15 híres turisztikai hely Mussoorie -ban

Mussoorie -t elismerték a “Hegyek Királynőjeként”, és ideális hely nyaralásra és nászútra. A Garhwal -dombságon található, és valóban varázslatos hely. Ha kalandvágyó ember és szeret túrázni, Mussoorie a tökéletes úticél az Ön számára. Ha Mussoorie -ba szeretne kirándulni, nézze meg a következő helyek listáját a tervezéshez és kiránduláshoz.

Gyönyörű Mussoorie turisztikai helyek, képekkel:

Annyi mesés látogatóhely található Mussoorie városnézéshez. Az alábbiakban felsoroltuk a 15 csodálatos turisztikai helyet Mussoorie -ban, valamint fényképeket, amelyek segítenek megváltoztatni a hangulatot az unalmasból az élvezethez.

1. Kempty vízesés:

Látogatandó helyek Mussoorie -ban

A Kempty -vízesés 15 km -re található Mussoorie városától. Márciustól júliusig nyitva áll a nagyközönség számára, és ez az egyik legszebb és legcsodálatosabb hely Mussoorie -ban és környékén. Eredetileg a brit korban teapartikat rendeztek itt. Így a „Camp Tea” elnevezésből később az Empty lett. Ez a hely valóban szépség!

2. Mussoorie -tó:

mussoorie-lake_mussoorie-tourist-places

A Mussoorie -tó a Dehradun úton található, körülbelül 6 km -re Mussoorie -tól. Ez nem csak egy híres piknikhely, hanem vízibiciklizési lehetőségeiről is ismert. A tó vonzó kilátást kínál Önnek, például a festői és elbűvölő Doon -völgyre. A Mussoorie -tóhoz érkezés biztosan szórakoztató élmény lesz. Ez az egyik tökéletes turisztikai hely a mussoorie közelében, amely csodálatos vízi utazást tehet.

3. Mussoorie Christ Church:

mussoorie-christ-church_mussoorie-tourist-places

A Mussoorie -i Krisztus -templom 1836 -ban épült gótikus stílusban. Ez a Himalája egyik legősibb temploma, és minden évben számos turistát és látogatót vonz. Ennek a helynek a belseje teljesen finom, mivel más híres emberek közreműködésével díszítették. Mussoorie -i utazása tartalmas lesz, ha idejön.

4. Jharipani ősz:

jharipani-fall_mussoorie-tourist-places

A Jharipani -eső Jharipani egyik híres és jelentős vízesése, amely a mussoorie környékén található. Mussoorie -tól körülbelül 8 kilométerre található, és járművekkel megközelíthető. Ez ideális hely fürdésre, piknikezésre és családjával és barátaival való időtöltésre. Soha nem felejti el ezt a csodálatos turisztikai helyet Mussoorie -ban, ha meglátogatja.

5. Depot Hill:

depot-hill_mussoorie-turista-helyek

A Depot Hill a Mussoorie legmagasabb csúcsa. Ez a hely a legszebb és legszebb kilátásokat kínálja Önnek. Ez Mussoorie legrégebbi helye, és jól ismert a zord időjárásról, a tiszta égboltról és a nyugodt természetről. E nélkül Mussoorie -ba tartó útja nem lesz teljes.

6. Városi kert:

önkormányzati-kert_mussoorie-turista-helyek

Hallott már erről a mussoorie legérdekesebb és legszebb helyéről. A Municipal Gardens körülbelül 3 km -re található Mussoorie -tól, és autóval, riksa vagy póni segítségével megközelíthető. Mesterséges tava, egzotikus virágok és növények veszik körül a kertet, sőt csónakázási lehetőség is van. Ha békét és nyugalmat szeretne találni, akkor feltétlenül jöjjön el a Városi kertekbe.

7. Van Chetna Kendra:

van-chetna-kendra_mussoorie-tourist-places

A Vat Chetna Kendra egy gyönyörű hely, amelyet örökzöld fenyőfák és cserjék vesznek körül. Ez egy jól ismert piknikhely, és megközelíthető járművel vagy gyalog. Itt talál néhány Mussoorie egyedülálló vadon élő állatot, például a Kankar és a Himalája páva.

8. Gun Hill:

gun-hill_mussoorie-tourist-places

A Gun Hill a Himalája második legmagasabb csúcsa, és a Himalája legszebb és lenyűgözőbb kilátásait kínálja. Ezt a helyet gyalogosan és járművel is elérheti. Biztosan fantasztikus élmény lesz itt. Ez az egyik legizgalmasabb turisztikai hely a mussoorie közelében.

9. Teve háta:

tevék-back_mussoorie-turista-helyek

Ezt az utat leginkább az itt található úton lévő nagy szikla miatt kapta, amely a teve hátára hasonlít. Itt vastag deodar fákat talál, és tanúja lehet a csodálatos és gazdag naplementének is, ha a megfelelő időben érkezik. Az idő hűvös, a légkör nyugodt és derűs.

10. Mussoorie Kalandpark:

mussoorie-adventure-park_mussoorie-tourist-places

Itt az ideje egy kalandnak Mussoorie egyik legismertebb turisztikai helyén. Ez a hely a szórakozás és a pihenés célja a barátokkal és a családdal. A Mussoorie Kalandpark különféle izgalmas élményeket kínál a kalandot keresőknek, mint például az égbolt, a völgyátkelés, a rappelling stb., Valamint néhány túra gyerekeknek. Ez a legjobb hely piknikekhez és családi összejövetelekhez.

11. Felhő vége:

cloud-end_mussoorie-tourist-places

„Fee, Fi, Fo Fum”, harangozik ez? Ha igen, akkor vigye el gyermekeit, hogy látogassanak el az óriás palotájába a felhők felett, a Felhő végén. A név tökéletes erre a helyre, mivel a Mussoorie végén található, és valójában láthatja a felhőket maga alatt. Ez a hely egész évben nagyszerű hangulattal és hangulattal rendelkezik, a nedves sár illata és a harmatcseppek az arcodon kifejezhetetlen örömet okoznak szívednek, és biztosan újra ellátogatsz erre a helyre. Mivel Mussoorie egyik extázisos látnivalója, ez a hely biztosítja, hogy ne menjen vissza csüggedten. Még az út is, ahová ellátogathat ehhez a gyönyörű helyhez, elbűvölő és kissé fárasztó, mert végigvisz egy sűrű erdőn, és biztos lehet benne, hogy az utazás olyan szórakoztató lesz, mint a cél.

12. Boldog völgy:

happy-valley_mussoorie-tourist-places

A Boldog völgy látogatása biztosan elégedett mosolyt csal az arcára, mivel ezt a helyet kertek, birtokok és templomok veszik körül. Ez a hely nem kínál semmilyen kalandot, és nem is fog hidegrázást okozni a gerincében, inkább ez a hely azoknak szól, akik szeretik a magányt, és értékelik a hely békés és nyugodt auráját. Ha meglátogatja ezt a helyet, gondolkodni fog, és új magasságokba emeli képzeletét. Éppen ezért ez a hely a legalkalmasabb költők, írók és festők számára.

13. Hathipaon And Park Estate:

hathipaon-and-park-estate_mussoorie-tourist-places

A Hathipaon és a Park Estate nagyszerű hely a túrázók és piknikezők számára. A buja zöld növényzettel burkolt hegyek veszik körül, és egzotikus és exkluzív kilátást nyújt a Doon -völgyre. Miután meglátogatta ezt a helyet, nagyszerű és gazdag élmény lesz, és biztos lehet benne, hogy elveszik a természet varázslatos szépségében.

14. Tiger View dzsungel tábor:

tigris-kilátás-dzsungel-tábor_mussoorie-turista-helyek

A vadon élő állatok szerelmeseinek és az erdei felfedezőknek a Tiger View Jungle Camp csodálatos lehetőséget kínál a tigrisek felfedezésére és felvételére (nyilvánvalóan kamerából). Látni fogja a tigriseket saját természetes élőhelyükön. Ellentétben más vadon élő táborokkal és szentélyekkel, az erdészeti osztály kempingezési lehetőséget és dzsungel -szafarit is kínál, így ha biztos benne, hogy nem fogja nedvesíteni a nadrágját, ha morgást hall az éjszaka közepén táborozás közben, akkor ez az egyik legjobb Mussoorie városnéző helyek az Ön számára.

15. Tapovan:

Gyönyörű képem

A hindu mitológia szerint Guru Dronacharya bűnbánatot szenvedett Tapovanban. Tehát a tapovani célállomás látogatása hasonló lesz a zarándokközpontba. Tapovan a Gangesz folyó közelében található, és buja, zöld növényzet veszi körül, és remek hely a természet szerelmeseinek.

Következtetésként, tekintettel a fent említett Mussoorie turisztikai helyekre és azok meglátogatásának indokaira, Mussoorie kötelező látogatás minden Uttarakhandba tartó turista számára. Még a Mussoorie közelében található turisztikai helyeket is érdemes meglátogatni. Dióhéjban, ha jól eltöltött nyaralást szeretne az elköltendő összegért, akkor feltétlenül látogassa meg Mussoorie turisztikai helyeit, és nézze meg az összes dicsőséges helyet.