa a Rajputana stílus jellegzetes építészetére. Ez az egyik legnépszerűbb turisztikai hely Jaisalmer városnézéséhez. Salim Ji Ki Haveli eredete a 17. századra nyúlik vissza, és lenyűgöző sziluettje van, amely 38 jellegzetes erkéllyel rendelkezik. Ennek a Haveli -nak a meghosszabbított ívelt tetője pávához hasonlít, így ritka és lenyűgöző látvány. Tehát amikor Jaisalmerbe utazik, induljon el felfedezni Salim Ji Ki Havelit, a város örökségét. Ez a csodálatos turisztikai hely a Jaisalmerben.

14. Sivatagi Nemzeti Park:

sivatagi-nemzeti-park_jaisalmer-turista-helyek

A sivatagi nemzeti park a legjobb park az ország legnagyobb parkjai között. Mivel a sivatagok barátságtalan helynek bizonyulnak a növény- és állatvilág fennmaradásához, itt csak azokat a fajokat lehet észrevenni, amelyek túlélik a sivatagi régiók nehéz éghajlati viszonyait. A sivatagi nemzeti parkban azonban költöző madarak is élnek, amelyek nagy számban özönlenek erre a helyre. Foglaljon egy dzsip szafarit, hogy megtekintse az ezen a helyen kihalt tavakat, és élvezze a szelíd és csodálatos tájak szépségét.

15. Vyas Chhatri naplemente:

vyas-chhatri-sunset-point_jaisalmer-turista-helyek

Vyas Chhatri Jaisalmer közelében található, az erőd északi részén, és megőrült Szent Vyasa tiszteletére, a nagy brahmin bölcsért, aki a legnagyobb hindu eposzt, a Mahabharatát írta. A homokdűnék között található, tökéletes példája a jellegzetes radzsasztáni építészeti stílusnak. Ezt a helyet Puskarana -brahminok hamvasztására is használták, és számos cenotafát vagy üres sírt helyeznek el, tiszteletükre. Ezeket a cenotafákat chhatris néven ismerik, mivel esernyőre hasonlítanak. Látogasson el Vyas Chhatri -ba este, hogy lenyűgöző látványt nyújtson a napnyugtához a horizonton.

Jaisalmer egész évben zsúfolt turistákkal, de ideális alkalom, hogy meglátogassa ezt a turisztikai helyet szeptember és március között. Tervezze meg nyaralását úgy, hogy elegendő ideje legyen felfedezni és megismerni ezt a 15 jellegzetes és kiemelkedő Jaisalmer turisztikai helyet a városnézéshez.